Evlilikten korkuyorum

Siklamen07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
635
335
103
İyi akşamlar bayanlar 26 yaşndayım bütün kuzenlerim evlendi ama mutsuzluklarını görüyorum etrafımda hiç evlendiği için mutlu olanı görmedim üstüne birde kk da okuyorum evlenenler hep eşlerinin değiştiğini ilgilerinin bittiğini söylüyor kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum çok şükür maddi olarak kimseye ihtiyacım yok sadece çok sevilmek ilgi görmek istiyorum ama evliliklerde bu ilgi sevgide azalıyorsa niye sürdüreyim insanlar neden evlenir çocuk sahibi olmak için mi yaş ilerledikçe daha çok seçici oluyorum duygularımın gelip geçici olduğunu görüyorum mantık evliliği olsa onunda ruhsuz bi şekilde gitmeyeceği kanısındayım bilmiyorum ben masıl evlenirim :))

Cok iyi anliyorum kolay bi adim degil. herkez degisebiliyo kimseye sonsuz guvenemiyosun bazen kendine bile. dilerim oyle guzel bi an olurki tum fikirlerin degisir birden bulutlara cikar ve hayatini paylasicagin insani bulursun. ama gec olsun guc olmasin.

Mantikla yada askla olcak diye beklemez, zamani gelince o seni zaten bulur. Kalbin ona akiverir. Sen hic korkma :) hayatinij tadini cikarmaya bak

Abartmayin. Yeryüzündeki tüm evlilikler mutsuz degil ya.

İyi akşamlar bayanlar 26 yaşndayım bütün kuzenlerim evlendi ama mutsuzluklarını görüyorum etrafımda hiç evlendiği için mutlu olanı görmedim üstüne birde kk da okuyorum evlenenler hep eşlerinin değiştiğini ilgilerinin bittiğini söylüyor kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum çok şükür maddi olarak kimseye ihtiyacım yok sadece çok sevilmek ilgi görmek istiyorum ama evliliklerde bu ilgi sevgide azalıyorsa niye sürdüreyim insanlar neden evlenir çocuk sahibi olmak için mi yaş ilerledikçe daha çok seçici oluyorum duygularımın gelip geçici olduğunu görüyorum mantık evliliği olsa onunda ruhsuz bi şekilde gitmeyeceği kanısındayım bilmiyorum ben masıl evlenirim :))
Yemmin ediyom benim aklima gelmisti. Benim dusuncelerime tercuman olmussunuz tesekkurler takipteyim

Öyle her Doğum gününde hediye alsın, yıl dönümünde yemeğe çıkalım ay başında çiçek getirsin haftada bir de kuş kondursun gibi beklentileriniz olmayınca mutlu olunuyor gerçekten :) sıfır beklenti ile süper bir evlilik yürütülebilir. Çünkü esas sorun beklentilerin karşılanmamasndan dolayı ortaya çıkıyor.. buda zamanla düzene oturtulan birşey ..

2,5 yil oldu gayet mutluyum. Kendini evlilige odaklama. Dogru insan karsina ciktiginda sen bu korkulari farketmeden unutup kendini dugun hazirligi yapar vaziyette bulacaksin. Tabi beklentileri azaltmak lazim. Oyle her ozel gunde suprizler hazirlayan 7 -24 romantik olan erkeklerin nesli coktaaann tukendi :)

Korkmana gerek yok. Sırf evlenmek için karşına ilk çıkan adamla evlenmediğin, evlilik hazırlıklarında erkeğin ailesine sanki saraydan kız alıyorlarmış gibi tiripler atmadığın, sanki alışveriş yapıyormuş gibi evlilik karşılığında tonlarca altın istemediğin, evlilik süresince de eşinin ailesine kul köle olup benliğini unutmadığın, eşine karşı adil olup eşinin de sana adil davranmasını sağladığın sürece hiçbir şey olmaz. Evlilik gayet güzel bir şey. Zaten sevgiyi yok edenler de yukarıda yazılanlar. Bizim kadınlarımızda PREMSES sendromu olduğu için genelde evlilik arefesinde adamın ve ailesinin burnundan getirir, evlendikten sonra da kül kedisi moduna girerler. Bütün sıkıntılar da bu yüzden çıkar.

herkes mutsuz diye bir kural yok ama boşanma oranındaki artış bile insanları korkutabiliyor

evet burda okuduklarınızda var ama insanlar memnuniyetlerinden çok memnuniyetsizliklerini/şikayetlerini paylaşıyorlar, şikayetler üzerine siteler bile var ama memnuniyetler üzerine yoktur :KK66: kk da böyle bir yer aslında çok mutluyum arkadaşlar diye konu açan olmaz ama oylama yapsak %70 hayatından memnundur, ufak tefek şeylerden nem kapanlarda var onlarada allah akıl fikir verir inşallah :KK70:

kadınlar maddi yönden kendilerini rahat hissettiklerinde evlilige karşı istekleri ve düşüncelerinde azalma olması normal, bunun üzerine çalışmalar araştırmalar bile var, sizinde bu yaklaşımda olabilirsiniz.

cocuk sahibi olmak, rahat bir hayat (maddiyat), aile baskısı, toplum baskısı, evde kalıcam korkusu iyi veya kötü birçok neden var evlenmek için, herkese göre degişiyor.

evet yaş ilerledikçe seçici oluyoruz ama 30 dan sonra feryad edende biziz. bu yetiştirilme tarzımızdan yoksa özellikle kuzey avrupada '' aaa ben niye evlenmiyorum evde kaldım'' durumu yok :KK70: bence yaştan daha önemli olan sizin ne zaman istediginizdir.

kadın ne kadar degişiyorsa erkete okadar degişiyor evlilik kurumunda, kimse diyemez benim bekarken taleplerim evlendikten 2 yıl sonrada aynıydı evet belki 100 kişide 3 kişini bunu der ama istisnalar kaideyi bozmaz. Degişim dediğimiz şey aslında tüm evlilik hayatını kapsıyor ve normal ;) ama sizin talepleriniz, karşınızdakinin taleplerini bilmek işin özü NET olmak. farzedelim bugün nişanlısınız ve 2 bireyin istekleri, hareketleriniz, bir nişanlılık ''durumu'' çerçevesinde degerlendirilmeli. evlendiginizde farklı bir süreçtir. ilkokuldaki düşünceleriniz hayali uçarı olabilir ama lisede biraz daha olgunlaşıp daha uçlarda olmayan düşünceler gibi gibi :) umarım anlatabilmişimdir :KK70:

nasıl evlenirsiniz,
kendinizi ''evlenmeliyim acil'' kafasına sokmadan
karşınızdakini ince eleyip sık dokumak yerine fırsat ve deger vererek
onu istiyorum bunu istiyorum yerine, ben neler/neleri yaptım karşımdaki kişi neleri yapabilir
düşüncelere hayallere kapılmadan önce herşeyi ama herşeyi karşınızdakiyle birebir konuşarak
maddi durum olması gerek ama uçlara kaçmadan
tatlı sözün herzaman yılanı deliginden çıkartacagına inanarak
siz nekadar güvenirseniz karşınızdakininde okadar güvenecegini bilerek
eleştirmek, açık aramak yerine elimizde ne var ne yapabiliriz diyerek :KK70:
süper bir evliliğim olacak hayalini kurmayarak :KK70: kötü zamanınızda olacak güzel zamanınızda bunu bilin.
kadın içinde erkek içinde geçerli ''onun sınırı ne, bunları bilmeliyim oda benim sınırlarımı bilmeli''
işin özeti '' BİREBİR DİYALOG'' :KK66:

Gönlünüze göre birı çıkar onun sizin için doğru insan olduğunu düşünürsünüz ve evlenirsiniz bu öyle bugün evlenmeye karar verip yarın evlenmekle olmuyor
Herkes farklı yaşar evliligi iki kişi arasında dört duvar arasında kimin ne yaşadığını bilemezsin sonuçta

Sevgiliyken başlarda çok mutluyduk.
Nişandan sonra sıkıntılar başladı.
Evlenince anlaşmazlıklar bitti bir daha aşık oldum dedim.
Bebeğimiz olunca dedim ki onlar aşk değilmiş, asıl şimdi aşık oldum ben kocama.

İlla kötü olacak diye bir şey yok. 67 yıllık evli anneannem ve dedem hala sarılmadan uyumazlar.
Ama annemle babam boşandı.
Ablam da boşandı.
Abim boşanmadı çünkü yengem melek gibi bir kadın.

İyisi de kötüsü de var.

Back
X