Evlilikte küslükler

lioness81

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
139
89
623
İzmir
15 yıllık evliyiz ancak en ufak bir sorunda tartışıp günlerce konuşmadan zaman geçirip en sonunda sıkılıp kapatıyoruz ama sorunlarımızı konusamiyoruz.iletisim kuramiyorum,hemen bağırmaya çağırmaya dönüştüğü için susuyorum sonra o da susuyor ve konuşmadan günler geçiyor 1haftayi buluyor artık.sonra artık ya ben ya o sıkıldığımız için yine o sorunu konusmadan kapatıyoruz.ta ki bir sonraki tartışmaya kadar..ancak konuştuğumuz dönemlerde çok mutluyuz,seviyoruz birbirimizi birlikte çok güzel paylaşımlarimiz da oluyor.
Sorum şu kavga edince nasıl anlasabiliyorsunuz.küslük oluyor mu ve nasıl barisiyorsunuz, küslük ne kadar sürüyor?

14 yıllık evliyim daha bir konuyu konuşup kapattıgımız olmuyor
gerçi bizim kendi aramızda hiç bir sorun yok , anlaşamadıgımız tartıştıgımız
ama düğün gecesinden yaşadıgımız bir olay ve ona baglantılı olarak gelişen olaylar :KK62:
bugun açılsın konu aynı güne saate dönüyorum , düzelmesi imkansız konular ,

evet biraz bende de sıkıntı var hiç ama hiç unutmuyorum , unutmam için ne yapsa boş benım için ,
en güzle yıllarım kavga gürültüyle geçti bırak yılları düğün gecemde kavga ettik ,

tek değilsiniz canım

Günaydın.
Küslük iyi bir olay değil ya.
Hani o suskunluk büyümeden birbirinizin sevdiği bir davranışta bulunsanız küçük bir adım olmaz mı?
Biz hep öyle yaparız ben susarsam kocam konuşayım diye sevdiğim bir yere plan yapar başbaşa gidelim diye,güldüğüm bir espiriyi yapar. Hiç olmadı gider kalpli pasta alır benim yüzüm gülsün diye.
Ben de çay demlerim,çay çok sever,çok mutlu olur evde çay varken.

Günaydın.
Küslük iyi bir olay değil ya.
Hani o suskunluk büyümeden birbirinizin sevdiği bir davranışta bulunsanız küçük bir adım olmaz mı?
Biz hep öyle yaparız ben susarsam kocam konuşayım diye sevdiğim bir yere plan yapar başbaşa gidelim diye,güldüğüm bir espiriyi yapar. Hiç olmadı gider kalpli pasta alır benim yüzüm gülsün diye.
Ben de çay demlerim,çay çok sever,çok mutlu olur evde çay varken.
Ne güzel siz bir yolunu bulmuşsunuz ama ikimiz de çok inatçıyız ikimizden de hiç böyle bir adım gelmiyor benim içimden gelmiyor onunda öyle.

14 yıllık evliyim daha bir konuyu konuşup kapattıgımız olmuyor
gerçi bizim kendi aramızda hiç bir sorun yok , anlaşamadıgımız tartıştıgımız
ama düğün gecesinden yaşadıgımız bir olay ve ona baglantılı olarak gelişen olaylar :KK62:
bugun açılsın konu aynı güne saate dönüyorum , düzelmesi imkansız konular ,

evet biraz bende de sıkıntı var hiç ama hiç unutmuyorum , unutmam için ne yapsa boş benım için ,
en güzle yıllarım kavga gürültüyle geçti bırak yılları düğün gecemde kavga ettik ,

tek değilsiniz canım

Teşekkür ederim canım yorumun için.ama en azından sizin sadece derin konularınız da anlaşmazlık var.biz de derinin den tut en basit şeylerde bile ölüm kalım meselesine dönüşüyor

Ne güzel siz bir yolunu bulmuşsunuz ama ikimiz de çok inatçıyız ikimizden de hiç böyle bir adım gelmiyor benim içimden gelmiyor onunda öyle.
Sağolsun kocam buldu bu yöntemi.
Yoksa ben aylarca susabilirim,kilitlerim kendimi yani.
Bence o yapmıyorsa sen adım at.
Çay olmaz da ne bileyim kahve pişir,yanına bir parça çikolata,ooo keyif.
Şu 3 günlük dünyada sevdiğimizle ne kadar mutlu olsak o kadar kârdayız.
Ben de bunu zor öğrendim ama şükür aşıyorum kendimi.
Sen de zorla kendini,inan bana hayat sevdiklerimizle güzel yoksa hiç çekilmiyor maalesef.

Biz henüz çok tazeyiz ama (1,5 yıl) bizde şu şekilde oluyor. Tartışıyoruz, ben özellikle tartışmadan çözülmeyecegini düşündüğümden o konuyu illaki açarım. Eşim normalde pamuk gibidir ama tartışırken sesini yükseltir. Bağırma, seni duyabiliyorum derim o zaman. Öyle deyince normal konuşuyor. Bazen konuştuğumuz an çözüp birbirimize sarılıyoruz bazen de küslük oluyor, kimse diğerini haksız olduğuna ikna edemiyor. En uzunu bir hafta sürdü sanırım. Bir şekilde kendiliğinden kapanıyor mesele. Çoğu zaman tartışma durumuna gelmesin diye baştan sakin sakin anlatırım derdimi. Gergin ortamlar bana göre değil çünkü. Hep öyle yapmak lazım aslında.

Ben psikologla konuştum küslük konusunu. Barıştıktan sonra sakin bir zamanda eşimle onu suçlamadan,sadece duygularımdan, ne hissettiğimden, onunla ilgili olumlu şeylerden bahsederek, onu sevdiğimi söyleyerek konuştum. Eşimle anlaşamadığımız konuları tek tek yazdık.
Bir tarafa benim istediklerimi yazdık, diğer tarafa onun isteklerini yazdık. Orta noktada buluştuk. Bir kağıdı iki sütuna böldük. Benim bir davranışımın karşısında eşimin başka bir davranışı var. biri yapılmazsa ona denk gelen karşısındaki de yapılmaz. Herkes davranışının sorumluluğunu alacak ve yapılmazsa sonucunu bilecek. Haftalık, aylık aile toplantıları yapıp bunları revize edebilirsiniz. Yazılı olunca kayıtlı olmuş oluyor, “böyle anlaşmıştık” diyebiliyorsunuz. İki tarafın da anlaşmaya uymayı kabul etmesi, maddelerde anlaşması önemli.

Ben psikologla konuştum küslük konusunu. Barıştıktan sonra sakin bir zamanda eşimle onu suçlamadan,sadece duygularımdan, ne hissettiğimden, onunla ilgili olumlu şeylerden bahsederek, onu sevdiğimi söyleyerek konuştum. Eşimle anlaşamadığımız konuları tek tek yazdık.
Bir tarafa benim istediklerimi yazdık, diğer tarafa onun isteklerini yazdık. Orta noktada buluştuk. Bir kağıdı iki sütuna böldük. Benim bir davranışımın karşısında eşimin başka bir davranışı var. biri yapılmazsa ona denk gelen karşısındaki de yapılmaz. Herkes davranışının sorumluluğunu alacak ve yapılmazsa sonucunu bilecek. Haftalık, aylık aile toplantıları yapıp bunları revize edebilirsiniz. Yazılı olunca kayıtlı olmuş oluyor, “böyle anlaşmıştık” diyebiliyorsunuz. İki tarafın da anlaşmaya uymayı kabul etmesi, maddelerde anlaşması önemli.
Çok mantıklı. Ama her erkek buna yaklaşmaz işte. Fakat yazıya dökülen duyguların daha tesir ettiğini ben de düşünüyorum. Bir kez mektup yazmıştım 😅 Okuduktan sonra ben uyurken (uyuduğumu sanıyordu) gelip öptü öyle gitti işe. Net olmak cidden önemli. Onun sana kendini nasıl hissettirdigini anlatmak lazım aslında.

15 yıllık evliyiz ancak en ufak bir sorunda tartışıp günlerce konuşmadan zaman geçirip en sonunda sıkılıp kapatıyoruz ama sorunlarımızı konusamiyoruz.iletisim kuramiyorum,hemen bağırmaya çağırmaya dönüştüğü için susuyorum sonra o da susuyor ve konuşmadan günler geçiyor 1haftayi buluyor artık.sonra artık ya ben ya o sıkıldığımız için yine o sorunu konusmadan kapatıyoruz.ta ki bir sonraki tartışmaya kadar..ancak konuştuğumuz dönemlerde çok mutluyuz,seviyoruz birbirimizi birlikte çok güzel paylaşımlarimiz da oluyor.
Sorum şu kavga edince nasıl anlasabiliyorsunuz.küslük oluyor mu ve nasıl barisiyorsunuz, küslük ne kadar sürüyor?
Biz tartisiriz konusuruz küs yataga gireriz ama gece sonunda birbirimizden özür dileyip sarilip yatariz sabah hic bisey olmamis gibi uyaniriz konusup halledilemeyen konular yeniden hortlar ve huzuru bozar sizde konusup halledin bence

Çok mantıklı. Ama her erkek buna yaklaşmaz işte. Fakat yazıya dökülen duyguların daha tesir ettiğini ben de düşünüyorum. Bir kez mektup yazmıştım 😅 Okuduktan sonra ben uyurken (uyuduğumu sanıyordu) gelip öptü öyle gitti işe. Net olmak cidden önemli. Onun sana kendini nasıl hissettirdigini anlatmak lazım aslında.
Bu da çok önemli bir şey ve gerçekten etkili. Psikolog da zor durumda kaldığımda duygularımı anlatan bir mektup yazmamı söylemişti. Ama mektupta suçlama olmayacak. Fotoğraftaki gibi

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    65,5 KB · Görüntüleme: 71
  • Beğen
Reactions: Kuf
Adam narsist ise ister konuş, ister kagıda dök, ister sakin zamanda spyle ister dil dök ister ağla ister kız asla fayda etmez...senin en kücük hatanda küser onceki konustuklarının zerre onemi yoktur

Bu da çok önemli bir şey ve gerçekten etkili. Psikolog da zor durumda kaldığımda duygularımı anlatan bir mektup yazmamı söylemişti. Ama mektupta suçlama olmayacak. Fotoğraftaki gibi
Kesinlikle. Önemli olan sen şunu şunu yaptın demek değil. Ben şöyle hissediyorum diyebilmek. Hep derim eşime, sen belki başka bir amaçla yapmışsındir bunu ama bana böyle hissettirdi bu davranışın. Önemli olan bu zaten. Değer veriyorsa o hissi tekrar yaşamamı istemez ve ona göre davranır.

15 yıldır böyleyse sizin ilişki rutininiz bu demektir. Kolay kolay değişebileceğini sanmıyorum çünkü insanların kişiliklerinin değişmesi çok zor.

Biz küsmeyiz, kolay kolay kavga da etmeyiz. Ben sinirli bir insan değilim. Nadiren sinirlendiğimde gözüm döner. Ama şimdiye kadar eşime karşı olmadı bu. Eşim sinirli bir adamdır, çok çabuk parlar. Ama bana karşı toleransı çok yüksektir. Genelde başka insanlara sinirlenir, işle ilgili şeylerde sinirlenir. Bana sinirlenirse susarım, üzerine gitmem. 15-20 dakika sonra sakinleştiğinde gelir özür diler, konuşur çözeriz. Ufak tefek tartışmalarımız her ailede olduğu gibi olur ama sesimizi yükseltmeyiz ya da küsmeyiz. En fazla sakinleşene kadar uzaklaşırız. Arada küssek de maksimum bir saat. Ömrümde kimseye daha uzun süre küsebilmiş değilim. Ama bizim kişiliklerimiz böyle, yani çalışıp, uğraşıp yapılacak bir şey değil.

Çok güzel bir yöntemmiş cnm.."Benim bir davranışımın karşısında eşimin başka bir davranışı var. biri yapılmazsa ona denk gelen karşısındaki de yapılmaz" derken yapılan hataları mi kastediyorsun yoksa evlilikten beklentileri mi açiklarsan çok sevinirim

15 yıldır böyleyse sizin ilişki rutininiz bu demektir. Kolay kolay değişebileceğini sanmıyorum çünkü insanların kişiliklerinin değişmesi çok zor.

Biz küsmeyiz, kolay kolay kavga da etmeyiz. Ben sinirli bir insan değilim. Nadiren sinirlendiğimde gözüm döner. Ama şimdiye kadar eşime karşı olmadı bu. Eşim sinirli bir adamdır, çok çabuk parlar. Ama bana karşı toleransı çok yüksektir. Genelde başka insanlara sinirlenir, işle ilgili şeylerde sinirlenir. Bana sinirlenirse susarım, üzerine gitmem. 15-20 dakika sonra sakinleştiğinde gelir özür diler, konuşur çözeriz. Ufak tefek tartışmalarımız her ailede olduğu gibi olur ama sesimizi yükseltmeyiz ya da küsmeyiz. En fazla sakinleşene kadar uzaklaşırız. Arada küssek de maksimum bir saat. Ömrümde kimseye daha uzun süre küsebilmiş değilim. Ama bizim kişiliklerimiz böyle, yani çalışıp, uğraşıp yapılacak bir şey değil.
Aynen cnm kişilik çok önemli..işte bir tarafın daha sakin bir yapıya sahip olması önemli sanırım.biz eşimle birbirimize çok benziyoruz

Çok güzel bir yöntemmiş cnm.."Benim bir davranışımın karşısında eşimin başka bir davranışı var. biri yapılmazsa ona denk gelen karşısındaki de yapılmaz" derken yapılan hataları mi kastediyorsun yoksa evlilikten beklentileri mi açiklarsan çok sevinirim
Beklentilerle ilgili. Ama dediğim gibi eşlerin her ikisinin de kendisiyle ilgili kısmı kabul etmesi, sorumluluk alması önemli

Merhaba;
Nerdeyse aynısını yaşıyorum. Haksız olsam da sonuçta üzülmüşüm. 1 cümlecik gönlümü al dimi? Biz de günlerce küseriz. Yaklaşık 2 hafta sanırım :( dün biraz serzenişte bulundum. Sıkıldım yaa demesin mi, çocuk gibiymişim. Ağrıma gitti. 1 cümle yanıma gelip gönlümü alsan vb , hiç mi vicdanın yok dedim. 15 gün küserek mi geçsin, öyle huzursuzum ki diyorum. Küs diyo. Gel de çıldırma. Mutlu olmak istemiyolar mı? Yaa bu erkekler ne istiyo bu hayattan anlamıyorum. Küs olmadıpımız zamanlar aynen biz de güllük gülistanlık. Sahte mi bunca şey? Bu kadar değişim nasıl oluyor. Aslında ben de küseyim, yaklaşmıyım ama bu sefer de soğukluk gelecek diye, istekli gibi ben adımı atıp barışıyorum. Çok zor çok :( herşey karşılıklı ama mutsuz olmayı haketmiyoruz. Güller de istemiyoruz kapımıza. 1 cümle gönül alın, herzaman olmasa da bazen siz atın ilk adımı...

Back
X