Evlilikte düzene girememek..

Selam kızlar. Eşimle universitede başlayan altı yıllık beraberliğin ardından evlendik. Şimdi iki yıllık evliyim. Ancak eşimin üniversiteden dört yıl uzatmasına rağmen mezun olamadı. Bu konu da sürekli tartışıyoruz. Neden derslerine doğru dürüst çalışmıyorsun,beni sürekli oyalıyorsun, ne zaman bitecek bana doğru bir tarih ver sürekli beklemek zorunda kalmıyım, çoçuk meselesini de bu yüzden bekletiyoruz dediğimde. Dırdır edip duruyorsun diyor, konuşamıyoruz.Bununla birlikte ikimizde çalışırken altı ay önce işimizden çıkartıldık. Aynı maaşla, Ben yoğun stres ve mesaiyle , o ise 4 gün ikindi sonrası geceye kadar çalistigimiz zamanlarda , sabah işe giderken kendisini kaldırdığımda okula gidicem gidiyorum diyordu Ancak söylenmeyeyim diye beni geçiştiriyormuş . Bende onun kendisini zorlamadığını görünce bundan sonra artık çalışmıycam dedim. Kendisi de bir aydır benim uğraşlarımla çalışmaya başladı. Aslinda böyle sorumsuz biri değildi kendisi de çok sıkılıyor ama neden böyle rahat davranıyor anlayamadım. Bana guvenmemesi içinde ben calismiycam dedim.

Bu sorun nedeniyle hem onun hem kendi yakın akrabalarımızda çoçuk sahibi olamama sorunu varken bizim bunu sürekli ertelememiz de beni çok üzüyor. İkimizde 27 yaşındayız. Ben erken yaşta çoçuk sahibi olup işime yöneleyim diye düşünürken o bu konuyu açtırmıyor bile. Onu bekleyene kadar kimbilir kaç sene geçeçek. Yoksa böyle davranırken bende acele etmek istemiyorum sadece sorun çıkmasından korkuyorum.
Benim işimde çok stresli, artık özelde kolay iş bulunmuyor. Biran önce kurum sınavlarına çalışmaya bakmam gerekirken onu beklediğimden onu da yapamadım.
Çok uzun oldu arkadaşlar hakkınızı helal edin. Özetle, sürekli birşeyler beklemek yapılması gerekenleri ertelemek ve evlilikten beklenilen düzeni yerine getirememek beni çok üzüyor..
Not : Arkadaşlar neden okul bitmeden evlendiniz diye soracaksınız, o zamanda başka türlü anlatması uzun sorunlarımız vardı. Böyle gerekti.

Merhabalar,

Aynı yaştayız, ben de üniversitede başlayan 6 yıllık birlikteliğin ardından evlendim. Benzerliği görünce yazmak istedim size. Öncelikle eşinizin okulu ne durumda, yani sıkı sarılırsa en iyi ihtimal kaç dönemde biter? 1 yılda, 2 yılda bitebilecekse destek olun, daha çok destek olun söylenmeden kavga etmeden, misilleme yapmadan. Ne bileyim onu motive ederek gaz verin. İlle bebek için bitirmesini değil de, mesleğini yaparken elde edeceği kazançla yeni yerlere gitme gezme hayalleri kurun, bitirince nasıl hafifleyeceğini anlatın. Ama tünelin ucu görünmüyorsa da kısa sürede kendisine yeni bir yol çizmesi için ona destek olun.

Kişisel fikrim, evliliğin düzeni herkes için farklıdır, bebek sahibi olma yaşı da buna dahil. 2 sene sonra bile karar verseniz hiç geç değil.

Size mutlu bir hayat dilerim.

anladığım kadarıyla ev geçindirecek parayı kazanıyorsunuz ikiniz de. çok üstüne gitme çocuğun belli ki sevmiyor okumayı. çocuğu da yap gitsin hiç sorma bile ona :)

Çocuk baskısından kaçıyor olabilir mi? Erkekler önce evlilikten sonra da çocuktan korkuyorlar genelde.

ya Allah aşkına okulu 8 sene uzatan adam mı olur? çok özür dilerim ama sorumsuzluğun daniskası bu üstelik evli barklı bir insan o. emin olun roller değişseydi, okurken evlenen siz olsaydınız sizinki en fazla 1-2 sene uzardı. bu erkeklerdeki rahatlık neyin nesi ben anlamıyorum. ya bir an önce okusun bitirsin ya da okumayacaksa bıraksın bir işe girip çalışsın. bizde de var oradan biliyorum, bizdeki de 30 yaşına geldi hala 4 senelik okulu bitirecek. seneye mezun olması %50 ihtimal bile değil. neyse ki o evli falan değil yani kimsenin başını yakmış durumda değil. :) valla ne yalan söyleyeyim tanıştığı her kız okul meselesini duyar duymaz kaçıyor ondan. yaşıtları iş-güç kurdu, baba oldu. neymiş beyefendi zaten mezun da olsa iş bulamazmış, kapağı devlete atacakmış. bir sene de kpss'ye hazırlanma bahanesiyle dersaneye falan gitmeye kalkar dayar yine sırtını birilerine. ayıp ya bu nasıl erkeklik? kusura bakmayın lütfen, umarım eşinizle her şey yoluna girer ve siz de mutlu olursunuz. sert konuştum evet ama haklı olan taraf sizsiniz yani. siz okuyan insanla evlenerek ona son derece büyük bir iyilik yapmışsınız, sizi el üstünde tutması lazım.

Evlenirken oyle gerekti de evlendiyseniz simdi adamin okulu bitirmemesine takmamalisiniz. Ayrica calismiyor olmakla esinizi degil kendinizi cezalandiriyorsunuz. Calismayarak kendi ekonomik ozgurlugunuzu esinize veriyor ve maddi manevi kisitlanmayi goze aliyorsunuz. İnsan esi icin calismaz kendisi icin calisir. Tabii calismamak sizin karariniz keyfiniz bilir ama yanlis dusunuyorsunuz bana gore. Sizin yerinizde olsam esimi sorumsuz buluyorsam calisirim,evimi gecindiririm,arabami alirim yer icer gezerim.
Ona öyle söyledim canım tabi ki işten uzak kalmak istemiyorum. Ancak eskisi gibi acele etmiycem hemen bulayım diye. Evlendigimzden beri ben eve mutfak yardımı yapıyor gerisini biriktirilirdum. İşten ayrılınca çoğunu tükettik. Yine
Merhabalar,

Aynı yaştayız, ben de üniversitede başlayan 6 yıllık birlikteliğin ardından evlendim. Benzerliği görünce yazmak istedim size. Öncelikle eşinizin okulu ne durumda, yani sıkı sarılırsa en iyi ihtimal kaç dönemde biter? 1 yılda, 2 yılda bitebilecekse destek olun, daha çok destek olun söylenmeden kavga etmeden, misilleme yapmadan. Ne bileyim onu motive ederek gaz verin. İlle bebek için bitirmesini değil de, mesleğini yaparken elde edeceği kazançla yeni yerlere gitme gezme hayalleri kurun, bitirince nasıl hafifleyeceğini anlatın. Ama tünelin ucu görünmüyorsa da kısa sürede kendisine yeni bir yol çizmesi için ona destek olun.

Kişisel fikrim, evliliğin düzeni herkes için farklıdır, bebek sahibi olma yaşı da buna dahil. 2 sene sonra bile karar verseniz hiç geç değil.

Size mutlu bir hayat dilerim.
Teşekkür ederim. Bebek konusundaki telasim ailemizde böyle sorunların çok olmasından. Halamın hiç olmadı, nenelerimin ve bir çok akrabanın on beş yıl sonra oldu, cogununda olmadı, esiminde kardeşinin altı yıldır olmuyor, bu sorunu yaşayan başka yakinlarim da olunca acele etmem gerektiğini düşünüyorum. Tabi nasip etmeyen Allah etmez ama erken anne olmayı isterdim. Sabrım tukeniyor ilerleyen zamanlarda kendim istemiycem diye düşünüyorum. Okulu da kendisi yarım dönem kaldı diyor ama ben kalan derslerini o kadar sürede verebileceğini sanmıyorum . En az bir yıl sürer bence. İki senedir elimden gelen desteği verdim ancak hala cok bir şeyin değişmediğini görünce sabrım tükendi. Bir sene daha aynı şekilde beklemek çok zor geliyor. Çünkü beşinci sene olacak bekleyişim. İnşallah hayırlısı olur

Sorumsuz değil, diyorsunuz ama sorumsuz insan tam da böyle olmuyor mu?
Siz anneliğe çocuk sahibi olmadan başlamışsınız. Işiniz hiç kolay degil. Bir kez değil sekiz on kez düşünmelisiniz bence. Hele ki çocuk konusu sizin tarafınızdan rafa kaldırılmalı bence. Köy ortada kılavuza ne hacet?
Sorumsuzluk konusunda haklısınız belki kendisinden bu kadarını beklediğim içi hala kendime bile itiraf edemiyorum vurdumduymaz sorumsuz olduğunu, biraz daha gözüme batarsa kestirip atmaktan korkuyorum çünku

Forumda şu ara ne kadar çok üniversiteden mezun olamayan eş konusu olmaya başladı Yarabbi :D

bu arada eşim aslında bu kadar sorumsuz değil demişsiniz de adam baya baya sorumsuz yani

Daha öncede boyle bir konu actiniz diye hatirliyorum. Size gereken her tavsiye verildi. Çözüm bulmak icin degil, icinizi dokmek icin konu aciyorsunuz bence

İyi etmişsin canım. Bizde ayrildik ama barıştık sekiz ay sonra o sıra çoğu dersini vermişti. Bizim evlenmemizin nedenibiraz uzun elimde olsa beklerdim.Normalde sorumsuz biri değil çünkü bu konuda böyle

Son cümleyi hiç anlamadım,normalde sorumsuz değil bu konuda böyle diyosun da bu konu tam olarak hayatı, adam okumuyo düzgünce çalışmıyo kendine güvenmediğinden çocuk da istemiyo, hani mesele çöpü çıkarmak olsa denirdi tek bu konuda sorumsuz diye,ona da aman canım sen çıkarıver derdik, ama bu sizin hayatınız

Eşin o sorumluluk bilincine ulaşana kadar çocuk yapma derim . Neden bitirmiyor okulunu işi falan çok yoğun ondan mi ?

Evet canım. Arada icleniyorum işte böyle. Beklemek daha iyi olurdu bende üç sene bekledim. Ama annemle babamın ayrı olması ve ikisinin evindede kalamayisim , tek başına gecimde zorlanmam sebep oldu daha çok. Şimdi yine evim oldu çok şükür istediğimi yiyip içip giyiniyorum . Ama verdiği sözü tutsaydi geleceğe ilişkin kaygim olmazdi

Şu mesajın çok etkiledi beni sarılmak istedim

Back
X