Evlilikte mutsuzluk...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Doree
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Doree

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
92
16
88
Kütahya
Aslında durum şu ben çok sevdim. Eşimde öyle. Ben çok fedakarlık ederim her zaman herkese yapim bu sanırım ama çok fedakarlık çok vefasızlık getiriyor bazen.

Biz evleneli 6 yıl olcak. Her evlilikteki gibi kavgalarimiz oluyor ama geçiyordu. Ama eşim son zamanlara doğru küfür ediyor sürekli kavgada. Hep söyledim bak kaldıramıyorum böyle konuşma telefisi olmaz diye. Hep mükemmel o kendi gözünde. Çok klasik bir Türk erkeği diyebiliriz. Herşeyin her zaman suçlusu benimdir yani ona göre. Benim boşanma gibi bir ihtimalim asla yok.

Sorun şu ki ona tabi tâbi iyi davranıyorum her zamanki gibi elimden geleni yapıyorum ama içimde hiç sevgi kalmadığını hissediyorum. Onu görünce mutlu olmuyorum. Evden nöbete gidince rahatlıyorum.

Ruhu alınmış bir hizmet robotu gibi hissediyorum. Bu geçer mi? Sevgi tekrar gelirmi? Ne biliyim yaşayan varmı bunu eski haline dönebilir mi insan?

Neden boşanma gibi bir ihtimaliniz yok?
Arkamda kimse yok demeyeceksiniz umarım şu anlattıklarınıza göre zaten şu anda da bu durumdasınız.

Dönmez biten köz alev almaz
Madem bosanamam diyorsunuz ya onun sizi bosamasını bekleyeceksiniz yada böyle mutsuz huzursuz depresif bir ömür gecireceksiniz

Dönmez biten köz alev almaz
Madem bosanamam diyorsunuz ya onun sizi bosamasını bekleyeceksiniz yada böyle mutsuz huzursuz depresif bir ömür gecireceksiniz

Söyle aslında ben değilde biz bosanamayiz. Öyle bir aile yapimiz yok. Çok kötü giden bir evlilik hergun kavga kıyamet de değil. Ama o kadar çok laf duydum ki sanki herşeyi güzelleştirmek için pilim bitmiş gibi. Yok etme değil ama vazgeçme gibi...

Neden boşanma gibi bir seçeneğiniz yok, eşiniz ne yaparsa yapsın gitmeyeceğinizi biliyor da o yüzden mi rahat? Yani her sorun boşanmayla bitmemeli bana göre ama var olan sorunları çözmek için iki tarafında gayreti olmalı.
Eşiniz size ilgisiz muhtemelen, onun tarafından sevip sarmalansaniz kendinizi hizmet eden robot gibi hisssetmeyeceksiniz.

Son düzenleme:
Öyle bir aile yapımız yok derken anlamadım tam ?
Siz küfürlü konustugunda ona telafisi olmaz diyorsunuz ama gündelik hayatınıza devam ediyorsunuz
Sevgidende önce saygı bitmiş ama hala hizmet ediyorum diyorsunuz
Hadi onun size saygısı bitti siz kendinize saygınızı ne zaman yitirdiniz

Aslinda sorunun cevabı evet gibi. Boşanma bir seçenek olamaz ki hayatımızda. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama ne aldatma ne boşanma mümkün değil gibi. Kavgadan sonra özür diler ağzıma sahip olamadım der mesela. Ama ne fayda ki. Hep mükemmeldir mesela. Ama artık içimde kalmadı gibi bişey. Ne biliyim anlatabildim mi bilmiyorum.

Hayat her zaman tek doğru değildir. Ya da sadece tek bir doğru yoktur. Kimi zaman yaptigin hataların vardır. Kimi zaman seni buyutenlerin yaptığı hatalar. Saygı yitirdim hadi toplanıp gidelim diyemezsin. Sevgi bitti hadi bosanalim demekte kolay değil. Tam anlatamıyorum sanırım ama hayat dışarda öğrendiğimiz sosyal kuramlarla her zaman aynı olmuyor.

Eşiniz sizin icinizde yaşadığınız bu durumdan ne kadar haberdar peki?

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benzer durumdayız, konum vardı okursanız göreceksiniz. Maalesef sevgi bittiği zaman yeşermesi çok ama çok zor oluyor. Rabbim sabrımızı artırsın da başka duam yok...

Eşiniz sizin icinizde yaşadığınız bu durumdan ne kadar haberdar peki?

Birşeyler in eksik olduğunun farkındayız ama üstünu ortuyoruz diyelim ki. Ben konuşsam anlamaz beni diye dusundugumden. Yada değişecek bisey olmaz diye. Bir şeyler eksik ama konuşursak hiç toplayamayiz gibi bişey.

bende aynı durum var. Sık sık kavga ediyoruz, ben kesinlikle saygısız bir laf sözlemezdim ama sürekli bana saydırınca bende artık saymaya başladım. 5 sene oldu hala ayda 4 kez kavga ederiz. Aynı hissetteklerini bende hissediyorum.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benzer durumdayız, konum vardı okursanız göreceksiniz. Maalesef sevgi bittiği zaman yeşermesi çok ama çok zor oluyor. Rabbim sabrımızı artırsın da başka duam yok...

Konunuzu bulamadım link falan atabilirmisiniz acaba

Ben her zaman konusmaktan yanayım, bir ömürden bahsediyoruz, gelip geçici bir zamandan değil, kendinizi mutsuzluğa mahkum etmiş olursunuz konuşup sorunları çözmeyerek. Madem ki bu evlilik devam edecek güzelleştirmek için konuşmalı, belki defalarca konuşmalı, işin uzmanından destek almalısınız.

Ben sizi anlayabiliyorum. Biraz daha olumlu bakacağım ben. Birşeyler elbette düzeltilebilir. Hatta evliliğinizde düzeltilemeyecek birşey göremedim ben.
Sevgi; evliliklerde dönem dönem yitirilip kaybedilebilen ve hep sorgulanan birşey. Yaşadıklarınız her evlilikte oluyor yani. Ayları yılları alan bir boşluk hissi, acabalar, boşanma isteği, pişmanlık, bunada şükür durumları vs vs
Önemli olan bütün bunların arasında akıl sağlığını koruyabilmek.. :) Bu dönemler kendinize daha çok önem verin, ona bağımlı yaşamayın.
Eşinizle konuşup; şu küfür olayını en aza indirgemesini, bitirmesi gerektiğini söyleyin.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak düzeltemeyecek birsey göremedim. Onurunuzun kırıldığı normal. Onur ve hatır nerde kırılıyorsa orda sevginin kalmasının imkanı yok. Eşinizi karşınıza alıp konuşmanız lazım. Ya aile terapisi göreceksiniz veya o ağzını tutmak için tedavi görecek. Şu öfke kontrolü bizim insanda zaten nadir görülen bir durum. Hemen küfür ve bağırarak konuşulur ne dense. Esiniz tek tedaviyi kabul edeceğini zannetmiyorum, çünkü paşa mükemmel ya. Siz böyle üstünu kapatdikca ilerde tamamen çıkmaza girersiniz

Tesekkur ederim. Haklısınız gerçekten kendim için biseyler yapmaliyim.

Kesinlikle çok çok haklısınız. Konusmamiz lazım. Çünkü böyle nefes alırken bile canım yanıyor bazen..

Kesinlikle çok çok haklısınız. Konusmamiz lazım. Çünkü böyle nefes alırken bile canım yanıyor bazen..

Tabi ki. Eşimiz hayat arkadaşımız, yol arkadaşımız. Ufak bir yanlış söz bile kirabilirken küfür canınızı ne kadar yakıyordur tahmin bile edemiyorum. İnsallah esiniz bu konuda kendine çeki düzen verir.

kocan dama olma yolunda kendini geliştirmeye dair bir adım atmazsa sen daha çok çile çekersin arkadaşım.
bak benim kocam da son yıllarda yaşadığı maddi sorunlar sebebi ile çok sıkıntılı bir insan oldu dönem dönem çekilmez oldu. ama hep kendinin farkında idi ve şu an tedavi olmaya çalışıyor. terapiler vs. ve buna ben zorlamadım kendi farkında oldu.
diyeceğim evlilikte karı koca birbirini çeker elbet ama herkes kendini geliştirmek, evlilik sürecinde birbirine uyum sağlamaya çaba göstermek zorundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…