- 21 Nisan 2015
- 3.207
- 9.624
- 358
Hayır bu durumda kaç ay birlikte ödendiğinin hesabı yapılıyor. Diyelim 5 yıllık kredi ama sadece 5 ay yaşanmış ayrılmış. O zaman adam ya da kadın bitirsin krediyi denmiyor. Anlaşamazlarsa aralarında ev satılıp kalan kredi borcu kapatılıp kalan para bölünüyor. Yakından şahit oldugum bir olay bu şekilde sonuclandiKızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?
Aile konutu serhi de, adamlar kadınlardan habersiz evini satıp ya da başkalarının üstüne yapmasin diye yapılıyor.Bu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?
Ev isterse evlilikten 10 sene önce alinmiş olsun. Ikametgahin orasıysa, tapuya gidip bu evde benim ailem yaşıyor. Şerh koydurmak istiyorum denirse konuyor, yani kadın ve varsa çocukları korumak amaclı bu karar.
Mesela adamın adına 3 ev varsa hepsine koyduramiyorsun tabi.
Genellikle boşanma öncesi veya etrafa borcu olduğunu bildiği adamlara karşı kadınlar yaptırıyor bunu:)
Bu mantıkla şuan oturduğunuz ev için eşinize kira vermeniz gerekir malum barınma tutarı diye birşey var.
Kartınızı eşinize vermeyin ben hiç vermedim doğru da bulmuyorum,kuaför kıyafet temizlikçi vs vs gibi giderler için eşime hesap vermem o da aynı şekilde bana,büyük bi harcama yapacaksak ailelere para vereceksek birbirimizin haberi olur sadece.
İyi de sizin söylediğiniz gibi kadın barınma parası ödemesi gerekirse, çalışmayan kadınlar birak para alabilmeyi, bide adama borç ödemesi lazım kac aylik kira parası diye?
Oysa kadın çalışmasa bile evlilik birliği içinde edinilmiş mallara ortak oluyor. Olması gereken de bu