• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorun .. yardım lütfen..

Abin oldukça bencil düşünmüş. Eğer o işe sizi karıştırmıyor aracılar mensup olduğu cemaat ilgileniyorsa altın parasını da onlardan istesin. Bana kalırsa abin engelinden ötürü bir başkasının onu beğenemeyeceğini düşünüyor. Yani bu fırsat bunu kaçırırsam başka olmaz düşüncesinde olabilir. Ama cidden dediğiniz gibi şüpheli sadece altın isteyip başka birşey istememeleri filan başka niyetler filan mı var diye düşünebiliyor insan altını alıp terkedecekler gibisinden. Bence bu bayanın önceki eşinden neden ayrıldığını araştırın ailesi filan konu komşu bilir.

evet bızde oyle düşünüyoruz.cunku daha önceden de bırcok kızla bu sekılde gorustu olmadı.bu olur dıyınce ne ıstese yapacakmış gibi davranıyor :S

hiç olmazsa şimdilik abinizle zıtlaşmayın, en azından bilgi almanız açısından sıkıntı yaşamazsınız bu sürede
bir de, abinizin yakın arkadaşıyla konuşma şansınız var mı? veya bir şekilde bu aileye ulaşamaz mısınız?
baştan sona çelişkilerle dolu..
endişenizi çok iyi anlıyorum, abiniz aceleci davranıyor,
arkadaşın biri mihirle ne ilgisi var demiş, sırf mihri almak için evlenmediği ne malum?
sorun soruşturun, bir şekilde adını sanını, adresini öğrenin..abinizi kırmadan..

dün kendi yorumumu yaptım benı tersledı.11 bın borcumuz olan kışı durmadan ıstıyor parayı sımdı demezmı para yok dıyorsunuz oğlanı evlendırıyosunuz ne iş diye dedim o annemin borcu ben karışmam banane dedi.tırlattım resmen.bu ne vicdan diye düşündüm sustum bişi demedim.

Ne demek sizi istemedi , sadece abini istediler ??

Sebeb ? Yani benim aklima direk bu geldi sizin yaninizda
Abini kandiramayacaklarini bildikleri icin , sadece abinj
Istemisler her dediklerini yaptigi icin.. size gerek duyulmamis
Abinde bi kadin bulmus hepinizi gozden cikarmis...

simdiden elinde oynatiyolar hayret birsey...
ev esyasina gelince belkide.kalabalik sevmiyo sadece istiyodur ..
bend3 evime esyanin fazlasini istemiyorum tabiki olmali ama gereksiz seyler olmamali...

Benim anlamadığım içinize sinmeyen şeyin tam olarak ne olduğu....

Çünkü kadın mehir ve ayrı ev istediği için "borç ödüyoruz" ve "abim bencilce kabul etti" demişsin. Evine fazla eşya istemeyince de "ben olsam ev eşyası iyi olsun isterim" demişsin. Yani istemesi de istememesi de kusur olmuş. Hani durumunuz olmamasına rağmen "herşey dört dörtlük olacak" dese anlarım - ki istediği mehir zaten ayrılma halinde verilmiyor mu kadına? Şu an verilecek bir altın yok yani, sadece evini ayrı istiyor ve fazla eşyaya gerek yok diyor.

Bu mesaja ben de katılıyorum. İçinize sinmiyor veya şüpheleniyor olabilirsiniz, haklı da olabilirsiniz, ancak bunlar da makul düşünceler.

Kaldı ki benim evimde de fazla eşya yok, salonumda vitrin veya büfe yok, sehpa yok vs.

ayrı oturmayı herkes ister,bu niye sorun olsun ki? Bizi istemediler derken neyi kastettiğinizi anlamadım.Çok eşya istememesi de gayet normal.Altını da ilerisi için istiyor olabilir,bilemeyeceğim

ayrı oturmayı herkes ister,bu niye sorun olsun ki? Bizi istemediler derken neyi kastettiğinizi anlamadım.Çok eşya istememesi de gayet normal.Altını da ilerisi için istiyor olabilir,bilemeyeceğim

Şöyle anlatayım size.biz ayrı oturmak ıstemesıne karşı çıkmadık.borçlar bitene kadar 1 sene kadar bir oturalım borcçusz ayrı eve çıksınlar dedık onada yok dedıler.
ayrıca ben nısanlıyım. 1,5 sene sonra evleneceğim kısmet olursa.annem babam kızkardeşim abım ben varız evde.annem gunduz yatar gece çalışır.babam zaten yaşlı..ben evlenince kardeşim zaten durmaz.. yani koca ev onlara kalacak.gene istemediler.
onada eywallah dedik.ama okadar borç varken abim bunu bilerek kiraya çıkıp altın aldırıp, evin eşya borcunu oduyeceğim demesi bizi kuşkulandırıyor ailece.az buz değil cunku borcumuz.sizin maddi durumunuzu bilemem ama 11 bin tl az değil.
bir okadar da ev eşyası alsak.varın siz düşünün...

bende ayrı ev istiyoru evet kım istemez ama borç içinde yuzuceğime dişimi sıkar borçlarımı bitirir sağlam kafayla evime çıkarım.
ki öyle yapacağım.

Kizin istedikleri normal de, abinin tavri normal degil canim.

Ayri ev istemeyip ne yapacakti, kaynanayla oturanlarin basina gelenleri biliyoruz.

Mehir istemesi de normal.

Esya konusunda da soyle demis olmasin : "zaten altin istedim bir suru bir de esya istemeyeyim"

Ayrica benim de evimde vitrin falan yok, ne olmus yani, akilli kizmis esyanin kolesi olmak istememistir.

Gelelim abinin tavrina:

Hic bir anne baba cocuguna o kadar masraf yapmak zorunda degil. Bak yapmaz demiyorum. Ailenin maddi imkani varsa tabi ki herkes cocugu icin en iyisini yapmak ister. Ama abinin yaptigi tamamen bencillik. Koskoca adam, ailenin durumu yok, neden kendisi karsilamiyor altin masrafini? Yok altindan kalkamiyorsa, evlenmeyecek kardesim.

Kizin istedikleri normal de, abinin tavri normal degil canim.

Ayri ev istemeyip ne yapacakti, kaynanayla oturanlarin basina gelenleri biliyoruz.

Mehir istemesi de normal.

Esya konusunda da soyle demis olmasin : "zaten altin istedim bir suru bir de esya istemeyeyim"

Ayrica benim de evimde vitrin falan yok, ne olmus yani, akilli kizmis esyanin kolesi olmak istememistir.

Gelelim abinin tavrina:

Hic bir anne baba cocuguna o kadar masraf yapmak zorunda degil. Bak yapmaz demiyorum. Ailenin maddi imkani varsa tabi ki herkes cocugu icin en iyisini yapmak ister. Ama abinin yaptigi tamamen bencillik. Koskoca adam, ailenin durumu yok, neden kendisi karsilamiyor altin masrafini? Yok altindan kalkamiyorsa, evlenmeyecek kardesim.

Eşyaları taksıtle kendı alıcakmış.altınlarıda babam annem.ayrıca 11 bin tl borcu babam bilmiyor.bilse cok sorun çıkar.bunu da bilerek böyle şeylere kalkışıyor.
neye guvenıyosun abı anneme mı babama mı dıyorum kendıme dıyor.1150 tl alıyor.

Mrb.. kısaca sorunumu anlatmaya calısıcam..
Abim fazlasıyla dini bütün biri.kolundan doğuştan bir sakatlığı var.bu yüzden belkıde kısmet olmadığından 32 yasına kadar evlenemedi..
son olarak aracı vasıtasıyla 26 yasında dul, 1 cocugu olan (çocuk babada) biriyle görüşüyor.
kadının hali durumu bizden daha iyiymiş..
mehir olarak 150 gram altın istemiş, evini ayrı istemiş..
biz ailece zaten son senelerde baya borç oduyoruz.
ama abim bencilce davranıp kadının her dedıgıne olur dıyor.
abim 3 defa görüştü kız ve aılesıyle bızı ıstemedıler.
abimi yalnız istediler...
ve evine cok eşya ıstemıyormuş. vitrin sehpa falan..
biz ailece cok kuşkulandık ıcımıze sınmeyen bırşey.
ben bı bayan olarak evimin eşyaları ıyı olsun ısterım altından cok.
Sizce de kuşkulanmakta haklımıyız ?

Gerçekten öok garip, durumu iyi üstüne 150 gr altın istiyor, yani ben olsam altın değilde evimin eşyaları güzel olsun isterdim, birde ailesiyle iç içe olmak isterdim, sizinle görüşmemesinin altında ciddi bir sebep olabilir, yani abini kandırıyor olabilirler. İyice araştırın abinin başı yanmasın.

Altin isteyip esya istememesinden bir yere varamayiz tabi ama kötü olaylar da olmuyor degil. Bir arkadasimin akrabasinin basina gelmisti böyle bir olay. Cocuk sanirim biraz zihinsel engelli imis, 36 yasina kadar evlenecek birini bulamamis, sonra bir kiz cikiyor karsisina, hemen asik oluyorlar, hemen dügüne geciliyor. gelin dügünün ertesi sabahi bütün altinlar ve paralari alip yok oluyor. Önce efsane sanmistim ama cidden gercekten yasanmis yani.

Hersey normal de olabilir, abiniz sadece fazla asik olmus. Abinizin karsi taraf tarafindan kullanilmayacagina emin olun. Aileniz resti ceksin, maddi olarak bu kadar destek olamayiz desin vs.

bence çocuğunu kendi yanına almayıp,babasına veren kadın çok da sağlam değildir..kimse kusura bakmasın..şartlar falan filan kabul etmem ,yeniden evlenmeyi biliyor ama hanımefendi...

Bende vitrin vs. sevmiyorum, ona takilmadim da, sadece abinizi muhatap almalari sacmaligin daniskasi...
Abiniz yasadigi sikintilar ve bu zamana kadar iliski yasamanin heyecani ile kaptirmis, gidiyor...
Bir isin oluru olur ya da olmaz...
Aile ile gorusmemek bana hic ic acici gelmedi, benim de icime kurt duserdi...
Anneniz ve babaniz, abinizin yaninda oldugunu, fakat onlari muhatap almayan bu aile ile yasanacak herhangi birseyde kendi kapilarinin da kapali oldugunu soylesinler bence...
Kimse kusura bakmasin, bu dernek, tarikat isleri de oldum olasi bana guven vermez, birsey cikarsa hic sasirmam...

ben konu sahibi arkadaşı hiç anlamadım sorun yengenin eşya istememesi ama ayrı ev istemesi mi?
mehir zaten haktır istemese de verilir... tamam durumunuz kötü ama ben sizinle yaşamak istemiyorum diyor baştan, hangi gelin adayı bunu istemiyor ki? ya da konu sahibi arkadaşım evlenirken istemeyecek mi? bence para pulu kenara bırakıp sadece abinize uygun biri olmadığını düşünüyorsanız bir araştırın, bir çok yolu var araştırmanın eğer araştırmalarınız sonucunda yolunda gitmeyen bir şeyler yoksa bayanın maddi olarak istediklerinin sorun olup olmaması abinizle yengeniz olma adayı olan bayanı ilgilendirir, belkide sizin de söylemek istediğiniz tam olarak budur ama ben yanlış anlamış olabilirim..
...

Son düzenleme:
Altin isteyip esya istememesinden bir yere varamayiz tabi ama kötü olaylar da olmuyor degil. Bir arkadasimin akrabasinin basina gelmisti böyle bir olay. Cocuk sanirim biraz zihinsel engelli imis, 36 yasina kadar evlenecek birini bulamamis, sonra bir kiz cikiyor karsisina, hemen asik oluyorlar, hemen dügüne geciliyor. gelin dügünün ertesi sabahi bütün altinlar ve paralari alip yok oluyor. Önce efsane sanmistim ama cidden gercekten yasanmis yani.

Hersey normal de olabilir, abiniz sadece fazla asik olmus. Abinizin karsi taraf tarafindan kullanilmayacagina emin olun. Aileniz resti ceksin, maddi olarak bu kadar destek olamayiz desin vs.

Başta bizimkiler yok olmaz falan dedi.şartları söyleyince busefer abim braz duygu sömürüsü yaptı.babalıgını yapmıycakmısın bi oğlun var falan dıye.. babamda napsın yok diyemedi.

ben konu sahibi arkadaşı hiç anlamadım sorun yengenin eşya istememesi ama ayrı ev istemesi mi?
mehir zaten haktır istemese de verilir... tamam durumunuz kötü ama ben sizinle yaşamak istemiyorum diyor baştan, hangi gelin adayı bunu istemiyor ki? ya da konu sahibi arkadaşım evlenirken istemeyecek mi? bence para pulu kenara bırakıp sadece abinize uygun biri olmadığını düşünüyorsanız bir araştırın, bir çok yolu var araştırmanın eğer araştırmalarınız sonucunda yolunda gitmeyen bir şeyler yoksa bayanın maddi olarak istediklerinin sorun olup olmaması abinizle yengeniz olma adayı olan bayanı ilgilendirir, belkide sizin de söylemek istediğiniz tam olarak budur ama ben yanlış anlamış olabilirim..
...

Arkadaşım benım sorunum ne eşya ne ayrı ev nede gelin adayı.. benim sorunum abimle aslında.sen ailenin şuanki şartlarını durumunu biliyosun.ona rağmen işi daha cok yokuşa sürüyosun.ayrıca bu şartlar konuşulurken bizim aile büyüklerinin fikri alınmadı.
Mehir konusuna gelince o beni aşar tabiki vermesi lazım.
Abim kıza olur dıyınce sanırm bzim şartlarımızı pek anlatmadı ve kız tarafının her ıstedıgını yapmaya kalkışıyor neredeyse.
Biz kızı görmedik, evin ailesini görmedik bilmiyoruz.Sanki afedersiniz kurbanşık inek alınıyor.tüm pazarlıklar erkek tarafı olmadan yapılıyor.sonradan gelin tanışalım denecek bence...
ayrıca onların ıstedıgı 8-9 bileziğe denk geliyor. babam 4 den fazla yapamam dıyor.abim benım yanımda aracıyla konuşurken aracı soruyor naptın hallettınmı konustunmu babanla ev ile altın işini.evet dıyor. yalnız abım şu altını bıraz ındırsek olurmu dedı.telefondakı de olur dedi.sonra abım gülerek ''neyse oğlum babam yapıcak yapmışken yapsın fazlası bişi olmaz''dedi..
bilemiyorum ben tanıyamıyorum abimi şuan okadar yabancılaştı.gözleri kör oldu.

aileyi araştırmadık biz.şöyle diyim abim dini bir gruba mensup. o gruptan olan bırı bu.aracı olanda abımın ortak arkadaşı.
aracılar görüşüyorlar yani.biz nekadar abime yok desekte o kendi bildiğini okumak istiyor..

Kimse kusura bakmasin, bu dernek, tarikat isleri de oldum olasi bana guven vermez, birsey cikarsa hic sasirmam...

:19:

Baska bir konuda da yazmistim..
Ben dinimi Allahin kelami Kur'an-i Kerim ve Efendimiz s.a.v'in ögrettikleri ile yasayabilirim..
Bana ne bir o anlamda 'hoca' lazim nede bir 'efendi'..
Herseyin asirisi zararlidir..

Kiyamet hacilardan hocalardan kopacak derken sanirim 'o tür' haci hocalardan bahs ediliyor :31:

:19:

Baska bir konuda da yazmistim..
Ben dinimi Allahin kelami Kur'an-i Kerim ve Efendimiz s.a.v'in ögrettikleri ile yasayabilirim..
Bana ne bir o anlamda 'hoca' lazim nede bir 'efendi'..
Herseyin asirisi zararlidir..

Kiyamet hacilardan hocalardan kopacak derken sanirim 'o tür' haci hocalardan bahs ediliyor :31:

Şuan söyleyeceklerim belki bazılarına göre cahilce olabilir ama benim düşüncem şu..
Madem ''müslümanım'' diye söylüyosun.Allah rızası için evleniyosun, evleneceksin.Neden insanları zor duruma sokacak şeyler istiyosun.
Biz istediği herşeyi yapsak inanın bi süre sonra evde cinayet bile işlenir.
Babamın cok sert ve sinirli olmasından 11 bin tl borcu söyleyemedik.Ondan gizli ödüyoruz.
Bazen veriyoruz bazen veremiyoruz, durmadan sıkıştırılıyoruz bu konuda.
O borç bitsin diye annem gece çalışıyor ama yok..
3 gündür kadın balık gibi alık alık bakyor yok dese olmuyo olur dese olmuyo...
Arada kalmış durumda.
Ben çalışmıyorum şuan bıkac ay ıcınde calısmayı düşünüyorum ama kendi çeyizim var daha ve aileme eve yardım edicem.
Birde benden yardım bekliyor abim çalışırsam.
Kafam öyle karıştı ki..

Şuan söyleyeceklerim belki bazılarına göre cahilce olabilir ama benim düşüncem şu..
Madem ''müslümanım'' diye söylüyosun.Allah rızası için evleniyosun, evleneceksin.Neden insanları zor duruma sokacak şeyler istiyosun.
Biz istediği herşeyi yapsak inanın bi süre sonra evde cinayet bile işlenir.
Babamın cok sert ve sinirli olmasından 11 bin tl borcu söyleyemedik.Ondan gizli ödüyoruz.
Bazen veriyoruz bazen veremiyoruz, durmadan sıkıştırılıyoruz bu konuda.
O borç bitsin diye annem gece çalışıyor ama yok..
3 gündür kadın balık gibi alık alık bakyor yok dese olmuyo olur dese olmuyo...
Arada kalmış durumda.
Ben çalışmıyorum şuan bıkac ay ıcınde calısmayı düşünüyorum ama kendi çeyizim var daha ve aileme eve yardım edicem.
Birde benden yardım bekliyor abim çalışırsam.
Kafam öyle karıştı ki..

Kimsenin zoruna gitmesine gerek yok.
Az biraz dini bilgisi olan bir müslüman Hz. Fatima anneminin ceyizinde 3-5 cok gerekli esyadan baska bir sey olmadigini bilir.
Ha tamam artik hersey cok farkli sadece bir seccade bir elbise ile evlenemeyiz dogru.
Ama insan yorganina göre ayagini uzatabilmeli.
Sirf evleniyorum diye evlenecegim adami ve ailesini yada kendi ailemi sömürmeme ne gerek var?

Son düzenleme:
Kredi meselesi ile diger konuyla karistirmisim özür dilerim :34:

Aile' yi görmek istememek üstelik cemaatle bana saçma geldi, yani aile kızının evleneceği insanı nasıl görmek istemez? Benim babam erkek arkadaşım için memleketine kadar gidip araştıracağım demişti. Sevgilimin yaşadığı il, ilçeden kime rastlarsa direkt onları soruyor tanıyor musunuz diye?

Üstelik bir kere de evlenip boşanmış. Hani derler ya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye, çok daha fazla ince eleyip sık dokuması lazım aslında.

Bu kısım biraz düşündürücü?

Bir diğeri de ben bilezik isteme işini saçma buluyorum, karşı tarafın maddi durumu ne elverirse o olsun düşüncesindeyim. Bayan maddi durumu iyi olsa da hoşlanıyor demek ki, bilezik isteyince de ev eşyasını abartmamakla dengelemek istedi herhalde..

Kayınvalideyle oturma işini bende onaylamıyorum en doğrusunu yapıyor.
Kuru ekmek yerim yine de kendi evimde otururum. :ssz:

abin müge anlinin programina katilirsa hiç şaşirmam? bu arada kendisi çalişiyor mu?bütün parayii sizden istiyor da kendisi çalişiyorsa hiç mi birikim yapmadi....acaba sizi nikaha çağirmayi da düşünüyorlar mi?banada bu olay şüpheli geldi..bence kesinlikle bu kişiye altin falan almayin...kabullenmiş gibi gibi gözükp abiniz vasitasi ile kadina yanaşmaya çalişin...

Back
X