- 12 Ağustos 2025
- 23
- 7
- 1
- 33
- Konu Sahibi SelinSelin123
-
kusura bakma türkcem kötü hizli yazmam gerekdi. Tekrar düzgün yazmaya bakdimhiç bi şey anlamadım üzgünüm
Merhaba,hiç bi şey anlamadım üzgünüm
Haksızsınız, 8 yıldır anlatılanı halen anlamayıp ne istediğinizi açıkça söylemiyorsanız herkes parlar ve soğur,
eşiniz sizin aklınızdan geçenleri nasıl bilebilir söylemezseniz, söylediğiniz halde yapmıyor değil adam, yapacak ama karşısında sürekli ima eden birisi var, aşırı yorucu.
Bu arada biraz kitap okumanızı tavsiye ederim yazım diliniz korkunç, anlamak için 3 kez okudum, konuşurken de böyleyseniz vay halinize.
Merhaba,Haksızsınız, 8 yıldır anlatılanı halen anlamayıp ne istediğinizi açıkça söylemiyorsanız herkes parlar ve soğur,
eşiniz sizin aklınızdan geçenleri nasıl bilebilir söylemezseniz, söylediğiniz halde yapmıyor değil adam, yapacak ama karşısında sürekli ima eden birisi var, aşırı yorucu.
Bu arada biraz kitap okumanızı tavsiye ederim yazım diliniz korkunç, anlamak için 3 kez okudum, konuşurken de böyleyseniz vay halinize.
proje yöneticisine basladi iki aydir isi cok destek veriorum zaten ama yine insan özlüyor bide ek isi var ben yardim ediorum ama genell isleri o yapiorBu adamın işi nedir?
kusura bakma türkcem kötü hizli yazmam gerekdi. Tekrar düzgün yazmaya bakdim
Merhaba,
Yeni evliyim ve maalesef eşimle bu aralar çok kavga ediyoruz. Çoğu çift gibi sorunlar yaşıyoruz ama ben hiç iyi değilim. Biz 8 senedir tanışıyoruz, 3 aydır evliyiz. Eşimle iletişim problemi yaşıyoruz. Ben bazı şeyleri doğrudan söyleyemiyorum.
Eşim çok çalışıyor, işi yoğun olduğu için bazen eve çok geç geliyor, hatta pazar günleri bile çalışıyor. Geçen gün, yeni bir kavgadan barışmıştık. Onunla vakit geçirmek istedim, çünkü onu özlemiştim. Yatmadan önce, “İstersen işini erkenden bırak, biraz dinlen. Zaten hastaydın” dedim. Cevabına göre zaten anlayacaktım yapıp yapmayacağını. O ise “Yorgun değilim, iyiyim, devam edeceğim” dedi. İçim biraz burkuldu. Oturma odasına geçip uzandım.
O yanıma geldi ve “Niye uzandın?” diye sordu. Ben de “Öyle uzandım” dedim ama aslında biraz trip atmış oldum. Sonra kavga çıktı. Gerçek niyetimi söyledim: Onunla vakit geçirmek istediğimi, bu haftanın zor geçtiğini, birlikte zaman geçirmenin bana iyi geleceğini anlattım. Fakat öfkelendi, “Neden doğrudan söylemiyorsun?” diye çıkıştı.
8 yıldır bana bunu anlattığını, ama benim hâlâ aynı olduğumu söyledi. Konu büyüdü. Oturup konuşmayı denedik ama o hemen sinirleniyor, “İşim çok, ne kadar zor olduğunu bilmiyor musun?” diye konuyu işe bağlıyor. Ben de “Biliyorum ama sadece çözüm bulmak istedim” dedim. Sonra tartışma büyüdü, ağır sözler söyledi, beni çok kırdı. Ben de öfkeyle birkaç şey söyledim.
O, “Açık söyle bana bende önem veriorum belki ayarlardim kime neye yetiscegime bilmiorun” gibi sözler söyledi. Birkaç gündür konuşmuyoruz. Şimdi biraz adım atmaya çalışıyor ama tuhaf bir şekilde yapıyor. Ben ise çok kötü durumdayım, gücüm yok, birkaç gündür yataktan kalkamıyorum. İlk kez böyle hissediyorum.
İletişim sorunumuz var, kavgalarda hep eleştiriliyorum, geçmişteki konular tekrar gündeme geliyor. Asıl istediğim konudan sapıyoruz. Hep aynı kavgalar oluyor. Ben hata yapmış olabilirim ama direkt söylemek yerine dolaylı yoldan sormam da normal değil mi? Onun ağır sözleri beni çok yıprattı. “Böyle olunca soğuyorum” yada biz buraya kadar nasil geldik anlamadim, daha fazlasını söyledi. Şu an çok kötüyüm. düsünceniz nedir ?
kusura bakmayin zaten iyi degilim tekrsrdan yazdim. Evet olabilir ama rahatsiz etmek istemedim biandan bu beni sorma seklim huyum. olan oldu bende buraya kadsr varacagini ummadim. O an insan bazen düsünemiyor. Cok kötüyüm gercekdenHaksızsınız, 8 yıldır anlatılanı halen anlamayıp ne istediğinizi açıkça söylemiyorsanız herkes parlar ve soğur,
Merhaba,
Yeni evliyim ve maalesef eşimle bu aralar çok kavga ediyoruz. Çoğu çift gibi sorunlar yaşıyoruz ama ben hiç iyi değilim. Biz 8 senedir tanışıyoruz, 3 aydır evliyiz. Eşimle iletişim problemi yaşıyoruz. Ben bazı şeyleri doğrudan söyleyemiyorum.
Eşim çok çalışıyor, işi yoğun olduğu için bazen eve çok geç geliyor, hatta pazar günleri bile çalışıyor. Geçen gün, yeni bir kavgadan barışmıştık. Onunla vakit geçirmek istedim, çünkü onu özlemiştim. Yatmadan önce, “İstersen işini erkenden bırak, biraz dinlen. Zaten hastaydın” dedim. Cevabına göre zaten anlayacaktım yapıp yapmayacağını. O ise “Yorgun değilim, iyiyim, devam edeceğim” dedi. İçim biraz burkuldu. Oturma odasına geçip uzandım.
O yanıma geldi ve “Niye uzandın?” diye sordu. Ben de “Öyle uzandım” dedim ama aslında biraz trip atmış oldum. Sonra kavga çıktı. Gerçek niyetimi söyledim: Onunla vakit geçirmek istediğimi, bu haftanın zor geçtiğini, birlikte zaman geçirmenin bana iyi geleceğini anlattım. Fakat öfkelendi, “Neden doğrudan söylemiyorsun?” diye çıkıştı.
8 yıldır bana bunu anlattığını, ama benim hâlâ aynı olduğumu söyledi. Konu büyüdü. Oturup konuşmayı denedik ama o hemen sinirleniyor, “İşim çok, ne kadar zor olduğunu bilmiyor musun?” diye konuyu işe bağlıyor. Ben de “Biliyorum ama sadece çözüm bulmak istedim” dedim. Sonra tartışma büyüdü, ağır sözler söyledi, beni çok kırdı. Ben de öfkeyle birkaç şey söyledim.
O, “Açık söylemeni isterim, yoksa değer vermediğini düşünürüm, belki ayrılırım” gibi sözler söyledi. Birkaç gündür konuşmuyoruz. Şimdi biraz adım atmaya çalışıyor ama tuhaf bir şekilde yapıyor. Ben ise çok kötü durumdayım, gücüm yok, birkaç gündür yataktan kalkamıyorum. İlk kez böyle hissediyorum.
İletişim sorunumuz var, kavgalarda hep eleştiriliyorum, geçmişteki konular tekrar gündeme geliyor. Asıl istediğim konudan sapıyoruz. Hep aynı kavgalar oluyor. Ben hata yapmış olabilirim ama direkt söylemek yerine dolaylı yoldan sormam da normal değil mi? Onun ağır sözleri beni çok yıprattı. “Böyle olunca soğuyorum” dedi, daha fazlasını söyledi. Şu an çok kötüyüm.
kusura bakmayin zaten iyi degilim tekrsrdan yazdim. Sözel ve görsel neyi kast ediorsun?Daha açık iletişime ihtiyacınız var.
Hem sözel hem görsel.
Bir de türkçede sertleşme kuralı:
Git+di= gitti
Yap+dı=yaptı
Sert ünsüzler (p,ç,t,k) ile biten fiiller “di”li geçmiş zaman ekiyle sertleşir.
Daha açık iletişime ihtiyacınız var.
Hem sözel hem görsel.
Bir de türkçede sertleşme kuralı:
Git+di= gitti
Yap+dı=yaptı
Sert ünsüzler (p,ç,t,k) ile biten fiiller “di”li geçmiş zaman ekiyle sertleşir.
bana yardimci olun nasil yapim ve davranim? ozaman onun dediklerini hicemi sayim?Haksızsınız, 8 yıldır anlatılanı halen anlamayıp ne istediğinizi açıkça söylemiyorsanız herkes parlar ve soğur,
Halen yukarıda yazdığım gibi düşünüyorum, çok yorucu iletişim için seçtiğiniz yol hatta iletişim bile değil bana göre.kusura bakmayin zaten iyi degilim tekrsrdan yazdim. Evet olabilir ama rahatsiz etmek istemedim biandan bu beni sorma seklim huyum. olan oldu bende buraya kadsr varacagini ummadim. O an insan bazen düsünemiyor. Cok kötüyüm gercekden
Ağır söz dediğiniz ne mesela, ne söyledi size hakaret küfür falan mı?bana yardimci olun nasil yapim ve davranim? ozaman onun dediklerini hicemi sayim?
tamam anladim aynen neden böyle yapiorum bilmiyorum. Nasil davranim simdi o hep dediklerini hice sayip ne yapim simdi tam olarak?Halen yukarıda yazdığım gibi düşünüyorum, çok yorucu iletişim için seçtiğiniz yol hatta iletişim bile değil bana göre.
İsteklerinizi açıkça dile getirmelisiniz, ona rağmen size adım atılmazsa yine konuşulur üstüne ama siz hiç denemediğiniz bir şey için üzülüyorsunuz şu an, deneseniz açık iletişim kurmayı ilişkiniz düzelecek belki.
Bilgisayar başında başka işler çevirmediğine %100 emin misiniz? Yeni evli adam karısının bu dediğini direk yatak anlamalı bence. Neden 8 yıldır illa siz uyum sağlamalısınız ki? O da sizin artık ne demek istediğinizi inatla neden anlamıyor?proje yöneticisine basladi iki aydir isi cok destek veriorum zaten ama yine insan özlüyor bide ek isi var ben yardim ediorum ama genell isleri o yapior
ben güzel konusmak istedim Böyle devam giderse sogucagini, bu iliskinin zaten buraya kadar nasil geldigini, bide aliskanlik yapmis bazen beni kritizede ediyor beni kirmak icin sanki: „sana acik söylim organize hic bsy yapamiyormusum“ alakasiz bi sekilde, is burdan daha huzurlu, konusma özürlügüm varmis..hatami anladim o konuda bazen insan o an unutuyor ama herseferinde parlamasini cok abartili buluyorum. Kötü oldu basimi duvara vurasimda var: Bilmiorum toparlanirmi bu evlilik arrik oyüzden bu sayfaya geldim kac gündür perisanim o da öyle toparlandi simdi biraz ama tam iyi degil galiba. Nasil davranim bilmiyorum. Jestler mi yapim tavsiyeniz varmidir?Halen yukarıda yazdığım gibi düşünüyorum, çok yorucu iletişim için seçtiğiniz yol hatta iletişim bile değil bana göre.
İsteklerinizi açıkça dile getirmelisiniz, ona rağmen size adım atılmazsa yine konuşulur üstüne ama siz hiç denemediğiniz bir şey için üzülüyorsunuz şu an, deneseniz açık iletişim kurmayı ilişkiniz düzelecek belki.
3-4 aydir evliyiz ondan. yok ek isi var bende destekliyorum. Baska isler yapmiyor yaninda oturdum butün gün pazar günü sadece cok is oldugu icin bu aralar öyle acil degil ama kafasinda bitirmek istiyor. Aynen ben erkegim hemen anlamam direk demen gerek diyor. Evet evlilikde daha uyum sagliyamadik tam oyüzden konusmak istedim yarim saat bile olsa vakit gecirme, oyüzden yardim istedim burdan ne yapim nasim davranim?Bilgisayar başında başka işler çevirmediğine %100 emin misiniz? Yeni evli adam karısının bu dediğini direk yatak anlamalı bence. Neden 8 yıldır illa siz uyum sağlamalısınız ki? O da sizin artık ne demek istediğinizi inatla neden anlamıyor?
sizi anladık bir nebze ama eşinizin size tam olarak ne söylediğini anlamadım ki ne tavsiye vereyim, eleştiriyor diyorsunuz mesela nasıl eleştiriyor aşağılıyor mu hakaret mi ediyor küfür mü ediyor ?ben güzel konusmak istedim Böyle devam giderse sogucagini, bu iliskinin zaten buraya kadar nasil geldigini, bide aliskanlik yapmis bazen beni kritizede ediyor beni kirmak icin sanki: „sana acik söylim organize hic bsy yapamiyormusum“ alakasiz bi sekilde, is burdan daha huzurlu, konusma özürlügüm varmis..hatami anladim o konuda bazen insan o an unutuyor ama herseferinde parlamasini cok abartili buluyorum. Kötü oldu basimi duvara vurasimda var: Bilmiorum toparlanirmi bu evlilik arrik oyüzden bu sayfaya geldim kac gündür perisanim o da öyle toparlandi simdi biraz ama tam iyi degil galiba. Nasil davranim bilmiyorum. Jestler mi yapim tavsiyeniz varmidir?
Sorunları biriktirmeden hallederseniz sürekli olarak aynı konuları konuşmazsınız. Bence bir pazar gunu sakince konusun. yargılayıcı degıl ama çözüm odaklı. içinizdekileri söyleyin o da anlatsın ve ortak bir paydada buluşursunuz mutlakakusura bakma türkcem kötü hizli yazmam gerekdi. Tekrar düzgün yazmaya bakdim
Merhaba,
O, “Açık söyle bana bende önem veriorum belki ayarlardim kime neye yetiscegime bilmiorun” gibi sözler söyledi. Birkaç gündür konuşmuyoruz. Şimdi biraz adım atmaya çalışıyor ama tuhaf bir şekilde yapıyor. Ben ise çok kötü durumdayım, gücüm yok, birkaç gündür yataktan kalkamıyorum. İlk kez böyle hissediyorum.
İletişim sorunumuz var, kavgalarda hep eleştiriliyorum, geçmişteki konular tekrar gündeme geliyor. Asıl istediğim konudan sapıyoruz. Hep aynı kavgalar oluyor. Ben hata yapmış olabilirim ama direkt söylemek yerine dolaylı yoldan sormam da normal değil mi? Onun ağır sözleri beni çok yıprattı. “Böyle olunca soğuyorum” yada biz buraya kadar nasil geldik anlamadim, daha fazlasını söyledi. Şu an çok kötüyüm. düsünceniz nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?