• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten korkmaya başladım sebep ''parasal''

Ben 3 yıllık flört üzerine evlenen ve 2 yıldır evli biri olarak naçizane bazı fikirlerimi paylaşmak isterim
Eşimle ilk tanıştığımda çalışan biriydim evlendik ve bütün masraflarımızı eşim üstlendi ailesinden pek bir şey görmedik yani evlendiğimizde yaklaşık 20 milyar borcumuz vardı(bu arada dipnot 10 milyarda birikmiş pRsı vardı eşimin bankada)ama eşim her zaman çalışır öderiz aşkım dedi sen bana güven dedi.Güvendim.İyikide güvenmişim çünkü evlilkiğimin 3.ayında işten ayrılmak zorunda kaldım nedeni de vardıyalı sisteme geçirilmek istenmemdi.Kabul etmedim tazminatımı alıp ayrıldım.Tazminatımla borclarımızın buyuk bır kısmını kqapattık.Şu an işten ayrılalı mart ayında tam 2 sene olucak bu dönemde iş aramadım mı aradım ama hep bir aksilik oldu olmadı ama hep Allahıma hayırlısı olsun hayırlısı ise olsun diye dua ettım eşim borclarımızı kapadı ustuen para bırıktırdı ve birlikte aldığımız bir kararla kpss'ye hazırlanmama karar verdik bu arada ben 4 yıllık üniversite mezunuyum işletme bölümü.Beni dersaneye yazdırdı ödemesini peşin yaptı taksitten hiç hoşlanmaz.Gel gelelim evde kaldığım zamana eşim haftalık verir ayrıca kredi kartımada belli bir limit koyar harcamam için bunun dışında evin tüm masraflarıyla kendisi ilgilenir param var mı yok mu her zaman sorar.Ailemden ayrı bir şehirde oturduğum için yanlarına gitmeme izin verir ailem benim yanıma geldiğinde onlara para harcatmaz kesinlikle.Alışveriş yapmayı seven biri olduğumdan özel harcamalarıma katkıda bile bulunur.Diyeceğim o ki arkadasım kişiden kişiye değişir benim eşim bana ilk tanıstıgımız zamanlarda çalışmanı ıstemıyorum ve evımızıde gecındırebılırım demıstı ve ben buyuk tepkı vermıstım ben evde oturamam bosuna mı okudum yıllarca dıye halbuki içimden hep korkardım çalışırken ki hayatımı elimden kayıp gider diye.

canım ben evli değilim ama yaşadığım bağzı şeyler var onları anlatayım...
ben 8 senelik bir ilişki yaşadım 4 senesi sevgili 4 senesi de nişanlılık dönemi nişanlanmadan önce bir kaç iş yerinde çalışdım ama nişanlımda seninki gibi böyle kıskançlık yüzünden beni çalışdırmak istemiyordu nişanlanınca biraz daha baskın oldu ve beni işden çıkarmayı başardı bu dönemde çeşitli ihtiyaçlarım oldu yapım gereği ne ondan isteye bildim nede ailemden.... almadım nebilim gerekti giymedim yemedim falan sonrasındaysa ayrıldık.. ben o işyerimde devam etseydim eğer orada müdürdüm şuan çünkü benden sonra işe giren ve benim eğitim verip işi öğrettiğim insan şuan orada müdür.... bense asistanlık yapıyorum üniverseteyi kazanmışdım onunla birlikteyken kazandığım ünivsteye gitmedim hep hayatımı erteledim onun için..... şuan sıfıra sıfır elde var sıfır...... herşey insanlar için ayrılıkda allah korusun allah gecinden versin ama ölümde.... hayatta insanın başına ne geliceği hiç belli olmuyor o yüzden orda değil başka biyerde başka bi şekilde çalış ama evde oturma çalış para pul önemli değil inan ama geçen zaman kendini geliştirmen çevren ayakta sağlam kalabilmen için, bi yerlere bi şekilde tutunabilmen için bu çok çok önemli.... şuan yeni başladım herşeye kendimi geliştirmeye yetiştirmeye ama bu seferde yaşş ilerliyor işte...

Çalışmanızı öneririm her açıdan ama tabii karar sizin...

Eşiniz maaş aldığı bankadan size ek kart çıkartır,böylece ihtiyalarınızı karşılarsınız,harçlık sorunuda ortadan kalkar.

Mutluluklar dilerim.:16:

ben evlendikten sonra 5ay çalışmadım ama çok sıkıldım maddi ve manevi ben alışkın değilim kocamdan para istemeye babamda istemeye bile çekinirdim. elinde işin var kendi paranı kazanmak gibisi yok hem eve katkın oluyor hemde kendi ihtiyaçalrını rahatlıkla alabiliyorsun. bence sen nişanlıı ikna et çalışmak için.

benimde eşim çalışmanı istemiyorum derdi hep ama şimdi ister çalış ister çalışma diyor bana bırakıyor.bizim paramız sabit bir yerdedir aylık oraya konur isteyen harcar bu demek diilki har vurup harman savuruyor,söylerim şunu aldım diye oda bana söyler,özel harcamalarımı ayın son günlerinde yaparım bir iki gün sonra maaş gelir zaten,ben böye ayarlıyorum eşimden para istemekte zorlanmam o benden temiz ev,çamaşır,yemek isterken zorlanmıyorsa bende zorlanmam...ama en güzeli çalışmak çalışmak çalışmak...

Çalışmıcaksanız eğer bu sizin tutumunuza bağlı parayı nasıl yetireceğiniz nasıl idare edebilceğinizz..
Kısıtlıcaksınız bi şekilde kesiceksiniz bi yerden 2 milyarda kötü para değil çocuk felan yoksa helede ev kira değilse geçinirsiniz rahatça..

Yakın bi arkadaşıma eşi 1 milyarı eline veriyo her ay ve yetmiyo diyo..
Yaniii öyleee harcarsan yetmez diyorum bende fatura ödemiyo 1 milyarda yetmiyo diyoo..
Valla günlük bazen haftalık veriyo eşim ihticacım oldukça istiyorum mecbur yetiriyorum yapcak bişi yok..
ayda elimize 1 milyar vercek kocamız olmadığından yetiricez yetirmeliyizz yetmelii:36:

Az evvel bir konu okudum arkadaşımızın eşi tek kişilik pasta alıp çatal getirip sende istersen ye felan demiş''' dondurma istediğinde eşine paran varmı diye sormuş!
Bu konuyu okuyunca cok kotu oldum...
kafamda epeydir soru işaretleri vardı merak ettiğim bunları yazmaya karar verdim.
ben bayramdan sonra nişanlanacagım inşALLAH!
ama evlilikten yana tereddutlerim yok
tek sorunum ben moda tasarımcısıyım sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor ortamlarımızdan dolayı.
ve bu durumda evde tek o çalışacak
bir keresinde sordum bana ne kadar haftalık vereceksin diye sana ıstedıgın kadar para veririm ama nereye harcadıgını bileceğim dedi.
mesela 2 bin tl maaş alıyor
ben haftalık sadece bana 100 veya (50) tl vermesi gerektıgını dusunuyorum.?
benim babam anneme ayrı verirdi mesela evin parası ayrı?
nasıl dusunmem gerekli ya utanıyorum ben nasıl eşimden şunu alacagım para ver diyecegım..buna alışırmıyım?
evliler ozellikle sız yardımcı olun lutfen sızler nasıl yapıyorsunuz para istiyormusunuz haftalıkmı verior?
ya bide vermezse o zaman ne yapacagım:(

yorumları okumadım direk yazıyorum.Ben çalışıyorum.Bazen cebimde para olmuyo eşime diyorum kocacık bana para verir misin:) Gelelim evlenmeden öncesine,ben hayatta para kelimesini söz konusu yapmazdım.Biyere gitsek bende elimi cebime atardım.Örneğin bazı nişanlılar birbirlerinden para istiyolar bu onların fikirleri tabi.Ama ben hayatta istemezdim.Şimdi ise ohooo:)güzelim evlilik öyle bişey ki istemesende olaylar gelişiyo ve sen bi bakmışsın eşinden parada istiyosun efendime söylim, birlikte alışverişede gidiyosun bak bu çok önemli:) öyle işte...

Arkadaşlar yorumlarınızı inceliyorum ancak konuyu biraz açmam gerekiyor.
ben normal bir tasarımcı değilim benim çalıştığım ortam houte couture ve içinde birçok erkek var defileler felan ve o ortamlarda olan erkekleri biliyorsunuz.aynı zamanda alışveriş giyim tüyolarını takip eden bilir stil danışmanlıgı yapıyorum erkek giydirdim biçok..burdada siteden yardımcı oluyorum.
ben dindar birisiyim...bazen rahatsız oluyorum.
aslında bazen çalışmak istemediğimi soylerdim.
Benim sevgilim çok kıskanç (Benim yaptıgım hatalarda eklenince.. ve erkeklerden cok ilgi topladıgım ıcın)
Eğerki çalışırsam evime çalışan sokmak zorundayım ev işleri için felan.
Ki Çcugm olursa ilerde kesinlikle bakıcıya vermek istemiyorum.
ben bekarlıgımı cok iyi yaşadım hamdolsun istediğimde gezdim tozdum istediğimi aldım bir sürü ayakkabım çantam kıyafetim oldu.. ve baktım iyice müsrifin teki oldum.... bir dur deme vakti geldi dedim kendi kendime.. kendimi dizginledim. şunu bunu alayım diye çalışmam acıkcası çalışırsam ilerde buyuk bir moda firması olmak ıcın çalışırım sadece.. 17 yasında çalışmaya başladım tercümanlık dizgi çocuk eğitimi bir sürü farklı yerde çalıştım ve yoruldugumu hissettim bu sene .çok yoğun çalıştıgımı hayatın kaçtıgını farkettim.
evimiz kira değil babasının evi var orada oturacağız. maaşıda iyi ..
şunu dusunuyorum kadınlar çok çalışırlarsa erkekler yardımcı olmuyor ev işlerinde birde bebek geliyor ve adam çalışmasa bile eve birinin katkı sağlayacagını biliyorki benim maaşım sevgilimin maaşından 2.3 kat fazla.
ama aza razı olmak istiyorum. Ve çalışma ortamımı biliyor ne yazıkki bu ortamda evli bekar demeden insanlar kafasına ne gelirse onu yapıyor benim sevgilim onların bir bakışını bile görse kahrolur.
Bence karar vermişsin bırakmayı ...hadş hayırlı uğurlu olsun
kira derdn olmayacak .sevgilinle konuşup maaş konusunu aylık nasıl yetiştireceğinizi konuşup tatlıya bağlarsan hiç sıkıntıda çekmezsiniz
...

hımm, ben sadece eşinin kıskanabileceği durum yok, sadece çalışmanı istemediği için çalışmamayı düşünüyorsun sanmıştım. müstakbel eşinin kıskanmayacağı bir işte çalışma imkanın varsa çalış. bayanların çalışması iyi bir yönden. yardım konusuda adamına bağlı. sağolsun benim eşim evde bana yardımcı oluyor. sadece sorun para değil. benim gibi yapın varsa, para istemek benim için zorsa. eskiden beri babamdan bile istemek zordu. o nedenle çalışırken rahatım. ha çok harcamıyorum. birikimde yapabiliyorum.

eşinin maaşı yeter ikinizede. ama evde sıkılmamak, bunalıma girmemekte önemli. herşeyi değerlendirmen lazım. iş durumunu değiştirebilirsin. yada tamamen çalışmayabilirsin. bence, bu senin kendini tanımanla ve müstakbel eşini gözlemenle mümkün.

Ben hem evli hem öğrenciyim canım...
Zaten eşimizden para istememek için okumuyor muyuz?
Evlendikten sonra çalışamazsın olayına çok sinir oluyorum..
Bu durumdan rahatsızsan şimdiden dile getir derim...
Çünkü sonra geri dönüşü olmaz...
Daha önce kabul etmiştin diyecek birşey olduğunda...

Ben 3 yıllık flört üzerine evlenen ve 2 yıldır evli biri olarak naçizane bazı fikirlerimi paylaşmak isterim
Eşimle ilk tanıştığımda çalışan biriydim evlendik ve bütün masraflarımızı eşim üstlendi ailesinden pek bir şey görmedik yani evlendiğimizde yaklaşık 20 milyar borcumuz vardı(bu arada dipnot 10 milyarda birikmiş pRsı vardı eşimin bankada)ama eşim her zaman çalışır öderiz aşkım dedi sen bana güven dedi.Güvendim.İyikide güvenmişim çünkü evlilkiğimin 3.ayında işten ayrılmak zorunda kaldım nedeni de vardıyalı sisteme geçirilmek istenmemdi.Kabul etmedim tazminatımı alıp ayrıldım.Tazminatımla borclarımızın buyuk bır kısmını kqapattık.Şu an işten ayrılalı mart ayında tam 2 sene olucak bu dönemde iş aramadım mı aradım ama hep bir aksilik oldu olmadı ama hep Allahıma hayırlısı olsun hayırlısı ise olsun diye dua ettım eşim borclarımızı kapadı ustuen para bırıktırdı ve birlikte aldığımız bir kararla kpss'ye hazırlanmama karar verdik bu arada ben 4 yıllık üniversite mezunuyum işletme bölümü.Beni dersaneye yazdırdı ödemesini peşin yaptı taksitten hiç hoşlanmaz.Gel gelelim evde kaldığım zamana eşim haftalık verir ayrıca kredi kartımada belli bir limit koyar harcamam için bunun dışında evin tüm masraflarıyla kendisi ilgilenir param var mı yok mu her zaman sorar.Ailemden ayrı bir şehirde oturduğum için yanlarına gitmeme izin verir ailem benim yanıma geldiğinde onlara para harcatmaz kesinlikle.Alışveriş yapmayı seven biri olduğumdan özel harcamalarıma katkıda bile bulunur.Diyeceğim o ki arkadasım kişiden kişiye değişir benim eşim bana ilk tanıstıgımız zamanlarda çalışmanı ıstemıyorum ve evımızıde gecındırebılırım demıstı ve ben buyuk tepkı vermıstım ben evde oturamam bosuna mı okudum yıllarca dıye halbuki içimden hep korkardım çalışırken ki hayatımı elimden kayıp gider diye.

canim esin gercekten cok iyi insanmis, cok düsünceli. sevindim senin adina :) peki nasil gidiyor kpss hazirliklari?? yani devam okuyacaksin dimi?? ben yurtdisinda oldugum icin pek bilmedigimden soruyorum canim. birde esin ayiptir sormasi kac para aliyor ayda canim?? cok merak etim masallah evi de gecindiriyor cebinede yeterince para koyuyor merak etim:) hihi
Ben hem evli hem öğrenciyim canım...
Zaten eşimizden para istememek için okumuyor muyuz?
Evlendikten sonra çalışamazsın olayına çok sinir oluyorum..
Bu durumdan rahatsızsan şimdiden dile getir derim...
Çünkü sonra geri dönüşü olmaz...
Daha önce kabul etmiştin diyecek birşey olduğunda...

canim cok haklisin yorumuna katiliyorum, bütün gün evde oturunca insan sIkIntidan patliyor resmen, anlamiyorum meslegin yoksa bile git asgari ücrette calis
evde oturan bayanlar ne yapiyorlar bütün gün gercekten merak ediyorum ben patlardim sanirim:))

canim bu arada evlisin herhalde, kac yildir daha okuyacaksin?? ve nasil gidiyor canim hem okul hem evlilik? bana yardimci olabilirmisin
bende evlenince okuyacagim o yüzden bagzen endise ediyorum acaba nasil olur zormudur diye...

açıkcası benimde maddi anlamda ciddi şüphelerim var. Evlenmeye kalktık ailesinden 5 kuruş görmedik. Ailesi yapması gereken hiç bir şeyi yapmadı. Daha üstüne nişanlımdan para istiyorlardı nişan attım, tehdit ettim borca soktum yollayamıyor şimdi, inşallah ta yollamaz. neyse ikimizde maaşlarımızın çoğunu taksite veriyoruz. Dişimizle tırnağımızla bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Nişan evresindeyiz laylay lom zaman ama biz hep hesap yapıyoruz, okadar durgun geçiyorki, monoton :( Şimdi evlendikten sonra bir takım durumlardan dolayı belki (kesin değil küçük bir ihtimal) çalışmayabilirim. Ozaman acaba çalışmadığıma pişman olurmuyum, acaba muhtaç edermi, inanın tanımıyorum. zira hiç parası geçmedi bugüne kadar. Dilleye dilleye eve gelirken bişeyler almayı öğrettik, çoğu zaman unuttum diyor, boş geliyor. Bizde alışsın istiyoruz. Bayram geliyor haydi çarşı demiyor, nişandada demediler, geçen bayramdada, 4 aydır nişanlıyız daha dışarıda bir bardak çay içmedik, yani bilmiyorum güvenebilirmiyim, aynı endişeleri bende taşıyorum.

Bir arkadaşım vardı, derdiki eşi çalışmasına izin vermemiş, ama hergün sadece 1 ekmek parası bırakırmış, dolap bom boş yavan ekmeği dişlerdim akşama kadar diyor.... cimriydi kuruşuna kıyamazdı diyor. Sınava gitmiş bir gün hava kararmış eve dönerken cebimde beş para yok kaldım istanbulun göbeğinde diyor. altın küpelerini satıp eve dönmüş kız. bu derece olanlar var. Allahım kimselere göstermesin, evlerden ırak... kız boşadıda kurtuldu..

Bence isinizi kesinlikle birakmayin. Ne zaman ne olacagi belli olmaz. Belki (Allah korusun) esin issiz kalcak. Eve hic maas girmiyecek. Birde ne olursa olsun ilerisi icin ufak ufak birikim yapmak istersiniz dimi? Ben Türkiyede yasamiyorum ama hayat sartlari basit degildir. Sun yönden dusunuyorum. Ilerde cocugunuz olursa okul parali,kres parali,hastanesi parali hersey parali. O yuzden sizinde calisip birikim yapmanizi tavsiye ederim.
Sirf bu yonden degil,hosunuza bisey gider,ayirdiginiz butceye uygun olmaz sirf esinizin isi olursa. Bence konusun ikna edin nisanlinizi.
Nereye ne harcadin konusuna gelince,insan alisiyor. Bizim evde hersey hesaplidir eve ne kdr para girer,neye ne kadar harcama yapilir hesaplanir. Esimde soyle eger hesaplamadigimiz biseye para harcarsa bende oyle. Ve suan sadece ben calisiyorum esimin calisma imkani olmadigi icin. O yuzden eve giren tek maas yetersiz oluyor. Ben istedigim gibi alisveris yapamiyorum. Ama bu sizin durumunuzdan az biraz farkli. Senin isin var ama nisanlin istemiyor. Bizimkinin ise yabanci dili yok diye is veren yok : )
Her zaman iki kisinin calismasi ev icinde kendileri icinde en rahati ( BENCE)

evlenene kadar mutlaka para bırıktırın... altın alın sımdıden ya da.... suan evliliğe kadar calıs canım.. ve bence nısanlını evlenınce calısmak ıcın ıkna et... o kadar okudun yani... çalışmak cok guzel bırseyse de kocadan para ıstemek de o kadar kötü.... moda tasarımcısı degıl de benzer bır konuda da çalışmaya devam et tatlım.. san tavsıyem bu.. evlenmek için malesefff ki malesef erkek tarafından cok da destek bekleme... 100 aile varsa 10 u destek olur... o da sans işte... düğün için en az cebinizde yaklasık 15 bın tl olması gerekir ev ve eşyalar hariç....

bu zamanda böyle arkadaşlar genelde oğlanın ailesi 5 kuruş katkıda bulunmuyor. bende 1.5 sene önce evlendm eşim çalışmayacaksın dedi halbuki dediğin gibi farklı bi ortamda değildi benimkisi. ben bize yeterim dedi farklı bi erkek egosu işte. bende baştan söyledim çalışmazsam herşeyimi karşılarsın diye tamam maaşım senin dedi 2.5 milyar maaş alıyor her ay getirir maaşını koyar önüme ben ona veririm harçlık aynı ay içinde geri gelirse harçlığım bitti diye ben hesap sorarım ne yaptın onca parayı diye. başlarda bende utanıyordum ama artk aldım yüzsüzlüğü ele:D yani çekinme baştan anlaş ben evlenmeden herşeyi konuşma taraftarıyım açıkçası

canim esin gercekten cok iyi insanmis, cok düsünceli. sevindim senin adina :) peki nasil gidiyor kpss hazirliklari?? yani devam okuyacaksin dimi?? ben yurtdisinda oldugum icin pek bilmedigimden soruyorum canim. birde esin ayiptir sormasi kac para aliyor ayda canim?? cok merak etim masallah evi de gecindiriyor cebinede yeterince para koyuyor merak etim:) hihi

tsk ederım canım benım okul bıttı kpss için dersaneye yazıldım artık memurluk için çabalıyoruz eşim özel sektörde canım turizmle ilgilenıyor maaş+ komisyonlar tipler felan her ay aynı olmasada Allaha şükür kimseye muhtaç değiliz her günümüze şükretmek lazım evlendiğimiz günden bu yana hep şükrettik halimize fazlasında gözümüz olmadı Allah herkese hayırlı nasipler versin...

Az evvel bir konu okudum arkadaşımızın eşi tek kişilik pasta alıp çatal getirip sende istersen ye felan demiş''' dondurma istediğinde eşine paran varmı diye sormuş!
Bu konuyu okuyunca cok kotu oldum...
kafamda epeydir soru işaretleri vardı merak ettiğim bunları yazmaya karar verdim.
ben bayramdan sonra nişanlanacagım inşALLAH!
ama evlilikten yana tereddutlerim yok
tek sorunum ben moda tasarımcısıyım sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor ortamlarımızdan dolayı.
ve bu durumda evde tek o çalışacak
bir keresinde sordum bana ne kadar haftalık vereceksin diye sana ıstedıgın kadar para veririm ama nereye harcadıgını bileceğim dedi.
mesela 2 bin tl maaş alıyor
ben haftalık sadece bana 100 veya (50) tl vermesi gerektıgını dusunuyorum.?
benim babam anneme ayrı verirdi mesela evin parası ayrı?
nasıl dusunmem gerekli ya utanıyorum ben nasıl eşimden şunu alacagım para ver diyecegım..buna alışırmıyım?
evliler ozellikle sız yardımcı olun lutfen sızler nasıl yapıyorsunuz para istiyormusunuz haftalıkmı verior?
ya bide vermezse o zaman ne yapacagım:(

Verdiğiniz örnek de sorunuzun cevabı da kişiden kişiye değişir. Evliliğim 1 yılını yeni doldurdu, 7 aylık hamileyim. Evlilik öncesi 7 yıl bilfiil çalıştım, hamileliğimin başında stressiz bir hamilelik geçirmek ve çocuğuma ilk yıl bakabilmek için eşimle ortak karar alarak işimden ayrıldım.
Bankada kendi adıma bir miktar param olmasına rağmen yine eşimle konuşarak o parayı yokmuş gibi kabul ettik. O para allah korusun oğlumun doğumu, kreşi vs gibi sıkıntılar için kullanılacak.
Sağolsun eşim bu zamana kadar hiç bir sabah "paran var mı, ihtiyacın olan bir şey var mı" diye sormadan çıkmadı evden. Ben param var desem bile her sabah cüzdanıma yeni para koydu. Ben de hem evimin ihtiyaçlarını gördüm hem de annemden gördüğüm tasarruf yöntemleri ile bankadaki parama para ekledim. Bir de bunun üzerine eşim artık ev işi yapmamı istemediği için eve düzenli kadın almaya başladık. Ben pek gönüllü değildim ama iyi oldu, bel ağrılarımla falan baş edemiyormuşum meğer.
Sana tavsiyem şu, eşinin sana verdiği ya da vereceği paraya güvenip de yola çıkma. Her zaman kenarda sadece senin bileceğin bir paran olsun. Ve eşin ne derse desin, çalış kendi paranı kazan. Ben bugün bu kadar rahat harcayabiliyorsam 7 yıllık çalışmam karşılığında evimin her eksiğini gediğini düğün öncesi kimselere hissettirmeden almamdır. İşallah oğlum ayaklanınca tekrar çalışacağım. Bazı şeyler sadece parasal değildir. Çalışmak sana özgüven aşılar, haklarını bilirsin. Ne bileyim, iyidir yani.

Arkadaşlar yorumlarınızı inceliyorum ancak konuyu biraz açmam gerekiyor.
ben normal bir tasarımcı değilim benim çalıştığım ortam houte couture ve içinde birçok erkek var defileler felan ve o ortamlarda olan erkekleri biliyorsunuz.aynı zamanda alışveriş giyim tüyolarını takip eden bilir stil danışmanlıgı yapıyorum erkek giydirdim biçok..burdada siteden yardımcı oluyorum.
ben dindar birisiyim...bazen rahatsız oluyorum.
aslında bazen çalışmak istemediğimi soylerdim.
Benim sevgilim çok kıskanç (Benim yaptıgım hatalarda eklenince.. ve erkeklerden cok ilgi topladıgım ıcın)
Eğerki çalışırsam evime çalışan sokmak zorundayım ev işleri için felan.
Ki Çcugm olursa ilerde kesinlikle bakıcıya vermek istemiyorum.
ben bekarlıgımı cok iyi yaşadım hamdolsun istediğimde gezdim tozdum istediğimi aldım bir sürü ayakkabım çantam kıyafetim oldu.. ve baktım iyice müsrifin teki oldum.... bir dur deme vakti geldi dedim kendi kendime.. kendimi dizginledim. şunu bunu alayım diye çalışmam acıkcası çalışırsam ilerde buyuk bir moda firması olmak ıcın çalışırım sadece.. 17 yasında çalışmaya başladım tercümanlık dizgi çocuk eğitimi bir sürü farklı yerde çalıştım ve yoruldugumu hissettim bu sene .çok yoğun çalıştıgımı hayatın kaçtıgını farkettim.
evimiz kira değil babasının evi var orada oturacağız. maaşıda iyi ..
şunu dusunuyorum kadınlar çok çalışırlarsa erkekler yardımcı olmuyor ev işlerinde birde bebek geliyor ve adam çalışmasa bile eve birinin katkı sağlayacagını biliyorki benim maaşım sevgilimin maaşından 2.3 kat fazla.
ama aza razı olmak istiyorum. Ve çalışma ortamımı biliyor ne yazıkki bu ortamda evli bekar demeden insanlar kafasına ne gelirse onu yapıyor benim sevgilim onların bir bakışını bile görse kahrolur.

sanırım kendinizi kandırmak için yoğun çaba sarfediyorsunuzdur...
Hiçkimse için işinizi bırakmayın...hiçkimse için...Kadının ekonumik özgürlüğü elinde olmalı kocası melek de olsa...yarın ne getirir kimse bilemez...
şimdi kocanızdan harçlık istemeye alıştınız, ondan 2-3 kat fazla olan maaşınızı bıraktınız çünkü erkeklerle çalışıyorsunuz ya hani...çocuğunuza ne vereceksiniz yarın...
eğitimi kıyafeti masrafı...yetecek mi...tabiki herkesin yettirebilirliği ayrıdır...ama bahsettiğiniz alıştığınız standarda göre soruyorum...yetecek mi...
iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor malesef...olamıyor...
ayrıca daha şimdiden hayatınıza bu kadar müdahale edilmesine izin verdiğiniz için ileride pişman olmamanızı umuyorum...

Anlayışıl bir eşiniz varmış...Ama ailesine gitmek için izin alan, eşinden haftalık alan, onun belirlediği kredi kartı limitiyle harcama yapan birine anlayışlı olmak çok da meziyet sayılmayabilir bence...
eğer siz böyle mutluysanız ki öyle görünüyor mutluluğunuz hiç bozulmasın inşallah...
tabiki karısını işten çıkarıp kıt kanaat yaşamaya mecbur bıakan birçok erkeğe göre bulunmaz bir adam...

önceleri çok sıkıntı çeksekte allaha şükür şimdi daha rahatız.eşim parasız bırakmaz ama elişi yaparak kazandığım 3-5 kuruşu harcamanın keyfi hiçbir şeyde yok.ben bir kadının asgari ücrette olsa kendi parasını kazanması gerektiğini düşünüyorum:34:

Back
X