evlilikte mantık mı? aşk mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
demek istediğim tam da bu. yarın evlenmiyorsunki neden evlilikte aşkmı mantıkmı diye düşünüyorsun? zamana bırak..

bazı üyeler aşık olduğu biri olduğu halde mantığına uyan kişiyle beraber olup buraya konu açıyorlar. ne güzel diyorum snein böyle bir sorunun yok.
şimdi anladim :) başlık ve içerik çelişiyor haklısın :)

Evlilik için her ikisi de gerekli. Hem aşk hem mantık. Mantığına hiç uymayan ve ilerde mutsuz olacağın biriyle körü körüne aşığım deyip evlenmek olmaz. Hiç sevmediğin aşık olmadığın elektrik alamadığın biriyle de bu çok iyi insan deyip evlenmek olmaz. Ama bence aşk bir tık daha yukarıda mantıktan. Daha evlenmeden bile çiftler arasında onca sıkıntı, sorun oluyor insanlar neden hep savaşıyor, hemen pes etmiyor? Çünkü aşk kolay bulunmuyor.

merhaba kızlar,4 aydır görüştüğüm biri var. evlilik için tabi ki çok erken bu yüzden birbirimiz tanıma sürecindeyiz. benimle niyetinin ciddi olduğunu çok değer verdiğin biliyorum ama benim hislerim onunki kadar yoğun değil. birlikteyken çok güzel zaman geçiriyoruz eğleniyoruz anlaşabiliyoruz. evlilik için bu yeterli mi ?

Yaslariniz kac canim?

aşk ve mantık bir arada olmalı evet zor aşık olduğu insan tarzına yaşam biçimine uymuyor mantığının tuttuğuna da tam aşık olamıyorsun vs. Ama bir insanın sorumluluk alabilecek, aile kurabilecek, kişiliği oturmuş, aklı başında biri olmaı gerekiyor evlilik için, öte yandan sarılığında yanındayken içinin titrediği, birlikte zaman geçirirken vaktin nasıl geçtiğini anlamadığın duygusal yönden hoşlandığın biti olması lazım hangisi ağır basıyor dersen duygu yoğunluğu derim yani içinde bir kıpırtı olmalı ona karşı, o yokken özlüyor musun mesela, hayal kuruyor musun, huzurlu musun gibi şeyler çünkü evlendikten sonra bir şey hissetmiyormuşum dersen o evlilik sadece iyi bir hayat sürmek için sürdürdüğün ev arkadaşlığına döner iyi analiz yapmak lazım. Hem daha 4 ay çok erken evlilik düşünmek için.

Bir kere kimse zaman geçirmek için birlikte olmaz normalde.

Ama “evlilik, niyet ciddiliği” denen kavramlar ilişkiye başladıktan sonra belli olur.

Bu hayallerle yola çıkarsan sonrasında çok üzülürsün.

Bence sen psikolojisinin sağlıklı olduğunu düşündüğün biriyle ilişki yaşarsın nereye giderse..

Ama “eğlenmek” ya da zaman geçirmek yeterli değildir.
bu cümlenizi okuyunca aklıma biri geldi.seni çok seviyorum birlikte olmak istiyorum ama bak evlilik düşünmüyorum demişti.zaten görüşmek istediğim biri değildi hemen yol vermiştim.ama o niyette insanlar var

Sadece mantığın ya da sadece aşkın yeterli olduğunu sanmıyorum.
Onunla birlikteliğin mantıklı diye, hiç sevmediğin bir adamla aynı yatağa giremezsin, bir ömür yüzyüze olamazsın. Ben biraz daha aşkın ağır basmasından yanayım.

Zamanla sevilmez çünkü, zamanla sadece alışılır.

Aşk eninde sonunda biter, geriye sadece hır gür kalır.
Önemli olan sevdiğin, birlikte zaman geçirmekten keyif aldığın, zevklerinin ve ideallerinin uyuştuğu, hayata bakış açınızın aynı olduğu biriyle evlenmek. Ve bu tahmin ettiğinden çok daha zor bulunan bişey.

bu cümlenizi okuyunca aklıma biri geldi.seni çok seviyorum birlikte olmak istiyorum ama bak evlilik düşünmüyorum demişti.zaten görüşmek istediğim biri değildi hemen yol vermiştim.ama o niyette insanlar var
Helal olsun açık yürekli biriymiş.
Ciddi yaklaşıp kandıranlara örnek olsun.

Her ikisi de
Mantıklı bir aşk olmalı
evliliğe bir ömrünü vereceksin
bunların ikisi de sana zaman zaman lazım olacak
aşk olmadan koca kahrı çekilmez
mantık olmadan da evlilik yürümez

Sadece aşk bir yere kadar, zamanla bitiyor.. Sadece mantıkta bir yere kadar, mantıklı düşünemiyor insan bir süre sonra.. Hem mantık hem aşk en güzeli.. Zamanla aşık olursanız emin olun daha çok bağlanırsınız. Temeli en kuvvetli olan aşk yavaş olandır, zamanla olandır.. Tanıdıkça huylarını, düşüncelerini, davranışlarını, tavırlarını sever insan farkında olmadan bir bakar ki o her şeyi olmuş...:KK68:
Kısık ateşte pişen yemek misali... Tadına doyum olmaz..Zor pişerr, zor yersin.. ama yiyince vazgeçemezsin.. :nazar::KK51:

çok aşık olmadığın biriyle evlenme bence ya mantıkda olsun aşk da olsun bulamazsanda hiç evlenme , şahsen ben aşık olmadıım adamla sırf mantıgıma uyuyo benimle ilgileniyo diye aynı yatağa yatamam , aşık olmam lazım.

Ben katiliyorum , asik olmadigim birine dokunmak istemem asla. Arada cekim olmali, adam kalbimi carptirmali derim.

Yani konu sahibesi bence zorluyor kendini, ben sahsen can atmadigim biriyle evlenmek istemem. Olsun mu olmasin mi diye oturup dusundugum biriyle evlenmek dogru degil bence; olsun olsun diye can attigim biri olmali.

Tabiki mantikta olmali ama ben asik olmadigim , gordugumde icimin isinmadigi biriyle evlenemezdim...

Esimi oyle cok seviyorum ki, bir saniye gormesem ozluyorum bugun evliyiz ve calistigi sure icinde bile deli gibi ozluyorum..
Her gozlerine baktigimda icim bir hos oluyor , dokundugumda icim titriyor ..

Boyle olmasa evlenemezdim...:KK49:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X