Evlilikde mutluluğun sırları neler

tobi

gel 2011 geeel gel :)
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
1.313
0
116
Diğer
ablalarım evli olan yaşıt arkadaşlarım daha önce bu tarz bi konu oldumu bilmiyorum ama bi çoğumuz evli bi çoğumuz nişanlı bi çoğumuz daha bir kaç aydır bu müessenin içinde..
peki yürütülmesi bu kadar zor ve güzel bi kurumda nelere dikkat edelim..sizin yaptığınız evliliğinizde yaptığınız yanlışlar nelerdi ve bunlardan doğan sonuçlar ve pişmanlıklarınız
yaşadığımız olayalrdan,gördüklerimizden düşündüklerimizden,bence böyle olmalı dedikelrimizden örnekler verip paylaşalım ne dersinizkaydirigubbakcemile5

tecrübeli olan arkadaşlarımızın fikirlerinden biz nişanlı olanlarda faydalanalım:1hug:
hepinize teşekkür ediyorum...yuvanızda mutluluklar:nazar:

ablam evlilik en kutsal müessese kuşkusuz bir aile oluyorsun saygı ve sevginizin ortak meyvaları evlatlarınız oluyor bence evlilikte en önemli şey saygı fikir ayrılıkları ,tartışmalar olacaktır sonuçta eşinle farklı alilerde büyüyen yetişen bireyler oluyorsunuz bence en önemli püf noktası bir taraf sinirliyse diğer tarafın susup sinirlenen tarafın sinirinin yatışmasını beklemesi daha sonra karşılıklı oturulup orta yolun bulunması böylece saygı hep baki kalır

bencede saygı saygının bıttıgı yerde sevgı anlayış..ınsanlıkta bıter dıye dusunuyorum...
eşlerın bırbırlerını dınlemelerı ve anlamaları gerekıyor...
tartışma sırasında da alttan almak gerekır ...
iki tarftan bırısı susmazda konusursa...
daha kırıcı ve daha zor olur......gecınmek sanırım...

ablam evlilik en kutsal müessese kuşkusuz bir aile oluyorsun saygı ve sevginizin ortak meyvaları evlatlarınız oluyor bence evlilikte en önemli şey saygı fikir ayrılıkları ,tartışmalar olacaktır sonuçta eşinle farklı alilerde büyüyen yetişen bireyler oluyorsunuz bence en önemli püf noktası bir taraf sinirliyse diğer tarafın susup sinirlenen tarafın sinirinin yatışmasını beklemesi daha sonra karşılıklı oturulup orta yolun bulunması böylece saygı hep baki kalır

saol ablam dediklerinin hepsine katılıyorum..çok güzel söylemişsin..bi oğluşun ve kızın var dimi...hatta duyduğumda inanamamıştım ama torunların bile varmış...harikasın valla ablam.bu kadar güzellikleri bu zamana getirmek büyütmek bununla beraber eşine öncelikle kendisine saygısını kaybetmemiş olmak bunca zaman bence büyük başarı..(kendine saygı derken bu kadar özen göstermek giyimine kendine bence kişinin kendisine ve eşine saygısının en önemli göstergelerindendir onu ima ettim ablacım)
mutluluğunuz hiç bozulmasın nasihatın kullağıma küpe:1hug:

saol ablam dediklerinin hepsine katılıyorum..çok güzel söylemişsin..bi oğluşun ve kızın var dimi...hatta duyduğumda inanamamıştım ama torunların bile varmış...harikasın valla ablam.bu kadar güzellikleri bu zamana getirmek büyütmek bununla beraber eşine öncelikle kendisine saygısını kaybetmemiş olmak bunca zaman bence büyük başarı..(kendine saygı derken bu kadar özen göstermek giyimine kendine bence kişinin kendisine ve eşine saygısının en önemli göstergelerindendir onu ima ettim ablacım)
mutluluğunuz hiç bozulmasın nasihatın kullağıma küpe:1hug:

sağol ablacığım ben 3 çocuk annesiyim bir kızım iki oğlum birde dünya tatlısı torunum var:utangac:
güzel dileklerine amiiiin diyorum :Saruboceq:inşallah allah sanada çok iyi bir eş nasip ederde en az bizim kadar mutlu olursun:Saruboceq:

benim eklemek istedigim evlilikte eşleri degistirmeye calısmak
kadınlarında kocalarında yaptıgı en büyük hata kendine benzetmeye calışması malesef bunu bir cok cift yapıyor ve evliligi yıpratan en büyük etken
ve özellikle yakın akrabaları sürekli esinin basına kalkarak huzursuzluk cıkarmak kimse ailesinden vazgecemez ve sürekli onları kötülenirse eşte zor durumda kalıyor buda yıpratan seyler arasında
ve sizinde bir aile oldugunuzu özelinizi ve evliliginizin saygınlıgına yitirmemek adına herkesi özelinize müdahil etmeyin

canım öncelikle saygı ve anlayış çok önemli gerçekten..eşim sağolsun çok iyidir bana karşı..ailelerimiz ise kültür olarak okadar uzak o kadar farklıki..eşim bu açığı kapatıyor hissettimiyor ama bu onun ince düşünce ve saygısından ileri geliyor..1.5 yıllık evliyim daha büyük kavgamız hiç olmadı.2 kere tartışmanın dışında..çok yapıcı biri,alltan alan biri..o öyle yaklaşınca sen ona haksızlık yapıp kıyabilir misin tabiki hayır..bende aynı fedakarlığı iyi niyeti saygı ve sevgiyi asla esirgemem..inşallah ömür boyu böyle devam eder...

tüm evli ve evleneceklere de aynı temennileri sunarım tabiki

Canım aslında evlilikte mutlu olmanın ön koşulu nedir biliyo musun,önce kendi içinde mutlu olmak...
Zaten kendi içinde mutlu ve huzurlu olan birinden dalga dalga olumlu enerji yayılır etrafa ,eşine,dostlarına...İnanır mısın sen eşine kızgın olsan da belli etmesen bile sendeki negatifliği mutlaka alıyor ve gergin bir ortam oluşuyor.Bence önce içimizi rahatlatmaya çalışalım,kendimizle barışık olalım,kendimizle mutlu olalım gerisi gelir diye düşünüyorum.
Bi kere karşındaki insana huzur vermen çok önemli,onun da sana tabi.Ona baktığında içine huzur dolmalı,onu görmek için can atmalısın;:asigim:Onunla çok iyi iki dost da olabilmelisiniz(derdinizi,beklentilerinizi,hayata dair endişelerinizi... paylaşmayı kastediyorum):içelim:
Bence sırlar bunlar ama lafla çok basit görünen çok zor şeyler tabiii söylenildiği kadar kolay değil.Ama yine de istersen yapamayacağın şey de yoktur.
Umarım evliliğin sırrına erenlerden ve mesut bahtiyar kocanla yaşayanlardan olursunkaydirigubbakcemile5

Evlilikte mutlu olabilmek için önce saygıyı korumak gerekiyor bence.
Örneğin evliliğin ilk dönemlerinde tartışmalar olabiliyor genelde bu dönemlerde
yüzgöz olmamak, seviyeyi korumak çok önemli. Şahsa değil yapılan hataya yönelik
konuşmak.Birde karşınızdaki insanı olduğu gibi kabul etmek lazım. İnsanlar kolay değişmiyor,
hatta değişemiyor bazı alışkanlıkları değiştirebiliriz ama temel kişilik yapısını iyice anlayıp
kabul etmek gerekir. Evliliğin zor ama güzel bir serüven olduğunu unutmamak gerekiyor.
Flört döneminde veya nişanlılıkta olduğu gibi bir cafede veya herhangi bir yerde bir kaç saati,
aynı masayı paylaşmaya benzemiyor evlilik.
Çünkü aynı evi, aynı sofrayı, aynı yatağı paylaşıyoruz. Hayatı paylaşabilmek çok önemli.
Evliliklerde şu da çok önemli; yaşananlar sadece eşinizle sizin aranızda olmalı, üçüncü kişileri
ilişkiye ne kadar dahil ederseniz sorunlar o kadar artar. Onlar dahil olmaya çalıştığında ise
gerekenden fazlasını paylaşmamalıyız bence. Ben 12 yıllık evliyim bugüne kadar zaman geldi
eşimle çok gergin dönemlerimzi oldu, evliliğe alışamadığım, yeni bir hayatı kabul edemediğim,
yada bazı sorumluluklarımın altında kendimi ezilmiş gibi hissettiğim günler...
Bugünlerde bile ailemden kimseyle paylaşmadım bunları. Çünkü biz hepsini aştık,
ama örneğin annem duysaydı (çok anaç bir kadındır) eşime daha ilk dönemlerden
çok kızar belki de kinlenirdi. Ben kimliğinizi yitirmeyecek kadar kendiniz kalmalı, herşeyi
paylaşacak kadar biz olmalısınız.
Birazda zamana ihtiyaç var evliliğin oturması için bunu da
unutmamalısınız.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Baya bir yazmışım farkında olmadan inşallah doğru anlatabilmişimdir.
a.s

kusurlarını arkasından değil yüzüne söyle....
sürekli söylenmek yerine,bir kere ve kararlı şekilde hoşlanmadığını ifade et,-ki etkili olsun...
dokuz kere düşün onuncuda konuş...
kavga etseniz çok sinirlensen bile o sakinleştiği zaman içini dök,çünkü bir kişi konuşur diğeri dinler ama iki kişi konuştuğunda herkes dinler bunu unutma canım...
asla ayrı yatma,onunda böyle davranmasına müsade etme
araştırmalar bile uzun evliliklerin sırrını buna bağlıyor...
ailen hakkında olumsuz şeyleri eşine anlatma,eşinide ailene...
ve en önemlisi saygıyı her daim koru onu incitmeye başladığında çöküşlerde başlar....
sevginizin beslenmesi buna bağlıdır....
dilerim çok mutlu,birbirinize çok bağlı bir çift olursunuz...
herşey gönlünce olsun canım..........a.s.

Son düzenleme:
sürekli söylenmek yerine,bir kere ve kararlı şekilde hoşlanmadığını ifade et,-ki etkili olsun...
kavga etseniz çok sinirlensen bile o sakinleştiği zaman içini dök,çünkü bir kişi konuşur diğeri dinler ama iki kişi konuştuğunda herkes dinler bunu unutma canım...
ve en önemlisi saygıyı her daim koru onu incitmeye başladığında çöküşlerde başlar....

%100 katılıyo veee artııı şunları ekliyorum

eşinin hep huysuz sinirli moralsiz kötü taraflarını görmemeye çalış yaptığı iylikleri aklına getirki kırgınlığn uzn sürmesin hatta hiç olmasın

tartışma kavga anında bile eşine hipat ederken kullandığn sözcüğü aşkım ,bitanem,bebeğim vs kullanarak tartış ki fazla gerginlik olmaz

öfkeliyken kesinlikle aklına geleni söyleme inan pişman olacağın en unutlmaz konuşman olur

eşini eşinin ailesinin yanında aşalama ezme küçümseme ve asla onunun ailesine belli etme senden ümidini kemesine soğumasına sebebep olur

eğer çalışmayan bi bayan olursan evlendiğinde hastalık dışnda üzerine düşen görevlerini bi eş bi hanım olarak yapman gerekenleri ona duyduğun sevgi için mutlulukla yap hatta herzman olmasa bile yüzünü yıkadığında havlusunu tut ver bu onun hoşuna gidecektir

her sabah işe onu sevginle uğurlaki akşam eve sevgiyle gelsin

asla onun sana gösterdi ilgiden fazlasını sen ona gösteriyosan yaptıklarını başına kakma herkes bir olmaz bunu unutma

eşine hoşlanmadığın şeyleri kibar bi dille belli et

kendininde kusursuz olmadıığını uunutma

AYRICA ŞUNUDA EKLEMEK İSTİYORUM KESİNLİKLE EŞİNE SENİ SEVİYORUM DEMEKTEN ÇEKİNME
BU SİHİRLİ SÖZCÜK ARDAKİ BAĞIN SAĞLAM KALMASININ PÜF NOKTASI
HEP ONU SEVDİĞİNİ DİLE GETİR EN COK BUNDAN HOŞLANACAKTIR VE BUNU YAŞAT ONA
ŞEYTANIN BACAĞINI KIR VE TARTIŞMA SONRALARI BİLE BUNU SÖYLE
BAK GÖR YÜZÜNDE Bİ TEBESSÜM OLACAKTIR VE ZAMANLA ODA SANA AYNISINI YAPACAKTIR

Son düzenleme:
Butun arkadaslar çok guzel söylemiş bencede evliligin olmazsa olmazı saygı saygı ve sevgia.s.

ablacım çok güzel yazmışsın heleki şu iki kişi konuşunca herkes dinliyor olan cümlen..gerçekten doğru....

arkadaşlar ne kadar güzel şeyler yazmışsınız..nickleri aklımda tutamıyorum tek tek ama her kelimeyi okudum tüm arkadaşlarımın..hatta şirketimde nşanlı olan bi ark var ve bi takım huzursuzlukları vardı onada okuttum..günlerdir küs olduğu nişanlısına inadını kırıp msj attı :asigim: bunada vesile oldunuz yaniii...a.s.

bende çevremden gördüğüm kadarıyla şunu eklemek istiyorum arkadaşlar izninizle..
her ailede kavgalar oluyor..bazen bu kavgalar kısa dönem evden ayrılma yada boşanma ile sonuçlanabiliyor..ama böyle bi durumda bile konu her ne olursa olsun birbirinin onurunu kırıcı telafisi çok zor beyne yerleşen sözler ve davranışlar söylenmemesi yapılmaması.çünkü hayat o kadar garipki o boşandığınız kişiyle bile yıllar sonra bi araya tekrar gelebiliyosunuz..böyle bi durumda insanın geçmişde söylediği o ağır sözler tutumlar geliyo..aman nasıl olsa boşandım diyip kötüleyip sayıp sövmemek lazım

bunu benim erkek kuzenim yaşadı..kız tarafından çok ağır iftiralar sözler duyduk ama 4 yıllık ayrılıkdan sonra 4 yaşındaki yiğenimizin kanser olması ve drların çocuğun yaşanılanlardan etkilenip böyle bi hastalığa yakalandığını ve içine kapandığını arışmasa kaybedeceğimizi söylemeleri üzerine barışma oldu..ondan sevgili döneminde,nişanlılıkda,evililiğin içinde dikkat edildiği gibi onrasınıda düşünelim

konu ile biraz alakasız mı oldu bilmyiorumda paylaşmak istedim:utangac:

saygı, sevgi, tutku aşk,,,
en önemlisi ve en önemlisi karşılıklı anlayış ve fedekarlık....

HER ZAMAN AŞK

tüm bunlarla birlikte muhakkak eşini tanımaya çalış...mesela bana eşine fazla yüz verme şımartma derler...halbuki ben onun üzerine düşüp kıymetini bildiğimde benim isteklerimi daha çok yerine getirir, tüm ailesine karşı beni daha çok koruyup gözetir....yani benim eşimde şımarmak yoktur ne kadar emek, ne kadar saygı işte o kadar sevgi ve mutluluk....

cokacimcoookcokacimcoookevlilik çok güzel bir yapıdır.evlenip yuva kurmak gibisi varmı?ben 2 çocuk annesiyim.hayat çok zor.iki insanın bir hayatı paylaşması çok güçtür.bunun için mücadele gerekir.hayat arkadaşı demek bir ömür demektir.şimdiki evlilikleri oyuncak yaptılar.evliliğin yürütmesini bilmiyolar.sıkıldımı bırak.uğraşamadın mı bırak.olur mu öyle şey.aslında evliliğin kıymetini bir bilseler.anne baba olmak gibisi varmı şu dünyada?evliliği yürütmenin ana temeli:.önce saygı,güven sonra sevgidir.hele bu zamanda.hemen pes etmemek mücadele etmek gerekir.ufak tefek sorunlar geçicidir.önemli olan sorunları büyütmemek üstünü örtmektir.buda kadını görevidir.kadı sabırlı anlayışlı şefkatli olacak ki o evlilik yürüsün.adam dışarı gitmesin.öyle değilmi arkadaşlar.umarım beni anlamışsınızdır.evlilik fedakarlık ister.sevgilerimle

cokacimcoookcokacimcoookevlilik çok güzel bir yapıdır.evlenip yuva kurmak gibisi varmı?ben 2 çocuk annesiyim.hayat çok zor.iki insanın bir hayatı paylaşması çok güçtür.bunun için mücadele gerekir.hayat arkadaşı demek bir ömür demektir.şimdiki evlilikleri oyuncak yaptılar.evliliğin yürütmesini bilmiyolar.sıkıldımı bırak.uğraşamadın mı bırak.olur mu öyle şey.aslında evliliğin kıymetini bir bilseler.anne baba olmak gibisi varmı şu dünyada?evliliği yürütmenin ana temeli:.önce saygı,güven sonra sevgidir.hele bu zamanda.hemen pes etmemek mücadele etmek gerekir.ufak tefek sorunlar geçicidir.önemli olan sorunları büyütmemek üstünü örtmektir.buda kadını görevidir.kadı sabırlı anlayışlı şefkatli olacak ki o evlilik yürüsün.adam dışarı gitmesin.öyle değilmi arkadaşlar.umarım beni anlamışsınızdır.evlilik fedakarlık ister.sevgilerimle

doğru büyük pay kadının..hep idare eden..katılıyorum ablacım oyuncak olmuş işilkiler eskiden çok daha güzelmiş..sıkıya gelince kaçmayı yeğeliyor gençlik..bende gencim ama yaşıtlarım gibi düşünmüyorum..
yuvanda mutluluklar diliyorum.konuya ilgin içinde tşkrler ablacıma.s.

Back
X