evlilikte kültür farkı önemli mi?

ASXIXYXIXM BEN

topiğin ilk annesi.01.07.
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
683
2
96
41
Antalya
arkadaşlar böyle bir form daha önce açıldımı bilmiyorum,ama evlilikte kültür farkı için ne düşünüyorsunuz.mesela ilk okul mezunu birisiyle ünüversite mezunu birisi birlikte olamazmı ,yoksa çok severlerse olabilirmi? bu konuda fikirleriniz ne merak ediyorum.:asigim:

kültür farkı kesinlikle önemli bence ama eğitim farkından bahsetmiyorum eğitim farkındaki açık bir şekilde kapatılabilir ama farklı çevrelerden, yörelerden, kültürlerden gelmiş iki kişinin bir hayatı paylaşması gerçekten de zor oluyor ben egeliyim eşim karadenizli çoğu zaman çatışıyoruz bence farklı kültürden gelmiş biriyler evlenmeye karar verince enine boyuna düşünmek gerek

benim bir arkadaşım var kendisi ünüversite erkek arkadaşı ise ortaokul mezunu ev lenmek istiyorlar yalnız arkadaşımın ablası yürümeyeceğini düşünüyor ,bence karşılıklı saygı çerçevesinde yürüyebilir

exorcist arkadasıma yürekten katılıyorum.eğitim farkı elbetteki kapatılabılır ama yöre,çevre ve yetiştirilme tarzındaki farklılıkar çok büyük sorunlara yolaçar.herzaman istisnalarda vardır ama genele bakınca böyledir diye düşünüyorum.heleki bide karakter yapısı olarak taviz vermeyen, uyumsuz tiplerse gerçekten zor olur.ağırlıklı olarakta erkekler ailelerine ,kültürlerine ihanet ettiklerini düşünüp sonuna kadar da tavız vermemeye çalışırlar.

aslında gerçekten birbirilerini sevseler yöre töre farkını kapatırlar gibi geliyor.ama gerçekten seviyorlarsa,msl bizim buralarda rus gelinler var çocuk çoluğa karışan

Kişilikleri birlikte yaşamaya uygunsa problem olmaz bence.Okuduğu okul,büyüdüğü yer o kadarda önemli değil.İnsan olarak anlaşabilmek çok önemli a.s

kültür farkı ile eğitim farkını karıştırmayın bence..
ne ilkokul mezunu insanlar var ne kadar kendini geliştirmiş..

Bence çok öenmli ama kişilerle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Birbirlerine yetiyorlarsa,kadın yada erkek eksik kalmıyorsa diğerinden
bence sorun olmaz

Ne kültür farkı,ne meshep farkı,ne eğitim ,ne yetiştiği ortam,ne okul üstüne okul bitirmesi etkendir bence..
Tek etken erkek olsun,kadın olsun kendini yetiştirmesidir..

İnsanın kendini geliştirmesi okulla ya da alışageldiği çevre ile alakalı değil bence:)

Kişi vardır bilmem kaç üniversite bitirmiştir,yabancı dili vardır ama insanlıktan,naziklikten,eşe verdiği değerden bi çaredir..İnsan vardır ilkokul mezunudur,küçük bir çember içinde büyümüştür,eşinin ve çocuklarının kıymetini bilir,bir tane ekmek ile eve gelir,az aşım ağrısız başım diye gülerek,zevkle yer..

Diyeceğim odur ki;hoşgörü tüm geçimsizlikleri alt eden bir duygudur..Bu da ancak kişinin kendinde olan bişeydir..Ne doğuştan vardır,ne de sonradan eklemeyle olur.
Bunu başaranların kapısında;huzur da,mutlulukta hazır olda bekler..Onu içeri davet etmek yine kişinin elindedir,kültürünün değil!!

ünüversite okumuş ve yükselmiş bir erkekle ilk okul mezunu bir kız çok sevseler birbirini yürütebilirlermi.hani bunun tam tersi olsa erkekler komplekse girer deniyor durum böyle olursa ne olur acaba.aslında benim kültür farkından kasdım okul bitirme farkıyla ilgili

buna benzer bir konu daha önce açılmıştı hatta yorumda yapmıştım ama bulamadım kesinlikle kültür farkı bir noktada çıkıyor ortaya

GÜZEEEL DEMEKKİ ARKADAŞIM ERKEK ARKADAŞIYLA EVLENSE MUTLU OLABİLECEK.ARKADAŞIMIN ABLASI ÇOK FAZLA DERT EDİYORyerimseniben

şimdi birde eğitimle , kültürün farkı da vardır,yetiştiği yörenin kültürü farklı olabilir ne kadar eğitilsede kendi kültürünü yaşatmak isteyenler arasında çatışmalar da mutlaka olur,idareci olunduğu takdirde ,rayına oturtanlarda yok değil

canım okumak olarak değilde yetiştirilmek aile çok önemli niçe ilk okul okuyupta kendini geliştiren çok insan var karekter meslesi bir insanda öğrenme ve araştırma iç güdüsü varsa o insan isterse ilk okullu olsun farketmez evlilikte kafaları uyuyorsa bence hiç bir sorun çıkmaz

Inanirmisiniz Okul Farkinin Bu Kadar önemsenmediği Hem şaşirtti Hemde Sevindirdi,çünkü Bu Farki önemsediği Için Geceleri Uyumayan Tanidiklarim Var

Inanirmisiniz Okul Farkinin Bu Kadar önemsenmediği Hem şaşirtti Hemde Sevindirdi,çünkü Bu Farki önemsediği Için Geceleri Uyumayan Tanidiklarim Var

işte o da beyinde bitiyor dert etmek isteyen herşeyi kendine dert eder,yaşanılası hayatı zehir etmek isteyen bulur işte bir dava

benim eşim üniversite mezunu ben ise lise terk. Eğer erkek yada kadın hep kendi kültürünün beklentileriyle hareket ediyorsa sorun çıkar.
bizde böle bir sorun yaşanmadı hiç.kafa yapımız uyuşabiliyor.
insanın birazda kendini geliştirmesi lazım her yönden.
beyinlerin uyuşması çok önemli.

Okul farkını önemsemeyen hep bayanlar dikkatinizi çekerim. Bir de erkek forumlarına girip danışın bakalım erkeklerin yüzde kaçı sindirebilir kendinden eğitimli bir bayanı. Kemale ermiş kaç erkek, kaç aile tanıdınız? Türk erkeği eksik etek bir kadına alışkındır eğitimi ne olursa olsun. Siz alanında tanınmış bir bayanın mutlu bir evlilik yaptığına şahit oldunuz mu hiç? Kabuğuna çekilir evde oturursa, eşini patronu gibi görüp biraz da pohpohlarsa idare ederler herhalde....Herşey bir yana, kültür farkı mutfakta bile çıkar karşınıza. Giyim, tatil, çocuk eğitimi gibi önemli konular bir yana...Erkek kendine bunu bir tehdit algılayabilir. Toplumun ne düşüneceğini bizden çok daha fazla önemsiyorlar. Şiddetin eğitimli kadınlara ne kadar uygulandığını ve bu kadınların utançtan ne kadar suskun kaldıklarını da okudukça bana kültür farkı bizim insanımız için çok önemliymiş gibi geliyor.Mutsuz hayat yerine biraz geç ya da aşkla başlamamış bir evlilik daha temkinli geliyor. Kimse üzülmesi iyi düşünsün diye yazıyorum. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…