evlilikte sevgimi kariyer,para,eğitim mi?

tuaygo

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
73
0
16
Kayseri
Ben nişanlanalı 3 ay oldu ailem istemedi ben istiyorum diye kabullendiler.Nişanlım lise mezunu ben üniversite mezunuyum ve hemşireyim.Nişanlım haziranda askere gidiyor şimdi bir işi yok gelince bakacak.Etrafımdaki herkes pişman olacağımı,yanlış tercih yaptığımı düşünüyorlar.Çok rahat yetiştim ben ailem kısıtlamadı beni hiç ama nişanlım yasaklarla dolu bir insan...Çok efendi,saygılı,beni çok seviyor ve çok ta düşkün bana,ailemin bunlara lafı yok etrafımdakilerin de ama iş,eğitim,kariyer onların bunu düşünmesini engelliyor.Şimdi aramız gene kıskançlıktan bozuldu ve ailemin haklı olduğunu düşünmeye başladım.Kararsızım,düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.....

Sadece meslek olarak değil genel çerçeve ile ilişkinize bakmanız lazım.
Baktığınız da tek sorun sizin üniversite onun lise mezunu olması ise tamam askerden dönüşte okusun üniversitesi açıktan ve ya örgünden sorun çözülsün.
Fakat sizde başka problemler var iki farklı hayat tarzı,sen ona kendi hayatını dayatmazken,O sana yasaklarını dayatıyor mutlu olacak mısın böyle onu düşün

Sevgi olması gereken bir durum evlilikte. Ama tek basına asla yeterli degil. Hayatın gercekleri, insanın yüzüne vurdukca sevgi de yeterli gelmiyor.

kariyer, eğitim, denklik, aileyle uyum cok cok onemli. Bunlar olmazsa yıpratıcı bir evlilik olur bana gore.

Eğitim, kültür farkı doğuruyorsa evet önemli. Ben öğretmenim ve her gün 13-15 öğretmenle servise biniyorum. Öyle öğretmenler var ki, bizim okuldaki hademe onlardan daha saygılı. Çocuğum olsa böyle insanların okutmasını kesinlikle istemem. Arkaya oturmuşlar yoldan geçen liseli kızlar hakkında terbiyesiz konuşuyorlar, kimi birlikte olduğu kadınları anlatıyor, bel altı şakalar vs. Üniversite okusa da bazılarının eşekliği baki kalıyor maalesef.

Aranızda kültür açısından ciddi farklılıklar varsa ve anlaşamıyorsanız birinin seni çok fazla sevmesi hiç bir şey ifade etmez. Bence her şeyden önce anlaşmak önemlidir ve saygıyı yitirmemek. Sonuçta el ele aşılamayacak zorluk yoktur ama o eller birbirini tutmuyorsa en ufak sorunda ayrı düşersiniz.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

sevgi-kariyer-para-eğitim...
bunların hiçbirisi tek başına bir anlam ifade etmez,
evliliğin yürümesi için bir uyum lazım,
şimdi sizin durumunuza bakacak olursak,
eğitim-işsizlik-askerlik durumu ve kıskançlık başta olmak üzere bir kaç problem birleşmiş gibi.
içimden bir ses ,ailenin haklı olduğunu söylüyor, umarım herşey yoluna girer ve daha fazla yıpranmazsınız.

Eğitim, kültür farkı doğuruyorsa evet önemli. Ben öğretmenim ve her gün 13-15 öğretmenle servise biniyorum. Öyle öğretmenler var ki, bizim okuldaki hademe onlardan daha saygılı. Çocuğum olsa böyle insanların okutmasını kesinlikle istemem. Arkaya oturmuşlar yoldan geçen liseli kızlar hakkında terbiyesiz konuşuyorlar, kimi birlikte olduğu kadınları anlatıyor, bel altı şakalar vs. Üniversite okusa da bazılarının eşekliği baki kalıyor maalesef.

Aranızda kültür açısından ciddi farklılıklar varsa ve anlaşamıyorsanız birinin seni çok fazla sevmesi hiç bir şey ifade etmez. Bence her şeyden önce anlaşmak önemlidir ve saygıyı yitirmemek. Sonuçta el ele aşılamayacak zorluk yoktur ama o eller birbirini tutmuyorsa en ufak sorunda ayrı düşersiniz.

farkında olmamak istediğim faklılıklar var aslında kendime ifade edemediğim ama arada sevgi var:((Bizdeki hiç aşılamayan asıl problem kıskançlık,kısıtlamalar.....

Üniversite okuyup okumaması değilde senin yaşam tarzına, bakış açına, yaşam standardına bunun gibi şeyler uygunsa neden olmasın.Okumuş ama saygıdan bihaber, mesleği var ama parası nereye gittiği belli olmayan yada düşünce tarzı yıllar öncesinde kalmış biride olabiliyor malesef o yüzden eğitim dışında farklı şeylere bakmalısın benim düşüncem. Askerden sonra güzel bir işe girip düzenli çalışabilecek mi, aile yapılarınız uyuyorsa, maddi anlamda sana uygun olacaksa dışardan okursa tek sorun ortadan kalkar.

eğitim farkı , beraberinde kültür farkını da getirebiliyor. iki insanın arasında kültürel bir denklik yoksa o ilişkiyi sevgi bile kurtaramaz ne yazık ki.. ha ama şu var, sadece aranızda statü farkı varsa, hayata bakış açınız benziyorsa, bir sorun yok. ama eğer ki kafa yapılarınız farklıysa evlenince kesinlikle sıkıntı yaşarsın..

Üniversite okuyup okumaması değilde senin yaşam tarzına, bakış açına, yaşam standardına bunun gibi şeyler uygunsa neden olmasın.Okumuş ama saygıdan bihaber, mesleği var ama parası nereye gittiği belli olmayan yada düşünce tarzı yıllar öncesinde kalmış biride olabiliyor malesef o yüzden eğitim dışında farklı şeylere bakmalısın benim düşüncem. Askerden sonra güzel bir işe girip düzenli çalışabilecek mi, aile yapılarınız uyuyorsa, maddi anlamda sana uygun olacaksa dışardan okursa tek sorun ortadan kalkar.

Aramızda bu kadar zamandan beri giyim tarzı,hareketler,çalışma ortamında sadece kız olmasını istemesi,kalabalık yerlerde benimle beraber oturmak istememesi(biri bakar mı birşey mi der acaba diye) gibi sorunlar var.Bunlar yaşam tarzımızın,sosyal hayat anlayışımızın(öncesinde inandığım sosyal hayatı yaşıyordum) veya bakış açımızın farklı olduğunu göstermez mi? Bunlara yoksa 'seven insan gözünden sakınır,kıskanır' tarzında mı bakmalıyım?

eğitim farkı , beraberinde kültür farkını da getirebiliyor. iki insanın arasında kültürel bir denklik yoksa o ilişkiyi sevgi bile kurtaramaz ne yazık ki.. ha ama şu var, sadece aranızda statü farkı varsa, hayata bakış açınız benziyorsa, bir sorun yok. ama eğer ki kafa yapılarınız farklıysa evlenince kesinlikle sıkıntı yaşarsın..

Aramızda bu kadar zamandan beri giyim tarzı,hareketler,çalışma ortamında sadece kız olmasını istemesi,kalabalık yerlerde benimle beraber oturmak istememesi(biri bakar mı birşey mi der acaba diye) gibi sorunlar var.Bunlar yaşam tarzımızın,sosyal hayat anlayışımızın(öncesinde inandığım sosyal hayatı yaşıyordum) veya bakış açımızın farklı olduğunu göstermez mi? Bunlara yoksa 'seven insan gözünden sakınır,kıskanır' tarzında mı bakmalıyım?

Sadece meslek olarak değil genel çerçeve ile ilişkinize bakmanız lazım.
Baktığınız da tek sorun sizin üniversite onun lise mezunu olması ise tamam askerden dönüşte okusun üniversitesi açıktan ve ya örgünden sorun çözülsün.
Fakat sizde başka problemler var iki farklı hayat tarzı,sen ona kendi hayatını dayatmazken,O sana yasaklarını dayatıyor mutlu olacak mısın böyle onu düşün

sizi sevdiği kesin ama siz bu kısıtlamalara ve bence evlenince daha da artacaktır ,dayanabilecekmisiniz.sevgi çok önemli ama tek başıma evlilik için yeterli değil meslek sahibi olmak çok önemli öyle geçici işlerden bahsetmiyorum yani siz hemşiresiniz işten ayrılsanız başka bir hastaneye girebilirsiniz.birazda büyükleri dinlemeliyiz.hakkınızda hayırlısı olur inşallah

canım lise mezunu olabilir kendini geliştirdiyse ama senin mesleğini biliyo nasıl çalışma ortamında sadece kız olmasını isteyebilir. ilerde bu isteğinden dolayı sorun yayabilirsin bende hemşireyim işimiz gereği bir çok kişiyle muhattap oluyoruz gece nöbeti tutuyoruz yarın öbür gün nöbet arkadaşın erkek olsa sana çalışma filan der mi bunları düşün. ve sevgi tabiki çok önemli ama tek başına asla yeterli olmuyor. süper bir işi olması gerekmiyo ama işsiz olması sorun herzaman bi erkeğin iyi bir işi olması gerekir tamam sen şuan kazanıyosun ama yarın öbür gün evleceksiniz doğum yapacaksın maaşının çoğunu alamıycaksın bide bakacak kimse yoksa mecburen ya ücrtsiz izin alacaksın ki bu dönemde hiç maaş alamıycaksın eşini size bakması gerekecek yada maddi imkansızlıklar yüzünden iznin biter bitmez çalışmaya döneceksin. ben herzaman bi annenin çocuğu için ücretsiz iznini kullanabilmesinden yanayım ama maalesef çoğu kadın doğum yaptıktan sonra daha lohusa sayılabilecek dönemde çalışmaya dönüyor. bunlarıda göz önünde bulundurup acele etmeyin derim

Son düzenleme:

bunlar biraz fazla haremlik selamlık tavırlar gibi geldi bana.. eğer sen de böyle bir yaşam tarzını benimseyebileceksen sıkıntı yok. ama diğer türlü, bilemiyorum..iyi düşün.

Back
X