Evlilikte Bütçe ve Hesap Ödeme Adabı

PortakalSevgisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
395
139
18
31
Arkadaşlar merhaba, evlilikte bütçe yönetimini nasıl yapıyorsunuz ? Daha bende öyle bir durum yok ama çevremdeki insanlar sana hesap ödeten adamla bile olma diyor ama daha hesabı ödeyenine denk gelmedim. Şöyle ki ilk buluşmada ben ödüyorsam ikincide hesabı ben ödüyorum. Bu adamlarda yakışıklı Zengin veya çok entellektüel değil hani. Neden bunu dedin derseniz kadın arkadaşlarım adamın çok özelliği varsa tamam da yoksa niye ödüyorsun modundalar, burada yazdığınız yorumları yakın kadın arkadaşlarıma da okutacağım :D

Daha bugune kadar ilk bulusmada hesap odetenine rastlamadim cevremde de hic duymadim
Bende şöyle ilk hesabı ben ödediysem ikinci de benden bekliyorlar, normal mi bu ? Bir dönem yurtdışında yaşadım, oradaki adamlar ödetmemişti anlamıyorum :(

Arkadaşlar merhaba, evlilikte bütçe yönetimini nasıl yapıyorsunuz ? Daha bende öyle bir durum yok ama çevremdeki insanlar sana hesap ödeten adamla bile olma diyor ama daha hesabı ödeyenine denk gelmedim. Şöyle ki ilk buluşmada ben ödüyorsam ikincide hesabı ben ödüyorum. Bu adamlarda yakışıklı Zengin veya çok entellektüel değil hani. Neden bunu dedin derseniz kadın arkadaşlarım adamın çok özelliği varsa tamam da yoksa niye ödüyorsun modundalar, burada yazdığınız yorumları yakın kadın arkadaşlarıma da okutacağım :KK70:

Karşı tarafın hesabını da mı siz ödüyorsunuz ?:oha:

Ben genelde ilk buluşmada sadece kendi ödemem gerekeni öderim. İlk buluşmada hesabın ödenmesinin bir taraftan beklenmesini doğru bulmuyorum.

Ama karşıdaki kişi buluşmak için ısrarcı olmuşsa, yani kırmamak için görüşmüşsem, karşı tarafın hesabı ödemesini beklerim.

Hiçbir ihtimalde, ilk buluşmada karşı tarafın hesabını ödemem. Benimkini ödemek isteyen olursa da geri çevirir, bir dahaki sefere derim eğer hoşlandıysam.

Şöyle ilk buluşmada adam tamamını ödedi diyelim ikinci buluşmaya çağırıyor ama eli cebine gitmiyor napmak lazım ?

Sizin ödemenizi bekliyor, eğer görüşmeye devam etmek istiyorsam, bu seferlik öderim. (Ödeşilir) Sonraki buluşmada, samimiyete göre, ya bir kişi öder, ya da sadece kendiminkini öderim.

Nasıl eli cebine gitmez ya :) herkes kendi hesabını öder. O ne öyle , öğrenci olan adamın buyuguyle yemek yemeye gitmesi gibi, eli cebine gitmiyor falan.

Erkek zaten her buluşmada kibarliktan sorar, ilk buluşmada da o davet etmişse ödemekte ısrarcı olur. Doğru olan herkesin kendi hesabını ödemesi. Bunun zenginlikle vs ile de alakası yok.

Sizin ödemenizi bekliyor, eğer görüşmeye devam etmek istiyorsam, bu seferlik öderim. (Ödeşilir) Sonraki buluşmada, samimiyete göre, ya bir kişi öder, ya da sadece kendiminkini öderim.
Ben şu her buluşmada hesabı ödeyen adam birebir görmedim, belki de benim şanssızlığımdır , diğer kız arkadaşlarıma hep hesap ödeyenler denk gelmiş nasıl oluyor bilemedim bende bir enayilik var sanırım...

Nasıl eli cebine gitmez ya :) herkes kendi hesabını öder. O ne öyle , öğrenci olan adamın buyuguyle yemek yemeye gitmesi gibi, eli cebine gitmiyor falan.

Erkek zaten her buluşmada kibarliktan sorar, ilk buluşmada da o davet etmişse ödemekte ısrarcı olur. Doğru olan herkesin kendi hesabını ödemesi. Bunun zenginlikle vs ile de alakası yok.
Ya beni çok saf görüyorlar herhalde arkadaşlarımın yorumu bu. Hiçbiri hesap ödemiyormuş bir ben ödüyorum ne olacak böyle böyle :(

Şöyle ilk buluşmada adam tamamını ödedi diyelim ikinci buluşmaya çağırıyor ama eli cebine gitmiyor napmak lazım ?

Genelde ben ödemek istesem de henüz kimse ödetmedi kasa önünde itiş kakis ta yapmıyorum illa ben odicem diye.
Ama kasıtlı olarak eli cebine gitmiyorsa ,nezaketen de olsa ,ben uzak dururum .
Ictigi bi kahve parasını ödemeyen insan az ötede oynasın

Bu adamlar maaşı olan adamlar hani...öğrenci değille anlamadım ben

Genelde ben ödemek istesem de henüz kimse ödetmedi kasa önünde itiş kakis ta yapmıyorum illa ben odicem diye.
Ama kasıtlı olarak eli cebine gitmiyorsa ,nezaketen de olsa ,ben uzak dururum .
Ictigi bi kahve parasını ödemeyen insan az ötede oynasın
Ya bende şöyle oldu yorum sizde, son buluşmamda adam ödedi ilk buluşmada ikinci buluşmada ben ödedim ama adam cüzdanını bile çıkarmadı bilmem enayiyim sanırım..:

Ya beni çok saf görüyorlar herhalde arkadaşlarımın yorumu bu. Hiçbiri hesap ödemiyormuş bir ben ödüyorum ne olacak böyle böyle :KK43:

Sadece kendi hesabınızı ödeyeceksiniz. Ben kendiminkini ödedim deyip ilerleyeceksiniz dışarı doğru. O da ödeyip gelecek arkanizdan. Masada ödüyorsunuz diyelim, o zamanda yine kendi payiniza düşeni ödeyip , belirteceksiniz.

Ki sizden önce erkek olan tarafın hesaba yönelmesi genel olan durum. Hadi bunu yapıyor ama kendi hesabini niye size odetiyor.

Sadece kendi hesabınızı ödeyeceksiniz. Ben kendiminkini ödedim deyip ilerleyeceksiniz dışarı doğru. O da ödeyip gelecek arkanizdan. Masada ödüyorsunuz diyelim, o zamanda yine kendi payiniza düşeni ödeyip , belirteceksiniz.

Ki sizden önce erkek olan tarafın hesaba yönelmesi genel olan durum. Hadi bunu yapıyor ama kendi hesabini niye size odetiyor.
Bilmem, bana yıllardır çok aşık olduğunu iddia eden bir vatandaşla buluştuk adam ilk buluşmada hesabı ödedi ikincide dokunmadı bile salağım sanırım ?

Ya bende şöyle oldu yorum sizde, son buluşmamda adam ödedi ilk buluşmada ikinci buluşmada ben ödedim ama adam cüzdanını bile çıkarmadı bilmem enayiyim sanırım..:

Işte bunu yapan insanla ben görüşmem bi daha :))
Parası olmayabilir anlarım
Öğrenci olur ya da çalışmaz anlarım
Ama maaşlı insan gelipte yalı beygiri gibi kasanın önünde takılmasin bi zahmet ...
Kendi içimden gelerek cooook arkadaşıma ismarlamisligim vardır.
Eski sevgili ve koca da olmak üzere
Ben bu nezaketsizlikten bahsediyorum.
Özellikle senin ödemeni izleyen tipleri .
Yoksa hiçbir zaman birine yıkılmak insanın tarzı olmamalı.
Varsa cebinde paran yer içersin

Işte bunu yapan insanla ben görüşmem bi daha :))
Parası olmayabilir anlarım
Öğrenci olur ya da çalışmaz anlarım
Ama maaşlı insan gelipte yalı beygiri gibi kasanın önünde takılmasin bi zahmet ...
Kendi içimden gelerek cooook arkadaşıma ismarlamisligim vardır.
Eski sevgili ve koca da olmak üzere
Ben bu nezaketsizlikten bahsediyorum.
Özellikle senin ödemeni izleyen tipleri .
Yoksa hiçbir zaman birine yıkılmak insanın tarzı olmamalı.
Varsa cebinde paran yer içersin
Eşinizle nasıl ödeme durumları ? Ya beni Zengin görüp bana ödetiyorlar sanırım , diğer kozlarında hep hesabı ödeniyor anlamadım :( bana yardımı lazım bu sitedekilerin bir salaklıl var bende

Eşinizle nasıl ödeme durumları ? Ya beni Zengin görüp bana ödetiyorlar sanırım , diğer kozlarında hep hesabı ödeniyor anlamadım :KK43: bana yardımı lazım bu sitedekilerin bir salaklıl var bende

Kız arkadaşlarımın hesaplarını çoğu zaman öderim.
Erkeklerinkine çoğu zaman karışmam :))))
Naparsa yapsın banane :)

Back
X