Evlilik

Handecelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
116
6
38
Merhaba arkadaşlar
2 yıldır çok güzel bir ilişkim var.Erkek arkadaşım benden 8 yaş büyük ama bunu hiç bir zaman sorun olarak görmedik.Çünkü Allaha şükür gerçekten ikimizde çok mutluyuz.Çıkmadan önce kendisine söylemiştim benim yaşım küçük senin evlilik yaşın ilerde sorun olur diye.Oda ben seni beklerim demişti.Ama artık sabredemiyor.Babamla konuşmamı istiyor.Annemle babam ayrı.Yani aracı olacak kimse yok.Babama konuyu nasıl açacağımı bilmiyorum.Yaşımın küçük olması nedeniylede izin vereceğini sanmıyorum.Eğer konuşamazsam ilişkimizin biteceğinden çok korkuyorum:(Erkek arkadaşımada hak veriyorum.Ailesindeki herkes beni tanıyor ve seviyorlar.Artık herkesin bizden bi beklentisi var.Nolur kızlar bana bi yol gösterin.

Canım bence sen en azından 20yi geçince evlenin yani onun 30lu yaşlarında evlenmesi tuhaf birşey değilki sonuçta erkeklern kadınlar gibi çocuk yapma konusunda da bir sınırı yok..

Erkek arkadaşınız olgunlaşmamış, ayakları yere basmayan biri.

Yoksa 19 yaşında bir kızın evlenmesinin çok da uygun olmadığını nasıl bilmesin o yaşta?

Haklı falan değiller ne o ne ailesi.

Canım bence sen en azından 20yi geçince evlenin yani onun 30lu yaşlarında evlenmesi tuhaf birşey değilki sonuçta erkeklern kadınlar gibi çocuk yapma konusunda da bir sınırı yok..
Bende öyle düşünüyorum.Bana kalsa en az 23 te evlenmek en iyisi.Erkek arkadaşımda evlenmesek bile en azından adını koyalım diyor yani söz nişan gibi.Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Yoksa 19 yaşında bir kızın evlenmesinin çok da uygun olmadığını nasıl bilmesin o yaşta?

Onların kültürleri benim aileme göre çok farklı.Onlarda çok normal evlenmek.Ama anlatamıyorum bunu.

Bu sene üniversiteyi kazandım.
E o zaman sizin önünüzde daha baya bir yol var. Önce kendi ayaklarınız üzerinde durun, bence sonra evlenin.
Açıkçası şimdi anladım sevgilinizin neden etekleri tutuştu. Üniversite kazandınız ya, orda yeni bir çevrede aklınızı çelmesinler diye adı konulsun istiyor. Bu güvensizlik de beni deli ediyor. Sevgilinizin eğitim durumu da üniversite değilse bu baskılar baya bir artacak haberiniz olsun.

E o zaman sizin önünüzde daha baya bir yol var. Önce kendi ayaklarınız üzerinde durun, bence sonra evlenin.
Açıkçası şimdi anladım sevgilinizin neden etekleri tutuştu. Üniversite kazandınız ya, orda yeni bir çevrede aklınızı çelmesinler diye adı konulsun istiyor. Bu güvensizlik de beni deli ediyor. Sevgilinizin eğitim durumu da üniversite değilse bu baskılar baya bir artacak haberiniz olsun.
Evet korkusu var.Yeni ortam yeni arkadaşlar korkutuyor onu.Ama güvensizliği yok.Güven sorunu olsaydı buraya kadar gelemezdik.Çünkü gerçekten ilişkide en önemli unsur güven.Evlenmek istemesi yeni olan bir şey değil.Hep istiyordu ama ben 2 yıla kadar ancak erteletebildim.

bu durumda 19 yaşında bir kızla çıkması da doğru değil ayrılsınlar mı :KK57:

Evet korkusu var.Yeni ortam yeni arkadaşlar korkutuyor onu.Ama güvensizliği yok.Güven sorunu olsaydı buraya kadar gelemezdik.Çünkü gerçekten ilişkide en önemli unsur güven.Evlenmek istemesi yeni olan bir şey değil.Hep istiyordu ama ben 2 yıla kadar ancak erteletebildim.

Güven sadece sana güven değil, birazcık da kendine güveni yok. Yeni ortam yeni arkadaşlar neden korkutsun ki öbür türlü. O zaman o iş değiştirecek olsa sen yeni iş yerinde ya çok güzel kızlar varsa diye karalar bağlayacak mısın? Sadece adı konulsun dediğine bakma o ad konulduktan sonra uzatmak olmaz diye baskı gelecek. Bence bu kadar güzel bir olay iki taraf da tamamen hazır olduktan sonra olmalı, bir tarafın baskısı ile değil. Eğer bekleyemeyecekse kendinden 8 yaş küçük biri ile bir ilişkiye girmeyecekti o da.

19 yaşında hayatın ennn güzel dönemindesin.
bak daha üniversite hayatı var önünde pırıl pırıl.
evlenmek için çok erken bir yaş 19. emin ol öyle göründüğü gibi laylaylom bir durum yok evlilikte. hiç ananı, babanı kırıp ta üzme.
madem seni seviyor okulunun bitmesini en azından 4.sınıfa geçmeni beklesin. sen de kendine göre iş planlarını yapmış olursun, ayakların yere daha sağlam basar, kararların daha net olur.
o adını koyma olayları da inan ilişkiyi gerer durur, adı var işte aşk, sevgi. yani ben de öyle çooook modern bi gün onla bi gün bunla bi tip değilim ama o yüzük takılıp ta hele hele aileler işin içine girdi mi inan çok sıkıntı yaşarsın süreç uzadıkça.

konuş, anlat ona planlarını. en güzel yıllarında bu büyük sorumlulukla boğuşma.

Güven sadece sana güven değil, birazcık da kendine güveni yok. Yeni ortam yeni arkadaşlar neden korkutsun ki öbür türlü. O zaman o iş değiştirecek olsa sen yeni iş yerinde ya çok güzel kızlar varsa diye karalar bağlayacak mısın? Sadece adı konulsun dediğine bakma o ad konulduktan sonra uzatmak olmaz diye baskı gelecek. Bence bu kadar güzel bir olay iki taraf da tamamen hazır olduktan sonra olmalı, bir tarafın baskısı ile değil. Eğer bekleyemeyecekse kendinden 8 yaş küçük biri ile bir ilişkiye girmeyecekti o da.
Oda kıskanç biri bende.İşini değiştirip başka şehire gitme planları vardı.Ama ben istemiyordum.İstemiyorum diyede vazgeçti.Ayrıca biz farklı şehirlerdeyiz.Artık zor olmaya başladı hep ayrı kalmak.Gerçekten erkek arkadaşıma hem güveniyorum hem de niyetini biliyorum.Haklısınız evlilik gibi güzel birşeyin iki tarafında tam hazır olduktan sonra yaşanması gerekir.

erkek geç olgulaşır 27 tam oturmamış bir yaş ,19 bir kız için çocukluktan çıktığı bir yaş.
hal böylerken demesi kolay ama ertele erteleyebildiğin kadar en azından okul bitmeden olmaz de bence.
üniversitedeki hayat korkuttuyorsa onu eksikliği kendinde aramalı.ilişkiniz sağlamsa 10 üni de okusan farketmez.

Canim sen zaten basinda belirtmissin yas sorun olur diye oda olmayacaginin guvencesini vermis simdi bu sekilde davranmasi hicte hakli degil ki senin daha onunde universite yillarin var fikirlerin dusuncelerin hep.degisecek. o bunlara nasil ayak uyduracak simdi adini koysaniz bunun devami gelir soz yapsaniz nisanda yapalim der sonra nikahta.olsun okurken evlenirsin der sonra okulla ev isleri gitmez.der.hersey olabilir bence acele etme en azindan uniye basla.bi 2. Sinifi falan bitir

Back
X