• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama alışamıyorum

kendine ozgu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2025
26
-15
1
27
2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
ay amaan inanın bana her yeni evlenmiş kadının fikirleri bunlar çok uzun zamaaan ben de yeni evimi kabullenememiştim, annemin evine gidince evdeymiş hissine kapılıyordum felan derkeeen zaman geçiyor alışıyorsunuz olduğunuz yer yuvaya dönüşüyor 🫶🏻

böylelerini anlamıyorum.

yani evlenmeye karar verdiğinizde aklınızdan ne geciyordu. insanlar mişyon yıldır evleniyor yani sürpriz olmamıştır kendi evinize tasınmanız.

ayrıca ömür boyu annenizin yanında, o komforda mı yasayacaktınız? sorumluluk almak, kendi evinizi ve borcunuzu harcınızı dert etmek size fazla geliyorsa elin adamının gğnahına neden girdiniz?

tabii ki aile, ev özlenir bu normal. ama sürekli gecmişe özlem, gecmise dönmek için bir bahame arıyorsanız yazık hayatınızdaki insana da kendi hayatınıza da.

şekerle kandırıp mı evlendirdiler naptılar anlamadım ki

Eğer severek/isteyerek evlendiyseniz, zamanla alışırsınız üzülmeyin.

Ben evli degilim ama altı yıl yaşadığım mahallemden, başka bir semte taşınmak için ayrıldığımda günlerce ağlamıştım.
Çok yabancılık çekmiştim. Düzenim, alışkanlıklarım değişmişti çünkü.

Sizinki bunun gibi işte.. Ama zamanla geçiyor. Ki ailenize yakın da oturuyormuşsunuz, alışırsınız…

seviyodum cünkü. bu kadar yorucu olacağını kim bilebilir ki?
yorucu değil ki.. siz yorucu hale getiriyorsunuz.

evlendim, 3 ay sonra esim şehir dısına gittiği için annemin evine döndüm bir haftalığına en son artık helikopter kiralayıp göndereceklerdi beni ayılıp bayıldım ben evime gitmek istiyorum diye. nerde olsam hep evime gitmek istiyorum. cünkü evlenmeden önce bunu biliyordum. bunları düsünmeden evlenirseniz aha da böyle duvara toslarsınız.

seviyodum cünkü. bu kadar yorucu olacağını kim bilebilir ki?
herkes bilir
bu cok klasik birsey nasil bilmezsin
bizim ülkede eger calismiyorsan (ki oyle anladim mesajından) ev islerinin sana kitlenecegi, her gün yemek yapacagin, tek maastan kirayi dusunce kalan parayla iki kisinin yasamaya calisacagi falan bunlarin hepsi bilinen seyler. arti bir de es ailesi hikayesi var. elalemle - buyuk ihtimal bayilmadigin- insanlarla aile olup zirt pirt bayram seyran bir arada olacaksin falan...
bunlari bilmeden nasil 27 yasina geldin de evlendin?
supriz olan tam olarak neresi oldu ki?
sen evliligi instada boy boy izledigin gibi devamli alisveris yapılan, o donemin prensesi oldugun, herkesin sana hediyeler aldigi, birkac ayda bir sana ozel partiler yapilan, şikir şıkır giyindigin surecten ibaret mi sandin?

Back
X