Evlilikte tehlike

Şiddet derken? Dayak mı yiyorsunuz?
Öyleyse çok geç, ben şiddetten sonra bir evliliğin düzeleceğine inanmıyorum. Dünyanın en iyi terapisti de gelse, çözemez.
Bir kere el kaldırdıysa geçmiş olsun. Daha da eskisi gibi olamazsınız.
Bir insan kimi döver? Saygı duymadığı, aşağıladığı, ezmek istediği birini döver. Bir insan eşini böyle görüyorsa, o evlilikten hayır gelmez.
Aynen kendimden biliyorum hayır gelmiyor. Ve şiddeti affettikce çığ gibi büyüyor.

Biz nasıl yardım edelim? Boşanmaktan başka bir seçeneğiniz olmamalı.

Kötü giden hiçbir evlilik çocukla düzelmez. Olan yine çocuğa oluyor işte. Bu nasıl bir bencilliktir aklım almıyor.
Zaten çocuğu düzelsin diye yapmadım, kötü giden bazı şeyler vardı ama aşılamayacak kadar değildi ve bebek ile beraber sorunlulukla toparlanır dediğim şeylerdi. Bende biliyorum boşanmayı bebeğimi böyle büyütmemem gerektiğini. Sadece insan yuvası dağılsın en azından bi yerden medet umarım algısıyla bekliyor işte. Sandığınız kadar bilinçsiz bir birey değilim

Şiddet dediğiniz bildiğimiz fiziksel şiddet değildir umarım. Seviyorum dediğiniz için ve karşılıklı şiddet ve saygısızlıktan bahsettiğiniz için çok iyi bir uzmandan yardım alın birlikte. Buna ikna edin eşinizi

Hem dayak yiyormuş hem adama yediriyormus ben öyle anladım

Aynen kendimden biliyorum hayır gelmiyor. Ve şiddeti affettikce çığ gibi büyüyor.
Aynen öyle. Ne affedilir? Pardon denince düzelen şeyler belli günlük hayatta. Yanlışlıkla çarparsın, bir şeyi düşürürsün özür dilersin. Ama birini dövdüğün için özür dileyemezsin. Kefareti aynı değil çünkü.

Terapi almaniz lazim ikinizde. Esiniz gelmek istemiyorsa bile siz muhakkak gidin. Buraya konu actiginiza göre birseylerin degismesini istiyorsunuz. Simdi cocuk da var arada. Muhakkak aile veya tek basiniza terapi. Baktiniz olmuyor bosanmaya da cekinmeyin. Cocugunuzun huzurlu bir yerde büyümesi lazim

Çocuğunuz eğer kız ise oda babası gibi bulup muhtemelen sizin gibi sabredecek

o cocugun sucu ne peki ?
sizin hastalikli iliskinizin parcasi olmak zorunda mi ?
Bu süreci biz istemedik, istemedim. Zaten asla dahil etmiyorum olamazda ve olmasına mahal bırakmadan çözüm aramaya çalışıyorum sadece
Bu çocuk olunca düzelir saçmalığını kim çıkarmış? 10 senedir güllük gülistanlık yaşadığım adamla çocuktan sonraki 2 senede kanlı bıçaklı oldum ben. Hobi olarak her ayın başında boşanma dilekçesi hazırlayıp ay sonunda geri çekiyor
Arkadasım siz iyimisiniz?? Böyle bir evliliğe düzelir belki diyerek bide cocukmu yaptınız onun sucu günahı neydi acaba? Sana bir örnek vereyim bi yakınım sizinle aynı durumdaydı bosanma kararı almışlar çünkü ya o bana zarar vericekti ya ben ona deyip bitirdiler bu işi. Zorla güzellik olmaz Bitirin sizde yardım edilecek bisey yok
Arkadaşım sen iyimisin? Okuduğunu anladınmı? Düzelsin diye çocuk yapmadım. Zaten kötü gidem bazı şeyler vardı ama çokta yıpranmamıştık ama çocuktan sonra sevgi saygı sanki tamamen bitti demek istemedim.

Bu süreci biz istemedik, istemedim. Zaten asla dahil etmiyorum olamazda ve olmasına mahal bırakmadan çözüm aramaya çalışıyorum sadece

Arkadaşım sen iyimisin? Okuduğunu anladınmı? Düzelsin diye çocuk yapmadım. Zaten kötü gidem bazı şeyler vardı ama çokta yıpranmamıştık ama çocuktan sonra sevgi saygı sanki tamamen bitti demek istemedim.
Ben iyimde sizin iyi olmadığınız ap açık ortada. “Bebekle biraz daha toparlanır dediğim hersey dahada battı” bu yazıyı ben yazmadım siz yazmişsınız…
Velevki düzelsin diye çocuk yapmamış olun öyle bir evlilikte cocuk sahibi olmak olmayı düşünmekte akıl işi değil.

“Onu seviyorum” dediğiniz an benim için bu konu kapandı. Allah yavrunuza sağlık sıhhat versin. Zor bir hayatı olacak bu ebeveynlerle zira…
2. Çocuk falan da yapmayın olur da evliliğinizi kurtarmak istersiniz falan (!)
Gerçekten okuduğunuzu anladığınıza eminmisiniz? Zira anladığınızı iddia ediyorsanız konuyu kapatmak mantıklı.

Ben iyimde sizin iyi olmadığınız ap açık ortada. “Bebekle biraz daha toparlanır dediğim hersey dahada battı” bu yazıyı ben yazmadım siz yazmişsınız…
Velevki düzelsin diye çocuk yapmamış olun öyle bir evlilikte cocuk sahibi olmak olmayı düşünmekte akıl işi değil.
Arkadaşlar olan olmuş artık varlığı olan bı masuma olmasaymış demek anlamsız.şimdi çözüme bakın.

Arkadaşlar olan olmuş artık varlığı olan bı masuma olmasaymış demek anlamsız.şimdi çözüme bakın.
Şiddet varken çözüm boşanma. Ama hanımefendi bu seçeneği değerlendirmek istemiyor sanırım.
Buradan gelecek sihirli bir öneriyle her şeyin düzelebileceğini düşünüyor sanırım. Ama tüm kk birleşsek gücümüz yetmez.
Kocanız çoraplarını yere atmıyor ki yani o tür sorunlara vs. ancak çözüm bulunabilir bence. Kayınvalidenizle dalaşırsınız mesela, ona da akıl verirler. Ama şiddete aklı başında hiçbir kadın öneri falan vermez.
Ne diyelim yani, annenin evine git, burnu sürtsün falan mı? Çizdiği portreye göre yola gelebilecek bir adam değil ki.

Back
X