- Konu Sahibi SessizveDerinden
Kimsenin zoruna gitmesine gerek yok.
Az biraz dini bilgisi olan bir müslüman Hz. Fatima anneminin ceyizinde 3-5 cok gerekli esyadan baska bir sey olmadigini bilir.
Ha tamam artik hersey cok farkli sadece bir seccade bir elbise ile evlenemeyiz dogru.
Ama insan yorganina göre ayagini uzatabilmeli.
Sirf evleniyorum diye evlenecegim adami ve ailesini yada kendi ailemi sömürmeme ne gerek var?
Tam olarak ta söylemek istediğim bu..
Aile' yi görmek istememek üstelik cemaatle bana saçma geldi, yani aile kızının evleneceği insanı nasıl görmek istemez? Benim babam erkek arkadaşım için memleketine kadar gidip araştıracağım demişti. Sevgilimin yaşadığı il, ilçeden kime rastlarsa direkt onları soruyor tanıyor musunuz diye?
Üstelik bir kere de evlenip boşanmış. Hani derler ya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye, çok daha fazla ince eleyip sık dokuması lazım aslında.
Bu kısım biraz düşündürücü?
Bir diğeri de ben bilezik isteme işini saçma buluyorum, karşı tarafın maddi durumu ne elverirse o olsun düşüncesindeyim. Bayan maddi durumu iyi olsa da hoşlanıyor demek ki, bilezik isteyince de ev eşyasını abartmamakla dengelemek istedi herhalde..
Kayınvalideyle oturma işini bende onaylamıyorum en doğrusunu yapıyor.
Kuru ekmek yerim yine de kendi evimde otururum.![]()
Altın işi evet makbulü öyledir.Benim babam müstakbel kayınpederime aynen şöyle dedi ''senin elinden gönlünden ne kopuyosa ne geliyosa okadar yap, bizde kız alcaz eden bulur''dedi. oda diğer geline ne olduysa kızınada aynısı yapılacak dedi.ve ben birgün bile eltime kaynanama görümceme falan hiç sormadım konusunu dahi açmadım.