evlilikte para sikintisi

benim eşimin ailesidr boyleydi kredi var o ara ben calismiyordum yeni evlenmisiz ister istemez ufakda olsa masraflar oluyor her ay bizi 400 km yola yanlarina cagiriyorlardi cebimize kalacak olan harclik benzin parasi hemde 1.5 gun icin sonra 1 ay ne yiyeceksiniz diyen yok baktim olmuyor ben giderleri yukselttim 2 ay alisverisi cok yaptim buzluga attim ayakkabi aldim pantolon aldim o ay gidemedi bu ay niye boylr olduki dedi cunku bundan onceki aylar ben isteklerimi dile getirmiyordum borc var diye sen her ay memleketine kosa kosa gidiyordun madem paramiz var ihtiyaclarimi aliyorum diyince ampulu yandi yilda iki kere bayramdan bayrama gider oldu siz verdikce daha cok istiyorlar belliki bu yontem aklinizda olsun

merhaba kizlar
esimle 2 yila yakin bi evliligimiz var. Evliligimiz cok zor oldu. Aileler hic bir esyamizi almadi. dugunu esyalari herseyo kendimiz alip evlendik haliyle 60 bin tl kadar kredi borcu altina girdik. bu sartlara ragmen kendmizi zorlayp araba bile alabildik.
simdi esimin annesi surekli gitcegi yere kendisini brakmamizi istiyor. surekli her isini bize yaptirmak istiyor.
dun bu konuyu esimle konusmaya calistigimda olay cok buyudu. bana herseyi yapcaginu her imkani ailesi icin saglayacagini gerekirse soforlugunu yapacagini soyledi. buarafa faturamizi zor oder ayi zor cikarir haldeyiz. calisiyorum. 2 haftada bir pazara gidiyoruz bi sekilde bogazimizdan gezmemizden kisip gecinmeye calisiyoruz. ama esimin bu tavri hic hosuma gitmiyor. kaynanamin ise bu vurdumduymaz halleri. bi kere bile sormadi bunca zmaan nasl gecindiniz diye ama surekli talepleri var. napicam bilmiyorum. 3 saatlik uykuyla ise geldim dunku kavga yuzunden akil akildan ustundur.napmaliym
Maaşınla katkıda bulunma bakalım anneciğinin şoförlüğünü yapmaya devam edecek mi. Arabayı alırken katkıda bulunmuş olsalar anlarım.

Benim kizdigim nokta madem kapilarinda arabalari var neden kendi arabalarini kullanmıyorlar. Tamam kullanmayi bilmiyorlarmis. Peki o arabayi kim kullaniyor. Gorumce veya kayin falan mi? Esinizin baska kardesi yok mu. Onlardan istesin.

benim eşimin ailesidr boyleydi kredi var o ara ben calismiyordum yeni evlenmisiz ister istemez ufakda olsa masraflar oluyor her ay bizi 400 km yola yanlarina cagiriyorlardi cebimize kalacak olan harclik benzin parasi hemde 1.5 gun icin sonra 1 ay ne yiyeceksiniz diyen yok baktim olmuyor ben giderleri yukselttim 2 ay alisverisi cok yaptim buzluga attim ayakkabi aldim pantolon aldim o ay gidemedi bu ay niye boylr olduki dedi cunku bundan onceki aylar ben isteklerimi dile getirmiyordum borc var diye sen her ay memleketine kosa kosa gidiyordun madem paramiz var ihtiyaclarimi aliyorum diyince ampulu yandi yilda iki kere bayramdan bayrama gider oldu siz verdikce daha cok istiyorlar belliki bu yontem aklinizda olsun
bende aylar oldu bi ayakkabi bi canta almayali belki 1 yil olmustur. dediklerinde kendimi gordum deneyecrgm sagol

Benim kizdigim nokta madem kapilarinda arabalari var neden kendi arabalarini kullanmıyorlar. Tamam kullanmayi bilmiyorlarmis. Peki o arabayi kim kullaniyor. Gorumce veya kayin falan mi? Esinizin baska kardesi yok mu. Onlardan istesin.
kayin validem kullanicak iste ama esim olmadan binmiyor. ben anlamadim bu isi

bende aylar oldu bi ayakkabi bi canta almayali belki 1 yil olmustur. dediklerinde kendimi gordum deneyecrgm sagol
siz bir ayakkabi alamazken hemde calisan bayan oldugunuz halde kimse sizin rizkinizi yiyemez bu sizin aileniz icinde esinizin ailesi ivinde gecerli hastalik olur gidilir gelinir goturulur ayda yilda bir rica olur anlarimda surekli olmaz tamam annelerimiz ama birazda onlar bizi dusunmeli bence

merhaba kizlar
esimle 2 yila yakin bi evliligimiz var. Evliligimiz cok zor oldu. Aileler hic bir esyamizi almadi. dugunu esyalari herseyo kendimiz alip evlendik haliyle 60 bin tl kadar kredi borcu altina girdik. bu sartlara ragmen kendmizi zorlayp araba bile alabildik.
simdi esimin annesi surekli gitcegi yere kendisini brakmamizi istiyor. surekli her isini bize yaptirmak istiyor.
dun bu konuyu esimle konusmaya calistigimda olay cok buyudu. bana herseyi yapcaginu her imkani ailesi icin saglayacagini gerekirse soforlugunu yapacagini soyledi. buarafa faturamizi zor oder ayi zor cikarir haldeyiz. calisiyorum. 2 haftada bir pazara gidiyoruz bi sekilde bogazimizdan gezmemizden kisip gecinmeye calisiyoruz. ama esimin bu tavri hic hosuma gitmiyor. kaynanamin ise bu vurdumduymaz halleri. bi kere bile sormadi bunca zmaan nasl gecindiniz diye ama surekli talepleri var. napicam bilmiyorum. 3 saatlik uykuyla ise geldim dunku kavga yuzunden akil akildan ustundur.napmaliym
Yerinde olsam işten çıkarım
Oda arabayı satmak zorunda kalır geçinemeyince

Keşke karşılayamayacağınız borçların altına girmeseydiniz baştan. Daha sade bi düğün veya yalnızca bir nikah, her şeyi sıfır ve eksiksiz almak yerine belinizi doğrultana kadar ikinci el ve elzem eşyalarla idare etmek falan bu kadar borçlu olmanızı engellerdi. Hadi o kadar borçlandınız, bari araba için biraz bekleseydiniz. Kendi kendinizi zor duruma sürüklemişsiniz maalesef.

60 bin lira borcunuz varken kendinizi hepten sıkboğaz edip araba almışsınız.
15 günde bir pazara gidip,boğazınız dahil herşeyden kısarak araba alırsanız,
sonra da arabaya kıtkanaat koyduğunuz
benzini başkaları tüketirse tepkinizi bu şekilde
üçüncü şahıslara yöneltirsiniz.
Evliliğinizin en güzel zamanlarını niye borç içinde geçirmeye bu kadar istekli olduğunuzu hiç anlayamadım.

Kendi ailem bize iki vasıta ile gelebilecek mesafede.
Her davet ettiğimizde E5'den ailemi alırım,dönüşte de evlerine kadar bırakırım.
Buna eşimin müdahale etmesi sözkonusu bile olamaz.
Aynı şekilde bazen eşim,memlekete
anne-babasını almaya gider.
Bunlar anne-babaya karşılıklı yapılacak şeyler değil.

Bununla birlikte her evliliğin dinamiği,
eşlerin birbiriyle ve ailelerle ilişkisi farklı olabilir.
Siz durumdan rahatsız da olabilirsiniz.
Bu sorunu kavga ederek,eşinize ailesi için laf söyleyerek çözemezsiniz.
Daha yapıcı ve akıllı davranmak lazım.

kizlar bu ay esime evi sen gecindiriceksin dedim. dediginiz gbi yapip ben maasimdan ona gonderdm. ode herseyi evi gecindir diye. bakalm ne olcak. ise yarayacak gibi gorunuyor bana bugun ise arabayla gitmeyelkm falan diyodu en son😂

Maaşından göndermen bile hata. Madem ailesine tüm imkanlarını sunacak kendi imkanlarını sunsun sadece. Evini geçinirmek öncelikli görevi önce evini çevirsin bakalım. Yerinde olsam heleki büyük bir kavgadan sonra hayatta yollamam. Ha illa yollayacaksan az gönder çok az ihtiyacım var de alışveriş yap.

merhaba kizlar
Eslerin 2 si de calisinca multi milyoner saniyor bu kv kisileri. Biz de oyleydik, baska sehirde olmamiza ragmen o kadar para kazaniyorlar diyorlardi. Metropolde kirada oturmakla ufak sehirde kirasiz oturmayi bir zannediyorlar. Biz de a dan z ye herseyi kendimiz yaptik anlatsam kendini unutur bana dertlenirsin. Araba aldik memlekete gittigimizde oraya goturun buraya goturun derdi, ogrenciyken kendi arabalariyla esim okula goturup getirdigi icin vaktinde esim de yapti olsun bu kadar der ses etmezdim lakin sonra cilki cikmaya basladi. Mesela bizim oturdugumuz ile geleceklerinde esim gidip alip onlari bize getirir oldu falan.. ozel servis ayagi cekmeye basladi, al oglum su benzin parasi da demezlerdi. Bu sizinkine benzer minvalde oldugu icin sadece 1 tek ornek. Zibilyon tanesi var bende. Netice, arabayi sattik. Kafam rahat.

BİZ de destek almadan evlendik ve tabi ki borçla :) bizi büyütmüşler yeter ben kenarda ki birikimlerine göz dikemem yapmasınlar dedim akabinde takılar falan sıkışıklıkta gitmesin diye araba aldık. Araba da hiç masraf çıkarmadı şansımız :) ama ne zor durumlardan geçtik yakıtımız olmadı vs ama yine de annelerimizi bir yerlere götürdük o kadar olacak böyle konuşmanız olmamış. Zaten bu tarz şeyler direkt söylenmez senin annen için konuşsa böyle nefrete dönüşür Bi an da duyguların. Empati yapmalısın, oğlunun arabası varken neden minibüse binsin ki kadın. Bir şey yapmadı, yapamadı sen o kadar bilemezsin ve bu kadar sert eleştiri yaparsan ailesi hakkında kaybedersin eşini. Bunun farklı yolları var çok zorlanıyorsanız satın arabayı borçları kapatın biraz rahatlayın.

Aileden birini ihtiyacı olduğunda bir yerlere götürüp getirmek iyi ama canı istediği saatte 'gel al/getir götür' derlerse bundan rahatsız olurum. Yani gittiği yerde benim arabama güvenip de gitmemeli kimse. Gittiyse şayet kendi imkanlarıyla nasıl döneceğini hesaplamalı, ki saat 21.30 falan demişsiniz. Artık sizin aileniz ayrı, öyle her istediği saatte arayıp gel al dememeli.
Ha zor durumda kalmıştır, otobüs yoktur o zaman tabi ki getirilir, götürülür. Bunu kendi ailemden biri yapmayı aklına bile getirmez.
Peki sizin anneniz bunu yapsa eşiniz yine bu kadar hoşgörülü olur mu. Yoksa sadece kendi annesine mi böyle davranır? Bunu sordunuz mu?

ornegin dun soyle oldu. hepberaber biyere gitttik oturmaya. donerken kapilarnin onlerinden evlerine giden dolmus geciyor. ve gittigimiz yer bizim eve konum olarak cok yakinken kayinvalideme uzak. hic teklif bile etmeden direkt bizim arabaya yoneldi. arabaya gevti oturdu ve eve goturulmeyi bekledi. biz evimizin dibindeki yerden tekrar onlara gittik ordan tekrar ayni yere donup eve gectik. bende dolmus varken neden bole yapildi diye esime cattm haydaa kavga

Bakın siz bence cok fazla borç icinde olduğunuz icin bunalmışsınız. Evet ailesi düğününüzde yardım etmeliydi ellerinden geliyorsa eğer amma vakin o evlat o kayinvalide nin evladı kusura bakmayın ama yılarca baktigi büyüttüğü evladının arabası varken neden dolmuşla gitsin kadın. Evkadi üzerinde o kadarcik ta hakki olmasin mi. Ha esinizle konuşun aracın benzinini o koysun bunu siz karşılamak zorunda degilsiniz ama arac varsa o anneyi dolmuşa mecbur etmek ayıp olur. üzgünüm bu konuda haksızsınız. Soyle dusunun sizin anneniz olsa esiniz dolmuşla gitmesini istese arac varken ne düşünürdunuz.

Arabayı satın ,kredilerinizi ödeyin hesabınızı ayırın ,benzin koymayın ,
İşe dolmuşla gidin ,eşiniz kiranızı ödesin ,faturalarıda
Birden neden bu kadar havalanmış ?
Kime güvenmiş ,erkek milletine iyi niyet olumlu olmuyır

ornegin dun soyle oldu. hepberaber biyere gitttik oturmaya. donerken kapilarnin onlerinden evlerine giden dolmus geciyor. ve gittigimiz yer bizim eve konum olarak cok yakinken kayinvalideme uzak. hic teklif bile etmeden direkt bizim arabaya yoneldi. arabaya gevti oturdu ve eve goturulmeyi bekledi. biz evimizin dibindeki yerden tekrar onlara gittik ordan tekrar ayni yere donup eve gectik. bende dolmus varken neden bole yapildi diye esime cattm haydaa kavga

Bakın siz bence cok fazla borç icinde olduğunuz icin bunalmışsınız. Evet ailesi düğününüzde yardım etmeliydi ellerinden geliyorsa eğer amma vakin o evlat o kayinvalide nin evladı kusura bakmayın ama yılarca baktigi büyüttüğü evladının arabası varken neden dolmuşla gitsin kadın. Evkadi üzerinde o kadarcik ta hakki olmasin mi. Ha esinizle konuşun aracın benzinini o koysun bunu siz karşılamak zorunda degilsiniz ama arac varsa o anneyi dolmuşa mecbur etmek ayıp olur. üzgünüm bu konuda haksızsınız. Soyle dusunun sizin anneniz olsa esiniz dolmuşla gitmesini istese arac varken ne düşünürdunuz.

Bu konuda haksızsınız bana göre hepberaber gezmeye gitmişsiniz dönüştede kayınvalideyi evine bırakmak normal bana göre asıl orada hadi sen dolmuşla eve git biz arabayla eve döneceğiz dese asıl o zaman ayıp olurdu, kendi annenizde olabilirdi kayınvalide yerinde yine dolmuşla mı gitmesini isteyecektiniz.

Back
X