• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte kendimi bir adım geri çekmek doğru mu ?

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
1.903
2.291
83
Selamlar kk hanımları.. eşinizle bir konu üzerine konuştunuz olmadı, kızdınız olmadı, kısaca her yolu denediniz ve en sonunda kendinizi bir adım geri çektiniz.İlginizi alakanızı ondan aldık odağınızı değiştirdiniz. Bunu bir çok psikologdan dinledim.
Size de sormak istedim. Deneyip sonuç alan var mı ? Veya bu davranış mantıklı mı ? Yorumlarınızı bekliyorum:)

Hiç böyle bir yöntem denemedim. Bir şeyde anlasamadiysak ve eğer benim için aşırı önemli ise ne yapar eder o konuda ikna ederim. Ha eşim için çok çok önemli ise de ben artık kabullenir vazgeçerim. Öyle kendimi geri çekeyim o anlar işi ise yarar mı bilemedim. Bence erkekler bunu anlayacak kadar zeki değil.

İşe yarama olasılığı karşınızdakinin kişiliğine göre değişir. Herkesin fikrini değiştirmek için farklı bir yöntem gerekebilir 😂

Hiç böyle bir yöntem denemedim. Bir şeyde anlasamadiysak ve eğer benim için aşırı önemli ise ne yapar eder o konuda ikna ederim. Ha eşim için çok çok önemli ise de ben artık kabullenir vazgeçerim. Öyle kendimi geri çekeyim o anlar işi ise yarar mı bilemedim. Bence erkekler bunu anlayacak kadar zeki değil.
Ahahah sonu çok iyiydi 😂

Konuya ve kişiye bağlı. Tartıştığımız ve uzlaşamadığımız bir konuda ben kendimi geri çeksem eşim kesin "oh ne güzel, sonunda anlaştık da konu kapandı" diye düşünür.

Selamlar kk hanımları.. eşinizle bir konu üzerine konuştunuz olmadı, kızdınız olmadı, kısaca her yolu denediniz ve en sonunda kendinizi bir adım geri çektiniz.İlginizi alakanızı ondan aldık odağınızı değiştirdiniz. Bunu bir çok psikologdan dinledim.
Size de sormak istedim. Deneyip sonuç alan var mı ? Veya bu davranış mantıklı mı ? Yorumlarınızı bekliyorum:)
Ben eski eşte denemiştim her ama her yolu işe yaramamıstı.bosanmak istedim ağladı bosanmadı Sonra 5-6 ay sonra aldattgnı öğrendm bosandm
Umarm işe yarar ve asla yasadklarımı ysamazsınız

Ben eski eşte denemiştim her ama her yolu işe yaramamıstı.bosanmak istedim ağladı bosanmadı Sonra 5-6 ay sonra aldattgnı öğrendm bosandm
Umarm işe yarar ve asla yasadklarımı ysamazsınız
Anlamayan anlamıyor maalesef bu kendini geri çekmede son çare zaten onuda anlamazsa nanay

Konuya ve kişiye bağlı. Tartıştığımız ve uzlaşamadığımız bir konuda ben kendimi geri çeksem eşim kesin "oh ne güzel, sonunda anlaştık da konu kapandı" diye düşünür.
Öyle değilde daha çok atıyorum eve geç geliyor gelme dedikçe geliyor sende tamamen geri çekilip kendi haline dönüyorsun. Anlarsa dank ediyor işte falan filan

Ben eşime yapsam oh konuyu kapattı diye çok mutlu olur yapmaya devam eder..
Evde kıyamet koparinca biraz dinler gibi olur.
Yoksa sürekli çok abartiyorsun, abartma, ne alakası var gibi 5-10 kelime ile kendini savunan dan sessizligimden ders çıkar beklemek pek mantıklı gelmiyor.
Dümdüz düşünüyorlar. Susuyorsak mesele yoktur. Kavga varsa mesele vardır.

Öyle değilde daha çok atıyorum eve geç geliyor gelme dedikçe geliyor sende tamamen geri çekilip kendi haline dönüyorsun. Anlarsa dank ediyor işte falan filan

Eşinize ve iletişiminize bağlı. Benim böyle bir sorunum olsa eşim konu kapandı zanneder. Ben bir süre sonra patlarım. O zaman da şaşırır, "biz bu konuyu kapatmamış mıydık" der...Bu tamamen eşinizle olan iletişiminize bağlı. Ama bence genel olarak (sadece erkeklerle iletişim kurarken değil) susmak ve içe dönmek iyi bir yaklaşım değil.

Evet bu şekilde sonuç alabilirsiniz, ben genelde eşimle konuşmam iletişim kurmam bir süre sonra o gelir benimle sorunu konuşur bir şekilde hallederiz , bazen geri çekilmek en doğrusu tabi konuya göre de değişir, adam şiddet uyguluyorsa veya hakaret ediyorsa durum bambaşka...

Yoo erkekler için ödül olur 🤣

Back
X