evlilikte para hesabı

sevgiliniz zaten ortak hesap demiş, bende birikir ben hesap yaparım dememiş ki?
siz ortak hesapta istemiyorsunuz sanırım?ayrı hesaplar da hoş olmaz bana göre

bence çok erken bu konuları konuşmak için ama
evli olmadığım için bilememekle birlikte
ortak olmalı diye düşünüyorum gelirler ve birikimlerde..
ama her evlilikte böyle mi bilemem
mesela annem hep şey der,kadının kendi özel birikimi olmalı kocasından habersiz
ne olur ne olmaz!!!!!!!dünya hali...

bence siz haklısınız. yani ortak birikim filan olmaz. sevgiliniz çok az mı kazanıyo yada sizden az mı kazanıyo?
eğer maaşlarınız aynıysa yda onunki daha fazlaysa birleştirmeye gerek yok.
zaten kadının masrafları çok olur. alış verişi de seviyoruz zaten :)) kullanmadığınız da bankada kalcak zaten. yine gerekli olursa eşinize veririsiniz.

Kendince haklı olabilirsin canım:34::34: ama ben katılmıyorum her zaman ortak birikimden yanayım bunun az maaş yada çok maaşla alakası yok eger eşler kendi kafalarına göre hareket ederse bir süre sonra bu olay senin paran benim param meselesine döner buda huzursuzluk meselesi olur eger konu sahibnin sevgilisi konu sahibe deseydeki ayrı ayrı para biriktirelim demiş olsaydı emin onunda canı sıkılırdı acaba bana güvenmiyor mu diye ben evli degilim ama evlenmiş olsam her zaman ortaklıktan yanayım.

bence siz haklısınız. yani ortak birikim filan olmaz. sevgiliniz çok az mı kazanıyo yada sizden az mı kazanıyo?
eğer maaşlarınız aynıysa yda onunki daha fazlaysa birleştirmeye gerek yok.
zaten kadının masrafları çok olur. alış verişi de seviyoruz zaten :)) kullanmadığınız da bankada kalcak zaten. yine gerekli olursa eşinize veririsiniz.

Kendince haklı olabilirsin canım:34::34: ama ben katılmıyorum her zaman ortak birikimden yanayım bunun az maaş yada çok maaşla alakası yok eger eşler kendi kafalarına göre hareket ederse bir süre sonra bu olay senin paran benim param meselesine döner buda huzursuzluk meselesi olur eger konu sahibnin sevgilisi konu sahibe deseydeki ayrı ayrı para biriktirelim demiş olsaydı emin onunda canı sıkılırdı acaba bana güvenmiyor mu diye ben evli degilim ama evlenmiş olsam her zaman ortaklıktan yanayım.

yani ben herşeyin önceden konuşulmasından yanayım sonuçta 2 seneyi doldurucaz ve evlilik konusunu konuşuyoruz.bukadar güvensiz olmamda annemle babamın evliliğinden kaynaklı malesef.yoksa bende güzel şeyler düşünmek ve kafamı böyle çirkin düşüncelerle doldurmaktan memnun değilim.güven diyorsunuzda insanların hepsi birbirine güvenip evleniyor ama seneler sonra duygular değişebiliyor..boşanmalar olabiliyor.çok normal biri değilim tabi bunları düşündüğümden..oyüzden sizinkileri bilmek istedim kızlar..hepiniz çok saolun..:3:

bende tanık olmuştum böle bir olaya kadın öğretmendi erkek cafede çalışıyordu kızın gözü yükseklerdeydi parayı yedi içti aldı oglanın eşyalrını kendi eşyalarını çekti gitti var böleleri ama evlilikte ayrı olmaz sanırım ama erkek milletide harcadıgın bir liranın hesabını yapıyor kadın napsın çalışıyor eve çoluga çocuga kocaya bakıyor adam naptın bir lirayı diyor bazı kadınlarda para saklıyor çocugun bayramlık parasını alıyorlar kocaya vermıyorlar artı çocugada bişey almıyor kaldırıyor

üzgünüm cok gerekszi bir konusma yapmissiniz ve adam bozulmakta hakli
neden böyle endiseleriniz var
sevginize yada sevgilinize güvenmiyor musunuz?

Ben de biraz sizin gibiyim galiba,evli degilim ama ikimiz de calisiorsak ben ayri hesaplarda paramizi biriktirmeyi tercih ederdim. Gerektigi zaman zaten iki taraf da cikarir oder masraflari,ama ille de ortak hesap olmasi sart degil bence de.

Son düzenleme:
yani harcamalar yapılır sonra arda kalanlar ortakta geleceğimiz adına birikir dedi sevgilim.ben bunu böyle demek istediğini sonra anladım tabi.ama ne olursa olsun ben kadının gizli biryerde ayrı parası olmasından yanayım,dünya hali.tabi eşin haberi olursa tantana çıkar.

Böyle evlilik mi olur evlilik değil şirket kuruyormuşsun gibi:1: Yani ben herşeyi baştan konuşurum biraz garip olmuş. Diyelim adama şimdiden paralarımız ayrı olsun dedin olduda evlenince çalışamadın adam demez mi benim param bana senin paran sana... Adamın tartışması normal bence valla banada dese biri evlenince para işini ne yapacağız diye. Şimdiden benimle para pul hesabına başladığını düşünereke aynen sepet havası çalarım. Tabi bu benim fikrim ben ailemden böyle gördüm babam annem kazanır getirir ortaya koyarlar. Bu kadarı senin şu kadarını benim lafını hiç duymadım onlardan.. Tabi herkesin düşüncesi kendine

kızlar sevgilim var.daha evlenmemize var ama ben herşeyi önceden konuşup anlaşmak isterim.dünde evlenince hesabı nasıl yapıcaz diye sordum.harcamalar yapılır sonra paramız artarsa ortak hesaba atarız yatırım için dedi.sizce normal olan bumu ? yani ikimiz ayrı para biriktirsek olmuyormu ?? bunu ona söyledim sen ben olayı yapıyorsun bana güvenmiyorsun dedi.ama nasıl güvenebilirimki yani neler oluyor çevrede görüyoruz.kavga ettik konu büyüdü sen beni kadın parasına göz koyan erkek yaptın dedi.siz nasıl hallediyorsunuz ?? kafam çok karıştı gerçekten.ben güvensiz briyim malesef....

Biz sevgilimle nakitimizi evimizde bir kutumuza koyuyoruz, isteyen istediğini alıyor... Hesap olarak zamanında annemlerin para yollaması için açtırdığım hesabımı kullanıyoruz... Onun kişisel hesabı yok, evde tutulmayacak paralarını bnm hesabıma yatırır...Benimde kredi kartım yok mesela onunkinden alırım taksitli alıcaksam... Yani ayrı gayrı yok bizde ama bunu konuşarak belirlemedik kendiliğinden böyle gelişti.

Ben açıkçası bir ayrılık olduğunda kaybıma maddi yönden bakar mıyım bilemiyorum, belkide sizin gibi mantık çerçevesinden bakamıyorum.

Evlilik hayatı paylaşmak öyle 3 kuruşun hesabı yapılacaksa hiç evlenilmesin.. Bir ilişkide güven çok önemli siz daha yolun başında güvensizliğinizi ortaya koymuşsunuz. Ben de sevgilinizin yerinde olsam çok kızardım..Bir de şöyle bir şey var hayatta nolacağı belli değil bugün paranız olur, yarın olmaz. Tabi ki insan kendi parasını kazanıp harcamak ister ama bu sevgilim bana karışamaz, benim paramı harcayamaz düşüncesini barındırmamalı.. Benim sevgilim de zor dönemden geçiyordu elimdeki bütün parayı paylaştık.. Yeri geldi o da bana para verdi. Kısacası hayatı şartlandırarak yaşayamazsınız...

Ortak hesap olabilir
Ama bana daha mantıklı gelen herkes kendi hesabını oluştursun
Lazım oldugunda ortaya koyulur zaten paralar
Düşüncelerinde hakklısnız
İnsanız neler duyuyoruz görüyoruz
Boşver birikim yapın ama sen ayrı yap.

Bu konuları konuşmak için erken değil.
Eğer evliliğe giden bir birlikteliğiniz varsa mali konular da konuşulmalı zaten.
Bence erkek arkadaşınız haklı.
Sen ben olayını giriyorsun demiş size doğru da söylemiş.
Bir evlilikte bütçeler ayrı olursa herkes birbirinden hesap sorar olur ve en çok tartışma da bundan çıkar.
Günümüzdeki evliliklerin baş düşmanı para ve 2. bir kadın.

Biz ne babayiğitler gördük "ben kadın parası yemem" deyip
Ay sonuna doğru "Karıcım kartını verir misin param kalmadı" diyenler :19:

O iş evlenince belli olurr

sevgiliyken böyle konulara girilmeyecekte, iş ciddiye binince mi bu konulara girilecek?
ki konu sahibesi de 2 aylık bir ilişkiden bahsetmiyor.

insanlar 1 yıl sonunda evleniyor kendisinin 2 yıllık ilişkisi var.
sevgililik dönemi bence bu konuları paylaşmak için uygun.
karşıda ki insanla bunlar paylaşılmalı.

sonra iş ciddiye binince nişanlıyken, evlendikten sonra konuşulsa, eş/eş adayı dese ki hayır kesinlikle benim istediğim olacak; istediğini şartsız kabul mu edecek yoksa işi bu sebepten bitirecek mi?

ayrıca ortak hesap diye ailesinin borcunu ödese ya da siz ailenize destek olmak isteseniz o da ''bunda benim de param var hayır ailene yardım edemezsin'' dese ne yapabilecek?
hiç değilse kendine ait birikmişi olsun kenarda.

Bir arkadas demiste ayrilinca maddi boyuta bakarmym bilmiyorum diye ..insan 5 parasz sokakta kalinca basni vuruyor taslara.diger yandan bukdr guven dolu ark.lara giptayla bakiyorum yani boyle guzel bakabilcegim bir hayat yasamadim

Sevgiliyken ortak banka hesabı açanlar bile duydum:53: Aman aman sevgiliyi bırak kocam olsa bile ortak hesap açmam,ha dar gün olur elimden geleni ardıma koymam ama herkes kendi birikimini yapmalı:61:

Back
X