• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilime Evlilik Konusunu Nasıl Açmalıyım

Daha 2 aydır tanışıyorsunuz ve evlilik için 5-6 ay tanışma çok kısa süre. Ayrıca biyolojik saatiniz geçmiyor, 33 yaş gayet genç bir yaş. Size mesaj atmaya bile üşenen,ilgisiz sevgilinizle eğer evlenirseniz evde iki yabancı gibi oturursunuz. Sohbet etmek, anlaşılmak en büyük ihtiyaçlarımızdan biri. Bunu iyice bir düşünün derim. Bu işler aceleye gelmez.
5,6 ay kısa diyorsunuz ya. 5 yıl sevgili olup evlenip bu adam aynı kişi mi diyen de var ama. Hani derler ya aynı eve girmeden tanıyamazsın diye. Biraz nasip kısmet sanki. Ve de çok geciksin istemiyorum:( böyle devam ederse zaten olmaz ama içimde bir şeyleri oturtmam lazım

İki aylık sevgilide bı heyecan olur, ne bileyim bı ilgi olur, ki sizde yokmuş, ne konusu acacaksin, adamın öyle bı acelesi yok, biraz da bahane sunuyor gibi, evlenelim diye zorlayacak mısın?

Bende kısa sürede tanışıp evlendim ama ilgi alaka artarak gitti, aksi olsa yürümezdi.

Kızlar merhaba. Konuştuğum kişiyle 2 aydırlık konuşuyoruz. Daha öncede bu tarz bi konu açmıştım. İlgisiz olduğuna dair. Buna yönelik hiç bi şey demedim ama o eskiye göre düzeldi. 2 günde bir buluşuruz. Buluşunca 5,6 saat vakit geçiririz falan. Ama günaydın iyi geceler mesajı yok yani her gün atmaz nadir canı isterse atıyor. Sizce sevgili bu tarz mesajları atmalı mı ? Gereksiz istek mi ? Mesela gün içinde yazmadım kendisi aradı konuştuk falan.
Bunları da geçtim ben başta söyledim evliliğe giden bir ilişki istediğimi. O da ben de düşünüyorum ama birbirimizi iyi tanımalıyız falan dedi haklı da tabii. Ama ben 5,6 ay içinde tanıyıp evlenmek istiyorum. Biyolojik saatten dolayı (33 yaşındayım ) Geçikmişim gibi hissediyorum. Onun araba alma hayali var. 6 ay sonra alacağım falan dedi. Yani bu durumda evlilik daha da gecikecek gibi, kredi de çekecek vs Geç olacak ya da evlilik olmayacak bir ilişkiye emek vermek istemiyorum. Bunu ona nasıl demeliyim zamanla fikri değişir evlilik düşünür mü ya da ? Evlenince birlikte de araba alırız sonuçta ama o arabaya takmış durumda .
Yanlış bir kafadasın.Yaşında gecikmişlik yok.Evlenmiş olmak için mi evleniyorsun mutlu olacağın insanla ömür geçirmek için mi.Daha bismillah 2 ay olmuş.Asıl senin acele etmemen lazım

Yaş ilerledikçe mesajlaşma saçma mı geliyor bilmiyorum işte ani karar verip pişman olmak da istemiyorum
15 senedir evliyim düzenli Asla Günaydin İyi geceler falan yazmadim o da yazmadi

Bunlar kücük detaylar büyük resmi gör

Adam liste yapmis olabilir araba ev dügün gibi

33 yaş yasli gec degil bunu kafana takma

Evlenmek icin de evlen me

Yok, konu sahibi adama bir araba alsın, kendisinin varsa direkt nikah dairesine gitsinler. :))

İnsan 5-6 ayda sınıf arkadaşını ancak tanır, o da az çok. Ama konu sahibi evlenmek istiyor.

Daha ortada gözle görülür bir iletişim yok. Ben böyle bırak evlenmeyi arkadaş olmam. Adamın " önce birbirimizi tanıyalım " demesine sonuna kadar katılıyorum.

Böyle paldır küldür yola çıkan yolda kalır.
Konu sahibi ille de çocuk, ille de çocuk diyorsa adamla hemen evlensin, hemen de çocuk yapsın. Ama 1-2 sene içinde ayrılıp çocuğuna tek bakmayı da göze alsın.
Kaç ayda tanınır önerin nedir? Yani haklısın acele etmemek gerekiyor ama yaştan dolayı boşa emek vermek istemiyorum

Kaç ayda tanınır önerin nedir? Yani haklısın acele etmemek gerekiyor ama yaştan dolayı boşa emek vermek istemiyorum
Aslin da ayni evde yasamaya baslayinca gercekten tanirsin

Simdilik huyunu suyunu neye kizar neye sevinir ne yer nereye gider gibi yüzeysel seyler

Esimle ilk kavgami Asla unutmam 1 yil sevgili1 yil nisanli kaldik adam kültablasinin yerini degistirdim diye söylendi Hatta sen bu evde her seyin yerini degistirdin düzenimi bozdun demisti fena kapistik sonra özür diledi neymis alisamamis mis

Yani tam tanimak zaman alir

Bence evlilik konusu açmayın
zaten siz baştan söylemişsiniz niyetinizi
Beyefendi araba almaktan bahsetmişse
Önceliği araba almak, evlilik değildir
Hem zaten çok erken bu konuları açmak için
Seviyorsanız zamana bırakın hem tanımış olursunuz

Bende mesaj ilgi beklerim sizin gibi
Yorum için teşekkür ederim zamana bırakayım haklısınız

Yorum için teşekkür ederim zamana bırakayım haklısınız
Birde şöyle bir şey var bir erkek evlilik fikrini kafasına koymuşsa
Aradığı kadını bulmuşsa , sizin hiç konu açmanıza bile gerek kalmaz çünkü 6 ay bile geçmeden teklifi yapar

Çok konu okudum reel hayatta da duydum gördüm
5 yıllık ilişkisini bitirip 1 ay içinde evlenen erkekler var
Max 6 ay bekleyin ve gözlemleyin bundan koca, baba olur mu

Kızlar merhaba. Konuştuğum kişiyle 2 aydırlık konuşuyoruz. Daha öncede bu tarz bi konu açmıştım. İlgisiz olduğuna dair. Buna yönelik hiç bi şey demedim ama o eskiye göre düzeldi. 2 günde bir buluşuruz. Buluşunca 5,6 saat vakit geçiririz falan. Ama günaydın iyi geceler mesajı yok yani her gün atmaz nadir canı isterse atıyor. Sizce sevgili bu tarz mesajları atmalı mı ? Gereksiz istek mi ? Mesela gün içinde yazmadım kendisi aradı konuştuk falan.
Bunları da geçtim ben başta söyledim evliliğe giden bir ilişki istediğimi. O da ben de düşünüyorum ama birbirimizi iyi tanımalıyız falan dedi haklı da tabii. Ama ben 5,6 ay içinde tanıyıp evlenmek istiyorum. Biyolojik saatten dolayı (33 yaşındayım ) Geçikmişim gibi hissediyorum. Onun araba alma hayali var. 6 ay sonra alacağım falan dedi. Yani bu durumda evlilik daha da gecikecek gibi, kredi de çekecek vs Geç olacak ya da evlilik olmayacak bir ilişkiye emek vermek istemiyorum. Bunu ona nasıl demeliyim zamanla fikri değişir evlilik düşünür mü ya da ? Evlenince birlikte de araba alırız sonuçta ama o arabaya takmış durumda .
Şimdi tek tek gideyim 33 yaşındasınız bir erkek canı isteyip mesaj atıyorsa canı istemeyip atmıyorsa onun sevgisini başta bir sorgulamak lazım demek ki sizi cepte biliyor bu 1 ,2 ayda evlilik düşünmez kimse ki siz evlenmek amacıyla mı bir araya geldiniz bu da önemli bir soru yoksa sevgili olmak mı amaç bence seni oyalıyor tavrını koy ben evlilik niyetiyle bir araya geldim de yoksa birbirimizi oyalamayalımm de yani konuş çizgini çek yok o yok şu bahane diyorsa da bırak o adam evlilik düşünmüyor demektir araba senden önemliyse alsın arabasını kullansın boşuna zaman geçirme

Benim için 2 sene, ama sana güzellik yapayım en az 1 sene diyeyim. :)

Boşa emek vermek istemiyorsan önce aranızdaki iletişimin güçlenmesi lazım, evlilikten çok bu önemli. Eğer iletişim iyi olmazsa istersen 3 sene konuşmuş olun, zaten o 3 senenin en az yarısı iletişimsizlikle geçeceği için bir şey anlaşılmaz.

Ben olsam " birbirimizi daha iyi tanımak için daha çok vakit geçirelim" derdim. Karşı taraf asıl karakterini 5 aydan sonra yavaş yavaş göstermeye başlar. Baktın anlaşamıyorsunuz ayrılırsın. Baktın anlaşıyorsun 1 sene sonunda evlenebilirsiniz.

Adam senle sevgili olduğunun farkında bile değil nerdeyse evlilik diyorsun. 2 ayda neresine güvendin?

Yok, konu sahibi adama bir araba alsın, kendisinin varsa direkt nikah dairesine gitsinler. :))

Buna da yol yapıyor, araba alsa hayır demez böyle erkekler.

Kadınların Türkiye’de evlilik konusunda nasıl bi baskı altında olduklarını biliyorlar.

Ki zaten konu sahibi evlenelim demiş.

Araba diyor yani bana araba için arka çıkarsan sorun çözülür konu evliliğe gelir demeye çalışıyor.

Yoksa bi erkek araba almaya çalıştığını kız arkadaşına söyler

Yaşım geçiyor telaşıyla muhtemelen yanlış evlilik yapacaksınız adınıza çok üzüldüm zaten 33 yıl beklemişsin kendini layık gördüğün bu mu 2-3 yıl daha beklesen hiçbir şey kaybetmezsin senin bebek gibi sevilmeye ilgi görmeye hakkın yok mu ? Erkekler sevdiği kadını bulunca bunları kadının düşünmesinegerek kalmaz

İki aylık sevgilide bı heyecan olur, ne bileyim bı ilgi olur, ki sizde yokmuş, ne konusu acacaksin, adamın öyle bı acelesi yok, biraz da bahane sunuyor gibi, evlenelim diye zorlayacak mısın?

Bende kısa sürede tanışıp evlendim ama ilgi alaka artarak gitti, aksi olsa yürümezdi.
İlk başta çok mu ilgiliydi yani. Yani ilkte çok yükselenlere de acele gelen acele gider diyorlar ya. Ya da o çok abartı ilgi yapmacık da diyorlar

Konu sahibi kendinize gelin :) Anlıyorum yaşı kafanıza takıyorsunuz(bence çok yanlış) ama bu kafayla giderseniz berbat bir evlilik yapıp hayatınızı mahvedeceksiniz. 2 aydır tanıdığınız adama bu kadar anlam yüklemek niye?
5-6 ayda evlilik olur mu? Ne kadar tanıyacaksınız da eşim diyebileceksiniz? Yanlış sulardasınız valla.

Yanlış bir kafadasın.Yaşında gecikmişlik yok.Evlenmiş olmak için mi evleniyorsun mutlu olacağın insanla ömür geçirmek için mi.Daha bismillah 2 ay olmuş.Asıl senin acele etmemen lazım
Yani sizde ideal süre ne olmalı. Kaç ayda bir insanı tanışabiliriz. Evlenmek için evlensem şimdiye kadar evlenirdim inanın. İçime sinsin seveyim ve mantığıma da uysun tamam benim için

15 senedir evliyim düzenli Asla Günaydin İyi geceler falan yazmadim o da yazmadi

Bunlar kücük detaylar büyük resmi gör

Adam liste yapmis olabilir araba ev dügün gibi

33 yaş yasli gec degil bunu kafana takma

Evlenmek icin de evlen me
Teşekkür ederim ❤️ o 30 yaşında ama onun için yani bir erkek için yolun başında zaten ben 33 hadi 1 yılda tanı 34 olsun. O da sonunda evlilik olursa tabii bu belirsizliği sevmiyorum işte

Back
X