Evlilikte bazı sorular

İyilikte kötülükte yapamicaksan ne diye evlenin ki

Bunlar nasıl sorular aklım almıyor ya.Eğer nişanlınla aranda para mevzusu geçiyorsa şimdiden hasetlenip bunları düşünüyorsan evlenme çocukla.Ya o senin hayat arkadaşın olacak sen cebinin derdine düşmüşsün burada.Bende çalışan bir kadındım evlendiğimde kirada oturuyoruz ve dünya kadar düğün borcumuz vardı.Evlenmeden önce bile nişanlıma para gönderiyordum sıkıştığında keza oda aynı şekilde.Askere gidecekti cebinde parası kalmamıştı alyansını bozdurduk düğünde sahte alyans taktı o derece yani.Evlendik maaşım yatar yatmaz borcumuzu kapatıyorduk.Evlilik fedakarlık demek el ele verip her zorluğun üstesinden gelmek demek eğer zorluğa gelemeyeceksen evlenme bacım.Şu an çalışmıyorum tek maaşla gayet kirada geçiniyoruz eşim beni parasızda bırakmaz gezmemden de eksik koymaz.Yeri gelince tutumlu olmasınıda biliyoruz

yorum yapmış olmak için yorum yapma
Burası kadınların birbirine her türlü soruyu sorduğu yerken kadının düşmanın yine düşman
Ne dediler ki? Kotu bisey demediler. Bazen gercekler acitir. Sizi de acitmis sanirim.

Acaba siz kadinlari yargilarken kendinize hic donup baktiniz mi?
Ben evlenirken esimin isi bile yoktu hicbirseyi yoktu. Ama benim para umrumda degildi. Degil para, bobregimi kalbimi omrumu verdim ona be. Onun da bana verecek ne parasi ne pulu vardi ama canini verdi ve biz o sekil evlendik. Seviyorsan karsilikli bazi fedakalarliklarda bulunacaksin. Sevmiyorsan burda yorum dilenme. Isine gelmeyince de saldiriya gecme bi zahmet.

Çocuk olunca iş bırakılmıyor, doğum izni alınıyor sadece. Sona işe geri dönülüyor.
Diğer konunuzu da hatırlıyorum, sizin kendinize denk "varlıklı" birini bulmanız lazım. Yoksa adama bu hayatı dar edeceksiniz belli.

Eşim kira ve faturaları ödüyor ben mutfak masrafını alışveriş vs yapıyorum.
Özel harcamalarım içinde para istemem kendim kazanıyorum sormam gider istediğimi alırım yaparım

yorum yapmış olmak için yorum yapma
Burası kadınların birbirine her türlü soruyu sorduğu yerken kadının düşmanın yine düşman
Haaa sunu da ekleyeyim... esimin hic parasi yoktu isi de yoktu dedim size. El ele verdik arkasinda durdum kurslara gitti ve kagit toplayicisi iken suan bir sirkette mudur oldu. Ama para hicbir zaman bizim sorunumiz olmadi. Yeri geldi ben verdim yeri geldi o verdi.
Sizin kuyrugunuza bastik sanirim cok sinirlisiniz

Kese ortak olmalı . Alınan maaşlar bellidir zaten ortalama kira,gider de bellidir. Elinize ne kalacağını biliyorsunuzdur. Bu durumda nelerden feragat edeceğiniz de size kalmış. Yeni bir aile ayrı bir ev kuruyorsunuz. Maddiyat yükünden bu korkarsanız şimdiden o evliliğin temelleri pek sağlam olmaz.

Yani artık kadınların çalıştığı bi dönemdeyiz ama çevrwmde çalışmayıp evli olanlar var onlara hep kocaları güzel hayat sunuyo hangi hahat daha iyi ben anlamadım

Bana göre evin geçimi erkeğindir. Kadın da gönlünden geçtikçe katkı sağlar mesela dışarı çıktı eve bir şey almak isteyebilir Eve geçerken lazım bir şeyi alır
Ama bunlar onun boynunun borcu değil

Ben çalışmıyorum çalışsaydım nasıl olurdu eşimin benden beklentisi olur muydu bilmiyorum

valla böyle söyleyenleri taşlayabiliyolar burda

Ben 10 yil kendim yasadim. Evim arabam her seyim vardi. Esimle tanistik onun sadece arabasi vardi. Ailelerden minimal yardimla evi kurduk. Hemen baska ev aldik. Sonra baska ev aldik. Su an arabayi yenilemeye calisiyoruz. Kese ortak degil o harcama yapar ben yatirim yaparim. Ama parayla ilgili en ufak sorunumuz olmaz.

Ama konu sahibi, bence sen maddiyati cok takmissin. Baba evindeki rahati ariyorsan denginle evleneceksin. Sanirim su otelde dugun isteyen siyasi cevresi genis ailenin kizisin. Gecen oyle bir konu okumustum.

Burada cok fazla iyi niyetli insan sana hep ayni akli veriyor: denk hissetmiyorsan evlenme, mutsuz olursun. Haklilar. Sen ilerde kocana 'senin icin nelerden fedakarlik ettim' diye cok laf eder adami illallah ettirirsin. Erkekler fazla lafa gelemezler boyle maddi konuda eziklik hissederse cok kiymetli baba evine yollar seni ki sanirim Karadenizlisiniz olaylar cigirindan cikar.

Gelin ata binmis ya nasip demis. Sen ise 'ben baba evinde kira gormedim' diye dertleniyorsun. Ya parayi takma ya nisani at.

valla böyle söyleyenleri taşlayabiliyolar burda
Sadece erkegin parasiyla minimal bir hayat yasarsin. Guc birlestirmeyecektin neden hayatini birlestirdin? Adama sorarlar. Para mi onemli hayat arkadasligi mi? Cok parayi takan gelin hanimlar sonra maaslariyla mutlu mesut oturuyorlar bosanip. Taslama degil. Hayat musterek. Parani istedigin kadar sakla. Kendi maasinla ne alabileceksin ki? Iki maasla en azindan ufak bir ev borcuna girilir topraktan. Babanin cevresinden birinden alirsiniz iste topraktan bir projeye girip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…