Evlilikte farklılıkların önemi

sevdicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
666
8
46
Adana
Arkadaşlar içinden çıkamadığın bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Yardımcı olup fikirlerinizi görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.

Ben 22 yaşındayım. 6 yıllık bir ilişkim var. Ailelerimiz kültürel ve maddi açıdan çok farklı. Geçen hafta aileler tanıştı.
Erkek arkadaşım hep evlenmek iistedi beni gerçekten sevdiğine de eminim. Fakat babam bu kültürel farklılığın ilerde sorun teşkil edeceğini benim hep sınırsız olanaklarla büyüdüğümü bu yüzden bu evliliği istemediğini söyledi.
Aramızda gerçekten maddiyat yönünden de farkılıklar çok. Fakat sevgilimin bana karşı tutumu isteklerimi hep yerine getirmiştir.
Sizce ne yapmalıyım? Babama ısrar edersem bu iş olur biliyorum. Ama sonradan pişman olmak istemiyorum.

Düşüncelerinize çok ihtiyacım var

Canım aynı durumdayız bende çok her yönüyle gerek giyim gezme gerek maddi anlamda rahat büyüdüm ama ben ünvdedeyken 2.sınıftan beride hep çalıştım kendi paramı kazandım ailemden almadım kendi ayakalrı üstümde durdum , birde bizim kültürel açıdanda çok farklılık vardı aileler arasında biz marmara onlar güneydoğuluydu annem annesiyle tanıştığında istediğim gibi bir dünür değil dedi dedim senede 2 kere görücen bende isterdim tbaiki kayınvalidemle dışarı yemeğe gidebilmek yada sinemaya gidebilmek bir cafede birşeyler içebilmek ama hayatlarında sinema tiyotro görmüş değiller onalra göre kadın sadece eviyle çamaşıryla temizliğiyle yemeğiyle ilgilenir kırk yılda bir annemler bir araya gelir annem çok sıkılır birlikte zaman geçirmekten hoşlanmazlar ama herkez birbirine yaşam tarzına saygı gösteriyor ben duymuyormuyum aaa gelinde hep pahalı şeyler yiyor karides kalamar pastırma aaa gelin hep pahalı şeyler alıyor aaa darcık paltolon giyor eteğide hep kısa ama inan hiç biri umrumda değil ki ben onlarla aynı şehirde yaşıyorum ama eşim ve ben önemli eşim çok şükür anlayışlı biri ki annesinin durumu oldupğu halde okutmamış ve eşim inşaatalrda çalışarak ünv deyi okumuş bitirmiş şimdi bir devlet kurumunda bölüm müdürü ondan sevgilinin tutumu nasıl seni mutlu edemeyicek yada maddi açıdan tatmin edemiyecek diye korkabilir

masallah cnm 6 yil cikmissinz:)evlilik yoluna girmissinz ve sen simdi bole farkliliklr yzunden evlenirsek evliligmiz bozulur mu diye dusunmeye baslamissin:)tabi babanin ole soylemeside etkilemis seni sanirim ama bencee sen asil evlilikten korkuyorsun:)hazir hissetmiyorsun kendini daha:)ama bence daha erken cnm 22 yasindasin acele etme derim ben:)yinede senin bilecegin bisey...insanlar ne kdr kulturel ve maddi acidan ayni olasalrda yine sorunlar yasiyolar cnm oyle biriyle evlenirsen pisman olmicaksn diye bisey yok:)kim ister yalns karar alip pisman olmak?hic kimse...bence cnm sen bu evliligi isteyip istemediginden emin ol once hazir olup olmadigindan asil sorun bu bence :))ve bide sey hisssettim belki yalnstir tabi sanki aradigin kisi tam olarak o degil sanki tam anlamiyla mutlu degilsin onla:)onun sana veremedigi baska seyler var gibime geliyor snaki sen daha eglenceli bi iliski ariyorsun daha nals desem civil civil veya iliskiniz monotonlasmis...bilmyiorum cnm yalns hissettiysem ozur dilerim simdiden:)

Babanız haklı olabilir...

Şuan bazı şeyleri görmezden gelebilir, umursamayabilirsiniz..

Ama evlendikten sonra işler değişiyor ve görmezden gelinen şeyler çok büyük sorunlar yaratabiliyor.

Bende evli değilim ama etrafımda çok var böyle çiftler...

Bence evlilik konusunda duygusal değil mantıklı düşünmek gerek...

önemli olan kafa yapınızın uyuşması eğer sevgilin de ailesi gibiyse zaten uyuşmuyorsunuz demektir
önce sevgilinle ilgili kafanda bir şeyleri oturtmalısın onun hayata bakışıyla seninki uyuşuyor mu
eğer uyuşmuyorsa bu farklılık bir gün gelir kendini gösterir bunu gördüğünde de evlenmiş olabilirsin
o yüzden şimdiden tart ilişkinizi ona göre karar ver

eğer farklılıklarınızı yenebilecek olgunlukta olduğunuzu düşünüyorsanız bence düşünün fakat kesinlikle acele etmeyin...Maalesef genel itibariyle farklılıklar özellikle parasal,aile,din vs gibi konulardaki zıtlıklar evlilikte direk probleme dönüşüyor.O farklılıklardan sıyrılarak yaşamak çok ciddi bir olgunluk gerektiriyor geneldede o olgunluğa erişilmiyor ardarada yanlış anlaşılmalar,tartışmalar kocaman bir sorun seline ulaşıyor artık farklılıklar şekil değiştiriyor yeni sorunlara dönüşüyor(bana hakaret etti,üstüme yürüdü vs...)İnan bazı şeyler gelişinden kendini gösteriyor bizler görmek istemiyoruz...Sonucu keşkeler...İyi düşün...Önceden şöyleydi ,sevgiliyken hayatta şunu yapacağını hayal etmezdimlerle başlayan cümleler gelir sonra...Kocaman hayalkırıklıklarına dönüşüp içini acıtmaya başlar...Başlarda herşey gözünü kapadığın uğur 'sevgi ' bile yitmeye başlar...
sadece iyi düşün...Benim başıma gelmez,benimki yapmaz deme....Hayatta maalesef en büyük hayalkırıklıkları hiç beklemediğin kiilerden yaşadıklarınla geliyor..unutma..Tecrübeyle sabitlenmiştir..

daha22 yaşındasın canım 6senede az zaman değil ama aradaki fark büyükse ilerde bunlarla ilgilenmekten sevginin evliliğinin tadını çıkartamayacaksın sevgilinle konuş bakalım açık açık bakalım o ne düşünüyo belki bu durumu aşabileceğiiniz konusunda sana destek olur

Benim erkek arkadaşımda doğulu seninle durumlar aynı yani. Ama bir de ortada uçurum gibi bir maddiyat sorunu var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir yandan en yakın arkadaşım,sevdiğim,sevildiğim insan diğer yandan ağır basan sorunlar. Bu sevgi elbet birgün bitecek ve o zaman pişman olmaktan korkuyorum.
Hayatta yapmak istediklerim var onunla bunlar için hep zorlanacağımı biliyorum.
Tek sevgi yeter mi evlilikte ?:2:

Ben sevgilimden eminim. O ailesinin farklı olduğunun farkında ama kendisini geliştirmiş biri. Ve benim istediğim gibi bir yaşam istiyor o da.
İkimiz çok konuştuk nasıl olur bu durumlar diye hep ortak kararlar almışızdır.
Fakat düşündüğümde bizim sülalede (küçük gördüğümden değil sadece farklılıkları söylemek adına dile getiriyorum) bir tane bile kapalı yoktur. Onun sülalesinin %90ı kapalı. Biz bulundugumuz şehrin bilinen ailelerindenizdir. Onlar çok daha farklı. İster istemez düğün oldugunda sülaler birbirini görecek.

Ve her yapmak istediğim (maddi yönden) birşeyleri kısmayla olacak. Bu sorunu da düşünmemeye çalışıyorum çünkü Allahın kimden alıp kime vereceği belli olmaz. Yarın biz iflas ederiz. Onların durumu iyileşir.

Ama yine de evlilik gibi ciddi bir karar için ve gelen baskılardan dolayı içim içimi yiyor

canım artık devir değişti eskisi gibi kadınlr evde oturup kocalarının getirdiklerini beklemiorki kocam bana bakamıcak gibi bi sıkıntın olsun.. birlikte çalışıp herşeyi birlikte yaparsınız.. aza kanaat eder sevginizi büyütürsünüz....

Eşimle benim ailem de çok farklı mesela benim ailem köyde büyümüş ama onların köyle bağlantısı yok. Benim kayınvalidem başörtülü değil ama ben başörtülüyüm, kayınpederimde başörtüsüne çok karşı olan biri. Onların ailesinde evlilik uzak durulması gereken birşey hatta sülalelerinde evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanmış. Benim ailemdeyse boşanmak kıyamet gibidir, lafını etmezler. Ama sonuçta ne oldu? Bizim ailemiz onlardan bağımsız bir aile oldu, ne biz kimseye karışırız nede kimseyi karıştırırız. Sizde nişanlınızla orta bir yol bulup mutlu olabilirsiniz.

cnm bende gecen sene evlendim 10 sene cıktık eşimle. eşiin ailesi ve ailem tamamen 2 farklı kutup .hatta esimle ben bile öyleyiz. hayatımızdaki tek ortak noktamız yemekte biber yemememiz ama cok güzel dengemizi kurduk ve evlenirken olsun evlendikten sonra olsun hiç bir sorun yasamadım. hatta evlenirken herkes birbirine attı topu sizin dediğiniz olsun diye öyle oluncada hiç sorun cıkmadı cok sükür. eğer seviyorsan kimseye kulak asma baban olsa bile. ben eşimi hiç bir kimselere değişmem

aslında 22 yaş evlilik için çok erken bence yapmak istediklerim var diyorsun bencede kesinlikle yap tüm yapmak istediklerini yap bence arada biizm maddi farklılıklar vardı ama bende zaten kendi başıma geçinen biriydim alışmıştım para kazanmanın zorlukları ve lüks yaşamamayı ama her istediğimi alabiliyordum şurda farklılıklar çıkmaya başladı evi düzerken gene eşimle ben yaptık herşeyimizi eşimin annesi durumum yok diye kenara çekildi annemle ryardıme tmek istedi ben müdahale ettirmedim eşimin annesinin hiç katkısı olmamasına rahmen evimin perdesinden gelinliğime kadar çok abarttığımı herşeyi çok pahalı aldığımı söyleyip durdu en son tepem atıp sizmi veriyrosunuz parasını diyip susuturmuştum çok şükür benim eşimin iyi bir işi var çalışıyorum halen bekarlığımdaki gibi aynı maaş aynı iş ama inan bekarlığımdaki ekonomik özgürlüğüm yok yeri gleiyor cebimde para kalmıyor önceden en azından bir sıkıntı olduğumda alo anne baba yetiş diyebiliyordum ama genede şükür ediyorum ben snein sevgilinin işi varmı çalışıyormu eğer tatmin edemicekse seni çok zorlanırsın canım bir düşün derim

peki tek farklılık maddi farklılık mı?

aşk evliliği yapıp mutsuz olanlar sanırım mantık evliliği yapanlara oranla daha mutsuz oluyor. şöyle ki şimdi seviyoruz birbirimizin kusurlarını maddi olanaklarını görmezden gelip parayla saadet omaz diyerek bizden çok farklı olduğunu bile bile aşkımızın peşinden koşuyoruz. evlendikten sonra aslında umursamadığımız şeylerin, sevgilimizin kusurlarının bizi ne derece rahatsız ettiğini görüyoruz.

herneyse. mantıklı düşün rahat büyümüşsün ailenin verdiği imkanları sağlayamayacak biriyle evlenmekte ısrar edersen yarın birgün ailen bile sana sırtını döner kendi düşen ağlamaz diyebilir. pişman olduğunda geri dönüşün olmayabilir daha yaşın genç düşünmek için bol bol zamanın var. ve unutma parasız saadet olmaz

Onunda kendi işi var ama nasıl söyleyim ben hayatım boyunca para hesabı yapmadım. Onunla olacaksam bunu her zaman yapacağımı biliyorum. Tek fark bu değil tabiki. Benim ailem görmüş geçirmiş dünyayı dolaşmış insanlar onun ailesi doğunun bir köyünden gelmişler. Erkek arkadaşım kendini geliştirmiş ama yinede aileler yan yana gelince bu farklılık bariz ortaya çıkıyor.

canım bende 6 yıl çıktım 3aylıkta evliyim bizimde aileler arasında kültürel yönden uçurum var annem babam hala telefonda sesim kötü çıksa hemen mutsuzmusun diyo ama ben aksine çokk mutluyum eşimin ailesiyle çok samimi olmamaya çalışıyorum ama onlarda elinden gelen iyiliği yapıyor bazen düşünmüyo değilim ben eşimi hakedecek ne yaptım acaba çünkü ağzımın içine bakıyo resmen bişey desede yapsam diye maşallah deyimde inşallah sende mutlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…