Evlilikten korkmak

Ben odun cinsine yakınım
Ama ben bile yaşadım kolay mı kaç yıllık odanı düzenini aileni bırakıp başka bir eve yerleşmek
Hele düğünde vedalaşma ve el öpme mi nedir aileye ilk ziyarette ayrılasın gelmiyo
Onu atlatınca daha kolay alışması

Merhaba. Ismim Aslihan, eskisehirde yasiyorum. Foruma uye olmadan surekli takip ediyorum, ozellikle bu bolumde birbirinize destek olmaniz benim de fikrinizi almak istememe neden oldu. Suan nisanliyim. Sevdigim insanla 1 senelik beraberligin ardindan isteme soz nisan yapildi. Yaza da dugunumuz var. Bu sure icerisinde duygularim cok degisken hep aglamakliyim. Sevdigim insan ile evlenmekten suphem yok, eminim kendisinden. Ancak ailemden ayrilacagim her aklima geldiginde gozlerim doluyor ve uzuluyorum. Kendimden suphe etmeye basladim. Boyle hissetmem normal mi
Resmi nikah olurken neredeyse hayırrrr diyip kaçıcaktım. Yani oluyor öyle. ;)

Merhaba. Ismim Aslihan, eskisehirde yasiyorum. Foruma uye olmadan surekli takip ediyorum, ozellikle bu bolumde birbirinize destek olmaniz benim de fikrinizi almak istememe neden oldu. Suan nisanliyim. Sevdigim insanla 1 senelik beraberligin ardindan isteme soz nisan yapildi. Yaza da dugunumuz var. Bu sure icerisinde duygularim cok degisken hep aglamakliyim. Sevdigim insan ile evlenmekten suphem yok, eminim kendisinden. Ancak ailemden ayrilacagim her aklima geldiginde gozlerim doluyor ve uzuluyorum. Kendimden suphe etmeye basladim. Boyle hissetmem normal mi
normal hemde cok normal zamanla düzelir üzülme.

evlenmeden önce 6 yıl ailemden uzakta yaşadım, ben bile evlenirken ailemden ayrılıyorum psikolojisine girdim :) korkma bişicik olmaz. Alısır gidersin. öyle çok alışırsın ki hatta anne evinde 3 günden fazla geçiremez hale gelirsin. evlilik zor ama çok güzel bir şey hele bir de sevdiğin anlaştığın bir adamlaysan. zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun.

hakkında hayırlısı olsun. Üzülme.. her şey çok güzel olacak

Vallahi bende sırf bu yüzden evlilikten korkuyorum. Universiteden beri ayriyim aslinda ailemden ama su an bekar olduğum için istediğim zaman gidip geliyorum onlar geliyor. Evlenince ne olur bilmiyorum ama. Tabii burada eşinin tutumu da önemli. Eğer anlayışlı biriyse bence zorluk cekmezsin. Şöyle düşün; kimse seni ailenden koparmiyor. Koparamaz da zaten. Sen başka bir aile kuruyorsun evet ama annen hala annen baban hala baban kardeşin hala kardeşin. Zaten ailenle yakinmissiniz. Sen yine gider gelirsin.
nasıl yaşabiliyorsun tek başına korkmuyor musun?

Valla bende evlilikten korkuyorum sorumluluk belkide beni korkutan ama çocukda istiyorum aman bence hiç düşünmeyelim bu konuları :)

Çok normal hatta bundan doğal ne olabilir ki ?
Ailen ile 25-30 yıl min birliktelikten sonra evlenmek yuva kurmak
Merak etmeyin evlendikten birkaç ay sonra herşey yoluna girer.

Ay ben ne ağladım ne üzüldüm nasıl evlendim o halde hala şaşırıyorum.
Bence ailesinden hiç ayrılmamış insanlarda çok fazla oluyor genelde ama korkma insan alışıyor Allah başka dert vermesin inşallah mutlu olursun.

Back
X