Evlilikte beklentiler

Eceduygum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
36
9
1
46
Kıskar selam.
38 yaşımda bekar bir bayanım. Bir ilişkim var. İyi gidiyor. Çok ilgili bir insan, süper güzel bir kalbi var.
Ama ona yeterince layık olamayan ben onu bazı konularda vasat bulduğumu farkettim. Hemen üzerime gelmeyin, bu sadece bir his.

Daha evvel uzun süreli bir ilişkim vardı. O kişi özel yetenekleri olan işinde çok başarılı aşırı zeki biriydi. İster istemez kadşılaştırma yapıyorum ve acaba ileride yetersizlik duygusuna iyice kapılır mıyım diye kendimden şüphe ediyorum. İyi insan bulmak da o kadar zor ki. Sizlerin fikrini de almak istedim.

Günaydın,

Vasat buldugunuz konular nedir tam olarak?

Ben de 35 yasında evlenen biri olarak sunu soylemek istiyorum, evet demem hic kolay olmadı, saolsun esim vazgecmedi.

Ama benzer yaslarda evlenen kişiler için evlilik cok zorlasıyor, herseyi dusunur herseyi takar oluyorsunuz.

Vasat buldugunuz konulara kıyasla artıkarı agır basıyorsa devam edin ama bunlar sizin tolere edebilecegınız seyler degılse hic vaktinizi bosa harcamagın cunku inanin evlenince baska sorunlar da cıkacagı için bu konular size daha cok rahatsızlık vermeye baslar.

Insanlari baskalari ile kiyaslamak cok yanlis.. Herkes farkli birer birey.. Siz onun eski kiz arkadasi gibi misiniz? Muhtemelen oncekini unutamadan bu iliskiye basladiniz. Eskisinin kopyasini yeni de aramak size kaybettirir..

Yok, eskileri unutamadığım filan yok. Onlar eğitim yönünden biraz daha üst pozisyondalardı.
Vasat bulduğum konular, entelektüel konular. Benden biraz yaş olarak küçük de...Çok kötü değil ama bende hayranlık uyandırmıyor, hayranlık uyandırsaydı belki tam bir uyum hissedecektim. O tam uyumu hissedemiyorum, gerçi henüz kimsede hissetmişliğim de olmadı da. Daha ailesiyle de tanışmadık. Huyu çok güzel ama. Üç aydır bir kere bile tartışmadık..kararsızım..

Vasat buldugunuz konulara ne kadar deger verdiginiz onemli. Eger cok onem veriyorsaniz bu adamla mutlu olamazsiniz. Hayatta herkesin olmazsa olmazlari var. Ben de egitim ve kulture cok onem veririm,bana denk olmasaydi esim asla evlenmezdim. Ama mesela yas onemli degildir bana gore,benden 10 yas kucukle de evlenebilirdim.

ayrılın siz kendinize o da kendine denk olanı bulsun.

Evliliğin tanımını kafanızda tam olarak şekillendirin.
Evlilik size hayat arkadaşı olacak adamla bir yola çıkmak mı
Yoksa bunu bir şeyler edinebileceğiniz akademik bir süreç olarak mı görüyorsunuz?

Elbette zignen ve fikren uyum sağlamanız lazım ancak daha fazla daha fazla daha fazla noktasına gidildiğinde iş çıkmaza giriyor.

İki kişiyi birbiriyle mukayese etmemek lazım. Her birimiz farklı donanımlara sahibiz çünkü.

Bir önceki kişiyle neden olmadı mesela. Demek ki onda da eksik ya da yanlış olan bir şeyler vardı.

Bana sorarsanız çok irdeliyorsunuz.

En iyi diye bir şey yok ki. Her insanın ötekinden daha iyi daha kötü yanları vardır. Bence kendinize bi kural koyun ve asla eskisiyle karşılaştırmayın ne olursa olsun. Ayrıca entelektüel yönden kötüyse onu o anlamda şeylere yönlendirebilirsiniz yada beraber bi şeyler yapabilirsiniz. Tabi sen entelektüel yönden kötüsün falan demeden

Ama içinize yine de sinmiyorsa(karşılaştırmadığınız halde) ayrılın

Adamla ilgili tek iyi yön iyi olması mı? Bir tek ondan bahsetmişsiniz , çok iyi çok iyi. Seviyor musunuz?

Yaşça küçükse senin olgunluğuna erişmek için zamanı var demektir
Maalesef ki yaşın verdiği tecrübe okuyarak kazanılmıyor
40 yaşındayım 36 da evlendim, eşim uzun yıllar tanıdığım biriydi ondan önce bende sizin gibi birileriyle görüştüm ama sevgi olmadan olmuyor bu işler onu anladım. Entellektüel konular da bizde çok uyumlu bir çift değiliz, ben okurum eşim futbol izler, ben tiyatroya giderim o sıkılır tiyatrodan ama bunlar aramızda hiç sorun olmadı çünkü birlikte vakit geçirmekten geri kalmıyoruz, ben onun futboluna karışmıyorum o da benim kitaplarıma. Daha geniş bir eve taşınıp bana bir okuma odası yaptık, o televizyon başındayken ben okuyorum ama bu uzlaşmalar sevgiyle oluyor. Ben yazdıklarınızda sevgi hissetmedim o yüzden tahammülü zor. Biz yaşta insanlar aman evlilik yürüsün de modunda olmuyor, en ufak bir uyuşmazlık bile kafamızı yoruyor o yüzden bence evlilik yoluna girmeyin

Ben de 4 ay önce evlendim. Senin yaşlarındayım eşim de benden küçük. Yazmak istedim çünkü aynı duruma ben de düşmüştüm. Daha önceki sevgililerimin hemen hepsi eğitim ve kariyer düzeyleri yüksek entellektüel insanlardı. Ben de yüksek lisans yaptım. Eşimle tanışınca, amaaannn dedim onlar eğitimliydi de entellektüeldi de noldu. Hepsi malın gözüydü. Eşim, gözü açılmamış derler ya öyleydi. Güzel bir kalbi vardı. Özü sözü birdi. Evlendik. Beraber gezerken bazı aktiviteleri birlikte yaparken onun da genel kültürü artıyor. Ama kalkıp da kült bir filmi birlikte izlemeyi bekleme :)

Çok güzel yorumlar geldi teşekkür ederim. Arkadaşlar hep sormuşsunuz sevgi var mı yok mu..Evet seviyorum, ama sonuçta 38 yaşımdayım be yirmili yaşlar tutkusunu hissetmiyorum. Daha bireyselim, çok bağlanamıyorum. Bu yüzden daha fazla irdeliyorum.
Gerçekten her şey yaşında güzelmiş.

E Eceduygum
İnsanları kıyaslamak doğru değil bence. Herkesin huyu suyu farklı. Evlilik kavramı kişiden kişiye göre bile değişiyor. Kimine sevgi saygı huzur yeterken kimi maddiyata, rahatlığa bakar. Önemli olan sizin ve eş adayınızın hisleri. Yaşayarak zaten bunların sorun olup olmayacağını anlayabilirsiniz.
Örnegin eş adayınız resim sergisi sever siz sevmezsiniz. Sergiye yalnız gitmesi sizin ve onun için bir sorun mu? Bu sadece basit bir örnek. Hakkınızda hayırlısı. Umarim mutlu olursunuz..

Ay evet gözü açılmamış demişsin ya aynen öyle :) Ben de kariyere, entelektüel zihin uyumuna çok önem verirdim. Şimdi bunları kenara atıcam, hayal kırıklığına uğrarım diye korkuyorum..

Yaşla da ilgisi olabileceğini düşünüyorum. Ama hisler daha önemli. Eşime çok büyük bir aşkla bağlanarak evlenmedim açıkçası. Sevdik tabii ama daha çok mantığa dayalıydı. Ama kendimi tebrik ediyorum böyle bir tercih yaptığım için elbette dört dörtlük bir insan asla değil, ama eşimle vasat kelimesini aynı cümlede bile kullanmam. Insana sevdiği öyle mükemmel görünüyor ki..
Bence sevip sevmediğinizi iyice gözden geçirin. Yani adamın vasat olan özellikleri sürekli gözünüze batıp rahatsız ediyorsa, ömür geçmez. Ama mükemmeliyetçi olan sizseniz ve karşınıza kim gelirse gelsin, bi yerden sonra eksikleri gözünüze batacaksa, kendinizle ilgili birşeyler yapmalisiniz

Iyi ama 38 yasindayim, seceneklerim azaldi, bunu kabul etmezsem evde kalirim bir dusunce ile evlilik yurumez. Salt iyilik evlilik icin yeterli degil. Ayrica nasil erkeklerin eski sevgilileriyle karsilastirmasini kiniyorsak sizi de bu konuda kinadim.

Ay evet gözü açılmamış demişsin ya aynen öyle :) Ben de kariyere, entelektüel zihin uyumuna çok önem verirdim. Şimdi bunları kenara atıcam, hayal kırıklığına uğrarım diye korkuyorum..
Hiç korkma o sizi sevdiği için uyum sağlamaya çalışır. Ha bir de biz yaştaki kadınların bir bekar hatun tayfası oluyor. Onlarla birlikte gidiyoruz tiyatroya falan. Allah aşkına evlenince Mozart kafka salvador dali bunların önemi yok. Pazara markete gidiyorum aşkım ne lazım diyen. İşten doğru evine dönen. Bir ortamda otururken gözü dört dönmeyen adam lazım. Ha bir de inanılmaz bir hafiflik geliyor artık evde kaldı dedikodularından kurtuluyorsun. İşyerinde bile biraz sinirlensen ilk denen şey bekar ya ondan diye. Toplum baskısı kalkıyor. Maddiyat da önemli biz eşimle aynı maaşı alıyoruz. O benden daha düşük alsa belki problem olurdu. Neyse de boşver evlen gitsin ne mühendisler ne doktorlar ne öğretim üyeleri gördüm. Ben de dahil olmak üzere kafayı yemişlerdi. Bırak huzurun olsun evde

Belli bir yastan sonra evlilik düşüncesi biraz zorlaşıyor hata yapmaktan korkuyor insan. Benim fikrim Dünya'da mükemmel dört dörtlük insan yok bu gayet açık eğer hayatınızdaki kişi size hitap ediyorsa sizi mutlu ediyorsa yanında huzurlu hissediyor ve güveniyorsanız onu Başkalarıyla kıyaslayıp sadece kendinize eziyet edersiniz. Içiniz rahatsa kıyaslama yapmayın çünkü her insanı kendi içinde değerlendirmek gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…