Evlilik'mi Evcilik'mi..?

_Sultan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
69
14
26
İstanbul
Evliliğin ne demek oldugunu evlendikten sonra daha iyi anlarız ya hani. Ya gerçekten evliyizdir yada pişmanızdır ve evcilik oyunu baslar bir süre sonra. Evcilik oyununa alıştık artık cocuk falanda olur baya baya hayatın içinden bir evcilik oyunu baslar, dışarıya oynuyoruzdur ve bi süre sonra yoruluruz mutluluk oyunu oynamaktan. Hayata küsersin yada oyunukurallarıyla kabul edip oynamaya devam edersin. Bu konu oyuna son veremeyenler için... Bitirenlerde fikirlerini öne sürebilirler.

Evliliğin ne demek oldugunu evlendikten sonra daha iyi anlarız ya hani. Ya gerçekten evliyizdir yada pişmanızdır ve evcilik oyunu baslar bir süre sonra. Evcilik oyununa alıştık artık cocuk falanda olur baya baya hayatın içinden bir evcilik oyunu baslar, dışarıya oynuyoruzdur ve bi süre sonra yoruluruz mutluluk oyunu oynamaktan. Hayata küsersin yada oyunukurallarıyla kabul edip oynamaya devam edersin. Bu konu oyuna son veremeyenler için... Bitirenlerde fikirlerini öne sürebilirler.

Bence benzetmeniz çok kötü.

Birkere evcilik oynamak insanları mutlu eder, zaten oyun mutlu olmak için oynanır.

Sizin kastettiğiniz şey sabır canım. Önce kendin için sabredersin sonra çocugun yada çocukların için birgün sabrın tamamen tükenir ve evlilik biter.

Kimse kimseye zorla birsey yaptıramaz bunu insanlar seçer ve sonra güçleri tükenir.

gerçek dünyaya oyunmuş gibi bakmak çok iyimser bi yaklaşım....
bence daha gerçekçi olup mutsuz olduğunu kabul et....

gerçek dünyaya oyunmuş gibi bakmak çok iyimser bi yaklaşım....
bence daha gerçekçi olup mutsuz olduğunu kabul et....

Evet canım haklısın gerçekler acıdır. Ama mutsuz oldugunu kabul edip mutsuz olmaya devam etmek artık bana göre deil. Şimdiye kaar bu haksızlıgı yaptım kendime artık böyle olmamalı.

Evet canım haklısın gerçekler acıdır. Ama mutsuz oldugunu kabul edip mutsuz olmaya devam etmek artık bana göre deil. Şimdiye kaar bu haksızlıgı yaptım kendime artık böyle olmamalı.

kesinlikle katılıyorum...
insanın mutsuz olduğa halde devam etmesi kendisine eziyetten başka bişey olamaz.....
hayat kısa kaçkere geliyoruzki dünyaya...

Bence toplumu fazla taktığımızdan oluyo bunlar

Evlilik ; ya evlilik gibi olmalı ya da hiç olmamalı

Evcilik yaşını geçeli çok oldu çünkü..

Bence benzetmeniz çok kötü.

Birkere evcilik oynamak insanları mutlu eder, zaten oyun mutlu olmak için oynanır.

Sizin kastettiğiniz şey sabır canım. Önce kendin için sabredersin sonra çocugun yada çocukların için birgün sabrın tamamen tükenir ve evlilik biter.

Kimse kimseye zorla birsey yaptıramaz bunu insanlar seçer ve sonra güçleri tükenir.
17 yasında evlenen bir cocuktan baska ne beklenirki... Susturulup bastırılabilen cocuk.. Sabır yas olgunlaştıkça kadınlıgını farkettikçe tükeniyor.

Bence toplumu fazla taktığımızdan oluyo bunlar

Evlilik ; ya evlilik gibi olmalı ya da hiç olmamalı

Evcilik yaşını geçeli çok oldu çünkü..

11 Yılı dolduruyorum ve sözde evliyim, Eşime sorunlarla ilgili konuşmayı önerdiğimde bizim sorunumuzmu var diyebiliyor. Artık arsızlıga vurmaya calışıyorum ama çocuklar var. En kötüsüde ailen el alem ne der tavrıyla yaklaşınca o kötü oluyor. şimdi kendi ayaklarım üstünde durmak için harekete gectim. Ama sorun şurada cocuk olunca ayrılmak sorunlu oluyor. eşime ayrılmaktan bahsetmem aklının ucundan bile geçmez ona göre sorun yok ve evde hersey yolunda... Anlatmaya kalksam sorun cok cok. Ben bunu nasıl yansıtabilirim ki ona...

Senin için sorun olan şeyler eşin için sorun değilse demek ki daha herşey bitmiş değil.
Bu ilişki de hala bir umut var.
Seni dinlemiyor mu onun için sorun yokmuymuş.
O zaman al eline bir kağıt kalem ona bir mektup yaz.
Dök içini o da bilsin sıkıntılarını belki o zaman senin açından da görür evliliğinizi ve bunu kurtarmak için o da bir çaba sarfeder olmaz mı.
Sen sıkılmışta olabilrsin belki bazen insanlar çok umutsuzluga kapılıverir

Senin için sorun olan şeyler eşin için sorun değilse demek ki daha herşey bitmiş değil.
Bu ilişki de hala bir umut var.
Seni dinlemiyor mu onun için sorun yokmuymuş.
O zaman al eline bir kağıt kalem ona bir mektup yaz.
Dök içini o da bilsin sıkıntılarını belki o zaman senin açından da görür evliliğinizi ve bunu kurtarmak için o da bir çaba sarfeder olmaz mı.
Sen sıkılmışta olabilrsin belki bazen insanlar çok umutsuzluga kapılıverir

Kurtarmak için hiç ugrasmıyorum, sadece cocuklara yansıtmamak suan tek derdim.Sorunları kendisi yaratıyor aşikar göz önünde, na göre sorun olmaması onun işine geldiği için, mesela baska bir kadına ilgi duyması normal gibi, hatta o kadarki bunu benimde kabul etmemi istedi çok büyük sallaantılar oldu ve aile buyukleri girer ya araya yapmayın cocuklarınız var. Elalem ne der... Ama ben artık kendime bıraktım kendi ayaklarım üstünde durmayı basarırsam o zmaan kimseye etmem minnet. Korktugum sey cocuklarımla beni rahat bırakmaması.Bilmiyorum işte..

Kurtarmak için hiç ugrasmıyorum, sadece cocuklara yansıtmamak suan tek derdim.Sorunları kendisi yaratıyor aşikar göz önünde, na göre sorun olmaması onun işine geldiği için, mesela baska bir kadına ilgi duyması normal gibi, hatta o kadarki bunu benimde kabul etmemi istedi çok büyük sallaantılar oldu ve aile buyukleri girer ya araya yapmayın cocuklarınız var. Elalem ne der... Ama ben artık kendime bıraktım kendi ayaklarım üstünde durmayı basarırsam o zmaan kimseye etmem minnet. Korktugum sey cocuklarımla beni rahat bırakmaması.Bilmiyorum işte..

Umarım başarırsın;
Karar vermek başarmanın yarısıdır unutma.
Az kaldı demekki....
Aslında doğru olanı yapıyorsun,çocukların ve kendin için daha mantıklı belkide mutluluk oyunu.
Hedeflerine ulaşana kadar enazından yavrularının huzursuz bir ortamda büyümelerini engellemiş oluyorsun.

Kocan başka bir kadından hoşlanmasını normal karşılamanı mı istedi.:44::44:
Eğer böyle birşey yaşadıysan lütfen acele et güçlü bir kadın olmak ,paranı kazanmak için.:41:

sağol canım, evet anlamsız ve bana ters olan seyler, İlk adımalrı attım hayırlısı olsun inşallah. Web tasarım kursuna gidiyorum, Kurs masraflarımı ve cocukların okul masraflarını karşılamak için temizliğe gidiyorum. Temizlik işi nereye kadar 3 cocukla hep dışarıda calışmaktansa evde yapabileceğim hemde sevdiğim alanda kendimi geliştirmek daha mantıklı geldi. Web tasarımdan basladım.
İnşallah amacıma ulaşmak hedefim.

Back
X