Evlilikte kültür farklılığı problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim yıllık izin alıyor malesef ayıp olur diye diyemiyorum

tamamda 6 senedir her yaz tatilinde köye niye gidiyorsunuz? bayramlarda gidiyormuşsunuz zaten.
size ayıp olması eşinizi pek ilgilendirmiyorsa sizde ailesine ayıp olur diye düşünmeyin.

Kaç senedir evlisin onların dilini öğrenebilirsin eşin öğretsin sana. Bunları düşünmen gerekirdi boşanma gibi bir düşüncen varsa çocuk yapma sakın
Kadın kürtçe mi öğrenecek onlar Türkçe mi konuşması gerekiyor normalde?

Benim eşim de doğulu ama tek gidiyo. Ben her zaman katılmam yılda üç beş gün zor dayanıyorum. Ama kocasına bağlı işte. O kültürle yetişmişse illa götürür. Benimki hiç Orda yaşamamış.
Ama bu nadir bir örnek sonuçta hepimiz o kûltürü az çok biliyoruz

Ne güzel sevindim sizin adınıza
E onlar size ayıp ediyo ama? Sizden daha mı önemliler. Benim eşim de doğulu ilk başlarda yanımda konuşuyorlardı eşim kız hiçbi şey anlamıyor konuşmayın dedi. Sonra yine yaptılar ben de neticede siz Türkçe biliyorsunuz ama ben kürtçe bilmiyorum demek ki hakkımda konuşuyosunuz dedim. Sonra kestiler.

Merhaba , benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. Eşimle severek evlendim altıncı yılımız ama çok zorlanıyorum onu hala seviyorum ama eşimin ailesi ve akrabaları ile iletişim kuramıyorum eşim Kürt ben Türk bunun problem olacağını düşünmedim hiç ama oluyor malesef yanlarında hiçbir şey anlamıyorum çok sıkılıyorum köye gidince yaz tatilini orda geçirme fikri bile beni boğuyor .çocuğumuz yok böyle devam etmeli miyim bilmiyorum ayrılmak düşüncesi beni bitiriyor ama bütün hayatımı benden farklı insanlarla geçirecek olmak da çok zor siz böyle bir problem yaşadınız mı ne düşünüyorsunuz lütfen yardım.
Yani bırakın Türk Kürt ayrımını aynı etnik kökenden bile olsan yaşam ve kültür tarzları farklı olunca anlaşmak çok zor oluyor cidden. Sen çok farklı bir kafada oluyorsun onlar çok farklı oluyor ve asla ortak bir payda olmuyor. Bu nedenle beraber zaman geçirmek zulüm oluyor. Ama bunu başta da biliyorsanız şu an sadece bu sebepten eşinizi bırakmanız doğru olmaz bence sonuçta yuva kolay kurulmuyor. Sadece eğer cidden boşanmayı kafanızdan geçirecek kadar sıkıntılı zamanlar geçiyorsanız bunu eşinize anlatın durumun ciddiyetini anlamasını sağlayın ve sürekli beraber olmayın örneğin yaz tatili boyunca onlarla olmak zorunda değilsiniz ziyaretleri yapar evinize dönersiniz yani. Bu şekilde bi yol izlemeniz en mantıklısı

Malesef köy delisi
Tamam çok seviyorsa tek gitsin. Ona diyin ki beni önemseyip anladığım dili bile konuşmuyorlar senin için bu kadar mı kıymetsizim? Hiç konuşmadınız mı daha önce. Siz neden kendinizi bu kadar değersizleştirdiniz. Çok üzüldüm.

İlerisini düşünerek karar verin. Eğer 10 sene sonrasını eşiniz ve ailesiyle böyle devam edemeyecekseniz çocuk yokken boşanın.Ama ben yapabilirim diyorsanız da devam edin.

Son düzenleme:
Normal de Türkçe konuşması gerekiyor ama demek ki konuşmuyorlarsa onların sorunu. Bir iki cümle öğretsin ne dediklerini anlar en azından
İşte onların sorunu. Yani onlar zaten bildikleri bi dili sırf gıcıklığına konuşmuyorlar. Bu durumda konu sahibi yanlarında durmamalı. Neden kendisini önemsemeyen insanların dilini öğrenmeye çalışsın ki.

Başta bütün akrabalarını tanıyamadım işte eşim ailesine söylemesine rağmen aynı devam ediyorlar beni üzen konu orada bende muhabbete dahil olmak istiyorum ama elimden bişey gelmiyor benim yüzüm düşüyor eşimle aramız bozuluyor bu sefer
e o zaman dillerini ögren
sonucta bu ömürlük bir süreç

Evet oldukça nadir. O da memleketinde hiç yaşamamasından kaynaklı bence asimile olmuş.
entegrasyon asimilasyon değildir. adamın kültürü hala ortada, kimse kültürünü yok etmesini talep etmiyor.

Son düzenleme:
integrasyon asimilasyon değildir. adamın kültürü hala ortada, kimse kültürünü yok etmesini talep etmiyor.
Kelimeyi doğru kullanamamış olabilirim özür dilerim. Kültürünü yok etmesini talep etmem elbette. Ben sadece eşimin doğup büyüğü yere adapte olduğunu anlatmaya çalıştım.

İşte onların sorunu. Yani onlar zaten bildikleri bi dili sırf gıcıklığına konuşmuyorlar. Bu durumda konu sahibi yanlarında durmamalı. Neden kendisini önemsemeyen insanların dilini öğrenmeye çalışsın ki.
Başka türlü evliliği sürdüremeyecek konu sahibi kendisi de diyor kültür farkı diye. Onlardan hep uzakta kalması gerekiyor o halde

Başka türlü evliliği sürdüremeyecek konu sahibi kendisi de diyor kültür farkı diye. Onlardan hep uzakta kalması gerekiyor o halde
Bence en mantıklısı uzakta kalmak olurdu. Zaten yakın yaşamıyorlar anladığım kadarıyla. Her izinde gitmese bu denli sorun yaşamaz bence.

Bence en mantıklısı uzakta kalmak olurdu. Zaten yakın yaşamıyorlar anladığım kadarıyla. Her izinde gitmese bu denli sorun yaşamaz bence.
Kesinlikle öyle. Benim eski erkek arkadaşım da doğuluydu ailesi yanımda kendi dillerini konuşurlardi ne dediklerini anlamazdim. Bana ogret dedim kaç kere öğrenmek de istiyordum öğretmedi evlilik gibi durumumuz vardı sonradan bitti zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X