• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte sevgi ve en önemlisi saygi bitermi?

Iyi günler arkadaslar ...evlilikte saygi sevgi bitermi mesela bende hicbiri yok bu normalmi?3 yilik evliyim saygida kalmadi sevgide en üzüldüm sey lafimin degeri olmamasi. Akil versem destek versem sanki evin kücük cocugum gibi azarlaniyorum..evin kadini gibi hissetmiyorum aramizda 2 yas var oysa .hatasini gördümde söyledimde sen kimsinki sanane der.. dolu esya aldim dün kazak falan havalar soguk diye tessekür bile etmedi niye aldinki dedi orda yerin dibine girdim rezil gibi hissetim .. okadar kirdiki kalbimi hep aglarim durumuma yemin ederim yani anlatilmazki artik benimde saygim kalmadi sevgimde..sorum arkadaslar sizin evliliniz nasil gecer?sizin evlilinizde böylemi yani ilgisiz monoton bir hayat heycan yok sevgi ilgi yok !saygi yok !samimi cevaplar bekliyorum kizlar

Canım,eşinin tavrı affedilmez. Ama sende fazla yumuşak yüzlüsün galiba.. Sen kimsin dediğinde sertçe bakıp "ben xx bu evin sahibi kadınıyım!" asıl sen bilmezsin ben bilirim diye sert çıkışsan ne tepki verir.. Onur kırıcı söz söyleme hakkı olamaz..net ve sert ama onu aşağılamadan kızsan ne der? :ssz:

Evlilikte sevgi saygı birbirine bağlıdır. Hatta önce saygı gelir. Saygı yoksa sevgi hiiçç olmaz.

Evet yoruldum gercekten ilk adimi atmakdan sizinse heycan bitmis ama değerlisiniz kocanizin gözünde sanirim :))

değerli olduğumu bilmesem,sevildiğimi saygı duyulduğumu bilmesem zaten başlardım dırdıra çoktan, heyecanımız kalmadı çok monotonlaştık diye.ama biliyorum ne denli sevdiğini.heyecanda olmayıversin:1:

umarım istediğiniz gibi olur herşey...

Ilk evlendim zaman saygi vardi ilgisi yoktu yeni evliyiz diye adapte olmadi heralde ondan oyle davraniyor yakinda gecer sandim daha kötü oldu hep..ailenle görüsme dedi gorusmedim disari cikamasin dedi cikmadim onun icin kapandim yinede yaranamadim ...ailemlede arada bi gorusuryorum artik ama bilmiyorum ya cok sey yasadim

ama arkadaşım bak sen eşine çooook taviz vermişssin o da istediği herşeyin olacağını ve patron olduğunu düşünmüş. ailenle görüşme ne demek, dışarı çıkmamak?? sen köle hayatı yaşamak için mi evlendin?

benim eşimin de benden değiştirmemi/geliştirmemi istediği çok şey oldu. ama şuan zorun bi işe yaramadığını bir şeyi yapmak için içimden gelmesi gerektiğini kabul etti.

kapanmanı istemiş, peki bilmiyor mu? islam dininde kadının her hafta ailesiyle görüşme hakkı vardır, erkek bunu elinden alamaz. (maddi imkanlar özel sebepler dışında)

Eşiniz sizin üzerinizde baskısı var ne dese yapar ne dese tamam der vaziyettesiniz sanırım. O size onları derken siz susuyor cevabını vermiyorsunuz bir de üzerine hizmet ediyorsunuz e bu adam nasıl hatasını anlayacakta düzelecek siz hiçbirşey olmamış gibi davrandığınız sürece bu böyle gider çünkü ona göre bunlar normal aile hayatı ancak sizi azarladığı zaman siz de cevap verseniz neden azarlıyorsun kıyafet aldım üşüme diye ihtiyacın vardı deseniz o an söyleseniz söyleyeceğinizi ama kavga etmeden az bir surat yapsanız baksanıza ailenize bile göndermiyormuş ne demek ne hakla? Kendi haklarınızı koruyun önce siz kendinize saygı göstereceksiniz kendinizi koruyacaksınız ki o da saygı duysun. Ben en baştan tavrımı koydum kırmadım kavga etmedim ama kendime saygı duydum eşimde o saygıya karşı saygı duydu bilmiyorum ben eşimden hiç kısıtlama da görmedim, kırıcı söz de işitmedim bunun tamamen benim kendime güvenmemle ilgili olduğunu düşünüyorum biraz zaman geçirin başbaşa konuşun canlandırın yemek evişi içinde boğulmayın eski günlere geri dönmeye çalışın.

iki ay öncesine kadar ben de ikisinin de bittiğini sanmıştım. bütün aileme açtım durumu, boşanacağımı, hatta artık geri gitmeyeceğimi.

hiç hakaretvari konuşmalarımız olmamıstı.ama her konuda zıt , her konuda tartışmayla başlayan kavgalar. suçlamalar. sevgim bitti diyordum, nasıl oldu bilmiyorum ama evliliğimiz boyunca en mutlu ve huzurlu olduğumuz zamandayız, birbirimizin gözüne nefretle değil aşkla bakmaya, gelip gidip birbirimizi öpmeye başladık. :16: (maşallah)

biraz ben yumuşadım biraz o, hala her an geriye dönecekmişiz gibi geliyo, mutluluğumu yazmaya bile korkuyorum.

mesela sen niye aldınki dediğinde kırılmak yerine, sen üşüme diye aşkım de ki, hatasını anlasın.

geçen gün oturdum kkya açtığım bütün konuları okudum. aslında ne kadar yol kat ettiğimizi anladım. bazı şeyleri benim büyüttüğümü. bazı şeylerde eşimin çok değiştiğini ama benim göremediğimi farkettim.

inşallah sizin durumunuz da düzelir, gece yattığında huzurlu olmak çok büyük mutlulukmuş. :31:

ya ben yazsam bukadar olur. aynı dönemleri bende geçirdim. ama bizde şiddet dışında ne ararsan vardı o derece. sevgiye okaadar muhtaç hissediyodumki. ama uzun zamandır bizede bişey oldu. nazar değimesinden de çok korkuyorum. mesela burda yorumda eşimin iyi bişeyinimi yazdım yada biriyle sohbet ederken eşimin ay şu huyu çok güzelmi dedim ya ertesi günü bulmuyor ya o huyun tersini yapıyo yada kavga ediyoruz.

birde ben bana yapılan ötü hiçbirşeyi kötü hiçbir sözü unutamıyorum kim olursa olsun hele birde değer verdiğim insansa o hiç unutmuyorum. hafızam en çok buna mesai harcıyo istemsiz olarak. diyeimki 2 ay hiç kavgasız gürültüsüz aşkla geçti. bi konu yzünden kavga oluştu bütün o kötü şeyler o anda yaşanmış gibi hissediyorum.

bir erkeğin en önem verdiği konulardan biri verdiği söz dür ne kadar öküz olursa olsun sözünün erimisin sorusuna verecekleri cevap hepsinde aynıdır ve genellikle verdikleri sözleri zorda olsa tutmaya gayret gösterirler. Evlenmeden önce alacağınız sözler erkeğin sınırlarını belirler. Ben evlenmeden önce kocamdan birkaç söz aldım 12 yıllık evliyim 1 kez dahi sesini yükseltmedi her konuda fikrimi alır hoş beğenmezse kendi bildiğini yapar ama sanane demez. Evlenmeden önce adamın kafasına kadın erkek hak eşitliğini sokabilirseniz daha rahat ve güzel bir hayat yaşarsınız. Ben aşık oldum sen bana aşıkmısın evet aşığım e hadi evlenelim o zaman diyerek körü körüne ateşe atmayalım kendimizi lütfen bu sorunlar erkeklerden çok bizim hatalarımızdan ortaya çıkıyor. Kadın kocasına koca da karısına asla! sanane diyemez..

ya ben yazsam bukadar olur. aynı dönemleri bende geçirdim. ama bizde şiddet dışında ne ararsan vardı o derece. sevgiye okaadar muhtaç hissediyodumki. ama uzun zamandır bizede bişey oldu. nazar değimesinden de çok korkuyorum. mesela burda yorumda eşimin iyi bişeyinimi yazdım yada biriyle sohbet ederken eşimin ay şu huyu çok güzelmi dedim ya ertesi günü bulmuyor ya o huyun tersini yapıyo yada kavga ediyoruz.

birde ben bana yapılan ötü hiçbirşeyi kötü hiçbir sözü unutamıyorum kim olursa olsun hele birde değer verdiğim insansa o hiç unutmuyorum. hafızam en çok buna mesai harcıyo istemsiz olarak. diyeimki 2 ay hiç kavgasız gürültüsüz aşkla geçti. bi konu yzünden kavga oluştu bütün o kötü şeyler o anda yaşanmış gibi hissediyorum.

ben de mesela dugun gecemizi nisan gecemizi sacma sapan takintilari yuzunden mahvetmesi aklima gelir bu anlarda. bir de ailesinde kaldigimiz ilk tatil :47:

ben de mesela dugun gecemizi nisan gecemizi sacma sapan takintilari yuzunden mahvetmesi aklima gelir bu anlarda. bir de ailesinde kaldigimiz ilk tatil :47:

mesela geçen gün oturuyoruz leğenle sıcak su yapıyoruz her akşam iyi geliyor :) bende dedim bırakalım şu alışkanlığı çocuk rahat bırakmıyor falan. senden istemiyom bişey ded gitti getirdi. çocuğunda picamasını çıkardı falan. sonra çocuk ortalıkta öyle dlanıyo dedim yanından kıyafetleri uzatsana çouğun yok banane diyo ya diyorum elini atıp uzatcan yok inat ettim işte diyo. neyse endim aldım. sonra ayaklarını kuruladı. uzandı koltuğa götürsene suyunu diyorum banane diyo hani benden bişey istemiyodum istemiyorum zaten orda dursun diyo. ya diyorum çocuk düşücek şimdi içine falan deli oldum. dedim sende sakın beni sabah kaldırıp hadi kahvaltı hazırla deme bende onu yapmıyorum. götürdüm suyu döktüm bu arada o bana ben ona kavga ediyoruz. ( ayyy ne garip bi konudan girdik birbirimize anlatamam) ama kavga esnasındaki laflarımızı duysan dererki acab ne olmuşta böyle kavga ediyolar. sonra mutfağa gittim biraz sakinleştim. ytine odaa gittim. oyy karıcım gelmiş aşkım negüzel kavga ettik ya arada azım böyle hep canım cicim olmuyo diyo. ruh hastasımısın nesin dedim konuşmadım tabi.

ertesi gün oldu öğlen kalktım çocuk için kahvaltı hazırlıyorum mutfağa geldi baktı kahvaltıyı ona hazırlamıyorum çocuk için bu havucun ne işi var burda diye fırlattı tezgaha önüme bende öyle fırlatılmaz böyle fırlatılır dedim. dolabın çinde nekadar sebze varsa fırlatmaya başladım. o sırada usulca çıktı mutfaktan :)) napıyım arkadaşım ya boşa demiyolar deli deliyi görünce değneğini saklarmış.

akşam oldu akşama kadar odaya çekilip uyudu. dedimki çocuğu uyuttum markete gidiyorum bişey istermisin. bşzküvi falan al dedi. istediğin bi yemek varmı dedim. senin elinden bişey yemem dedi. iyi ozaman bisküvide almayım dedim. almazsan alma falan derken odayı terkettim.

markete gittim isküvide aldım yemeğide hazırladım onlarda baba oğul banyoya girmiişler. çıktılar oğlumun saçını kuruttum. eşimede gel yiğidim gel kocacım saçını kurutayım oyy hastalanırsan ben naparım falan diyorum. busefer o şok oldu :)). negüzel kavga ettik dimi dedim. sen dün beni gıcık ettin hemen barışmak istedin ama benim biliyosunki barışmak için önce öcümü almam gerek dedim. akşam yemeğini beraverce yedik.

bu adam benide kendine benzetti böyle değildi ben normalde olsa çekilir bi kenara sadece ağlardım bu konuda günlerce uzardı. ama ona benzyince hıncımıda alıyorum gün aşırı kavgada bitiyo :))

Son düzenleme:
Back
X