Evlilikte Dindarlik Seviyeleri

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Merhaba bayanlar,
Acayip kafa dagitmaya ihtiyacim var ve bilgi edinmek istedigim, edinmem gereken bi konu oyuzden açıyorum

Evli olmaniza gerek yok, eşi/sevgilisi cok dindar ya da kendisi esine gore cok dindar olan var mi? Hic sorun yasadilar mi ? Neler yasadilar ?

Dini tartismalara girmeyelim lutfen, gerçekten bilgi almak istiyorum dine girmeden sadece şunları yasadim ya da yaşamadim gibi yorumlar yapalim lutfen

İki taraftan birisi çok uçlarda olmadığı sürece sorun yaşanmaz bence bu dindarlar içinde geçerli inanmayanlar içinde geçerli karşılıklı saygı duyulduğu sürece sorun çıkmaz sanırım

Aradaki uyuma baglidir bu . Ne desek dogru olmaz . Birbirlerinize saygi duyuyorsaniz , fikirleriniz onemliyse ve deger veriyor/goruyorsaniz sorun olmaz .

Ama ben yasadim .. Evlenmeden once sen beni tesvik et diyen adam evlenince sanane. Bana anlatma demeye basladi .

Bence dengi dengine evlenmek en iyisi . Seni anlayan biriyse sorun degil ama

Konu yasak mı değil mi bilmiyorum. Ama cevap veriyim eşime göre daha dinine bağlı biriyim. Eşim yaptığım ibadetlere falan karışmaz. Ben alkol kullanmam eşim kullanır. Evlenirken tek istediğim onları evimize sokma demek oldu sağolsun kırmadı. Dışarda arkadaşları ile içer bende yanında oluyorum o ortamlara bende giriyorum rahatsız olsam da belli etmiyorum. Çünkü dönüşte arabayi ben kullanıyorum. Ne benim eşime ne de eşimin bana bu konuda Karışma hakkı var.

Aradaki uyuma baglidir bu . Ne desek dogru olmaz . Birbirlerinize saygi duyuyorsaniz , fikirleriniz onemliyse ve deger veriyor/goruyorsaniz sorun olmaz .

Ama ben yasadim .. Evlenmeden once sen beni tesvik et diyen adam evlenince sanane. Bana anlatma demeye basladi .

Bence dengi dengine evlenmek en iyisi . Seni anlayan biriyse sorun degil ama

Bizde de tam tersi durum var, daha dogru biz yok suan ama hani olursa boyle bi problemimiz olacak
Bende biraz daha dinden uzak yasiyorum hicbir ibadeti yapmam arada oruc tutarim sadece oysa hicbir namazini kacirmaz oruclarini tutar vs...

Sımdi mune abla gelir..
dinle alakalı bir sorun yasamadık,.. cunku ikimizde aynı fikirlerdeydik..
Birazdan burası karısacak bence..
cunku herkes farklı fıkırlerde.
konun kapanacak hazırlıklı ol..

Uçlarda olup da bu konuda çatışmalar yaşayanlar çok fazla maalesef evlenince şöyle olurum böyle olurum diyip de evlenince öyle olmayan da fazla. En iyisi kendi inancına düşüncene en yakın kişiyle birlikte olunmalı başta olmasada sonradan anlaşmazlıklar olacağını düşünenlerdenim.

Konu yasak mı değil mi bilmiyorum. Ama cevap veriyim eşime göre daha dinine bağlı biriyim. Eşim yaptığım ibadetlere falan karışmaz. Ben alkol kullanmam eşim kullanır. Evlenirken tek istediğim onları evimize sokma demek oldu sağolsun kırmadı. Dışarda arkadaşları ile içer bende yanında oluyorum o ortamlara bende giriyorum rahatsız olsam da belli etmiyorum. Çünkü dönüşte arabayi ben kullanıyorum. Ne benim eşime ne de eşimin bana bu konuda Karışma hakkı var.

Bence dogrusu da bu olmali. Ne kadar guzel ikinizde hayatlarinizdan, kisiliklerinizden ödün vermemissiniz. Ama durum tam tersi olunca sanki sorun daha mi büyük olur, bizde tam tersi cunku ben daha dinden uzagim o cok dindar

Bizde de tam tersi durum var, daha dogru biz yok suan ama hani olursa boyle bi problemimiz olacak
Bende biraz daha dinden uzak yasiyorum hicbir ibadeti yapmam arada oruc tutarim sadece oysa hicbir namazini kacirmaz oruclarini tutar vs...

Biz bu kadar uzak degildik . Ben daha cok yasamaya calisirim ne kadar da olsa nefis var tabi ama o daha uzak kaliyordu . Ama benim esim bana ve fikirlerime deger vermeyen biriydi . Eger bu sorun yoksa sizde sknti yapma bence .

Ama sunuda diyim dini konularda erkek karisindan sorumludur . Bunuda biliyordur o buyuk ihtimalle ve sana baski yapabilir . O yuzden ayak uydurabilir miyim diye iyi dusun derim

Bizde taban tabana zıtlık var
Eşim imam hatip mezunu ama dini vecibelerle hiç ilgisi yok Ramazan'da oruç tutmak dışında
Ben daha fazla meşgulüm ibadetle
Bazen sorun yaşıyoruz, namazına başla diyorum; he he diyor geçiyor, üsteledim mi her şeyi ne çok biliyorsun ben imam hatip mezunuyum diye celalleniyor :) Şu ana dek ciddi bir sorunumuz olmadı, eve içki sokmayı yasakladım orada gerildik biraz ama ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Haa ekleyeyim ileride ne olur bilmiyorum, çünkü ben kuralları biraz daha düzenlemek istiyorum

Bence dogrusu da bu olmali. Ne kadar guzel ikinizde hayatlarinizdan, kisiliklerinizden ödün vermemissiniz. Ama durum tam tersi olunca sanki sorun daha mi büyük olur, bizde tam tersi cunku ben daha dinden uzagim o cok dindar
Eger seni kabul edecekse her halinle etmeli. Ben eşimi olduğu gibi kabul ettim. Ilk tanistigimiz zamanlarda mesajlasirken ben şimdi kur-an okuyacağım sonra konuşalım derdim daha yeni tanisirken anlasın nasıl biri olduğumu diye.
Ben onu değiştirmeye çalışmadım eğer senin degismeni isteyen biri varsa karşında çok zorlanirsin. Sen sen olmaktan çıkarsın

Uçlarda olup da bu konuda çatışmalar yaşayanlar çok fazla maalesef evlenince şöyle olurum böyle olurum diyip de evlenince öyle olmayan da fazla. En iyisi kendi inancına düşüncene en yakın kişiyle birlikte olunmalı başta olmasada sonradan anlaşmazlıklar olacağını düşünenlerdenim.

Bizde ben dinden uzagim o cok dindar, bu arada aramizda bisey yok tek tarafli seviyorum. Ama ben beni tesvik ederse biseyler yapmaya calisirim, cok kaskati bakmıyorum ama benimde çizgim var hani namaza oruca
Biz bu kadar uzak degildik . Ben daha cok yasamaya calisirim ne kadar da olsa nefis var tabi ama o daha uzak kaliyordu . Ama benim esim bana ve fikirlerime deger vermeyen biriydi . Eger bu sorun yoksa sizde sknti yapma bence .

Ama sunuda diyim dini konularda erkek karisindan sorumludur . Bunuda biliyordur o buyuk ihtimalle ve sana baski yapabilir . O yuzden ayak uydurabilir miyim diye iyi dusun derim

Beni namaza oruca tesvik etsin, orda sorun yok ama bunun disindaki konularda taviz veremem sanirim ve zorlama olur mu diye düşündüm, ben suanda cok seviyorum onu ve tek tarafli malesef ama ilerde aramizda bisey olursa diye dusunup actim, eger zorlama gibi biseyler olursa ne kadar seversem seveyim iliski yasayamam sanirim

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-boeluem-kurallari-luetfen-okuyunuz.737655/
Bölüm kuralları neden var acaba?

Back
X