Arkadaşlar içinden çıkamadığın bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Yardımcı olup fikirlerinizi görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.
Ben 22 yaşındayım. 6 yıllık bir ilişkim var. Ailelerimiz kültürel ve maddi açıdan çok farklı. Geçen hafta aileler tanıştı.
Erkek arkadaşım hep evlenmek iistedi beni gerçekten sevdiğine de eminim. Fakat babam bu kültürel farklılığın ilerde sorun teşkil edeceğini benim hep sınırsız olanaklarla büyüdüğümü bu yüzden bu evliliği istemediğini söyledi.
Aramızda gerçekten maddiyat yönünden de farkılıklar çok. Fakat sevgilimin bana karşı tutumu isteklerimi hep yerine getirmiştir.
Sizce ne yapmalıyım? Babama ısrar edersem bu iş olur biliyorum. Ama sonradan pişman olmak istemiyorum.
Düşüncelerinize çok ihtiyacım var
Arkadaşlar içinden çıkamadığın bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.
Yardımcı olup fikirlerinizi görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.
Ben 22 yaşındayım. 6 yıllık bir ilişkim var. Ailelerimiz kültürel ve maddi açıdan çok farklı. Geçen hafta aileler tanıştı.
Erkek arkadaşım hep evlenmek iistedi beni gerçekten sevdiğine de eminim. Fakat babam bu kültürel farklılığın ilerde sorun teşkil edeceğini benim hep sınırsız olanaklarla büyüdüğümü bu yüzden bu evliliği istemediğini söyledi.
Aramızda gerçekten maddiyat yönünden de farkılıklar çok. Fakat sevgilimin bana karşı tutumu isteklerimi hep yerine getirmiştir.
Sizce ne yapmalıyım? Babama ısrar edersem bu iş olur biliyorum. Ama sonradan pişman olmak istemiyorum.
Düşüncelerinize çok ihtiyacım var
Canım aynı durumdayız bende çok her yönüyle gerek giyim gezme gerek maddi anlamda rahat büyüdüm ama ben ünvdedeyken 2.sınıftan beride hep çalıştım kendi paramı kazandım ailemden almadım kendi ayakalrı üstümde durdum , birde bizim kültürel açıdanda çok farklılık vardı aileler arasında biz marmara onlar güneydoğuluydu annem annesiyle tanıştığında istediğim gibi bir dünür değil dedi dedim senede 2 kere görücen bende isterdim tbaiki kayınvalidemle dışarı yemeğe gidebilmek yada sinemaya gidebilmek bir cafede birşeyler içebilmek ama hayatlarında sinema tiyotro görmüş değiller onalra göre kadın sadece eviyle çamaşıryla temizliğiyle yemeğiyle ilgilenir kırk yılda bir annemler bir araya gelir annem çok sıkılır birlikte zaman geçirmekten hoşlanmazlar ama herkez birbirine yaşam tarzına saygı gösteriyor ben duymuyormuyum aaa gelinde hep pahalı şeyler yiyor karides kalamar pastırma aaa gelin hep pahalı şeyler alıyor aaa darcık paltolon giyor eteğide hep kısa ama inan hiç biri umrumda değil ki ben onlarla aynı şehirde yaşıyorum ama eşim ve ben önemli eşim çok şükür anlayışlı biri ki annesinin durumu oldupğu halde okutmamış ve eşim inşaatalrda çalışarak ünv deyi okumuş bitirmiş şimdi bir devlet kurumunda bölüm müdürü ondan sevgilinin tutumu nasıl seni mutlu edemeyicek yada maddi açıdan tatmin edemiyecek diye korkabilir
önemli olan kafa yapınızın uyuşması eğer sevgilin de ailesi gibiyse zaten uyuşmuyorsunuz demektir
önce sevgilinle ilgili kafanda bir şeyleri oturtmalısın onun hayata bakışıyla seninki uyuşuyor mu
eğer uyuşmuyorsa bu farklılık bir gün gelir kendini gösterir bunu gördüğünde de evlenmiş olabilirsin
o yüzden şimdiden tart ilişkinizi ona göre karar ver
Benim erkek arkadaşımda doğulu seninle durumlar aynı yani. Ama bir de ortada uçurum gibi bir maddiyat sorunu var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir yandan en yakın arkadaşım,sevdiğim,sevildiğim insan diğer yandan ağır basan sorunlar. Bu sevgi elbet birgün bitecek ve o zaman pişman olmaktan korkuyorum.
Hayatta yapmak istediklerim var onunla bunlar için hep zorlanacağımı biliyorum.
Tek sevgi yeter mi evlilikte ?:2:
aslında 22 yaş evlilik için çok erken bence yapmak istediklerim var diyorsun bencede kesinlikle yap tüm yapmak istediklerini yap bence arada biizm maddi farklılıklar vardı ama bende zaten kendi başıma geçinen biriydim alışmıştım para kazanmanın zorlukları ve lüks yaşamamayı ama her istediğimi alabiliyordum şurda farklılıklar çıkmaya başladı evi düzerken gene eşimle ben yaptık herşeyimizi eşimin annesi durumum yok diye kenara çekildi annemle ryardıme tmek istedi ben müdahale ettirmedim eşimin annesinin hiç katkısı olmamasına rahmen evimin perdesinden gelinliğime kadar çok abarttığımı herşeyi çok pahalı aldığımı söyleyip durdu en son tepem atıp sizmi veriyrosunuz parasını diyip susuturmuştum çok şükür benim eşimin iyi bir işi var çalışıyorum halen bekarlığımdaki gibi aynı maaş aynı iş ama inan bekarlığımdaki ekonomik özgürlüğüm yok yeri gleiyor cebimde para kalmıyor önceden en azından bir sıkıntı olduğumda alo anne baba yetiş diyebiliyordum ama genede şükür ediyorum ben snein sevgilinin işi varmı çalışıyormu eğer tatmin edemicekse seni çok zorlanırsın canım bir düşün derim
peki tek farklılık maddi farklılık mı?
aşk evliliği yapıpta mutlu olan yokmudur acep :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?