Evlilikte meslek önemli mi?

tam tersi benim iş alanım daha geniş küçümsemek için söylemiyorum da öyle yani. ya toplumda polis öğretmen evliliği sıradanlasmısya ondan sanırım biraz.. elalem ne dicek havam olsun tarzı seylere takılıyo bna öyle gelio
Vizyon meselesi. Ailemde annem ve babam da dahil muhendis cok. Hem gelir hem kariyer hem olanak her acidan muhendissen diger mesleklerden cok onde. Erkek arkadasim muhendislik mezunu suan ust duzey yonetici ve gurur duyuyorum basarilariyla gelistirdigi islerle . Cok ters geldi bana sizdeki durum.

maddi imkansa şu an mühendis maaşı 5000 tl taban.. bu işte bi terslik yok mu :KK70:
Bi terslik şöyle var maalesef her mühendis 5000 tl almıyor 2000 tl ye çalışan mühendis tanıdığım var şehir şartları mecburiyet dolayısıyla belki de ücret değil sadece çekici bulduğu için söylemiştir o anda hemşireler falan mesela erkeklere öyle gelir ya mühendis diyince daha erkek çağrıştırıyor. Erkek kafası herşey olabilir ne düşündü kimbilir.

Mühendislik aslında üniversite eğitimi bakımından daha zor öğretmenlik ya da hemşireliğe göre.

Ama hani öğretmenlikte ve sağlıkçılarda bir de asker ve polislerde biz halk için çalışıyoruz mantığı var ya, bence tamamen ondan dolayı demiştir. Kendi polis olduğu için, hani eşim de öğretmen ya da sağlıkçı olsaydı diye...

Yoksa mühendisliği daha önemsiz ya da basit gördüğünden değildir.

Halbuki mesleklerin farkı yok. “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” En Büyük TÜRKİYE

Merhaba sözlüm özel harekatta çalışıo ilişkinin başlarında hep eğitim alanında ve sağlık alanında meslek edinmiş kadınlar için olumlu şeyler söylerdi hani keşke sende öyle olsan dercesine.. şu an konuştum bu mevzuları benim hosuma gitmio böyle şeyler söylemen yapma dedim.. bi süre sonra kabullendi şimdi nasıl böyle cümleler kurmusum sana karşı çok büyük aptallık yapmışım dio değişti değişmesine ama sonuç olarak ben biliyo muyum bu mesleklerde bi eş istediğini? biliyorum..
bende mühendisim bu arada.. ne bilim insan eşi tarafndan mesleğine saygı duyulsun istiyo.. ki gerçekten çok zorluklarla okumuş biriyim.. şu an bazen gurur duyduğunu falan söylese de inandırıcı gelmio hiç. içimde kaldı bu mevzu. siz olsanız ne yapardınız bazen şeytan o zaman git kendine öyle birini bul diyip yol ver dio çok üzdü beni çünkü ilişkinin başlarndan beri çok yıprandım..
Evlilik gönül işi çok uyumsuz olmadığı denk olunduğu sürece mesleğe takılınmaması gerek, öte yandan konuyu okuyunca bana bir gülme geldi polis mühendisi mi beğenmiyor :D yoksa öğretmen olaydın yarım gün çalışırdım temiz iki ay da tatilin olurdu kafasında mı.

Lafa gelince öğretmen olsun derler. Sonra evlenince öğretmeni beğenmezler (eşim). Öğretmenlik dışarıdan göründüğünden daha yorucu bir iş. Okul tam gün, mütemadiyen gürültü, laftan sözden anlamayan öğrencilerle velileri... “öğretmene en iyi eş yine öğretmendir” demişti biri de inanmamıştım ama çok doğruymuş. Öğretmen hanım alan erkekler çok büyük beklentilere giriyorlar kanımca ancak gerçekler farklı oluyor.

Bu kişi için meslek , kazanç önemli bence siz çalışmıyor olsaydınız sizinle görüşmezdi gibi geliyor.
Kusura bakmasında özel harekat mesleğide her kadının hayalindeki koca mesleği değil. Çok dezavantajlı siz sorun etmiyorsunuzda o neden ediyor?
Herşeyi kalıplara sokan düşünce yapısı bana ters yok tipi şöyle olsun, yok kilosu bu olsun, mesleği şu olsun tamamen saçmalık.

Özel harekat çalışanlarını çok yakından tanırım,kesinlikle eş olarak tercih etmezdim,çalışma koşulları aile ortamı için kesinlikle uygun değil,aşağılık kompleksi olduğu için sizi begenmiyor olabilir mi?

benim kocam da haber spikerlerine bayılıyor
mimikler klasik ceketler ses tonu vs..
ben öğretmenim ama beni seviyor akşamları da beraber saygı ve huşu içinde spikerleri izliyoruz:)

Bir şey diycem. Ben kıskanırdım ya hani eşim yanımda karşısında bayıldığı tarzda bir kadın var içinden neler geçiyor falan .

Bende eşim holding sahibi olsun isterdim ama değil . Yine evlenecek olsam yine onunla evlenirdim o kadar da seviyorum. Hayaller hayatlar durumu. Günümüz yaşam standartlarına göre belki daha iyi maddi imkanlar daha yüksek yaşam standardı kastetmiş olabilir o an için. Bence alınmayın o kadar mesleğiniz gayet güzel.
Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismis

Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismis
türkiye de mi yaşıyorsunuz? tecrübesiz mühendis maaşı 5000 tl değil çünkü.

Aaah ah Türkiye burası yahu :KK43: o rakamlar imkansız . Mimarım ama geleceğimden hala endişeliyim

türkiye de mi yaşıyorsunuz? tecrübesiz mühendis maaşı 5000 tl değil çünkü.
Evet turkiyede yasiyorum, buyuksehirdeyim. Calistigim isletmenin verdigi maaslar boyle. 5000in uzerinde bir ucretle basliyolar . Her yer boyle olamaz ama veren var. Tabi oyle memur zihniyetiyle calisilmiyor. Gece 4te bile aranabiliriz dinamik bir is.

Evet turkiyede yasiyorum, buyuksehirdeyim. Calistigim isletmenin verdigi maaslar boyle. 5000in uzerinde bir ucretle basliyolar . Her yer boyle olamaz ama veren var. Tabi oyle memur zihniyetiyle calisilmiyor. Gece 4te bile aranabiliriz dinamik bir is.
sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.

Bende muhendisim esimde ilk önce hemsire ve saglik sektöründe biriyle evle mek istedigini söylemişti. Yani geçmişte oyle düşünmüş bunu da bana acikca dile getirdi.
Bende ona bende pilotla evlenmeyi istediğimi söylemiştim. Keske pilot olsagdin demistim. :D

Kisasa kisas :halay:

Simdi iyiki saglikla ilgili calisanla evlenmemişim diyor calisma saatleri cok zorlu onlari.

sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.
Dedigim sirket orneklerini yazdim TAİ, Accenture, ASELSAN vs. İfsa olmamak adina calitigim yeri yazamayacagim ama ismen cok bilindik bir yer. Her yer bu ucretleri verir demiyorum zaten, ufak isletmeler dusuk parayla baslatiyor evet. Benim bahsettigim yerler diplomaya, okul ismine etiketine , y.lisansa onem veren yerler. Savunma sanayii sirketlerindeki muhendis maaşları keza oyle cok uçuk. Ama dedigim gibi cilkini cikariyor boyle para verince 7/24 ne zaman aranirsan telefonu acmak ve hatta isletmeye gitmek zorundasın tipki bir doktor gibi hatta ondan bile daha cok odun vermen gerek

Back
X