evlilikten hemen bahsetmeli mi

handemiray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2020
495
433
103
32
merhabalar ilişkim yeni bitti bu konuda hala kendimi düzeltmeye çalıştığım şeyler var sizlerin değerli yorumları sayesinde öfke kontrolü üzerinde çalışıyorum şuan mesela
kafamı karıştıran bir diğer konu evlilik bahsi. İlişkimde evlilik istediğimi en başından söylemiştim o da kabul etmişti fakat 8 ay sonra aceleci buldu beni terk etti falan
soruma gelecek olursam evlilik bahsini ilişkide açan taraf olmamak mı daha doğru? yoksa isteklerimizi net bir şekilde belirtmemizde yarar mı var? evlilik meraklısı gibi görünmiyim derken evlilik olmadan vakit geçirmeye müsait ilişkiden ve karşıdakinden birşey talep etmeyen kadın durumuna mı düşerim? bu iki fikir arasında sürekli gidip geliyorum. Bazen de diyorum ki of hande bunlar ufak ayrıntılar kafayı yedin düşüne düşüne bu iş kısmet olacağı varsa karşıdaki yeterince isterse nası davranırsan davran hiç farketmez herşey olacağına varır diyorum.
Özellikle evli arkadaşlardan yorum bekliyorum hatırlamaya çalışın lütfen siz nasıl davranmıştınız.

Eşimle tanistigimda evlilik dusunmuyordum dolayisiyla evlilikle alakali hicbir sey konusmadim, eşim de evlilikle alakali hicbir konu açmadan pat diye evlilik teklif etmişti sonunda.

Evlilik dusunuyor dahi olsam konusunu ben açmazdim sanirim. Beni "nasil gorur" diye dusunmekten degil ama bunu ben soylemeden once karsi taraftan duymak isterim ben. Evlenmek isteyen biri sen muhabbetini açmadin diye evlenmekten vazgecmez.

Akışına bırak olacağı varsa olur elbette takılma ama ilişki o ciddiyetini kendi yoğrulup bulur
benim yaptığım yanlış akışına bırakmamak oldu işte. zorla anneyle tanışma nişan yaptırmak istemedim eninde sonunda boşanırız adamı zorlarsam diye düşünürüm hep ama gerginlik çıkarttım hep işte o da benim kadar evlenmeyi istesin istedim..

genelde kaçıyorlar evlilikten ben de soğudum zaten bu fikirden bıktım flört bile etmiyorum artık olur da edebilirsem yine diye fikir istiyorum burdan

genelde kaçıyorlar evlilikten ben de soğudum zaten bu fikirden bıktım flört bile etmiyorum artık olur da edebilirsem yine diye fikir istiyorum burdan

Kimse evlilikten kacmiyor. Evlilik dusunmeyen adamlar bile karşisina asik oldugu bir kadin cikinca koşa koşa evleniyor.
O evlilikten kaçmak degil, "sizinle" evlenmek istemiyorlar. Her flort ettigimiz, sevgili oldugumuz insanla evlenmek isteyecegiz diye birsey yok.

Nişanlım ile ilk görüşmemizde bak ben evlenmem demiştim. Evlilik istemiyordum. He dedi geçti. 1 ay sonra evlenme teklif etti. Mırın kırın ettim ciddiye almadım falan. İkna etti beni ve şuan evleniyoruz. Hala evliliğe karşıyım. Yani karşıyım dediğim gereksiz buluyorum ama hem ailelerin gönlü olsun hem de sevgilimin dedim. Zaten beraber yaşıyoruz girdik bir yola.
Bence evlenmeliyim kafasındaki insanların enerjisi karşıyı itiyor. Bir yandan da isteklerin konusunda dürüst olmak lazım. Yalnız evlilik bence zaman gerektiren bir karar. İlk başta konuşulmamalı. Ben 1 yılda ikna oldum mesela. Bu sürede de aynı evde yaşadık. Birbirimizin huyunu suyunu öğrendik.

Bahsette adam kaçsın

Şahsen tanıştığımız ilk gün evlilikle ilgili düşüncelerimi paylaştım. Ilerde ciddi niyeti olmayanın ne ben zamanini çalarim, nede o benim zamanımi çalsın. Ben hayatımla genelde o kadar meşguldum ki tümünü bir erkege bağlamıyordum. Baştan kimse o havalara girmesin.

Nişanlım ile ilk görüşmemizde bak ben evlenmem demiştim. Evlilik istemiyordum. He dedi geçti. 1 ay sonra evlenme teklif etti. Mırın kırın ettim ciddiye almadım falan. İkna etti beni ve şuan evleniyoruz. Hala evliliğe karşıyım. Yani karşıyım dediğim gereksiz buluyorum ama hem ailelerin gönlü olsun hem de sevgilimin dedim. Zaten beraber yaşıyoruz girdik bir yola.
Bence evlenmeliyim kafasındaki insanların enerjisi karşıyı itiyor. Bir yandan da isteklerin konusunda dürüst olmak lazım. Yalnız evlilik bence zaman gerektiren bir karar. İlk başta konuşulmamalı. Ben 1 yılda ikna oldum mesela. Bu sürede de aynı evde yaşadık. Birbirimizin huyunu suyunu öğrendik.

Karşınızdaki kişiye bağlı bence.
Görüşmeye başladığım adam daha ilk aylarda evlilik lafını etse ben kaçardım.

Niyetiniz evlenmek için birisiyle görüşmek olduğuna göre bir süre görüştükten sonra direkt ne zaman evleniriz diye doğrudan söylemek yerine hafif hafif belirtebilirsiniz.

eski sevgilim bana aşık olduğunu söylerdi hep ama ben evlilikten sürekli bahsettiğim için terk ettiğini söyledi beni. yani haklı olabilir mi belki evlilik lafını gündeme getirip durmam üzerimde bir erkeksavar sıkmış etkisi yapmıştır?

bana kadın halimle ilk dönemlerden direkt evlilik moduyla gelen biri itici gelir mesela.
bence bu nasıl davranmalıyım gibi taktiksel bir olay değil. hayata paralel bakabilmekle alakalı.

ancak yine de birini tanımadan evlilik konusunu gündeme getirmek bence doğru değil. sonuçta belli yaşa gelen hemen herkes ilişkisini ciddiyete taşımak ister. fakat bunu daha uyumlu muyuz kısmını görmeden dile getirmek bana o kişiyi değil de sadece evliliği istemek gibi geliyor.

Devamli evlilige zorlamak tabi ki itici bir etki yaratir ama sevgili olup " sana aşık degilim" diyen mi var zaten.

Bu kadinla hayati geciririm diye dusunecek kadar aşık olan adam her turlu evlenmek istiyor buna eminim. Ama biriyle ilişkiye basladin diye hemen evlilik muhabbetlerine girmemelisin bu cidden itici birsey, evlenecek olan adam sen agzini acmasan da ister. Senin zorlamanla ittirmenle olan evlilikten de hayir gelmez zaten. İmzayi attirmak bir vaşari degil, evlilik ömürlük birşey, mutlu olamazsin birinin zorlayarak.

tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim iyi ki varsınız tamam bundan sonraki ilişkimde birkaç ay daha sabırlı oliyim bari öff

ben net olunması taraftarıyım. akışına bırakmak pek doğru gelmiyor belli zamandan sonra. yani yaşlar ileri ise, meslekler oturdu ise çok beklemenin manası yok diye düşünüyorum.

Ben de bir insanın , eğer hayatındaki kişi ile evlenmeyi düşünmüyorsa evlilikten kaçtığını düşünüyorum. Kimse aşık olduğu, sevdiği, anlaştığı kişiyi, evlenmem diyerek kaybetmeyi göze almaz.
5 yıllık ilişkim vardı eskiden, ben hep evlilik lafı açtım son yıllarda, o hep düşünmüyorum diyordu, nitekim bu tartışmalarla yıprandık ayrıldık. Biz ayrıldıktan sonra bir kızla çıkmaya başladı, 2 sene sonunda evlendiler mesela. Demek ki benimle evlenmeyi düşünmüyormuş dedim.
3 ay önce ayrıldığım eşim, görüşmeye başladığımız ilk haftadan itibaren hep evlilik lafı etti, sürekli evlenelim evlenelim diyordu, 9 ay flört edip nişanlanıp evlendik ve 6 ay evli kalıp boşandık. Onun da amacının, beni sevdiği için benimle evlenmek olmadığını, evlenmek istediği için beni seçtiğini anladım daha sonra.
Bence akışına bırak, evlilik lafını açan sen olma.

sahsen ben sevdigimden, sevildigimden eminsem,
sartlar musaitse kendim de acarim konuyu,
illa karsi tarafdan gelmeli ilk adim diye dusunmem illa su kadar sure gecmeli diye de dusunmem.

Ama iste o emin olmam uzun surer, hatta sasiriyorum oyle 3-5 ayda evlenenleri gorunce, ne cesaret diyorum,
tabi ki olmaz degil.

O yuzden iliskiye bakmak lazim.

Akışına bırakıp anı da yaşamak lazım evlilik isterken de olmayacak bir ilişkiye yatırım yapmamak da lazım.
En başında konuşsanız evet bende evlenmek istiyorum dese bile bunun garantisi yok. Zaten zamanla gelişen bir yakınlık oluyor. Aileyle tanışma, beraber plan kurma, sorumluluk alma vs. örnekleriyle görmek "seninle ciddi düşünüyorum" demekten daha samimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…