Evlilikte maddiyat

Aydan00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2020
14
2
1
Merhabalar. Evliyim. Evlenmeden önce böyle düşünmuyirdum ama benim için maddiyat önemliymiş. Kiradayiz giriş katta oturuyorum.
Biraz da küçük bir ev. Beğenmiyorum evi.
Yakınlarımizda da yeni apartmanlar yapılıyor. Bakıyorum özeniyorum bi evimiz olsaydı diye.
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık. Bir kuruşluk katkıları olmadı.
Yıllardır yok yere çalışıyorum. Eşimin ev alma gibi bir derdi yok. Olmasa da olur diyor. Ama ben kirada oturmayı sevmiyorum. Evde hiç bsy yapamıyorsun. Ev nasılsa olanla yetiniyorsun.

Haline şükret millet kirasını ödeyemiyor diyecekler yazmasın lütfen. Elbette öyle insanlar olduğunu biliyorum. Konum onlardan bağımsız

Sizin olayınız maddiyat değil ki hanımefendiciğim.

Sizin sorununuz evlilikte söz sahibi olamamanız.

Kararları eşinizin tek başına vermesi.

Sizin sözünüzün veya isteklerinizin herhangi bir hükmu yok eşiniz nezdinde.

Bunun maddiyatla ilgisi yok.

Eşiniz sizi önemsemiyor.

Sorunu burda arayın.

Maddiyatta değil.

Madem bu kadar sözünüz yok paranız üzerinde... çalışmayın.

Paranız olsa da olur. Olmasa da olur. Ve oluyor da zaten.

Oluyor da size göre oluyor.

Zira bana göre hiç olamaz.

Son düzenleme:
İki memuruz ailesi istedi diye salak gibi masraflı düğün yaptık.

Olay bu.

Yapmasaydınız?

Ayrıca yıllardır yok yere çalışmıyorsunuz, istemediğiniz şeye "hayır" demediğiniz için çalışıyorsunuz.

Borcunuz bitince alırsınız ne diyeyim.

Madem iki memursunuz biriniz ev gecindirsin öbürü kredi cekersiniz ev alirsinz onu ödersiniz bu işler böyle yürür. Kira ödeyerek bi birikim yapamazsiniz ilerde coluk çocuk olacak hayat zor. Niye evlenirken o evi sectiniz ki acaba
Tayinle geldik bulunduğumuz şehre ev bulamadık.

İmkanlarınız dahilinde sizi mutlu edecek bir evde oturabilirsiniz. İlla satın almak zorunda değilsiniz, kira da olabilir.

Ancak onun ailesi, bunun istekleri vb. sorgulamalar hiçbir şeyi değiştirmeyeceği için salgın sonrası içinize sinen bir eve taşının.

Özellikle yeni evli çiftlerin kendilerini çok kısıtlayarak ev alma telaşına düşmeleri bana hiç doğru gelmiyor.

Ev almanın da zamanı gelir. Biraz birikiminiz olsun, yapmak istediklerinizi yapın, sonra evinizi de alırsınız.

Herkes ister güzel bir evde oturayım o ev benim olsun ama siz paradan haber verin. Önce birikim yapmanız lazım sonra kredi çekersiniz ama artık ev almak dünya para olmuşken nasıl olur bilemiyorum.

Çevrede güzel evler se var ama 400 500 daha fazla. Bir de taşınmak çok zor uğraşmak istemiyorum

Beğendiğiniz evlerin fiyatları sizin için çok yüksekse ne için üzülüyorsunuz anlamadım?
İmkanınız var da eşiniz hiç oralı olmuyorsa başka bir şey, imkanınız yok ama hevesiniz varsa bu başka bir şey.

Ben de boğaz manzaralı evleri çok seviyorum, her gittiğimde gözüm kalıyor ama olmuyor. Ne yapayım şimdi?

Çevrede güzel evler se var ama 400 500 daha fazla. Bir de taşınmak çok zor uğraşmak istemiyorum
Yercekımsız ortamda cılek yiyim ama agzıma muz tadı gelsin gıbı bisey istiyorsun suan farkında mısın, borc odedıgın ıcın ev alamazsın zaten kocan yanasmıyormus.

Kırada oturduğun evı sevmiyorsun. Yenı buyuk eve cıkma sansınız var ıkınızde memursunuz onu da sen fuzulı gorup istemiyor, ote yandan imreniyorsun.

Sunulan tum alternatıflerı reddediyorsun, kıranı oduyosun sukret diyecekler yazmasın dıyorsun.. bızden ne bekliyorsun. Ne dıyelım sana?

ben de kiradayim, benim de cevremde ev sahibi olanlar var, bahceli güzel evlerde oturup borc ödeyenler var
su taraftan bakmani istiyorum aslinda, benim bunlari yapacak imkanim olmasina ragmen kücük, eski bir dairede oturuyorum
bu tamamen benim tercihim ve cok mutluyum
mutluyum cünkü cok özgürüm
az olan coktur, bak ne kadar cok seye sahip olursan o kadar isin, yükün artar
elinizde olan parayla gezin, biriktirin, güzel tatlar tadin
dünya üc günlük bir yer
aldigin sey hicbir zaman seninle kalmayacak
evet insan özenebilir yeni evlere, esyalara bu cok normal
gercekten mutlulugu bu malda mülkte görme demeye geldim
sahip oldugunda seni mutlu edecegini nereden biliyorsun?
Bunlara sahip olmamak seni mutsuz ediyorsa baska seyler var icinde irdelemen gereken
arkadaslarimdan güzel evlerde oturanlar, cok para harcayanlar da görüyorum
Allah daha cok versin isteyene diyorum
benim kendi planim baska, birikim yapip cocuklarin olasi yurt disi egitimlerinde rahat etmeleri icin gereken güvence kenarda dursun istiyorum
ki inan cok güzel geziyoruz birikim yaparken de
bunu bana saglayan eski, kücük icinde huzurla oturdugum kiradaki evim
bak bu hayata nasil baktigindir, kisiligindir bir yerde
inan cocuklarima kalacak muhtemel mal varligi da cok, hani gelecegi garantiye almak derken aslinda belki de buna ihtiyacimiz dahi yok
yine de cok mütevazi yasiyoruz, daha yeni ikinci el bisiklet alip yeniledim kullaniyorum
etilketlere, evlere aldanma, seni mutlu edecek sey zaten senin icinde
imrenmek cok dogal, ama sahip olamadigin seyler icin de bugününü mutsuz etme

Yani az çok maaşlarınızın minimum tutarı belli olduğu için söylüyorum 400 lira fazla veremiyecek durumda değilsiniz.

Eee fazladan 2 kuruş vermeye gönlünüz yok nasıl daha iyi evde oturcaksınız ki?

Herkes ev sahibi olmak zorunda degil ki. Gezin tozun esinizle ne guzel mis gibi hayat yasayin. Ev borcuna girilince senelerce yokluk cekeceksiniz deger mi en genc guzel oldugunuz zamanlara?
Bunu bende anlamiyorum, evı zar zor oderken hayat kacıp gıdıyor yıllar geciyor.

Back
X