evlilikte kültür farkı önemli mi?

evlilikte kültür farkı kesinlikle çok önemli bence, özellikle çocukların yetiştirilmesi konusunda bunun ne kadar hassas bir konu olduğuna çevremde fazlaca şahit oldum...

Fark demek alışkanlıklarında ödün vermek demek

bu konuyu ben açmıştım bir arkadaşım için....okulla ilgili kültür farkı çook önemliymiş....o arkadaşım ..erkek arkadaşından ayrıldı....ablası haklı çıktı yani

evet bekar.................

Merhaba, evlilikte kültür farkı mı denir, eğitim farkı mı denir, ne denir bilmiyorum ama kafa dengi değilse iki insan o ilişki zor yürüyor arkadaşlar.
ben üniversite mezunuyum, eşim lise... çok girişkendir, herşeyi bilir, her ortama rahatlıkla girerim onunla ama sorun bunlar değil... ben televizyonda dizi izlemeyi sevmiyorum, onun yerine daha kaliteli programlar izlemek isterim. Bazı yabancı diziler var ki çok güzel. İzleyince vaktinizin boşa geçmediğinizi hissediyorsunuz. film izlemeyi seviyorum. ama eşim bunlardan hoşlanmyor. sinemaya gidiyoruz, suratı asık, hem de onun gitmek istediği filmlere gittiğimizde de. sinemaya gitmeyi sevmiyor, tiyatroya onunla hiç gitmedim bile. dinlediğimiz müzik birbirinden farklı, o türkçe pop dinler ben jazz veya rock. onun benim, benim de onun dinlediği müziği duymaya tahammülümüz yok. ben kita okumayı çok severim, o nefret eder. neyle mutlu peki derseniz, o nargile içmeyi sever, tavla oynamayı sever, mangal yakmayı sever, hamama gitmeyi, arkadaşlarıyla toplanıp oyun oynamaya sever. tavlayı sevmeyi denedim olmadı :) nargile sevmiyorum. bi cafeye gitsek konuşçak bişi bile bulamayız, eblek eblek birbirimizin suratına bakar, yiyeceğimiz içeceiğimiz şeyi bitirir kalkarız hemen, veya yemeğe çıktığımızda.... arkadaşlarıyla dışarı çıktığında mutluluktan göklere yükselecek sanırsınız, benimle çıktığında suratı hep asık, ilgili ilgisiz hayatındaki şeylerden şikayet eder durur.
tv izlemeyi sevmediğim halde, en azından birlikte ortak bişi yapmış olalım, ben eve gidince direkt başka bi odaya geçmeyeyim diye oturum her akşamımı onunla tv izleyerek geçiriyorum. ama bu benim istediğim bir hayat değil. keşke onunla aynı şeyler heyecanlandırsa, aynı şeyleri tutkuyla sevsek, aynı şeyleri sevmesek... en azından birlikte oturup bir müzik dinleyebilsek. imkansız. dediğim gibi birlikte yaptığımız tek şey oturup tv izlemek. onun haricinde o arkadaşlarıyla çıkıyor dışarı ben kendi arkadaşlarımla... ve onun sevdiği şeylere saygı duyacağım diye kendi hayatımı tüketiyorum. ayrılmak çok zor, çocuk vs yok, zaten ayrılmak da istemiyorum, çok çok iyi bir insan, onun kadar iyi bir insanla kolay kolay karşılaşamam bir daha... ama ileride kendi kafa dengimiz birileriyle karşılaşıp o kişilerle ilgilenmemizden korkuyorum. bu kadar kopuk bir evlilik nasıl yürür bilmiyorum.
biz evlilik kararını biraz çabuk verdik. bekar arkadaşlarıma söylüyorum, siz siz olun, evleneceğiniz kişinin iyi bir insan olmasının yanında kafa denginiz olmasına da bakın..... yoksa eşiyle mükemmel uyumlu çiftleri görüp görüp ağlarssınız....

egitim farkı kapatılabilir bi acık ama yöresel kültür farkı asla kapanmıyor.her ne kadar aynı görünsekde yetistirilis tarzlarımız hayata bakısımız farklı oluyor genelde ilk baslarda ask sarhosluguyla anlasılamıyor durum ama aynı evde yasamaya isin icine birde aileler girince isler öyle güllük gülistanlık olmuyor inanın.cok sıkıntı yasanıyor ve esler arası catısma bide cocuk olunca onlara yansıyor.cok cok iyi düsünülmeli.hatta karsı taraf o taraf bu taraf degilde kendi acınızdan düsünmelisiniz ben bu duruma ne kadar ayak uydurabilirim bu sekilde yasayabilirmiyim diye düsünülmeli

kultur farkı olunca olmuyo cıdden bu kesın ne kadar seversenız sevın asıgım deyın ama aynı evde 24 saat bırlıkte olunca goruslerınızın ne kadar farlı oldugunu anlarsınız

ciddi derecede önemli oldugunu düşünüyorum...
basta hersey iyi olabilir ama sonradan cıkabilir problem ..
mutlaka bi yerden acık verir ..

ama bu farklı bi durum eğer erkek üni.mezunu olmuş kadın ortaokul olsaydı belki sorun olmazzdı ama erkek eşini kendinden hep üstün görecei için skınt olabilir.benimde aynı durumda olan arkadşım vadı 4 yıl surdu beraberlikleri bu konu yuzunden ayrıldılar anlaşamayıp.

kültür farkı önemsiz bence..
kaldı ki türkiyede her şehir ayrı kültüre sahip, ve insanlar doğu-batı demeden evlilikler yapıyolar..
türkiyeyi geçtim, farklı milletlerden, ülkelerden insanlar evleniyo birbirleriyle..
benim şahit olduğum kadarıyla da bi sorun çıkmıyo eğer karşılıklı saygı varsa..

ama eğitim farkı büyük bi sorun..
elbette üniversite okumuş biri bazen ilkokul mezunu birinden daha bilgisiz, daha sabit fikirli, dar ufuklu olabiliyo,
ama eşlerin algısında bi aşağılanma duygusu oluşuyo sanırım eğitim farkı olunca..
özelliklede erkek kadından daha az aeğitim almışsa..

gerçi aşk, sevgi fln derken bunların hepsi aşılabilir diye düşünüyorum bi yerden sonra

kültür farkı olarak mı bilmiyorum ama ailelerin farklı olması zor bi durum...benim ailemle mesela eşimin ailesi arasında uçurumlar var...çok farklı....ama bu bizim için pek sorun olmadı...yani orta yolu bulmayı başardık...bazen karşılıklı fedakarlık yapmak gerekebiliyor..

kültür farkı türkıyede genelde kadın erkekten daha eğıtımlı olunca sorun oluyor nedense

bence bı sorun olmaz, sonuçta ılkokul mezunu olup kendını gelıştıren ınsanlarımızda var
dıplomaya göre çevre edınmem asla çok saçma gelıyor bana

cnm sizde biraz birbirinize ayak uydurmaya çalışın.sen onun sevdiği şeylerle ilgilen ilk başta.o da bunu görerek sana ayak uydurmaya çalışabilir.onun sevebilceği filmlerii izlet örneğin.savaş filmi olur aksiyon olur.yavaş yavaş alıştır

ben 2 kişinin arasındaki deil sadece aileler arasındaki kültür farkıda önemli ama aşılamıcak şeyler değil
sevgi bunları ört pas edebilirr aşırı bi durum olmadıgı sürece..
benim sözlümün ailesi mesela köyde yaşamıs gerici düşünen insanlar benim aillem öyle değil ama.. başta çoook yadırgıyodumm bu duurumu aama hiç sorun deil hepsi dünyalar tatlısı insanlar hepsini başka seviyorum yani

keşke ülkemizde herşey evlenecek olan 2 kişi arasında kalsa. ama bu asla olmuyor. şunu kabullenmek lazım bu ülkede çiftler değil aileler sülaleler evleniyor. o yüzden kültür farkı da önemli eğitim de. türk erkekleri kendinden güçlü kadını hazmedebilme ve yanında taşıyabilme konusunda fazlasıyla eksikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…