• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ...

Biz eve ilk pc aldığımızda bir arkadaşımız vardı. Bize dediki bu alet; sigaradan, alkolden
herşeyden çok bağımlılık yapabilir. ne kadar haklı olduğunu zamanla anlladım. Evimizde
7 yıldır pc ve aynı zamanda net bağlantısı var. Eşimle en çok pc yüzünden kavga ettik.
Eşimdede pc hastalığı var ilgi alanı yeni sistemler, pc parçaları, işletim sistemleri vs.
İşi abarttı, kendisini geliştirdi, başkalarının pc lerini yapmaya, sorunları çözmeye
başladı. Ben hep karşısında oldum ama baktım ki karşısında olarak birşey elde
edemiyorum yanında olmayı tercih ettim sonra. O oturunca; bir süre sonra artık
yeter sen kalk birazda ben takılacağım dedim. Baktı olmuyor birde laptop oldı bana:roflol:
bir süre sonra artık doyuyorlar ben bunu gördüm. Ama dediğim gibi ilgi alanı farklıydı.
Nette sadece pc ile ilgili şeyler dikkatini çekiyor. Şimdi evde iki pc var, akşamları
ikimizde orda vakit geçiririz. İkisi yanyana, neti doğru kullanırsak çok iyi, ama yanlış
kullanırsak da herşeyden tehlikeli. Ben kendi adıma rahatsız değilim. Çünkü her ikimizde
hem sohbet edebiliyoruz hemde kendi ilgi alanlarımızda vakit geçiriyoruz.
Her ne olursa olsun iletişimi koparmamak gerekiyor.
Taraflardan biri kaptırırsa kendini o zaman zor olur.

teknolojinin cilveleri..............çocukluğumu hatırladım birden misafir gelecekse televizyon kapatırırdı sohbet edebilmek adına,şimdi artık o kadar modern oldukki evlerde kişi sayısı kadar televizyon ve pc var
bunları bizler istedik.Önce tv dizileri girdi hayatımıza;eşimizi dostumuzu unuttuk bugün dizim var gelemem.....eşimiz çocuğumuz birşey istese "dur bi reklama girsin"......vs.Ve PC ler iletişim düşmanı sohbet,sevgi düşmanı oldu.Oysa amacı bu değil ki,bizler bu hale getirdik.
Ayyy afferdersiniz artık burada o kadar çok pc le ilgili yazılar okuyunca biran kaptırdım kendimi.Hanımlar, eşlerimizle çocuklarımızla sadece akşamları 3-4 saat vakit geçirebiliyoruz değil mi?PC den de rahatsızız değil mi?o zaman akşam pc başına geçmeyi yasaklıyoruz,iş icabı ise yemek sonrası bir saat(siz mutfağı toplayıp,cayı kahveyi yapana kadar) yeterli bunu deneyin.
Bizde de pc var akşamları biz eşimle akşamları sadece maillere bakmak için 10 15 dk lık gireriz,onun için bizde bu sorun yok ama oğlum (18 yaşında)sürekli pc de olduğu için bu kuralı koydum.Tabiiki dersi haricinde bu kural geçerli ödev hazırlarken saatlerce kalabiliyo.Bir senedir bunu uyguluyoruz ve bu sayede akşamları biz bir aileyiz.....
hele siz yeni evliler çok yenisiniz daha.......en güzel zamanlarınız yaaa sizde bu tarz çözümler üretebilirsiniz yılmayın hemen

canım o pc başındayken sen ne yapıyorsun,sen de pc başına geç yada kitap oku ilgilenme,iş yapma hiç bakalım napıyor,hoş evde yalnız kalmak istiyor demişsin şu pc yi kim başımıza sardı böyle ya :kızgın:

sende gece o istediğinde baska şeylerle uğras sen otur pc basına gece seni çağırdında kusra bakma şimdi sıra bende de..sadece geceleri benimle ilgilenmek için mi evlendin de..ya sen bu davranısından vazgeciceksin yada bende sana olan ilgimi kesicem de..cok kızdımya

Back
X