Eğitim, kültür farkı doğuruyorsa evet önemli. Ben öğretmenim ve her gün 13-15 öğretmenle servise biniyorum. Öyle öğretmenler var ki, bizim okuldaki hademe onlardan daha saygılı. Çocuğum olsa böyle insanların okutmasını kesinlikle istemem. Arkaya oturmuşlar yoldan geçen liseli kızlar hakkında terbiyesiz konuşuyorlar, kimi birlikte olduğu kadınları anlatıyor, bel altı şakalar vs. Üniversite okusa da bazılarının eşekliği baki kalıyor maalesef.
Aranızda kültür açısından ciddi farklılıklar varsa ve anlaşamıyorsanız birinin seni çok fazla sevmesi hiç bir şey ifade etmez. Bence her şeyden önce anlaşmak önemlidir ve saygıyı yitirmemek. Sonuçta el ele aşılamayacak zorluk yoktur ama o eller birbirini tutmuyorsa en ufak sorunda ayrı düşersiniz.
Üniversite okuyup okumaması değilde senin yaşam tarzına, bakış açına, yaşam standardına bunun gibi şeyler uygunsa neden olmasın.Okumuş ama saygıdan bihaber, mesleği var ama parası nereye gittiği belli olmayan yada düşünce tarzı yıllar öncesinde kalmış biride olabiliyor malesef o yüzden eğitim dışında farklı şeylere bakmalısın benim düşüncem. Askerden sonra güzel bir işe girip düzenli çalışabilecek mi, aile yapılarınız uyuyorsa, maddi anlamda sana uygun olacaksa dışardan okursa tek sorun ortadan kalkar.
eğitim farkı , beraberinde kültür farkını da getirebiliyor. iki insanın arasında kültürel bir denklik yoksa o ilişkiyi sevgi bile kurtaramaz ne yazık ki.. ha ama şu var, sadece aranızda statü farkı varsa, hayata bakış açınız benziyorsa, bir sorun yok. ama eğer ki kafa yapılarınız farklıysa evlenince kesinlikle sıkıntı yaşarsın..
Sadece meslek olarak değil genel çerçeve ile ilişkinize bakmanız lazım.
Baktığınız da tek sorun sizin üniversite onun lise mezunu olması ise tamam askerden dönüşte okusun üniversitesi açıktan ve ya örgünden sorun çözülsün.
Fakat sizde başka problemler var iki farklı hayat tarzı,sen ona kendi hayatını dayatmazken,O sana yasaklarını dayatıyor mutlu olacak mısın böyle onu düşün
Aramızda bu kadar zamandan beri giyim tarzı,hareketler,çalışma ortamında sadece kız olmasını istemesi,kalabalık yerlerde benimle beraber oturmak istememesi(biri bakar mı birşey mi der acaba diye) gibi sorunlar var.Bunlar yaşam tarzımızın,sosyal hayat anlayışımızın(öncesinde inandığım sosyal hayatı yaşıyordum) veya bakış açımızın farklı olduğunu göstermez mi? Bunlara yoksa 'seven insan gözünden sakınır,kıskanır' tarzında mı bakmalıyım?
Aramızda bu kadar zamandan beri giyim tarzı,hareketler,çalışma ortamında sadece kız olmasını istemesi,kalabalık yerlerde benimle beraber oturmak istememesi(biri bakar mı birşey mi der acaba diye) gibi sorunlar var.Bunlar yaşam tarzımızın,sosyal hayat anlayışımızın(öncesinde inandığım sosyal hayatı yaşıyordum) veya bakış açımızın farklı olduğunu göstermez mi? Bunlara yoksa 'seven insan gözünden sakınır,kıskanır' tarzında mı bakmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?