• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aranın bozulması

guvercin34

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
47
15
8
36
Merhabalar , çok merak ettiğim bir şey var . Uzun süreli aynı evde yaşarken çok iyi anlaştığın, ten uyumu olan karşılıklı ilginin sevginin olduğu bir sevgililikten sonra, evlendiğinde her şeyin değişmesi , anlaşamama , erkeğin/ kadının değişmesi gibi şeyler olabilir mi ? Çocuklardan sonra evlilik değişiyor diyorlar boşanmalar da olabiliyor peki sevgilikte bunları öngörebilir miyiz ?

Genel olarak öngörebilirsiniz ama bazen öngörülemiyor o çok nadirdir şöyle ki adam çok iyi bir meslektedir iyi para kazanıyordur herşey güllük gülistanlık çocuk oldu sorumluluk artı yüklendi ama birden işi elinden gitti , mutsuz , gelecekten umutsuz olan adam değişmez mi sizce? En sağlam karakterlisi bile değişir. O öngörülemez .
Ama adam zaten hödüktür seviyorken gözünüz görmez yada değiştiririm diye düşünürsünüz. Kadınlarımızın her biri psikolog, kahraman ya işte o öngörülebilire örneklerden biri olabilir. Öngörülebilirken öngörülmeze örnek aslında ama neyse.

Çok karışık anlatmış olabilirim akışta anavatan kan ağlıyor benim mideyle beyinim yer değiştirdi anca bu kadarım şuan 🤣

Şuanda tolere ettiğin şeylere dikkat et, evlendikten sonra onlar göze batmaya başlayabiliyor.
Bir de beklentileri çok yüksek tutarak evlenmemek lazım..
çocuk bizi etkilemedi aksine çocuk derdine düşüp, tartışmaya vakit bulamıyoruz hatta başbaşa kaldığımız zamanlar birbirimizi özlediğimizi farkediyoruz
Daha çok sohbet edip, romantik zamanlar geçiriyoruz 🤪 (9 yıllık evliyiz,14 yıllık birlikteyiz = 2 çocuk)
Çocuktan önce artık konuşacak konu bulamıyorduk :)) şimdi yatsalarda takılsak diye akşamı bekliyoruz 😄

Tamamen değişmek değil de herkes, her şey bir noktada değişir sürekli aynı kalmaz ki. Modumuz bile gün içinde defalarca değişiyor. Öncelikler, hayat şartları da değişiyor.

Merhabalar , çok merak ettiğim bir şey var . Uzun süreli aynı evde yaşarken çok iyi anlaştığın, ten uyumu olan karşılıklı ilginin sevginin olduğu bir sevgililikten sonra, evlendiğinde her şeyin değişmesi , anlaşamama , erkeğin/ kadının değişmesi gibi şeyler olabilir mi ? Çocuklardan sonra evlilik değişiyor diyorlar boşanmalar da olabiliyor peki sevgilikte bunları öngörebilir miyiz ?
Genellikle öngöremezsiniz. Sevgililikle evlilik asla aynı şeyler değil. Gözünün içine bakan adam çoğunlukla evlilikten bir süre sonra ilgisiz ve bencil bir adama dönüşebiliyor. Sevgiliyken birlikte yaşasan dahi evlilik olunca çok şey değişiyor. Ben bunların çoğunu aileye bağlıyorum. İşin içine aile ve akrabalar girince işin büyüsü bozuluyor.

Öğren ek çok zor . Ve evet çocuktan sonra değişiyor.

Soğuma kısmını öngeremezsin . Çocuktan sonra
Direkt olarak bu saydıklarınızı öngörmek mümkün değil ama örneğin sevgiliniz kadın çocuktan sonra çocuktan sonra başka birşey düşünmemeli çocuk bakımı kadına aittir tarzında cümleler kuruyorsa ya da ailesi şimdiden ay gelir kalırız biz sana yardım ederiz falan diyorsa ya da şuanda herhangi bir sorunun belirtisi varsa ancak öyle öngörebilirsiniz

valla bilmiyorum esimle 4 yil tanisikligimiz 2 yil sevgililigimiz var. Bir gun bile gıcık olmadim. Bir hareketi bile beni rahatsiz etmedi.
daha evleneli birkac hafta oldu adama çok fena kuruldum (ama cicim ayindayim, çabuk gecti)
Konuna gelince de yani bilemiyorum. Bir sürü faktör var.
sevgiliyken mesela ailesini bilemezsin, ailesinjn muhtemelen senden de ayni evde yasadigindan da haberi yoktur. isin icine girince ailesiyle iliskisini bilemezsin. kaynanacilik oynar mi annesi, dedigini yaptirmaya calisir mi, esin turk erkeklerinin büyük cogunlugu gibi bekarken kactigi anasinin evlenince agzina bakar mi bunlar hep muallak.
ayrica sevgiliyken muhtemelen eve hersey idarelik alinir. yani buzdolabiniz camasir makinaniz elbet vardir ama beyaz esyalara 300bin vermemissinizdir mesela. normal hayatinizda harcadiginiz gibi yasamissinizdir hatta ayni eve cikmak ekonomik bile olmus olabilir iki kira yerine tek kira odeyince. ama evlilik bir gelince masrafiyla geliyor. daha guzel bir eve cikmak nakliye masraflari, ayni evde kalacaksaniz yatak odasini koltugu masayı degistirmek, az hevesiniz varsa nisan kina dugun mekanlari, davetiyeler, hediyeler, gelinlikler, nisanliklar, damatliklar, muzisyenler, bitmek bilmeyen bahsisler, kuaforler, yüzükler bilezikler derken eksilere düşünce ekonomik gerginlikle kavgalar baslayabilir.
sevgiliyken adam at ciftligine goturse at binip serpme kahvalti etsen "ne bonkor adam" dersin. ama evlilik surecinde adam o ayda 1 harcadjgi ozel gun parasinin 10ar katini minimum ihtiyaclara verir kimseni gozune bile görünmez. senin heves ettigin birkac seyde pespese "cok pahali istemiyorum" vs dese al sana soguma garantisi - cimri adamdan:))
gibi gibi gibi...

Genel olarak öngörebilirsiniz ama bazen öngörülemiyor o çok nadirdir şöyle ki adam çok iyi bir meslektedir iyi para kazanıyordur herşey güllük gülistanlık çocuk oldu sorumluluk artı yüklendi ama birden işi elinden gitti , mutsuz , gelecekten umutsuz olan adam değişmez mi sizce? En sağlam karakterlisi bile değişir. O öngörülemez .
Bu yazdığınız çok doğru ben bunu tecrübe ettim farklı bir şekilde. Hayat bize çok zorlaştı ilişkimizden bağımsız her şey üstümüze çöktü resmen bu yüzden ikimiz de değiştik ve huysuzlaştık.

Bu yazdığınız çok doğru ben bunu tecrübe ettim farklı bir şekilde. Hayat bize çok zorlaştı ilişkimizden bağımsız her şey üstümüze çöktü resmen bu yüzden ikimiz de değiştik ve huysuzlaştık.
Birbirinizi tanımaya, birbirinizi mutlu etmeye odaklanmalısınız, o zaman altından kalkabilirsiniz bu yüklerin

10 kişi düşün 7 nde değişir 3 nde degismez oranlar degiskenlik gösterebilir işin özü bu işler nasip kısmet işi nasıl gelişeceğini nasıl sonuçlanacağını kimse bilemez ama sevgili iken çok iyi anlasiyorsaniz evlenicede anlasirsiniz bı tik altı olabilir ama yinede anlasirsiniz

Çocuk bizi değiştirmedi ama hayat değiştirdi elde olmayan bizim dışımızda gelişen bir takım olumsuzluklar yaşadık. Üzerimize karabasan gibi çöktü haliyle ikimizde biraz geçimsiz insanlara dönüştük ama birbirimizi tolere edebiliyor muyuz çok şükür...

Öngörebildiklerin oluyor bir de öngöremediklerin. Eskiden tahammül ettiğin ya da ederim dediğin şeyleri edemediğin oluyor. Asla katlanmam dediğin şeylere katlanıyorsun çeşitli sebepler dolayısıyla. Değişik bir şey evlilik.

Bu site "sevgiliyken böyle değildi, evlenince değişti" diyenlerle dolu. Sevgiliyken çoğu şeyi farketmiyor kadınlar, farkettiklerini de "değişir, düzelir" diyerek geçiştiriyor. Evlenince ise değişmediğini, hatta arttığını görünce damdan düşmüş gibi oluyor.

Back
X