İyi akşamlar bayanlar 26 yaşndayım bütün kuzenlerim evlendi ama mutsuzluklarını görüyorum etrafımda hiç evlendiği için mutlu olanı görmedim üstüne birde kk da okuyorum evlenenler hep eşlerinin değiştiğini ilgilerinin bittiğini söylüyor kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum çok şükür maddi olarak kimseye ihtiyacım yok sadece çok sevilmek ilgi görmek istiyorum ama evliliklerde bu ilgi sevgide azalıyorsa niye sürdüreyim insanlar neden evlenir çocuk sahibi olmak için mi yaş ilerledikçe daha çok seçici oluyorum duygularımın gelip geçici olduğunu görüyorum mantık evliliği olsa onunda ruhsuz bi şekilde gitmeyeceği kanısındayım bilmiyorum ben masıl evlenirim :))
herkes mutsuz diye bir kural yok ama boşanma oranındaki artış bile insanları korkutabiliyor
evet burda okuduklarınızda var ama insanlar memnuniyetlerinden çok memnuniyetsizliklerini/şikayetlerini paylaşıyorlar, şikayetler üzerine siteler bile var ama memnuniyetler üzerine yoktur

kk da böyle bir yer aslında çok mutluyum arkadaşlar diye konu açan olmaz ama oylama yapsak %70 hayatından memnundur, ufak tefek şeylerden nem kapanlarda var onlarada allah akıl fikir verir inşallah
kadınlar maddi yönden kendilerini rahat hissettiklerinde evlilige karşı istekleri ve düşüncelerinde azalma olması normal, bunun üzerine çalışmalar araştırmalar bile var, sizinde bu yaklaşımda olabilirsiniz.
cocuk sahibi olmak, rahat bir hayat (maddiyat), aile baskısı, toplum baskısı, evde kalıcam korkusu iyi veya kötü birçok neden var evlenmek için, herkese göre degişiyor.
evet yaş ilerledikçe seçici oluyoruz ama 30 dan sonra feryad edende biziz. bu yetiştirilme tarzımızdan yoksa özellikle kuzey avrupada '' aaa ben niye evlenmiyorum evde kaldım'' durumu yok

bence yaştan daha önemli olan sizin ne zaman istediginizdir.
kadın ne kadar degişiyorsa erkete okadar degişiyor evlilik kurumunda, kimse diyemez benim bekarken taleplerim evlendikten 2 yıl sonrada aynıydı evet belki 100 kişide 3 kişini bunu der ama istisnalar kaideyi bozmaz. Degişim dediğimiz şey aslında tüm evlilik hayatını kapsıyor ve normal

ama sizin talepleriniz, karşınızdakinin taleplerini bilmek işin özü NET olmak. farzedelim bugün nişanlısınız ve 2 bireyin istekleri, hareketleriniz, bir nişanlılık ''durumu'' çerçevesinde degerlendirilmeli. evlendiginizde farklı bir süreçtir. ilkokuldaki düşünceleriniz hayali uçarı olabilir ama lisede biraz daha olgunlaşıp daha uçlarda olmayan düşünceler gibi gibi :) umarım anlatabilmişimdir
nasıl evlenirsiniz,
kendinizi ''evlenmeliyim acil'' kafasına sokmadan
karşınızdakini ince eleyip sık dokumak yerine fırsat ve deger vererek
onu istiyorum bunu istiyorum yerine, ben neler/neleri yaptım karşımdaki kişi neleri yapabilir
düşüncelere hayallere kapılmadan önce herşeyi ama herşeyi karşınızdakiyle birebir konuşarak
maddi durum olması gerek ama uçlara kaçmadan
tatlı sözün herzaman yılanı deliginden çıkartacagına inanarak
siz nekadar güvenirseniz karşınızdakininde okadar güvenecegini bilerek
eleştirmek, açık aramak yerine elimizde ne var ne yapabiliriz diyerek

süper bir evliliğim olacak hayalini kurmayarak

kötü zamanınızda olacak güzel zamanınızda bunu bilin.
kadın içinde erkek içinde geçerli ''onun sınırı ne, bunları bilmeliyim oda benim sınırlarımı bilmeli''
işin özeti '' BİREBİR DİYALOG''