Evlilikten korkmak

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
Merhaba bayanlar... Eski konularımı okuyanlar evlenmek için ne kadar can attığımı görebilirler fakat şuan her şey tam tersi oldu Çok güzel bir evlilik teklifi aldım, kabul ettim. 2 hafta sonra istemeye gelecekler beni. Şuan çok düşünceliyim. Ama bu mutlu günlerimi acaba doğru insan mı? Mutlu olabilecek miyim? Ya boşanırsam? diye düşünerek zehir ediyorum kendime. Sevgilimle ten, duygusal ve düşünsel olarak %90 uyumluyuz. %10 benim ve onun farklılıkları var sadece. Müzik zevkimiz ve hobilerimiz de aynı. Onu çok seviyorum ama neden böyle düşüncelere kapıldım anlamıyorum. Sanırım mantıklı davranıp ciddi bi karar vermeye başladığımı anladım o yüzden Evlenen bayanlara bir sorum olacak, sizde evlenirken böyle düşüncelere kapıldınız mı? Evlendikten sonra n'oldu? Mutlu musunuz? Lütfen cevaplarınızı esirgemeyin çok ihtiyacım var!

Kocama çok aşık olmama rağmen yinede korka korka evlendim.ilk bir yıl korktugum gbi oldu.boşanmaya karar verdik.sonra bir haftalık ayrılık sonunda aslında mutlu olduğumuzu farkettik.tekrar bir araya geldiğimizde sivri yanlarımızı törpüleyerek döndük evimize.o gün bugündür asla kavga etmeyiz ve aşkımız katlanarak arttı 4bck yılda.evlilikten korkma ama beklentini düşük tut hemende çocuk yap valla bırak o evliliğinin tadını çıkar diyenleri.şartlar müsaitse hemen yap.

Evlenmek hiç aklımda yokken apar topar aşık olup bikaç ay içinde evlenmiş bir insanım 25 yaşında. Napıyoruz biz evlilik nerden çıktı bu kadar çabuk diye aklımdan geçtiği oldu birkaç kere. Ama ağız dil bağlanması, nasip kısmet olarak adlandırıyorum o dönemi çünkü eşime hiç yansıtmamışım bu düşüncelerimi
Evliliğim Nasıl dersen biraz daha flört edip birbirimizi daha yakından tanısaymışız en azından beklentiler karşılıklı olarak daha gerçekçi olup daha Mutlu olabilirmişiz, ama biraz daha fazla tanısak birbirimizi hiç evlenmeyedebilirmişiz
Eşimin hayattan beklentisi neler, ileriye dönük planları hayalleri neler daha yeni yeni öğreniyorum resmen. 3 senelik evliliğin sonunda Bir başkası ile evlenmek değil ama bikaç sene daha bekarlığın tadını çıkarmak olurdu kararım şu anki aklım olsa.

Eee bu korku olmazsa asıl orada problem var gibi geliyor bana. Koşulsuz-şartsız güvenmek daha kötü çünkü.
Bu iyi bir yerde. Temkinli adımlar atacaksın demek ki, mantık insanısın.

Her şey rayında mı şuan? Buna bak önce, eğer öyleyse akışına bırakabilirsin. Çok kafa patlatmak da iyi değil ama kendinden ve ondan eminsen tabii.

Çok aşık bile olunsa, evlenmeden önce korkmayan tutuşmayan delidir:))))))))))) yani bence bu tavrın gayet normal.Ben düşününce bile korkuyorum sana kalmış 2 hafta isteme misteme yani resssssmen:)

bu endişeler doğal.. mesela sence evleneceğin kişi de bu endişeleri yaşıyor mudur?

bu endişelerden birbirinizi bahsedin saklamayın öyle uzun uzun değil tabii oturup bu evlilikte ne beklediğinizi neler hayal ettiğinizi paylaşın çeşitli sorular sorun para konusu nasıl olacak çocuk ne zaman düşünülüyo iş durumunuz.. birbirinizi tanıyıp tanımadığınızı test edin.

Ben korkmadım açıkçası,doğru yolda olduğumu hissediyor,biliyordum. Tabii birazda kısmet bu işler ama emin adımlar attığımı düşünüyorum yada en azından eşim o güveni tam olarak verdi. Nitekim bugüne kadar yanıltmadı da beni, evlenince daha da güzel yönler gördük birbirimizde.neredeyse 6.5 sene oldu.

Dipnot: Ozamanlar KK'dan haberim olsaydı eminim bende korkardım

Ilk gördüğümde Allahım lütfen benim olsun dediğim adamla evlendim çok şükür. Ölçüp bictim tabiki ama düşünmenin dibine de vurmadim. Güven vermişti zaten. Ben ev işi yapmam diye baştan posta koyduğu için biraz tedirgindim ama 1 yıldır evliyim 1 kere cam silmiş değilim. Sagolsun sen yoruluyosun der ve yapar:) ama şu 1 yılda ne anladın dersen eğer uyumsuzluk ve hoşgörüsüzlügün olduğu bir evlilikte aşkın 1 ay bile sürmeyecegini anladım. Herkes mutlu olsun insallah

Evlilikten neden korkuyorsun ki canım kısmet kader evleneceğin gün yıl ay zaman saat dakıka hatta saniye si bile bellidir 2. Yılımı bıtırdım hamdolsun hc düşünmemiştim aklımda bile evlilik yoktu ama evliyim hala inanamıyorum mutluyum yani korkulcak bişey yok bence evham yapma kendine yada kaderin omu diye istahareye yat derim sana o zaman kaderin mi dgl mi anlarsın bende ole yaptım..

Konunu takipteyim. Ben de bir aralar acayip evlenmek istiyordum. Şimdi burasinin mi etkisi yoksa yaşın mı etkisi bilmiyorum ama bende korkuyorum. Kv si ayrı dert, gorumcesi ayrı dert, kp elti ayrı dert. Aynı yerde oturursun git, gel sürekli. Ayrı yerde oturursun, gelir aylarca kalırlar, çocuğun olmaz konuşurlar, çocuğun olur karışlar. Aile yapısı böyle olduğu sürece biz daha çok korkariz. Ay bilmiyorum vallahi, benim korkularım bunlar. Senin korkuların tam olarak ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
ne derler insanın aklına gelsin başına gelmesin.korkmakta haklısınız ama hayat bu

bu genelde oluyor sanırım. bende dugune 1 ay kala. ay acaba evlenmesemmi, ya bıkarsam, sıkılırsam fılan dıye degısık seyler dusunmustum. daha sonra yakın tarıhte evlenıcek arkadasımdanda aynı seyi duydum . :) demek tek ben degılmısım dedım.
2 sene oldu daha bıkmadım ve soylenenın aksine evlenınce degısen hıcbısey olmadı.
hala cok sevgılıyız .

çok normal.. eminim yıllarca birbirini tanıyan insanlarda da yeni tanışıp evlenme kararı alanlarda da bu korku vardır.
ben de çok korkuyodrum.
hatta nişanlıyken dedim biraz uzatalım bu süreyi beni evlilik korkutuyor. eşim beni rahatlattı baya. her şeyin flört zamanından çok daha iyi olacağını söyleyip ikna etti evliliği hızlandırmaya.
neyse evlendik 4 yıl oldu. kesinlikle ilk günden çok çok daha iyiyiz hamdolsun maşallah. o yüzden aklınızdaki soru işaretlerini korkuları karşılıklı konuşun.. bu günlerinizin tadını çıkarın. ben çıkaramamıştım..

BDV okuma.

Korkabilirsiniz de "Acaba doğru insan mı" diye düşünüyorsanız azıcık daha düşünün bence.Çünkü evlenenlerden duyduğum kadarıyla onun doğru insan olduğunu ve evleneceklerini hemen anlıyorlarmış.
Yeni bir sorumluluk falan korkmak çok normal.
Farklılıklara gelince bence çiftlerin aynı olması çok sıkıcı.Biraz farklı olacaksınız ki birbirinizden bir şeyler öğreneceksiniz,güzel zaman geçireceksiniz.Farklılıklar güzeldir :)

ben uzun yıllardır birlikte olduğum sevdiceğimle evlilik günü yaklaştıkça korkudan ağlıyordum da annem rahatlatıyordu beni :) şimdi ise iyi ki evlendik diyorum. kesinlikle evlilik bize çok daha iyi geldi sevgiliyken yaşadığımız sorunun %10u bile yaşanmıyor.

Bosver ben kac senedir evliyim hala evlilikten korkuyorum :) hayatinda yeni guzel bir adim cok fazla dusunme sevdigin adamla hayat kurucaksin. hic bisey kolay degil evlilikte iki kisinin birbirine saygisiyla anlayisiyla butunlesiyor. hayirli ugurlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…