evlilikte para sikintisi

Arabaya benzin alma bi müddet, neden derse para yetişmiyor ondan olabilir mi de.
Herkes dolmuşla gitmeye alışınca araba bize yük diyip satın.

Hanımefendi o küçük hesaplar dediğiniz şeyler aylık ortalama 600 tl civarı ve insanlar mesai yapıp emek vererek kazanıyor bu parayı kv hanımlar keyiflerine göre kendisini bıraktırsın diye doldurulmuyor o benzin.

Herkesin parayla ilişkisi farklıdır, dolayısıyla yoruma açık değildir. Sadece kendi bakışımı ifade edebilirim:

İnsan hayatta en çok sevdiği ile sınanır. Parayı hayatımın merkezine koymazsam, onunla sınanmam.

Unutmayın, hayat para biriktirmek için değildir, para rahat ve huzurlu bir hayat yaşamak içindir.

Siz eşinizin annesini eve bırakmak için harcayacağı benzin parası ile huzurunuzu becayiş ediyorsanız, üstüne kavga çıkarmayı da onaylıyorsanız sizin bileceğiniz iş. Herkes kendine yakışanı yapar.

Yarın evladınızdan aynı muameleyi görünce, nerede hata yaptım diye düşünmeyin sakın.

Kayınvalideniz sizin rakibiniz ya da kumanız değil ki... Çalışarak emek vererek biriktirdiğimiz parayı onu eve bırakmak için benzin parası yapıyoruz diye dertlenesiniz.
Bunun adı olsa olsa evlatlık görevidir.

Önce evine baksın,sonra annesinin gönlünü hoş etsin.
Benim koca da annesi neler neler söyleyip yapar da “niye yaptı ki?” bile dedirtmez bana.
Sakin olun öncelikle. Annesini suçlar gibi,annesini sevmiyormuş gibi konuşursanız iş uzar.
Mesela babasının vurdumduymazlığını ufaktan bi eleştirin. Belki babasına kızıp “babam yapsın ya” diyebilir.

Ben de çok kavgalar yaşadım. Düğünden önce düğünü iptal etmeyi düşündüm, evlendim boşanmayı düşündüm.. Hep kendime işkence yapmışım meğer. Şimdi sinsi davranıyorum. Annesini çokkkkk seviyormuş gibi yapıyorum, bu sefer annesinin yaptıklarını daha net görüyor.
Unutmayın o, annesi. Biz el insanı oluyoruz bizim yaptıklarımız/söylediklerimiz kolay kabul görmüyor o yüzden..
bu da cok aci bizim icin onlar el insani olmuyor. ve4digim degeri gorememek cok aci

Bizde borçla evlendik borçla devam ettik. Her gitmemizde kv borçlardan parasızlıktan şikayetleniyor.Çift maaşsız ya. Bizde de yokki borç var.
Ben de aynı taktigi kullandım.çözümü hep borçtan parasızlıktan şikayetlenerek buldum. Sizde ha bire benzinin pahalılığından falan bahsedin , ama esiniz yokken yapın. Konuyu bir şekilde oraya getirin. Ama suçlayarak değil kendi annenize dert yanar gibi. Ben öyle kestim önlerini. Yoksa bende sizin gibiydim şimdi. Borcumuz bitti şükür. Şimdi istiyor arada bir kv, gözüme batmıyor.Ama yokken batıyor işte.
bunu esim varken yapiyordum. yokken yapma fikrini deneyecegm

Herkesin parayla ilişkisi farklıdır, dolayısıyla yoruma açık değildir. Sadece kendi bakışımı ifade edebilirim:

İnsan hayatta en çok sevdiği ile sınanır. Parayı hayatımın merkezine koymazsam, onunla sınanmam.

Unutmayın, hayat para biriktirmek için değildir, para rahat ve huzurlu bir hayat yaşamak içindir.

Siz eşinizin annesini eve bırakmak için harcayacağı benzin parası ile huzurunuzu becayiş ediyorsanız, üstüne kavga çıkarmayı da onaylıyorsanız sizin bileceğiniz iş. Herkes kendine yakışanı yapar.

Yarın evladınızdan aynı muameleyi görünce, nerede hata yaptım diye düşünmeyin sakın.

Kayınvalideniz sizin rakibiniz ya da kumanız değil ki... Çalışarak emek vererek biriktirdiğimiz parayı onu eve bırakmak için benzin parası yapıyoruz diye dertlenesiniz.
sadece konu bu degil zaten. kullanildigimi hissetmek. kayinvalidemin bir kocasi olmasa dul olsa tabiki bunlar bizim vazifemiz ama biyere gitcegi zaman biledek gec donup vicdan muhasebesi yaptiriyor esime bu saatte nasil gideim eve tarzinda. ben bile o boyere gittigimde esim evdeyse gel beni al demiyorum. kendim donuyorum. hersey ole toz pembe degil ne yazikki

Demek istediğim şu ki size göre küçük hesaplar olarak görünen şeyler başkasının maddi durumuna göre büyük gelebilir bu da kişiden kişiye değişir hani kafanıza göre insanları küçük hesaplar peşinde koşuyorsun diye fişlemek asla doğru değil. Eşimin evlatlık görevi olabilir kv ye karşı benim nasıl bir evlatlık görevim var ki düğünümde hiç bir şekilde destek olmayan bir insana bu kadar keyfi para harcayayım? Eşim bana bu konuda vicdan dersi veremez eğer üstüne düşen bi görev varsa KENDİ PARASI İLE evlatlık görevini yapabilir. Bu ona kalmış bir durum. Ben konu sahibi değilim fakat konu sahibinin yerinde ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.

sadece konu bu degil zaten. kullanildigimi hissetmek. kayinvalidemin bir kocasi olmasa dul olsa tabiki bunlar bizim vazifemiz ama biyere gitcegi zaman biledek gec donup vicdan muhasebesi yaptiriyor esime bu saatte nasil gideim eve tarzinda. ben bile o boyere gittigimde esim evdeyse gel beni al demiyorum. kendim donuyorum. hersey ole toz pembe degil ne yazikki
birazcık sizin suçunuz. siz de diyin gel beni al git beni bırak diye. üzgünüm ama kimse gelin istemiyor ben de istemeyeyim diye düşünmez.

Araba masraf demektir. Yakıtı vardır, vergisi vardır, kazası vardır, rutin bakımı vardır vs. Borcunuz da varken bir de arabaya bogaz harcıyorsunuz. Arabayı satın, hem rahatlatır biraz hem de birilerinin şoforluguyle ugrasmazsınız. Kokten cozum.

Demek istediğim şu ki size göre küçük hesaplar olarak görünen şeyler başkasının maddi durumuna göre büyük gelebilir bu da kişiden kişiye değişir hani kafanıza göre insanları küçük hesaplar peşinde koşuyorsun diye fişlemek asla doğru değil. Eşimin evlatlık görevi olabilir kv ye karşı benim nasıl bir evlatlık görevim var ki düğünümde hiç bir şekilde destek olmayan bir insana bu kadar keyfi para harcayayım? Eşim bana bu konuda vicdan dersi veremez eğer üstüne düşen bi görev varsa KENDİ PARASI İLE evlatlık görevini yapabilir. Bu ona kalmış bir durum. Ben konu sahibi değilim fakat konu sahibinin yerinde ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.

Konu sahibi olmadığınızın farkındayım.

Eşinizle nasıl bir bütçe planlamanız var bilemem.
Hesapları ayırmışsınızdır, herkesin parası kendine diye bir karar almışsınızdır, o zaman haklısınız eşiniz kendi bütçesinden bu parayı ayarlar.

Ortak bütçeniz varsa kendi parandan harca demek de rasyonel bir çözüm değil.

Dediğim gibi; ben bana yakışanın bu olduğunu düşünüyorum siz kendinize başka bir tavrı yakıştırıyor olabilirsiniz.

Eşiniz kaç yaşında yetişkin adam, sizin tapunusunu elinizde tuttuğunuz eşya ya da köle mi?

Annesini bir yere götürüp getirmeye karar verebilecek kadar muhakeme yeteneği yok mu?

Anne ile oğlu arasındaki meseleye neden müdahil oluyorsunuz? Ne yaparlarsa yapsınlar.

Siz dediniz de ne oldu, kötü olmaktan başka elinize ne geçti?

Hayatta herkesi ve herşeyi yönetmeye kalkmanın hazin sonu.
Size tavsiyem, karışmayın, rahat olun biraz.

Konu sahibi olmadığınızın farkındayım.

Eşinizle nasıl bir bütçe planlamanız var bilemem.
Hesapları ayırmışsınızdır, herkesin parası kendine diye bir karar almışsınızdır, o zaman haklısınız eşiniz kendi bütçesinden bu parayı ayarlar.

Ortak bütçeniz varsa kendi parandan harca demek de rasyonel bir çözüm değil.

Dediğim gibi; ben bana yakışanın bu olduğunu düşünüyorum siz kendinize başka bir tavrı yakıştırıyor olabilirsiniz.
Herkes kendine yakışanı imkanlar çerçevesinde yapar evet. Ortak bütçe ayrıdır ortak bütçe ortak çekirdek aileyi ilgilendiren giderlerdir sürekli kayınvalide gezdirmek benim için aile giderini aşan bir olay.

Ne biçim aile bunlar kan emici hiç sevmem destek olmak anne babanın görevidir
Derler ya yap bir büyüklük
Ama bunlarda tam tersi ne yesem kar düşüncesi tam bir cahil davranışı
Sat gitsin arabayı eşine falanda verme çok güveniyorsa kendi maaşını harcasın evlenmeseydi ailesini burakamayacaksa

Bu erkek aileleri hep mi aynı olur ya. Ben de sizin gibi kendimden kısıp para biriktirmeye çalıştım ama hata ettim :KK12: biriktirdiğim tüm parayı onların borçlarına vermek zorunda kaldım. 4 yıl oldu, İnşallah geri ödeyecekler.Kavga edince de suçlu ben oldum, cimri oldum. Bence siz de arabayı satın kurtulun. zor durumda kaldığınızda taksiye bile binseniz daha uyguna gelir şu anki halinizden. Birikiminizi de kendinize yapın.

Bir evcilden değil, anneden bahsediyoruz. Eşinizi doğuran, büyüten, karşılıksız seven bir kadından.
Biraz daha empati ile yaklaşmayı deneyebilirsiniz.
Herkesin kayınvalidesi ile ilişkisi farklıdır kimi çok sever güzel muamele görmüştür kimi nefret eder neden kendi hayat görüşünüzü dayatmakta ısrarcısınız? Tamam siz kayınvalidenize saygı sevgi besliyorsunuz ama başkaları farklı şeyler yaşamış farklı düşünüyor olabilir. Siz devam ediniz belki ben yaşadıklarımdan dolayı empati yaptığımda bu sonucu çıkararak buna göre muamele ediyorum nerden biliyorsunuz?

merhaba kizlar
esimle 2 yila yakin bi evliligimiz var. Evliligimiz cok zor oldu. Aileler hic bir esyamizi almadi. dugunu esyalari herseyo kendimiz alip evlendik haliyle 60 bin tl kadar kredi borcu altina girdik. bu sartlara ragmen kendmizi zorlayp araba bile alabildik.
simdi esimin annesi surekli gitcegi yere kendisini brakmamizi istiyor. surekli her isini bize yaptirmak istiyor.
dun bu konuyu esimle konusmaya calistigimda olay cok buyudu. bana herseyi yapcaginu her imkani ailesi icin saglayacagini gerekirse soforlugunu yapacagini soyledi. buarafa faturamizi zor oder ayi zor cikarir haldeyiz. calisiyorum. 2 haftada bir pazara gidiyoruz bi sekilde bogazimizdan gezmemizden kisip gecinmeye calisiyoruz. ama esimin bu tavri hic hosuma gitmiyor. kaynanamin ise bu vurdumduymaz halleri. bi kere bile sormadi bunca zmaan nasl gecindiniz diye ama surekli talepleri var. napicam bilmiyorum. 3 saatlik uykuyla ise geldim dunku kavga yuzunden akil akildan ustundur.napmaliym
Anladigim kadariyla evin hesabini kitabini baya baya siz yonetiyorsunuz. Esinize sorumluluk verin. Baksin kendisi gorsun nasil zor gecindiginizi. Su an sizin kontrolunuzde oldugu icin hersey durumun ciddiyetini farketmiyor bence. Benim halamin basina gelmisti ayni sey bu arada. Sattilar arabayi kurtuldular. Bence dusunun derim..

Herkesin kayınvalidesi ile ilişkisi farklıdır kimi çok sever güzel muamele görmüştür kimi nefret eder neden kendi hayat görüşünüzü dayatmakta ısrarcısınız?

Hayat görüşümü dayatmıyorum.
Hani biz insanlar bir zamanlar "vicdan" taşıyormuşuz ya eskiler rivayet ederler.
O vicdanı bir hatırlasak diyorum.

Sağlıkla kucağınıza alın, anne adayısınız. Yarın çocuğunuz arabasıyla sizi bir yere götürdü diye eşiyle tartışsa ne hissedersiniz?
Ben sadece bunu merak ediyorum.

Kayınvalideniz dünyanın en kötü insanı da olabilir. Ama siz o "en kötü" insanın oğluyla evlisiniz ve yine o "en kötü" insanın torununun annesisiniz.

Size karşı bağışlanmayacak yanlışlar yapmışsa konuşmayın, yerden göğe haklısınız. Ama oğluyla arasındaki ilişkiye karışıp yönetmeye çalışmayı da vicdani bulmuyorum.

Hayat görüşümü dayatmıyorum.
Hani biz insanlar bir zamanlar "vicdan" taşıyormuşuz ya eskiler rivayet ederler.
O vicdanı bir hatırlasak diyorum.

Sağlıkla kucağınıza alın, anne adayısınız. Yarın çocuğunuz arabasıyla sizi bir yere götürdü diye eşiyle tartışsa ne hissedersiniz?
Ben sadece bunu merak ediyorum.

Kayınvalideniz dünyanın en kötü insanı da olabilir. Ama siz o "en kötü" insanın oğluyla evlisiniz ve yine o "en kötü" insanın torununun annesisiniz.

Size karşı bağışlanmayacak yanlışlar yapmışsa konuşmayın, yerden göğe haklısınız. Ama oğluyla arasındaki ilişkiye karışıp yönetmeye çalışmayı da vicdani bulmuyorum.
Ha şimdi de vicdanımı sorguluyorsunuz? Hayat görüşlerimiz tamamen farklı bence uzatmaya hiç gerek yok.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ben asla gelinimi ve oğlumu keyfi olarak ordan oraya bıraktıran bir kayınvalide olmayacağım gibi düğünlerinden elimden gelen tüm desteği vereceğim. Bu da benim vicdanım. Size iyi forumlar dilerim :)

Back
X