• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorunlar

Tamam işte siz koyun. Konu ikimizle alakası birşeyse fikirlerimizi belirtelim ama üçüncü kişiler olursa biz olmaktan çıkıyor işte. Bu sefer aile savaşına dönüyor. Yok sen benim kız kardeşimi sevmiyor musun vs vs. Halbuki hiç alakası yok. Biz artık evlendik iki kişiyiiz herkes gider biz ikimiz kalırız. Üçüncü kişiler için ben eşimi kırmam sahiplenirim. Kendi ailem icinde gecerli benim icin önce eşim sonra ailem. Ailemi sevmiyorum anlamına gelmiyır bu sonucta. Ben onun kız kardeşine güleryüz vs gosterirken o benim abime fenerbahceyle ilgili komik bi story attı diye gıcık oldu. Adam kendi sosyal medyasında istediğini paylaşır. O gün bugündür abime gıcık hissediyordum. Kimse kusura bakmasın ben onun kardeşine güzel davranacagım sırf bir story için abime gıcık olscaksa iyi ki koymamışım o fotogrsfı oraya. İşte konu bu sefer buralara kadar geliyor.

Aslında siz de Kocanız gibisiniz ilişkinizde ailelerinizi çıkarmanız lazım..

Herkes evine gider siz meydanda kalırsınız.

Benim bir tanıdığım da ailesi için gül gibi karısını boşadı. İkisinde şimdi çok pişman evlilipimize sahip çıkamadık diyorlar.

Hatta erkek olan, bir aile buluşmasında ağlamıştı sanki ailesi yüzünden evliliğini bitiren onlar değil gibi.

Ailesi de öyle karışmıyorlardı ama evlenince ikisinde kendi ailelerine garip bir şekilde yapışmışlardı. Kız çamtasını alıp alıp gidiyordu oğlanda her şeyi ailesine anlatıyordu 6 ay evli kaldılar.

Son düzenleme:
Beni evde yalnız bırakıp ertesi gün ailesiyle düğün uemegine gidip akrabalara boşanacagımızı yayınca bende cıktım istanbula geldim. Ama psikolojim nırmal degil tabi. İki üç gün sonra aradım onu. Beni hiç aramamasına rağmen. Terapiste gidelim diyecektim. Açmsdı geride dönmedi. Avukstı aradı beni avukatınız beni arayacaktı diye. Sonra da bu ilişkide ben daha cok seviyormusum dedim bıraktım. Ev sahibimizi aradım bi ara. Oglum acele karar vermeyin demis. Adama sürekli ben boşancam diyomus. Allah herkesin yolunu açık etsin. Bışanma davasını açan benim zaten.

Eşin çocuk gibiymiş, malın sonradan aklı başına gelir o zamanda iş işten geçer

Aslında siz de Kocanız gibisiniz ilişkinizde ailelerinizi çıkarmanız lazım..

Herkes evine gider siz meydanda kalırsınız.

Benim kaynım da ailesi için gül gibi karısını boşadı. İkisinde şimdi çok pişman evlilipimize sahip çıkamadık diyorlar.

Çümçnkü herkes evinde d
Ben hiç karıştırmadım ailemi bir kere yaptım o hatayı dahada yapmadım. Boşanacagımı duyunca çok şaşırdılar hatta. Sorunları anlatınca neden anlatmadın dediler. O çıkaramadı ailesini

Ben tamamen dekor amaçlı söyledim. Kız kardesini cok sevdiğimi biliyor. Kız kardeside beni seviyor. Bunda bir problem yok. Ben yeni gelin oldugum için modern bir oturma odamız vardı. Oyüzden asmak istemedim. Duvar bombıştu saat bile almamıştık. Holün sonundaki duvara asabilirsin dedim seçenekde sundum. Yada şimdişik kalsın oglumuz olunca odasına asarız dedim. Erkekler dekordan bir kadın kadar anlayabilecegini düşünmüyorum.
Ay okumadım devamını ama şurda da kendini savunmaya çalışma ya sonuna kadar haklısın.
Hadi kardeşiyle olan resmi neyse konsolda da durabilirdi ama Fenerbahçe konseptli iş eğitimi dersi ödevine o kadar meraklıysa gitsin Kadıköy’de yatsın bundan sonra. Ay sinir bastı düşününce bile. Neden hep sen geçinmeye çalışıyorsun azıcık da o geçinmeye çalışsın. Sanki ev değil kahvehane bana.

Ay okumadım devamını ama şurda da kendini savunmaya çalışma ya sonuna kadar haklısın.
Hadi kardeşiyle olan resmi neyse konsolda da durabilirdi ama Fenerbahçe konseptli iş eğitimi dersi ödevine o kadar meraklıysa gitsin Kadıköy’de yatsın bundan sonra. Ay sinir bastı düşününce bile. Neden hep sen geçinmeye çalışıyorsun azıcık da o geçinmeye çalışsın. Sanki ev değil kahvehane bana.
Bilmiyorum ya yeni gelinin evine karışılmaz hemen. Yeni gelinim yeni hevesler öncelik bizim olmamız istemem normal. Daha bir yıl bile olmadan ailesinin yüzünden bu konularla ugrasıyor olmamız saçma bence. Huzur bulmak için evlendim ben. Böyle huzursuzluklarla uğrasmak icin degil ki. Bizde evliliği yeni tecrübe ediyoruz sonucta biraz zaman ve alan tanınmalıydı

Fotoğraf meselesinde inanılmaz haklısın. Ben evimi minimalist döşedim, 2 yıl sonra ilk kez girişe bir fotoğrafımızı koyabildim. Bir de görümce fotosu mu koyacağım?

O fotoğrafı koymadım diye kavga çıkardığı an o resmi camdan atar, o kocayı da boşardım. Geç bile kalmışsın.
Ben öyle birşey yapsam o an boşanırdık🤣

Ay ruhum darlandi ama sonuna kadar okudum. Iyi bile dayanmissin. Baya sistematik baski kurmaya calismislar uzerinde. Zaten aileye yakin oturup mutlu olan cift gormedim. Kurtuldugun icin 2 rekat sukru namazi kil, bi fakir filan doyur. Her konuda haklisin. Tek bir konuda bile kendini suclu hissetme. Hasta bi aileyle ugrasmissin bu kadar zaman.
Sagolun yorumunuz için. İlk başlarda acaba şöyle mi yapsaydım böyle mi yapsaydım çok dedim. Ama şuan demiyorum. Beni zaten hiç sevmemiş. Oyüzden yoluma bakıyorum💐

ay nie öyle dedin bacım 😱ben salak asıklardanım o zaman 🙈 kocamın çocukların doğum günü konsepti için kartondan yaptığı Cakmaktasların arabası salonun ortasında duruyor 🙈
Ay benim salonum moda dergisinden çıkmış gibi valla koyamam öyle fener mener pis pis şeyleri 😂 kocama olan aşkım da na buraya kadarmış valla😂

En büyük hatanız işten ayrılmak olmuş Tamam sizin için Giden gitmiş fakat buraya okuyan genç kızlarımız olacaktır bir evlilik için asla içten istifa edip başka bir şehre gidip evde oturmayı kabul etmeyin asla asla Sizi seven sizi hayatında isteyen erkek kendi yaşam koşullarını size göre oluşturacak bunun başka yolu yok bu Hanım kızımız evlenmeden önce ben bankacıyım istifa ediyorum işsiz kalacağım Başka bir şehre gideceğim eşimle orada evleneceğim diye konu açsa Ben ona kesinlikle yapma çok büyük hata olur Bir seneye boşanırsın derdim yemin ediyorum derdim Çünkü ben artık belli bir yaşa gelmişim her şeyi görüyorum burada da okuyoruz görüyoruz yani büyük hata büyük yanlış insan bunu yapmamalı Diğerleri de bundan sonra geliyor zaten yani çalışan ve meslek sahibi bir kadın olsaydınız bunları yaşamayacaktınız

Ay benim salonum moda dergisinden çıkmış gibi valla koyamam öyle fener mener pis pis şeyleri 😂 kocama olan aşkım da na buraya kadarmış valla😂
kayınvalideme bu yüzden tartıştıgımızı söyledim. Başka bir tartışmamız için bize gelmişti o ara söylediö. O tablo orda olmaz. Galatasaraylı biri gelirse ayıp olur dedi🤣🤣🤣🤣🤣 benimde öyleydi. Klasik yeni gelin işte. Sal be Kardeşim işine git gel. Yemegin çayın kahven önüne geliyor. Dekor senin neyine🤣

En büyük hatanız işten ayrılmak olmuş Tamam sizin için Giden gitmiş fakat buraya okuyan genç kızlarımız olacaktır bir evlilik için asla içten istifa edip başka bir şehre gidip evde oturmayı kabul etmeyin asla asla Sizi seven sizi hayatında isteyen erkek kendi yaşam koşullarını size göre oluşturacak bunun başka yolu yok bu Hanım kızımız evlenmeden önce ben bankacıyım istifa ediyorum işsiz kalacağım Başka bir şehre gideceğim eşimle orada evleneceğim diye konu açsa Ben ona kesinlikle yapma çok büyük hata olur Bir seneye boşanırsın derdim yemin ediyorum derdim Çünkü ben artık belli bir yaşa gelmişim her şeyi görüyorum burada da okuyoruz görüyoruz yani büyük hata büyük yanlış insan bunu yapmamalı Diğerleri de bundan sonra geliyor zaten yani çalışan ve meslek sahibi bir kadın olsaydınız bunları yaşamayacaktınız
Kesinlikle okadar haklısınız ki🙏🏻🙏🏻 sakın ama sakın yapmasınlar. Aşk sevgi hikaye. El oglu bir anda bırakıp gidiyor kızlar yapmayın etmeyin. Kendinizi geliştirin paranızı kazanın sonra onu hiç etmeyin🙏🏻🙏🏻🙏🏻

İkiniz de çok olgunlaşmış gibi gelmediniz bana
Aslında ufak şeyleri dert etmişsiniz
İki kişi birbirini seviyorsa orta yol bulunurdu ama sevgi göremedim

İkiniz de çok olgunlaşmış gibi gelmediniz bana
Aslında ufak şeyleri dert etmişsiniz
İki kişi birbirini seviyorsa orta yol bulunurdu ama sevgi göremedim
Aslında şu bir ay bize evlilik hakkında çok şey öğretti bence. Burdan dönüp tekrar denenebilirdi. Dha aklı başında belki davranabilirdik. Hayırlısı böyleymis🙏🏻

Bilmiyorum ya yeni gelinin evine karışılmaz hemen. Yeni gelinim yeni hevesler öncelik bizim olmamız istemem normal. Daha bir yıl bile olmadan ailesinin yüzünden bu konularla ugrasıyor olmamız saçma bence. Huzur bulmak için evlendim ben. Böyle huzursuzluklarla uğrasmak icin degil ki. Bizde evliliği yeni tecrübe ediyoruz sonucta biraz zaman ve alan tanınmalıydı
O alanı tanıtacak kişi kocandi maalesef :(

Aslında şu bir ay bize evlilik hakkında çok şey öğretti bence. Burdan dönüp tekrar denenebilirdi. Dha aklı başında belki davranabilirdik. Hayırlısı böyleymis🙏🏻
Karşı tarafın bir girişimi oldu mu yeniden denemek için

Haklı olsbilirsiniz tabiki. Haklı oldugunuz yerler var. Eşimde şöyle düşünebilirdi. Karım hole as diyorsa ozaman hole asayım bende. Neden illa oturma odası🤣 yada bekle çocugumuz olunca odasına asalım. Bagırıp cagırıp televizyonun yanındaki yapay çiçeği hole koyup ozaman bu cicekde burda duracak demenin bencr bir manası yok
Tamam ama o ev sadece size ait değil, siz ne derseniz o yapılacak siz nereye isterseniz oraya koyulacak değil ki ya da belki hiç oğlunuz olmayacak da odasına asın. Siz birbirinizle aynı evin içinde eş olarak benimsememişsiniz

Karşı tarafın bir girişimi oldu mu yeniden denemek için
Hayır hiçbir girişimi olmadı. Evde yalnız kaldığımda gelmedi. İstanbula döndüm 1 ay geçti ne mesaj ne arama. Ben yinede bir yuva kolay kurulmuyor diye gurur murur yapmadım aradım.istanbula döndükten sonra. Telefonumu açmadı. Geride dönmedi. Avukatını arattı. Avukatınız beni arayacaktı dedi. Ondan sonrada saldım bende.

Eşiniz iyi sabırlıymış evde her eşyaya böyle siz karar veriyorsanız. Böyle küçük şeylerden kavga kopmaması için biraz hoşgörülü olmak lazım. Sizin evliliğinizde eşiniz bunu üstlenmiş. Ama her erkekte işlemez. Böyle kopuverir. Pire için yorgan yakmak olmuş iki taraf için de. Gerçi ilk seneden boşanmaya gidiyorsa zaten ikisinin de geçinmeye gönlü yokmuş. Hayırlısı olmuş.
salonumun ortasinda 4 cerceve ogretmen ogrenci resmi ve kocaman bir çivili kütük istememem, evimde onun icin degerli olan cizimlerden 10unu degil de sadece 3ünü asmam onu sinirlendirecekse sabaha kadar sinirlenebilir.

ayni sekilde esim de küçük bir dolap secti yatak odamiza , ben "yetmez" desem de "daha büyüğünü alırsak oda çok küçülür" dedi ikna etti. oysa benim baba evinde tek basima kullandigim dolabim onun en az iki katiydi. sonuc olarak ben eve temelli tasinmadan evdeki kiyafetlerimin 3te ikisinden kurtuldum. kimini verdim, kimini attım. Hayatim boyunca hep ayni kiloda oldugum icin tonla ozel gün elbisem var, onlar mesela bazanin altinda duruyorlar, guzel biryere gideceksem baza altindan aliyorum 😅 mecbur yazlik kislik ayikladim onlar da devamli bazanin altindan cikip iniyorlar, cok konforsuz benim icin. kış icin bile iki montum asılı, üçüncüsünü giyineceksem baza altindan aliyorum. bence bu da fedakarlık :) karsilikli anlayisli olmak lazim. Ben de gittigim yerlerden magnet alirdim yillarca . benim kutunun büyüklüğünü görünce "hepsini koymayalim buzdolabina, cirkin durur, en sevdiklerini sec" dedi, tamam dedim. ya da onun her gittigi yerden shot bardagi alma koleksiyonu var, yer yok diye koltuk bazasinda duruyordu - mutfagi toparlasin diye aldigim tezgah ustu rafın bir kısmıni onlara ayirdim.
yani herseye "istemem komple benin dedigim olsun" , "ev kadinindir sen erkek ne alaka dekorasyona karisiyorsun" dememek lazim ama çiftler de begenmedigi seyi soyleyebilmeli.

Bebeğiniz olacak hayırlı olsun. Çocuğunuzun yaptığı saçma sapan bir boyamayı salona asmak isterse ne yapacaksınız merak ediyorum. Ev dediğiniz müze değil bana göre her şey mükemmel olmak zorunda değil. Bu benim görüşüm.

Back
X