- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi mandalinakafa
Demek ki neymişsşş ana baba lafı dinlemek gerekliymişşş sonra sen yapmasan bile insan ayrımı yapanların eline düşermişsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kendimi ifade edemedim galiba.Birincisi biz düğünde toplanan paraları eşimin bekarken çektiği bi kredi borcu vardı onu ödedik kapattık...
İkincisi ev için 15 bin çekmedik bu paraya hem evi yaptırıp hemde küçük uygun bir araba alırız diye düşündük işe gidip gelme adına.Ama ev öyle bi para yedi ki şok olduk..Elimizde araba için para kalmadı.
Üçünsü kayınvalidemle aynı evde değilim sadece tapu onun üstüne..evi de uzak...
Ben mantığımı sorgula diye yazmadım bunları zaten arkadaşım. en uygun arabalardan biri fiat uno 9 bine bile var haberim var çok şükür !!!Tamam kredi çekmişti takılarla onu kapattınız, tamam kaynanayla beraber oturmuyorsunuz ama kira da vermiyorsunuz sonuçta. Ama zaten diyorum ki 15 bin tl çekip içini yaptırana kadar, araba almayı düşünene kadar onunla tüp bebek yapsaydınız niye o eve harcadınız otururdunuz kirada eltinizi falan çekmezdiniz yani. Kaldı ki dedikleriniz yine mantıksız araba fiyatlarından da haberiniz yok sanırım 15 bin paraya nerede hem evin içini yaptırıp hem araba alabiliyorsunuz evin için önceden gidip görmedeniz mi o kadar para gideceğini baştan tahmin edebilirdiniz. Madem kredi çekme hakkınız vardı ben evimde oturur onunla tüp bebek yapardım. Öyle hem kira vermeyeyim param cebimde kalsın, hem kimse bana karışmasın olmuyor işte.
Aynen öyle canım birde her gören sen yabancisin galiba diyip duruyorlar..Cunku hep akraba aldiklari icin.Bende sürekli rahatsizlaniyorum bu durumdan kaynaklı..yetişme tarzı farklı ama göz var nizam var insan adil olmalı ama olmuyor ışte maalesef..Canım ne yazık bu yaşadıkların kültür farkıylada alakalı. Ve düzeltmesi çok zor şeyler.
Kuzenim eşinin memkeketinden evlilik yaptı. Eşi oldukça eğitimli ve dünya görmüş bir adam olmasına rağmen annesi ve ablası çocuğunu kebdileri yetiştirmek isteyince dahi hayır demedi. Sürekli yanlarında kalmasını istiyorlar.
Benim eşim Maraşlı inan ben de öyle zorlanıyorum ki. Yaşadıklarım yüzünden kalp hastası oldum. Bu Maraslılar Diyarbakırlılar bu tip insanlar oluyor demek değil tabiki. Ama böyle gördük, geleneğimizde bu var, biz yıllarca baktık oğul anaya babaya bakmak zorunda, gelin hizmet etmek zorunda vb. diyen de çok var.
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..Bi hata yaptık evet o eve masraf etmekle..dedigin gibi yapmaya baslicam bundan sonra az beklentim olursa hayal kirikligim da olmicak bunu anladım..mandalinakafa bence tüm bunları düşünüp kendini üzme. Eşinin ailesi ile ilişkilerine olabildiğince müdahil olma. Belli ki yalnızca kendi kendini üzüyorsun. Eşin o ailede yetişmiş. Bu ona normal geliyor olabilir. İnsanlardan olabildiğince hiçbir şey bekleme. Çünkü beklenti demek hayal kırıklığı da demektir. Kayınvalidenin evine 15 bin masraf yapmanız hata olmuş. Durumunuzu toparlayınca o evden taşınmak sizin için daha iyi olacaktır. Zararın neresinden dönseniz kardır. Çünkü abilerle bu kadar yakın olunca onların yaşantısı, onlara sunulan imkanlar illaki gözünüze batacaktır. Umarım bir an önce feraha kavuşursunuz.
Teşekkür ederim iyi ki eltin yok inan bana bende iki elti iki kayın ve iki de görümce var ve düşünsene hepsini idare etmeye çalışmak ne kadar zor..Hepsi bişey söyler içine at bilmemne..Bir kere konuşmak istedim görümcem ile ilgili kaynanamla ben suçlandım hata sendendir sen bişey yapmışşsındır benim kızım yoksa öyle bişey yapmaz dedi direk kaynanam yüzüme.Şaşakaldım.Ben ne yapabilirm ki ??dedim.Uzatmadım..Maddi açıdan da Anlatmak istediğim tam da buydu zaten.Ayrımcılık bu yapılan.Tamam beni sevmeyebilirsiniz anlarım ben kendim için değil ki ortada olan oğlunuz sizin kardeşiniz..Sırf size benzemeyen birini aldı diye bu suç mu ?Yoksa ben evime bi eşya alırken yada bir borca girerkenn aa hadi bunu da alim bana zaten yardım etmek zorundalar verirler diye güvenerek iş yapmıyorum ki.Aldığım maaşı biliyorum gelirimi biliyorum ona güvenerek bişeyler alıyorum.Ama onların afedersin giydiği pantolana eteğe kadar hesapları var bi mağazada alıyorlar eltime düşün yani...Çocuğunun giydiklerini görsen o oturdugum bölgede kimsede yok.Koton bilmemne giydirir.Ayrıca o kadar oyun oynadılar ki bana eltime 6 tane Adana burması takmışlar.Onlarda adetmiş kızın babası istermiş..Bize geldiklerinde zırt pırt kayınbaba ee ne istiyorsunuz diyip durdu ?babam şok tabi biz bilmeyiz bunların adetlerini..Babam dedi herkes durumuna göre ve şerefini gösterir ben ağzımla şunu al bunu al diyemem dedi.sonuçta bizden önce 4 çocuk evlendirmiş sanki bilmiyormu işine gelmiyor.Ne benim eşim ne kimse beni çekip de masus uyarmadı bak iste şimdiden babana söyle flan demedi..Altın namına bişey takmadılar.Ayrıca sordugumda da babamı suçladılar isteseydi ağlamayan bebeğe emzik yok bu devirde diye?? Şimdi eltim hangi düğüne gidecek olsa takar koluna çıkar.Benim de afedersiniz inanki kenarda kösede 5 kuruşum yok.hayata bakarmsıın elektirk ödeme su ödeme erzagın yağın gelsindeterjanın ayrıca 400 lira ek paran ve kocanın da maası var üstelik.Kim olsa içerlenir 1 günden 1 güne benim kocama yukarda göya abisi kardeşim ne yiyip ne içiyorsunuz siz nasıl borç ödüyorsunuz diye sormadı ? Ama benim kocam hastalanır koşarlar markete gideriz yiğenine sütünü meyvesuyunu vs alır okula giderken götürsün diye..Biz böyleyiz..Ya birde eşin ailesine yardım etseydi? Sana da deseydi ki ailemdir yapıcam diye.
Eltim yok benim neler çektirir bilemem ama onlara yapıp bize yapmaması beni de sinir ederdi. Evlatsa hepsi evlat. Sen onlardan değilsin diye bir dışlama var kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun.
eşinle mutlusun boşver gerisini. Eşinde anlayıp savunur inş seni . Bebeği ertelemen iyi olmuş . Evliliğinden emin olmadıkça yapma. Yarın öbürgün birde çocuk yüzünden sorun yaşamayasın .