• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilkte hürrem sultan taktikleri...

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
kızlar bizde hürrem sultan taktikerinimi uygulasak ne??

baksanıza kadın öle bi almışki avcuna padişahı neler yaptırmışş bravo valla her konuda değil tabi ama bazen gerkemiyor değil yani

erkekler yönetilmeyi bekleyen varlıklar avcumuza bi alsak ne güzel olur dimi :3:

evet birde o taktikler sıralasak mesela herkes anladıgı kadar yazsın ne gibi seyler yaparak hürrem sultan olabiliriz :D
haydi kızlar belki farklı bi konu olur hepimiz için :D

bi mektup yazın içinede ,-benimmm canimin canii sultanim sülümanım kalbım her gün parça parça oluyırr olmayınca sultanım yazın alırsınız avucunuza:52:
e nede olsa hürrem bunları söylüyo hep:52:

evet numara yapmak, biraz politik davranmak mesela bie bölümde hatice sultanın dairesine yerleşmek istemişti hürrem mahidevrana verildiğini duyunca cıngar çıkarmak yerine bilmezden gelip sustu sınra yavaş yavaş sokuldu veee daire onun...

kesinlikle politik olmak lazım bilemdim duymadım görmedim :D

Hürrem Sultan taktiği nedir?

Çatışma ve krizlerde, taraflardan birinin biraz alttan alması ve diğer tarafı yönlendirmesi çok önemli. Gerek kültürel yapımız, gerekse aile içindeki rol dağılımı bu konuda fedakarca davranmayı daha ziyade kadına yükler. Siyasi sonuçlarını bir kenara bırakırsak; Hürrem Sultan'ın, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir padişahı yönlendirebilmesini buna örnek verebiliriz. Bilindiği gibi Kanuni, Hürrem Sultan'dan doğan ve kendisine isyan eden oğullarından birinin idam edilmesine karar verir. Hürrem Sultan, oğlunu kurtarmak için Kanuni'ye, 'Sen ne biçim babasın, nasıl oğlunu öldürürsün' demek yerine, 'Yüksek ruhlarda kin barınmaz, sen yüksek ruhlu bir insansın, affet oğlunu' der. Kanuni de bu sözlerden etkilenerek oğlunu affeder. Yani Hürrem Sultan, Kanuni'nin olumlu özelliklerini ön plana çıkararak, beklenmedik bir şekilde onun kararını değiştirmeyi başarır. Tıpkı Hürrem Sultan gibi, eşler evlilikte yaşanan sorunları çözmek için çatışmaya girmek yerine; karşı tarafın olumsuz özelliklerini bir kenara bırakıp, olumlu özelliklerine odaklanmalı ve duygularına hitap etmeli. Birçok sorunu çözmek için güzel söz söylemek bile yeterli.

alıntı... buda başka bir taktik

Hürrem Sultan taktiği nedir?

Çatışma ve krizlerde, taraflardan birinin biraz alttan alması ve diğer tarafı yönlendirmesi çok önemli. Gerek kültürel yapımız, gerekse aile içindeki rol dağılımı bu konuda fedakarca davranmayı daha ziyade kadına yükler. Siyasi sonuçlarını bir kenara bırakırsak; Hürrem Sultan'ın, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir padişahı yönlendirebilmesini buna örnek verebiliriz. Bilindiği gibi Kanuni, Hürrem Sultan'dan doğan ve kendisine isyan eden oğullarından birinin idam edilmesine karar verir. Hürrem Sultan, oğlunu kurtarmak için Kanuni'ye, 'Sen ne biçim babasın, nasıl oğlunu öldürürsün' demek yerine, 'Yüksek ruhlarda kin barınmaz, sen yüksek ruhlu bir insansın, affet oğlunu' der. Kanuni de bu sözlerden etkilenerek oğlunu affeder. Yani Hürrem Sultan, Kanuni'nin olumlu özelliklerini ön plana çıkararak, beklenmedik bir şekilde onun kararını değiştirmeyi başarır. Tıpkı Hürrem Sultan gibi, eşler evlilikte yaşanan sorunları çözmek için çatışmaya girmek yerine; karşı tarafın olumsuz özelliklerini bir kenara bırakıp, olumlu özelliklerine odaklanmalı ve duygularına hitap etmeli. Birçok sorunu çözmek için güzel söz söylemek bile yeterli.

alıntı... buda başka bir taktik

Bu sadece evlilikte değil hayatın her alanında geçerli. Politik ve kurnaz olmak lazım ama ne kadar yapılabilir.

Babama bir gün müşterisi sinirli bir şekilde " bu arabayı ben ne zaman getiridim hiç ellememişsin bile, biteceği de yok" demiş akıllı babam da hemen " abi senin ayağın o kadar uğurlu geldi ki dükkanım araba doldu, bereketinle geldin valla" diyince adamda sinir minir kalmamış hemen kasılmaya gururlanmaya başlamış :D

İnsanoğlu övülmeyi çok sever ve kibir abidesidir. Mesela ben de birisini ikna edeceksem o işte karşımdaki kişinin çıkarı ne olacak veya ortak çıkarı bulmaya çalışır ve onun üzerine oynarım. Ama bu işe senin çıkaırn şöyle şöyle de demem laf kalabalığıyla :D ona hissetiririm. Çünkü herkes önce kendi çıkarını düşünür ben böyle istiyorum, benim için yapamaz mısın ile başlayınca baya uğraştırıcı oluyor ikna etmek ama öbür türlüsü hemen tav olurlar :))

Ayrıca bişey alacaksanız iki alternatif sunun, bir tanesi sizin istediğiniz diğeri ise pahalı olsun bumu bumu diyince insan psikolojisi işte ucuzunu! al der :))

evet numara yapmak, biraz politik davranmak mesela bie bölümde hatice sultanın dairesine yerleşmek istemişti hürrem mahidevrana verildiğini duyunca cıngar çıkarmak yerine bilmezden gelip sustu sınra yavaş yavaş sokuldu veee daire onun...

kesinlikle politik olmak lazım bilemdim duymadım görmedim :D

Hürrem o oda için çocukları kullanmıştı önce Sülümanım caaanımın caanı, caanımın sultaaanı diye söze başladı :D sonra hemen çocukları atmıştı ortaya. Adamda diyemedi ben mi dedim o kadar doğur diye tabi sığamazsın kendi odana :52:

Bu konudan ekşisözlük'te de bahsed,lmişti. Kadınlar koca nasıl elde tutulur, parmağında oynatılır Hürrem'den öğrensinler, iyi izlesinler diye :))

Son düzenleme:
bi mektup yazın içinede ,-benimmm canimin canii sultanim sülümanım kalbım her gün parça parça oluyırr olmayınca sultanım yazın alırsınız avucunuza:52:
e nede olsa hürrem bunları söylüyo hep:52:

eve geldiginde hosgeldin hünkarın diyip bol meyveli bir masa kurup oynayalım :D :21:

Back
X