evlilikte yaş farkı

peptyy

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
360
13
643
kocam benden tam 18 yaş büyük 18 yaşında evlendim ozamanlar ,geleceği hiç düşünmeyen küçük bir kızdım ,hayat hep o yaşlarda geçecek gibi algilıyordum dünyayı .o denli büyük görüyordumki ilk yıllarda her şeyi o bilir , ben küçüğüm o beni hep korur , ilk yıllarda başladı korkunç kıskançlık krizleri beni kendime bile yabancı etti .annem kardeşlerim dışında , komşu arkadaş kimseyle muhattap olmadık .şu an oğlum 23 yaşında kızım 17 oldu gençliğimi yaşanmamış hayatımı onlarla yaşıyorum . aslında kötü bir insan değil ama ;o gençliğini doya doya yaşamış ,benimkinini de zehretmiş biri artık gözümde . ne söylese batıyor , hep çevremdeki mutlu ve genç evlilere özenerek bakıyorum . bu sitede eğer kendinden büyük biriyle evlenme planları kuran varsa , bir abla tavsiyesi ;atalarımız ne güzel söylemiş davul bile dengi dengine ,diye en fazla 4 -5 yaş olmalı çiftler arasında yasakkelime

size karşı çıkan olmadı mı o zamanlar? sizin şuan başkalarına söylediğinizi size diyen?

benim eşimde aramda 8 yaş var. ben 24 o 33 :) ben çok mutluyum çok fazla kısıtlamıyorkendisi de çok hareketli gezmeyi seviyor eğleniyoruz.

neyse ki şuan genç evlatlarınız var ve genç ruhunuz düşünceniz sayesinde gidenyıllar geri gelmese de şimdiden sonra mutlu mesut bir hayat sürebilirsiniz.

eşimle aramda 6 yaş var o bile çok geliyor bazen bana.en iyisi 2 veya 3 yaş fazlası gerçekten sıkıntı oluyor

benim eşim benden 2 yaş büyük ama kıskançlığın yaşla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben açıkcası
sonuçta aynı yaşlarda olup eşini aşırı derecede kıskanan kısıtlayan insanlarda var
ama fazla yaş farkı çift arasındaki uyumu olumsuz etkiler bencede.örneğin biri daha deli çağındadır daha enerjiktir gezmek dolaşmak müziğin sesini son ses açmak ister bir diğeri evde tv karşısında oturmayı evden dışarı çıkmamayı ister.tabi zamanla böyle küçük ayrıntılar insanı boğmaya başlar.sıkıntılarda baş gösterir.üstüne birde aşırı kıskançlıkda eklenince artık düşünün ne olur:bbo:
o yüzden bende çiftler arasında fazla yaş farkı olmamasından yanayımvereliniortak

yası büyük olunca sadece sorun kıskanclık olmuo bence baska seylerde de farklılık görülebilecegini düşüünorum o nedenle yas benim için cok önemli en fazla 4 yas fark olmalı ilerde pişman olmak istemiyorum herseyi aynı anda beraber yasamak istiyorum ablacım siiznde dediginiz gibi cok yas farkı olanlar ilerde kesin sorun yasıo

benim eşimle aramda 5 yaş var.. hihoyyyt
bende her zaman yaş farkı çok aşırı olanlara karşı qelmişimdir

Canım, benim kızım 24 yaşında kendinden 17 yaş büyük biriyle çok sevilip çok severek evlendi...Babası da bende çok endişelendik ve çok zor ikna olduk...1,5 yıllık arkadaşlık ve 7 aylık nişan süresince gözüm hep damadın üstündeydi kızı üzer mi yada belki kız pişman olur da vazgeçer diye ama hiç te umduğum gibi olmadı...çok seviyeli,okumuş,tahsilli bir insan eşinin önünü kesmek şöyle dursun kızımı ikinci bir üniversiteye gitmesi için dershaneye gönderebilecek kadar ileri görüşlü,iyi niyetli,işi dolayısıyla yurtiçi,yurtdışı gezilerinde onu yanından ayırmadan,iyiyi kötüyü onu kırmadan anlatan,onu hayata hazırlayan yumuşak huylu biri...benim biricik kızımı prenses gibi bakıyor...demem o ki anlayışlı insan gençken de anlayışlı yaşlıykende anlayışlı bu yaş farkı meselesi gerçekten enteresan bir durum olmaz olmaz dememeli olabiliyor...çünkü bende kız bana ilk söylediğinde asla olmaz diye feryad etmiştim....

çok haklısınn canımmm.istisnalar olabilir ama aradakii büyük yaş farklarıı büyükk uçurumlar anlamına gelioo.

en fazla 6-7 yaşş olmalıı benceeCADIARZU

Peptyy arkadaşım , benim de eşimle aramda 15 yaş var ama senin gibi küçük evlenmediğim için sorun olmadı. Galiba yaş farkı evliliklerde sorun birazda birinin çok genç birinin olgun olmasından kaynaklanıyor. Ama yaş oturunca yaptığın bir evlilik pek sorun teşkil etmiyor gibi.

Bana soran olursa bende önemli olan anlaşmak derim.

Back
X