- 23 Haziran 2023
- 478
- 854
- 33
- Konu Sahibi pinkycloud
-
Siz bence sadece anlattıgım kadarına fikrinizi belirtin. Genelleme yapmayın direkt sanki bütün yaşanılanları biliyormus gibi.Bazı erkekler için hayat cidden çok zor.
Siz bu adamdan soğumuştunuz, dokunasınız bile gelmiyordu zaten.
Yürümüyorsa neden zorluyorsunuz.
Ben yakaladıktan sonra zaten mesajında, gittim sordum içmiyoruk bıraktım dedi. Ben de emin misinz bak burda sorun içip içmemen değil biliyorsun dimi dedim. O da evet yalan söyleyip söylemem dedi konu. Ben de evet dedim. Sonra da ortaya cıkarsa üzülürüm dedim. O da içmiyorum dedi. Ben de yemin et falan dedim işte. O da etti. Durum bu. İlk bas haklısın içmicem diye fikrime katıldıgında tabi ki inanmıstım. Onun üzerine yemin ettirmedim.Kabullenerek “tamam” dediğine itimat ediyorsan bunun kendi fikri olduğuna inandıysan; niye üstüne yemin ettirme gereği duydun?
Yemin kelimesinin herkeste karşılığı aynı değil. Keza kendimize verdiğimiz değerin de karşılığı herkeste aynı değil.
Dırdır etme diye başından savmış işte içmeye devam edip sana söylememiş. Önceden içip içmediğini de bilemeyebilirsiniz belki tek tük atıyordu arada
Kocaman adam kendi düşünür siz zorlamıssınız darlıyorsunuz diyorsunuz ama ben ricamı belirtirken istemediği şeye de yapmak istemiyorum diyebilirdi dimi en basta? Bu noktadan da bakın lütfen. Yalana ittiğim falan yok. Sizin bu söylediğiniz ancak erkeklerin kadınlara sundugu bahanelerden biri.Lisede annemize yakalanmış hallerimiz geldi aklıma.Siz onun eşisiniz rica etmişsiniz tamam demis ama belli ki tutamamış.Koca adamın bunun için izin almasıda çok saçma zaten oda bir birey ne yapacağına kendi karar verebilmeli.Bazen erkekleri çocuk gibi fazla darlıyoruz onlarda cocukken ailelerine yakalandiklarindaki tepkiyi veriyolar direk inkar.Üzerinize yemin ettirmek çok çocukca ve gereksiz.Sizi tanidigi ve uğraşmak istemediği icinde yalan söylemiş ama bunu ona siz zorlamışsınız biraz.Salın adamı içmek istiyorsa içsin belki öyle rahatlıyor sizide kırmak istemediğinden yalan söylüyor.Evlilik yol arkadaşlığı evet ama o yolu benim istediğim sekilde yürüyeceksin demek cok bencilce.Herkesin bir tarzi,tercihi olabilmeli.Farkli yollara sapmadıkça.
O an yapabilecegini düşünmüş denemiş sonra yapamamış olamaz mı.Niye seçim hakkı yok.Her dediğimizi hemen yapabiliyormuyuz bizde.Böyle devam edeseniz hayatınızdan yalan eksik olmaz.İster kabul edin ister etmeyin.Kocaman adam kendi düşünür siz zorlamıssınız darlıyorsunuz diyorsunuz ama ben ricamı belirtirken istemediği şeye de yapmak istemiyorum diyebilirdi dimi en basta? Bu noktadan da bakın lütfen. Yalana ittiğim falan yok. Sizin bu söylediğiniz ancak erkeklerin kadınlara sundugu bahanelerden biri.
ben ricamı belirtirken istemediği şeye de yapmak istemiyorum diyebilirdi dimi en basta? Bu noktadan da bakın lütfen.
öyle bir yemin ettirmezdim ilk basta. ikinci olarak da sigarayı bırakmasını istemeniz doğa bir durum ama esinize baskı kurup yalan söylemek zorunda bırakmak çok baska. biraz olgun davramsanız keske
Sİzin dediğiniz gibi durum olduysa bile bu yalan söylemeyi gerektirmiyor. Secim hakkı yalan söylemek değil. Karsıma gecip ben denedim ama yapamıyorum demek olur en basiti.O an yapabilecegini düşünmüş denemiş sonra yapamamış olamaz mı.Niye seçim hakkı yok.Her dediğimizi hemen yapabiliyormuyuz bizde.Böyle devam edeseniz hayatınızdan yalan eksik olmaz.İster kabul edin ister etmeyin.
O zaman öyle diyebilirdi. Bunu demeyi tercih etmemesi de akla gelemez mi?Ben düşünmedim sanıyorsunuz siz.Belki gerçekten bırakmak istedi ve size hak verdi ama denedi olmadı siz de bu yönden bakabilirsiniz.
Tamam iste mesela bir seye “tamam bırakacağım” diye inanıyor şartlanıyor olabiliriz ama bu bir bağımlılık zor gelmiştir bırakamamıstır. Bırakacağına kesin inandığı için size kesin bırakacağını söylemiştirO zaman öyle diyebilirdi. Bunu demeyi tercih etmemesi de akla gelemez mi?Ben düşünmedim sanıyorsunuz siz.
Başka emriniz var mı?Siz bence sadece anlattıgım kadarına fikrinizi belirtin. Genelleme yapmayın direkt sanki bütün yaşanılanları biliyormus gibi.
Söylediğiyle davranısının tutmaması gibi bir sey cıkıyor ama böyle. Eger baktı bırakamıyor. Bana ben deniyorum ya da denedim ama bırakamıyorum ya da bırakmak istemiyorum diyebilirdi. Söylemediği için zaten sorun cıkıyor.Bunu ona da anlattım söyledim zamanında.Tamam iste mesela bir seye “tamam bırakacağım” diye inanıyor şartlanıyor olabiliriz ama bu bir bağımlılık zor gelmiştir bırakamamıstır. Bırakacağına kesin inandığı için size kesin bırakacağını söylemiştir
O konuda haklısınızBana ben deniyorum ya da denedim ama bırakamıyorum ya da bırakmak istemiyorum diyebilirdi.
Ne diyim sizin eksikliğiniz. Üzüldüm.Başka emriniz var mı?
Yaşanılanları siz yazdınız biz de öğrendik.
Aynı fikirdeyim hala. Bazı erkekler çok bahtsız.
size iyi dertler iyi forumlar.
zaman kaybetmeye lüzum yok.
Evlilikte açık iletişimde olmak hayat kurtarır. Böyle kendi kendinize beklentiye girip, üzerinize yemin ettirip, kendinizi kötü hissetmenin dışında ne sonuca vardınız? Eşiniz yine yalan söylemiş olacaktı evet ama siz olayı kendi üzerinize çekmek yerine, bana yalan söylemene gerek yok, sigara içmeni istemem ama sen bilirsin diyebilirdiniz.Neden sizin dediğiniz gibi yapınca sonuc mu değişiyor? Yine yalan söylemiş olmuyor mu zaten? Belki de benim beklentim vardı bir şey için ve o yüzden sormus olamaz mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?