evlilike bütçe dağılımı

babywant

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
806
137
103
38
Merhaba Arkadaşlar;

yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir

Ev konusunda ortak tapu ya da aranızda bir protokol yaparsanız sorun olmaz.

Onun dışında biz ince hesap yapmıyoruz. Kimsenin kartı kimsede değil ama gider neyse elinde para olan halleder. Diğer türlüsü evlilik değil iş ortaklığı oluyor bana kalırsa.

Bir de mutlu değil misiniz, eşinize mi güvenmiyorsunuz? Normal şartlarda mutlu olan, eşine güvenen insan bu kadar ince hesaplara girmez sanki.

Maaş kartınızı vermenizi gerek yok ama beyaz eşya ve balayı ikinize ait olan seyler değil mi onların ödemesine yardım etmeniz normal evlilikte ayrı gayrı olunması bana çok sıcak gelmiyor..

Evde neden sizin hakkınız yok eşi değil misiniz verin kartı Eşinizde dursun yanı 5 bin o alıyor 5 bin ben demek yerine 10 bin gelirimiz var demek daha doğru değil mi biz olmak bunu gerektirir çünkü tabi eş kişisinin de sen ben ayrımı olmamalı varsa kendi param deyip duruyorsa tabiki vermeyin

Ortak bir hesabimiz yok,gerek duymuyoruz cunku harcanacak o para. Ne zaman birikim yapabilecek boyuta gelirsek ortak hesap o zaman lazim. Ben evlilikte masrafin santim santim bolunmesinden rahatsiz olurum sahsen. Yeri gelir esim fazla harcar yeri gelir ben fazla harcarim. Ev alinmis ama sonucta siz de icinde oturuyorsaniz hakkim olmayacak dememelisiniz. O ev olmasa da kirada oturacaktiniz. Ev arkadasi degilsiniz ki bu kadar hassas olmamali hersey. Elbette ki kimsenin maas karti bir digerinde olmamali. Esiniz ev kredisi oduyorsa siz de mutfak masrafini odersiniz. Esiniz pazara gidiyorsa siz markete gidersiniz. Evlilik boyle olur.

O evin borcunu ödemeye yardım ediyorsanız evde hakkınız mutlaka olmalı önce bunu konuşun. Hoş konuşmaya da gerek kalmamalı bu konuları eşiniz zaten o ev bizim mantığıyla hareket ettiğini hissettirmeli...

Evlilikte bütçelerin ayrı olması benim tercih edeceğim birşey değil borç bizim borcumuz diye düşünürüm ama gerçekten sorun yaşıyorsanız ayırabilirsiniz bütçenizi. Sonuçta siz üzerinize düşen borcu evlenmeden önce ödemişsiniz.

Ayrıca eşinizin maaş kartınızı almak istemesini hiç hoş bulmadım. Hiçbir kadın maaş kartını kredi kartını vs eşine vermemeli, ayrı gayrı yoktur evlilikte ama maaş kartım da kimse kusura bakmasın bende durur, çalışıp emek verip kazanıyorum o parayı. Acil ihtiyacım olur harcarım kimse karışamaz eşim dahil.

Evlenmeden 3 ay önce ev alması eşinizin niyetini sorgulattı bana. Herşeyin borcunu birlikte ödeyecekseniz niye siz taksit yapmadınız, hepsini ödediniz. Ben eşinizi tanımam etmem, pek iyi niyetli biri gibi gelmedi bana. Kimseye söylemediğiniz küçük bir birikiminiz olsun kenarda. Ve asla maaş kartınızı vermeyin. Maaş yattığında belli bir miktarı eşinize yollayın yeter.
Bakın bu ayrı bütçe olayı evlilikte en saçma buldupum şeydir. Ama sizde durum farklı. Eşiniz pek bi uyanık geldi bana.

Eve ortak tapu yapmalıydınız, borcu bitmeden oluyorsa gidin hemen yapın.
Evlilikte keskin gider paylaşımlarını nahoş buluyorum, maddiyat her şeyin önündeymiş gibi.
Sizde bu duruma eşiniz getirmiş gibi görünüyor.
Maaş kartınız niye onda olsun ayrıca, ne münasabet.

Bizde masraflar hep eşimden olur, benim kalan param birikirdi.
Sonra ev aldık, krediyi ben ödüyorum.
Kredi bitince para yine bende birikir muhtemelen.
İçimize sinen düzen bu.

Bence de çok tuhaf
Giderleri bölüşmek ne demek
Eşin ne yerse sende onu yiceksin
Maaşlar alınır hatta biz çekmiyoruz bile direkt int bankacılığından borçlarımızı faturaları ödüyoruz
Elden ödenecekler yoksa
Ne kaldı geriye 1000 tl mi
500 ben alırım 500 eşim alır
Yanımızda durar
Evin bi gideri olsa sen ver ben veriyim lafı bile olmaz
İkimiz yaşıyoruz tabiki de ikimiz ödeyeceğiz
Yani bu tür hesaplar ilişkinizi zedeler ve gün geçtikçe güvensizlik oluşturur
Sonra sonra para saklamaya kadar gider bu iş

Valla yildr evliyiz yontem bilmeyiz, bizm ayri gayrimz yok ne gelirse ortak senn maasin benm maasim olmaz, hesap kartim bende durur lazim oldugunda esime veririm..biz hic senn borcun vardi benm yoktu muhabbeti hic olmadi ve ben maasimdan istedigimi alirim esim hic karismaz benden birsey de istemez ben ona hediyeler falan alirim birikimde benin hesabimda olur..bence sizin dusunceniz yanlis ev arkadasi degilsinz ki giderler ikiye bolunsun herkes yari yariya versin giderler ortak olur gelirler de ortak, birikimde ortak olmali bana gore ama su konuda haklisinz maas kartinz sizde kalmali sonucta disarda is yerinde para lazim olur elinizdeki yetmez be bileyim bir is icin lazim olmadikca maas kartinzn esinzde durmasina gerek yok, benm esim para cekecegi zaman falan alir ama sonrasinda geri verir hemen lazm olur sana diye

esiniz cok uyanik
evi bile apar topar evlenmeden once almis
evlilikte alsaydi bosaninca evin yarisi sizde olurdu
ortak almayi da istemedigine ve kartinizi da sizden istedigine gore sizi somurmeyi dusunuyor
evin yarisini ustume yap karti al de istedigin zaman o kadar aciz degilim benim emegim calismamin karsiligi benim param diyin

Evet hepimiz aynı soruyu soruyoruz haliyle.
3 ay önce siz yok muydunuz?
Eğer siz hayatındayken böyle bir yol seçmişse çok çirkin hesaplar bunlar.
Elbette çok haklısınız bu durumda.

Tek ve en mantıklı çözüm ev tapusunu ortak yapması olur.
Böylece paranızı korumak gibi bir kaygı içinde düşmezsiniz siz de.

mesajlarınız için teşekkür ederim. Eşim önce kiralamak istiyordu sonra faizler düştü ev almaya karar verdi. Ben tabi ki sevindim sonuçta kira boşa giden bir para ama bişeyler hesabının yapılıyor olması, ısrarlı olarak beni de hesap yapmaya esirgemeye yöneltti.Bu konular açıldığında daha fazla devam etmemesi için susmayı tercih ediyordum.O ev borcunu ödediğini zaten söylüyor ama ben ona 4 aydır zaten maaşını yarsını verdim.yine memnun kalmıyor çünkü bi durumdan dolayı maaşım eksik yatıyor o eksik tutarı da o kişiden almamı istiyor.aslında bu aadar üstüme düşmese hiç lafını etmezdim bile ama bana sıra geldiğinde hee mahrum görmk istemesi buna itiyor.buraya yazarken bile çok düşündüm herkese anlatamadığım için anlık yaşadığım hezeyanlar yazılarını sayesinde aydınlığa çıkıyor.ben yanında zaten kalmıyorum bile bi durumdan dolayı evde 15 günfilan kalmışımdır ayda.

Back
X