Evlilikler neden kısa suruyor

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
47
683
45
Ağrı
eskıden evlılıkler 20 yıl 30 yıl surerdı

sımdı etrafımıza bakıyoruz 1 yıl 2 yıl bıtebılıyor

bende ıkı bucuk yıllık evlıyım korktum ya..

evlılıgı uzun surenler nasıl bu kadar surdu

sırları neler

evlılıgı kısa surenler nerde hata ettınız

paylaşalım

bence evlilikte en büyük etken sabır.a.s
şimdilerde sabır çok azaldı maalesef:1no2:
ben yaklaşık 9 yıllık evliyim.evliliğimin ilk yıllarında illaki çakışmalar, yanlış anlaşılmalar,birbirini kabullenememeler gayet doğal
ama'' benim ekmeğim elimde çok şükür'' diyen ,''koca kahrı çekme mi kaldı ''diyen o kadar çoğaldı ki maalesef.belki de bilinmiyo ki aslında aynı kahrı karşı taraf da çekiyo.evlilikde tek taraflı düşünme diye bişey yoktur olamaz da .önce eski ilgi şimdi yoksa eğer dönüp önce kendimize bakmalıyız.çiftler birbirinin aynasıdır çünki .
bikere aile çok önemli bi evlilikde her iki tarafın ailesi de önemli .evlenirken ben aşığım gerisi önemli değil lafını doğru bulmuyorum.evlenirken aynı zamanda ailesiyle de evleniyosunuz.ne ekerseniz onu biçersiniz.
eşinizin ailesine ne kadar sevgi verirseniz o kadarını görürsünüz.bişeyleri sırf yapmak için yapıyosanız insanın kafasına kaka kaka bunun bi kıymeti yokki.bu aynen bize bu şekilde geri dönecektir bigün
ileride inşallah hepimiz kayınvalide olucaz.evladı paylaşmak o kadar da kolay değil aslında.bazı şeylere gülüp geçmeyi bilmek gerekiyo
geçen eşimle de konuşurken eski günleri yaad edip güldük hatta ,ne kadar eften püften şeylere takılıp kavga ediyomuşuz diye
hani derler ya sevgi, saygı diye
bence önce sabır sonra sevgi sonra saygı. sıralamaya uyarsanız mutluluk kaçınılmaz bence
iki taraf için de bu geçerli tabii
ha bu yazdıklarım normal evlilikler için tabi işin içinde şiddet, aldatılama, sapkınlık varsa tabii bu konu beni aşar .süprizzzzz

Evlilikler artık eskisi kadar kolay değil...
Sabır, anlayış , güven azalmış...
İlk 3 yıl çok zor olmurmuş evliliklerde atlattın mı gerisi kolay....
Bakalım yaşayıp göreceğiz...

eşınız hoşlanmadıgınız bırsey yaptıgında nasıl sabredıyorsun ...sonra mı konusuyorsunuz..

bu kişiye göre değişir canım eğer eşinin fazla tepki vereceği bi ansa eğer evet sonra konuşurum.ama benim eşim hep anında tartışmaya girer ve orada söyliyeceğimiz herşeyi söyleriz.ama iş tartışma boyutunu geçiyosa uzatmamak da gerekir bi de onun en sakin olduğu bi anı seçin ve onun size ilgisinin en çok arttığı bi anda gündeme getirip konuşun.bi de ben hiç küs kalmam kalamam yani.akşamki kavgayı sabaha taşımam mesela.aradan zaman geçince sakinleşince hiç bişe olmamış gibi davranırım.ve en önemlisi varı yoğu aileme taşımam.çok şükür hiç ayrılma boyutuna gelecek kadar bi kavgamız olmadı hiç.
eşınız hoşlanmadıgınız bırsey yaptıgında nasıl sabredıyorsun ...sonra mı konusuyorsunuz..

ben bu işi biraz teknolojiye bağlıyorum
cep telefonu ,internet, bunlar varmıymış eskiden hee o zaman aldatan erkek yokmuydu vardı
ama teknoloji olmadığı için bu tip olaylarla yakalanmıyorlardı
bende 2,5 senedir evliyim herks bana cicim ayları geçsin görürüm ben seni derdi
ama benim cicim aylarım hiç bitmedi ilk günkü gibiyiz atışmalarımız olmuyormu? -oluyor
ama bi taraf susmayı bilmeli kibirlilik benbilirimdemek olmuyor
eşim bana bağırsA BEN susarımm ben bağırsam o susar
sonunda ikimizden biri gelip bir buse kondurunca bütün kırgınlık geçer giderrr:içelim:

bende bu işi kadınların bilinçlenmesi,çalışmasına bağlıyorum.eskiden kadınlar erkeklerin her yaptıklarına dayağa kadar göz yumarlardı.göz yummayıp annesinin yolunu tutan geldiği gibi koca evine geri gönderilirdi.bide elalem neder var tabii...şimdi kadınlar kendilerini ezdirmiyorlar,kendi haklarını savunuyorlar,aileler sahip çıkıyor,toplum eskisi gibi yadırgamıyor.artık olağan bişey oldu çünkü...eee bide kendim kazanıyorsam hiç çekmem diyip soluğu mahkemede alıyorlar...abartmadığı sürece kadınları haksız bulmuyorum ben suç eski gelenekleri sürdürmeye çalışan erkeklerde...her konuda çağa ayak uydurup kendilerini geliştirirler ama evliliğe gelince eski düzen devam etsin isterler. mesela klasik 'annelerimiz babalarımızdan hiç dayak yemedimi sen hemen olayı büyütürsün' gibi sözlerle kendilerini haklı çıkarmaya çalışırlar ya ıyyyy yani.

bır taraf susmalı o nu yapmak cok zor..

kucuk bır alev bır anda volkana donuyor susamıyorsun

valla ben bu boşanma olaylarında çogunlukla kadını suçluyorum
eskiden kadın evdeymiş
bütün dünyasını eşinin üzerine kurudgu için onsuz yaşayamaz haldedir
ve onu kaybetmemek için ilgili sevecen hoşgörülü olurmuş

ama şimdi öle deil
kadının elinde para var
o para kadının bütün dünyası oluyor
sıkıntıya hiç girmeden 'koca kahrı çekeme mecburmuyum' deniliyor ve boşanmayla sonuçlanıyor
tabi ben ezilelim enayi yerine konulalım demiyorum ama daha mükemmel olabiliriz herşeyi karşı tarafdan beklememeliyiz
biz yapmaksak erkek hiç yapmaz

Kadınlar ne zaman ekonomik özgürlüklerini ellerine aldılar, boşanmak da o kadar kolay oldu. Eskiden eşine bağımlı olan kadın her ne olursa olsun boşanmaktan korkardı. Eşinin kendini aldattığını bilse bile susar otururdu.
Şimdi öyle değil. Kazanan kadın kocaya hemen tekmeyi vurabiliyor.
Ayrıca tahammülsüz olduk, en ufak bir şeyde bile eşler sinir küpüne dönüyor, kimse kimseye anlayış göstermiyor.
Evlilikte kural, biri sinirliyken diğerinin susmasıdır. Siniri geçince sakin sakin her şey hallolunur.

Evlilikte bir taraf sürekli sabır eder,alttan alırsa buda birirkir birikir en sonunda patlar.
Her şeyi göze alır,alttan alıp sabır etmeyi bırakır,yeter be sabır taşımıyım ben der,canına tak eder evlilik biter...
:1closedeyes:
Belkide en doğrusu bitmesidir.
Alttan al nereye kadar
..

şimdiki evlilikler çocuk oyuncagına dönmüş durumda...
gerçekten evliliği ayakta tutabilmek zordur...
kimse sabırlı değil...
çekmek istemiyorlar...
sevgi saygı da azaldı...
ve haliylen tahammülsüzlük var...
en ufak bi tartışmada biten evlilikleri de gördüm..
zaten evliliğin ilk yılları çok sancılı geçer...
evlilikte en önemli kural sabırdır...

artık kimse kimseyi çekmiyor çünkü
en ufak tartısmalarda saygı da bıtıyor sevgı de
eşler bencilce seviyor birbirlerini, sadece kendi mutluluklarını dusunuyorlar
oysa evlilik karsındakini mutlu etme sanatıdır.
herseyın temelınde sevgi ve saygı var
ama anlayamıyorum en ufak bır tartısmalarda bile nasıl ayrılıktan bahsedebiliyorlar

evet bazı arkadaşlar gibi bende yeni neslin sabırsız olduğuna inanıyorum. biri söylenirken biri sussa iş uzamayacak ama sabırsızız işte. adam işten gelmiş canıda sıtkın bir ottan sebeplerden biriyle söylenmeye başlıyor. ama biz kadınlar dururmuyuz cengir cengir adama laf yetiştiriyoruz. la havle deyip sussak uzamayacak.

ikincisi ise; biz herşeyimiz hazır olarak evleniyoruz. salon takımları, yatak odaları,buzdolabı,çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, yok fritözü,yemek takımları işte sayamayacağımız bir sürü şey.....eskiden öyle değilmiş.istisnalar hariç tabiiiki.... annelerimiz evlendiklerinde evlerinde küçük tüp( varsa oda yoksa soba üstünde yapmışlar yemeklerini) efendime söleyeyim bir somya nerdeeeee yatak odaları, salon takımları bikaç kap kacak. çamaşı makinesi bulaşık makinesi hatta buzdolabı bile hayal ozamanlar. babalrımız çalışır annelerimize verir maaşlarını onlarda garibim eline geçen paralarla bizim gibi incik boncuk kıyafet almak yerine beraber gidilir bir eşya alınırmış. annem hep söyler evimde halı yoktu kilim vardı ilk halmızı aldığımızda çok sevinmiştim diye. işte sonra sırayla buzdolabı,merdaneli makine set üstü şu eski tip ocaklardan . al al bitmezki evin eşyası nerdeeee hepsini bi kerede alsınlar. maaşlardan birikecekte eve belki bir porselen takım girecek oda 6 tane... işte annelerimiz yoklukta böyle ufak şeylerle mutlu olurlarmış... babalrımızda arada sürpriz yaparak o ufak şeyleri alır gelirlermiş. sırt sırta vererek evlerine et kıyma girmeden kuru fasülye tarhana çorbasıyla geçirmişler günlerini. küçük şeylerden mutlu olmayı bildikleri içinde çooook uzun sürmüş bu mutlulukları. biz hiç küçük şeylerden mutlu oluyormuyuz ki.... hersene çoğumuzun evine yazlık kışlık 5 -6 takım kıyafet giriyor. evlerimizde ise hiç eksik yok ayak yıkama makineleri bile var artık. hatta göbek incelten titreyen kemerlerden. eskiden bunlardan bahsetmek mümkün değildiki. artık bizi hiç bişey mutlu etmiyor. cep telefonun son modelleri , yeni ev yeni araba..bunlar bile küçük bizim gözümüze (bazılarımıza). eeeee böylede olunca Allah korusun insanlar mutluluğu başka şeylerde arıyorlar. içki, kumar, aldatma ve boş para harcama gibi.. ve sonunda evlilikler bitiyor ......

saygı azaldığından....
şevkat azaldığından...
tahammülsüzlükten....
erkeklerin kıskançlığından hak kısıtlamasından....
bence çoğu evlilik kadın idaresiyle gidiyor

Eskiden dul kadın çevreler tarafından hoş karşılanmayan bir durumdu...
Ama artık bi çok kadının ya arkasında ailesi var yada elinde maddi imkanı var..
Bu yüzden kadınlar eskisi gibi savretmiyor..
Ve artık aldatmak v aldatılmak o kadar sık rastlanan bir hale geldiki.
doğal olarakta boşanmalar arttı..

kadınlar sabırlı olduğu sürece ve sustukca evlilik kadın tarafından sürdürülür .
ama mutlu bir evlilik - evlenipde mutlu olan çok zor gerçekten zor 100 de 1 oran gibi
hep kadınların çabalarıyla evlilik sürüyor
erkeklerin yaptığı hiçbirşey yok arkadaşlar kısacası böyle
ama kadınlar uyandı artık bu yüzden çok boşanmalar oluyor....

Ben sabrederim sabrederim susarim susarim belki esim hatasini birgun anlar diyebenneyaptımki

Bakarim hatasini anlamak yerine birde daha cok uste cikmaya calisiyorsa

Iste orda kocaman bir DURRRRRRRRRRRRRRR derim bu sefer ben eser gurlerim cunku canima tak etmistir.klava:

O zaman esimmi ne yapar kacacak delik arar cunku anlamistir bu insanin cok ustune gittim diye.

Ondan sonra sesi cikmaz cunku ona verdigim kredileri coktan tuketmistir.:mymeka:

Belli zaman sonra sakinlesirim yine baslarim alttan almaya.

Bizim evliligimizde boyle gidiyo iste :) Memnumuyum evet memnunum cunku iki tarafta bitis noktasina geldimi durmayi ve susmayi biliyo.Yoksa coktaannn mahkemenin yolunu tutmustuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…