Evlilikten emin olmak

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.973
3.746
333
Merhabalar kızlar sevdiğiniz kişiyle evlenirken nasıl emin oldunuz , kriterleriniz nelerdi çok kararsızım ben lütfen akıl verin

Henüz evlenmedim. Aynı şeyleri düşünüyorum ben de. Bunun dürüst cevabı büyük ihtimalle gerçekten konuya kafa yoran kimse emin değil. Çünkü çok fazla etken var ve hayat çok belirsiz.

Karar verilecek asıl soru: kiminle evliliğe bir şans verip, denemek istersin? olmalı.

Ben mesela erkek arkadaşım/nişanlımla bir şekilde boşansak da vaktim için pişman olmayacağımı düşünüyorum. Çünkü iyi bir insan ve birlikte olduğum sürede beni mutlu ediyor. Eğer çocuğumuz olur da boşanırsak da iyi bir baba olmaya devam edeceğine inanıyorum.

Benim kriterlerim bunlardı.

Çok aşıktım. Emin olmam icin o zaman yetti. Gençliğin verdiği aklı beş karış havadalik bende oldukca mevcuttu. :)
Gerisine bakmadim cunku aklima gelmedi.
Şükür olsun, eşim de ailesi de cok güzel insanlar cıktı..
Allah ayırmasın biraz da şans işi mi acaba

Sağolun. Biraz da şans işi dediğiniz gibi sanirim..

ben de bu soruyu düşünüyorum bazen.

hafta sonu nişanlandım. mutluyum. erkek arkadaşım da çok iyi, ilgili biri. ama bazen saçma bişeyden ters düşebiliyoruz.
Allah pişman etmesin peki öncesinde nasıl karar verdin

Allah pişman etmesin peki öncesinde nasıl karar verdin

aslında pek karar vermemiştim.

yeni tanışmıştık. 2 ay filanı daha. anlaşıyorduk ve eğleniyorduk. evlensek ya diye şaka ile başladı. sonra ciddi ciddi evlilik planlamaya başladık. öyle gelişti. yüzde yüz emin değildim. hala da değilim, kimse olamaz tabi. ama nasıl desem, anlaşabileceğimi hissettim hep.

ilk evliliginden sonra bosanmis ardindan su anda ikinci evliliginde (henuz yeniyiz ama olsun) COK mutlu olan biri olaraktan soyle diyebilirim. evlenirken 3 seye dikkat etmek gerekiyormus:
1. duygularimiz
2. mantigimiz
3. bilinc alti hissi

ilk evliligim mantigima sigiyordu, gayet asiktimda, ama gelgelelimki icimde derinlerde bir yerlerde evlenme karari verdigimizde biseylerin yanlis oldugunu kesinlikle biliyordum. o hissi bastirdim cunku asiktim ve mantiken evlenmemem icin bir sebeb yoktu. icindeki o hissi yok saymamak cok onemliymis.

kendimce boyle bir sonuca vardim ayrildiktan sonra. ikinci evliligimde ise hic bir tane tereddut bile yasamadim evlilige karar verdigimde. kendimdende ondanda aramizdaki ask sevgi saygidanda emindim cunku. simdiye kadar hicbir gun bile 'acaba' hissine kapilmadim ama dedimya; cok basindayiz. Insallah daim olur.

Dogru karar vermek onemli. sagduyun duygularin ve mantigin kadar 'uyanik' olmali bence. ailenin fikrini hice sayma ayrica.
mutluluklar dilerim:))

Bana gore bunun bir tarifi yok.
Ask bir zaman sonra bitiyor.
Aksini idda edenlere, he canim hee diyorum.

Bosanma asamasinda bir kadin olarak;
Flort doneminde eften puften,kavga etmeye calisirdim.
Tepkilerini, hayata bakis acisini ve utopyasini bilmek isterdim.
Benimle ayni konu uzerinden sacmalayabilmesini olcmek isterdim.
En basa donseydim yani.. bunlari olcer tartardim.

19 yasinda kavak yelleri eserken evlilik karari aldim.. ne kadar aptalmisim.
Donup dolasip kader diyerek baglamak istiyorum.

Evleneceğim kişi olduğuna emindim ama o aralar evlenmek istediğime emin olmadım hatta istemiyordum zamanı var diye düşünüyordum.

Ben de bunu cok merak ediyorum
Eskiden cok buyuk deli cesareti gibi gelirdi asla evlenemem derdim simdi biraz daha sicak bakiyorum ya da yaş oturdukca hayatin gerektirdigini kabul etmeye mi basliyorum bilmiyorum
İki yila yakindir iliskim var birlikte yasiyoruz. kor kutuk asik degilim seviyorum cok iyi anlasiyorum el ustunde tutuluyorum ufak tefek problemler tabiki oluyor ama yarin obur gun ciddi bi adim nasil aticam kara kara dusunuyorum
Radikal kararlar beni cok yoruyor

Asiktim ama icime sinmeyen seyler de vardi ama gormemezlikten geldim... ve bosandim. Ha bir de asla bazi seylerini gorup de ben bunu duzeltirim dememek lazim cunku duzelmiyor
Kesinlikle katılıyorum. 3. Defa boşanmış bir kadın olarak her evliliğimde de bile bile lades demişim. Evlilik öncesi var olan sorunlar, maddi, ailevi, davranışsal, ruhsal, düşünsel her ne ise... çok aşığım seviyorum, nasıl olsa evlenince ben yönlendiririm değiştiririm dememek lazımmış. Kesinlikle değişmiyor, düzelmiyor ve giderek artıyor. Özellikle 1. Ve 3. Evliliğimde evlilik öncesi çok anlaşmazlık ve tartışmalar yaşamıştım. Ve sonuçta da yürümedi. 2. De anlaşmazlık, tartışma yoktu ama adam hareketli ve hiperaktif bir tipti, o da sonunda aldattı.
Yani perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor aslında .

Back
X