Evlilik..

bu yaşta evlilik düşünüp o kadar para biriktirmek.. gerçekten tebrik ediyorum arkadaşını .
AMA sevgili olmakla evli olmak aynı evi paylaşıyor olmak çok farklı birbirlerini bu kadar çok seviyorlarsa okullarını bitirip evlenirlerse daha mutlu olurlar bu arada bi nişan veya söz olursada iyi olur ama evlilik çokk zooorrr .. çıkıyoken farklı nişanlıyken farklı evlenince herşey daha farklı oluyor

Sen bana soylenecek soz birakmamissin yine yahu baronesss.Aynen oyle,kusura bakmasinlar ama zaten by is icin para biriktirmek bile aslinda onlarin olgunlugunu degil genc ve hevesli olduklarini gosterir.Hevesleri sonup genclikleri evlilik engeliyle karsilastiginda ben onlari bi gormek isterim.Genc yasta yorgun,hayattan beklentileri kalmamis ya da tam tersi beklentileri kursaginda kalmis,harcanmis iki genc.Yazik olur bence:1no2:

Bilmem ki...

Ben korkar oldum evliliğin hangi yaşta insanın sırtından vuracağı belli olmuyor...

Belki mutlu olurlar belki onlar için hayırlısı budur, belki de tam tersi...

Ama çabalarını takdir etmeden geçemeyeceğim...

Tabi ki önce eğitimlerini tamamlamalarından yanayım...

ınşallah haklarında hayırlısı olur...

Parayı gerçekten yemeyerek içmeyerek biriktirdiler arkadaşım öğlen bisküvi yiyerek geçiştirirdi.. Hala da öyle.. Çocuk ise arkadaşımla buluşma başına 100 tl alıyordu babasından.. arkadaşım da 30 filan.. 30u harcayıp 100ü bir kenara atıyorlardı.. Ben de karşıyım aslında ama artık istediğimiz saate kadar birlikte olup ayrı yerlere değil evimize gitmek istiyoruz diyorlar..Bence de bekleseler birşey kaybetmezler.. Kısacası olabildiğince erken istiyorlar.. Kafam çok karıştı gerçekten.. :S

canım senin niye kafan karışıyo arkadaşının kafası karışsa daha iyi olur kanımca

Bence bu kadar küçük yaşta bu kadar kendilerini kısıtlayarak kötü yapmışlar... Para biriktirmeselerdi demiyorum ama bu kadar büyük para biriktirmek için cidden sadece bisküvi ve su içmek gerekir, buluştuklarında ne doğru düzgün bi sinemaya gitmişlerdir ne bir tiyatroya.. Kitap alıp okumamışlardır ki evlenmek için ara biriktirsinler...
Hayatlarının en güzel dönemlerini kendilerini bisküvi yiyip kısıtlayarak geçirmişler, birsürü yaşanmamaışlıkları kalmış geride... Keşke diledikleri gibi gezip eğlenip paralarını harcasalardı, en azından geriye dönüp baktıklarında pişman olmazlardı...

Ben hala 14 yaşında bir çocuk evlenmek için niye para biriktirir anlayamıyorum... 14 yaşında daha çocuk adı üstünde aklına gelecek olan en sn şey evlenmek olur yaaa... 14 yaşında benim de sevgilim vardı. Çok da seviyordum, çocukça evlilik hayalleri biz de kuruyorduk, ama bunun için hiç para falan biriktirmedk,c harçlıklarımızla sinemaya gitmeyi, kafede oturup piizza yyip kola içmeyi tercih ediyorduk..
Ben bu davranışlarının hala çocukça olduğunu düşünüyorum...
Çok sevebilirler, ama hadi 15000 lirayla düğün yaptılar ev tuttular eşya aldılar sonra...
Sonra ne olacak, ne yiyip ne içecekler....

valla para biriktirmelerine bravo diyceğim. belki pizze filan yemeyi evlendikten sonra zaten yaparız diye düşünmüşlerdir kesin bu parayı biriktirirken.üniversitede evliliğini yürüten benim arkadaşlarım vardı. aileleri çok destek oluyorlardı. okul bitti çocuklarıda oldu. ama çok düşünülüp zor verilecek bir karar. okadar parayı biriktirebildiklerine göre aillelerin durumu gayte iyi bu şartlara göre. hangi baba oğlua sevgilisiyle buluşsun diye 100 lira verebilirki. benim aylık harçlığım bile okadar değildi.

bu kadar zaman beklemişlerse birkaç yıl daha bekleyebilirler sanırım. o yaşlarda evlilik bir gencin düşüneceği şeyler arasında son sıralarda olmalı. en azından ben cesaret edemezdim.

o yaşta verilen kararların sonunda pişmanlık yaratacağını kendimden biliyorum.lisedeyken benim de bir ilişkim vardı.o insanı dünyanın merkezinde görüyodum resmen.biz de lise bitince ya da en azından kısa bir süre sonra evlenmeyi planlıyorduk.tamamen çocukluk bu başka bi şey değil bence.sonra ne oldu dersiniz???o dünyanın merkezinde gördüğüm adamdan yavaş yavaş soğumaya başladım.çünkü o dönemde bana çok çok güzel gelen şeyler sonradan batmaya başladı zaten farklı karakterlerdeydik bunu sonradan farkettim tabi.lise dönemi insanın karakterinin yeni yeni oturmaya başladığı dönemlerdir bence.zaten bi tabir vardır ya "en deli çağ" aynen öyle.hele hele evlilik!!!aman aman çok ciddi şeyler bunlar şu yaşımda hala korkarım!!!belli bi yaştan önce kesinlikle evlenilmemeli bence...

benim üniversitedeyken bile aklım başımda değildi..saçma sapan şeyler yaptığımı bilirim..
ama takdir ettim doğrusu , para biriktirmeleri, kararlı olmaları.. yinede üniversiteyide para biriktirerek bitirsinler derim.. o hayat bambaşka orda daha özgür olacaklar.. şimdilik aileleri bilmiyor sanırım.. önce ailelerine haber versinler derim..
bu arada para kimin hesabında merak ettim. olası bi ayrılık konusunda ortak olarak bölüşmeleri taraftarıyım..
ama umarım kötü şeyler olmaz. senin onları yönlendirmeni şahsen doğru bulmuyyorum çünkü onlar kendileri karar vermiş durumundalaar zaten. sanırım şimdilik yaşlarının gereği yeterince akılları başlarında görünüyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…