Evlilikten korkan erkek

okyanusprensesi000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
818
585
103
29
Merhaba kızlar 🌸erkek arkadaşım ile mutlu bir birlikteliğimiz var.Zamanında peşimden çok koştu ,çok yalvardı,beni evliliğe ikna eden o oldu..
Ailelerimiz tanıştı eylülde düğünümüz var
Geçen gün çok samimi şekilde içini döktü
Sevgilimin ablası boşanmış..bunu biliyordum ailesinden de boşanan kişiler var (bence bu normal)
Bana dedi ki seni çok seviyorum seninle illaki evleneceğim ama korkuyorum evlilşkten
Ya biz de boşanırsak boşanmayız dimi
Çocuklarımız perişan olur söz ver boşanmayalım falan dedi
Kızlar ben bu sözler karşısında şok oldum konuşuruz bu konuyu dedim..
Onun dışında sevgisi ve ilgisinde herhangi bir azalma vs yok beni sevdiğini biliyorum
ne yapmalıyım kızlar
Nasıl bir konuşma yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım

Herkes kaygılı olabilir bu çok normal. Büyütülecek birşey değil. Evliliklerde gerşey olabilir sonsuza kadar sürebilir de birgün bitebilirde. Kimse bitirmek için başlamaz. Eğer sevgi saygı ilgi alaka devam eder sorumluluklar yerine getirilirse neden boşanasınız

Bu kadar erken korkularını dile getirmesi güzel ama bir yandan da düşündürücü. Madem evliliğe bu kadar hevesliydi, şimdi neden böyle bir geri adım hissi veriyor? Sevgi yetmez, sorumluluk da önemli. Sadece güzel sözlerle değil, istikrarlı davranışlarla güven vermesi lazım. Bence evlilik, sadece boşanmayız diye güvence vermekle değil, her gün güven inşa etmekle olur. Zordur kabul, ama imkansız değil. İyisi ile kötüsü ile, saygı ve sevgi ile herşey çözülür.

Kimse boşanmak için evlenmiyor. Hiçbir çift o masaya oturup o imzaları atarken bir gün boşanırız diye düşünmüyor. Herkesin temennisi ölene kadar sürmesi. Ama neticede hayat bu, boşanmayacağının garantisini kimse veremez. Bu sözü kendisi de veremez.

Evlenmeden önce boşanmayı düşünmek 🤨bilmiyorum aile içinde gördüklerinden etkilenmiş olabilir ama yine de kimse boşanmak için evlenmiyor .

aynı eve girdikten sonra aslında yıllar gecırmıs sevgililer olarak evlenmiş çoğu insan birbirinden çok bağımsız iki yabancı olduğunun şokunu yaşayabiliyor bazen . Birbirinizi iyice tanıdığınızdan emin olandan çocuk yapmazsanız iyi olur

Çocuk perişan olur boşanmayalım söz ver cümlesi çocuk ıcın görevler edinelim birliği bozmayalım gibi bisey olmuş 🫣

Merhaba kızlar 🌸erkek arkadaşım ile mutlu bir birlikteliğimiz var.Zamanında peşimden çok koştu ,çok yalvardı,beni evliliğe ikna eden o oldu..
Ailelerimiz tanıştı eylülde düğünümüz var
Geçen gün çok samimi şekilde içini döktü
Sevgilimin ablası boşanmış..bunu biliyordum ailesinden de boşanan kişiler var (bence bu normal)
Bana dedi ki seni çok seviyorum seninle illaki evleneceğim ama korkuyorum evlilşkten
Ya biz de boşanırsak boşanmayız dimi
Çocuklarımız perişan olur söz ver boşanmayalım falan dedi
Kızlar ben bu sözler karşısında şok oldum konuşuruz bu konuyu dedim..
Onun dışında sevgisi ve ilgisinde herhangi bir azalma vs yok beni sevdiğini biliyorum
ne yapmalıyım kızlar
Nasıl bir konuşma yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım
Ablası boşandığı için ve çevresinde gördüğü olumsuz örneklerden dolayı kaygılı davranıyor ben bunu normal gördüm. Mesela benim de evliliğe dair kaygılarım var. Çoğu kişinin vardır eminim. Onu sakinleştirecek bir konuşma yapmanız lazım. "aramızda sevgi, saygı, güven, sadakat hep olduğu sürece biz zaten mutlu bir çift oluruz aklına boşanmayı getirme, seni seviyorum" gibi şeyler söyleyebilirsiniz içinizden ne geliyorsa .

Bu kadar erken korkularını dile getirmesi güzel ama bir yandan da düşündürücü. Madem evliliğe bu kadar hevesliydi, şimdi neden böyle bir geri adım hissi veriyor? Sevgi yetmez, sorumluluk da önemli. Sadece güzel sözlerle değil, istikrarlı davranışlarla güven vermesi lazım. Bence evlilik, sadece boşanmayız diye güvence vermekle değil, her gün güven inşa etmekle olur. Zordur kabul, ama imkansız değil. İyisi ile kötüsü ile, saygı ve sevgi ile herşey çözülür.
Çok haklısınız sizce neden düşündü peki? Çünkü sevgisinde ilgisinde herhangi bir değişiklik yok

Ablası boşandığı için ve çevresinde gördüğü olumsuz örneklerden dolayı kaygılı davranıyor ben bunu normal gördüm. Mesela benim de evliliğe dair kaygılarım var. Çoğu kişinin vardır eminim. Onu sakinleştirecek bir konuşma yapmanız lazım. "aramızda sevgi, saygı, güven, sadakat hep olduğu sürece biz zaten mutlu bir çift oluruz aklına boşanmayı getirme, seni seviyorum" gibi şeyler söyleyebilirsiniz içinizden ne geliyorsa .
Çok teşekkür ederim işe yarar mı başka ne demeliyim

Saçma sapan şeyler yapmazsan neden boşanalım ki derdim. Ben eşime boşanmama sözü vermedim mesela, o değişirse, yanlış yaparsa tabi boşanırım. Ama sevgilinizin bu denli kaygılı olması bir garip, mızmız biriyse iyice düşünün derim.

Saçma sapan şeyler yapmazsan neden boşanalım ki derdim. Ben eşime boşanmama sözü vermedim mesela, o değişirse, yanlış yaparsa tabi boşanırım. Ama sevgilinizin bu denli kaygılı olması bir garip, mızmız biriyse iyice düşünün derim.
Mızmız değil aşırı temkinli bir de küçük erkek çocuk olduğu için nazlı yetiştirilmiş

Çok haklısınız sizce neden düşündü peki? Çünkü sevgisinde ilgisinde herhangi bir değişiklik yok
e belki de su surecte ekonomik olarak daralip dunya kac bucak görmüştür
baslangicta evlilik fikri hep tozpembe gelir. o da muhtemelen evliligi "sevgilimle ayni evde yasayacagiz, sabah aksam sevişecegiz, rahat rahat tatillere gidecegiz, cocuklarimiz olacak" falan diye pembe bir yere koydu. isin icine girdi bakti ki evlilik surecinde ne ana bitiyor ne dana, herkesin bir fikri var, kendi ailesi bi yandan senin aile bir yandan beklenti icinde. devamli birseyleri dusunmesi gerekiyor, biri hık dese cebinden 3 bin cikiyor, mık dese 5 bin cikiyor, alinacaklar bitmiyor. normal hayatinda belki tek lüksü yilda birkac kez cikip ickili yemekli yere hesap birakmakken simdi ev duzmek icin hic umru olmayan seylere maasinin kac katini verecek.
bu gercekle yüzlesmis olmasi, bunca sorumluluk onu korkutmus olabilir.
ki akli olan korkar bence de:))

e belki de su surecte ekonomik olarak daralip dunya kac bucak görmüştür
baslangicta evlilik fikri hep tozpembe gelir. o da muhtemelen evliligi "sevgilimle ayni evde yasayacagiz, sabah aksam sevişecegiz, rahat rahat tatillere gidecegiz, cocuklarimiz olacak" falan diye pembe bir yere koydu. isin icine girdi bakti ki evlilik surecinde ne ana bitiyor ne dana, herkesin bir fikri var, kendi ailesi bi yandan senin aile bir yandan beklenti icinde. devamli birseyleri dusunmesi gerekiyor, biri hık dese cebinden 3 bin cikiyor, mık dese 5 bin cikiyor, alinacaklar bitmiyor. normal hayatinda belki tek lüksü yilda birkac kez cikip ickili yemekli yere hesap birakmakken simdi ev duzmek icin hic umru olmayan seylere maasinin kac katini verecek.
bu gercekle yüzlesmis olmasi, bunca sorumluluk onu korkutmus olabilir.
ki akli olan korkar bence de:))
Bu konuda çok haklısınız
Nasıl destek olabilirim onu bu düşüncelerden uzaklaştırabilirim peki
Onunla evlenmeyi çok istiyorum

Ona göre evlilik sonsuza sürmeliymiş
Bunu belirleyecek olan da karşılıklı tavırlar, ilgi, alaka ve güven. Bunları zedeleyecek bir şey olmadı mı, kimse durup dururken boşanmaz. Nisanlınızla bunları konuşun madem tedirginlikleri var. Öyle boşanmayalım bana söz ver demekle olmaz.

Çok teşekkür ederim işe yarar mı başka ne demeliyim
Kimse boşanmak için evlenmez sana boşanmamak için söz veremem bunu hiç kimse veremez ama bana sevgini, ilgisini göstermeye devam edersen evlilikten önce olduğumuz gibi evlendikten sonra da aynı kalırsan boşanmayız neden boşanalım ki denilebilir

Back
X