Kızlar merhaba lütfen beni yargılamayın sadece yardımcı olun... Utanıyorum çünkü bunları yazmaktan...
Üniversitedeyken öyle çok sevdim ki birini henüz 19 yaşındaydım. O ise okuduğum yerde kurumsal bir şirkette çalışıyordu benden 6 yaş büyüktü. ( 2006 yılında)
Güzel bir ilişkim vardı git gide bağlanıyordum ona. Onunla birlikte oldum. O ise ilişkimizin 1. yılında benden saçma sapan bir nedenle ayrıldı.Tayinini istedi çekti gitti. Ben bu olayı hazmedemedim gidip annesiyle konuştum. Ne olsa beğenirsiniz annesi bir ton laf saydı bana. Resmen 20 yaşında ortada kalmıştım. Gurur, onur hiç birşey kalmamıştı bende.X e yalvarıyordum görüşmek için arada görüşüyorduk. Neyse birgün nişanlandığını öğrendim. Hemde yan komşumun eski sevgilisiyle. Öyle çok beddualar ettim ki ona. Eşinin hakkındada hep kötü şeyler duydum. Layığını bulmuş dedim. Ama hayat benim için bitmişti. Nişan , düğün resimlerine bakarken ağlamaktan canım çıkıyordu. Aptalca bir düşünceyle belki ayrılırlar diye düşündüm aylarca.Sonra eşimle tanıştım ama ona hiç birşey anlatamadım çünkü beni asla ve asla öyle kabul etmezdi.2011 yılında evlendim. İşe başladım ve o gün eski erkek arkadaşıma mail gönderdim. 1 yıldır telefonla mesai saatlerinde görüşüyoruz ve mailleşiyoruz. Ben bu durumdan kurtulmak istiyorum. Bana hep geçmişten bahsediyor. Yaptığımız şeyleri , gittiğimiz yerleri bazen aklım karışıyor. İnanın eşimi çok seviyorum ama onunla bu irtibatı koparmam lazım koparamıyorum. 1,5 yaşında kızı var benimde 1 yaşında oğlum. Hep keşke böyle olmasaydı diyorum. İçimdeki duygunun ne olduğunu bilmiyorum nefret mi , kızgınlık mı , sevgi mi bana yardımcı olun lütfen...
Benim düşünce yapıma göre herkes kendi yaptığından sorumludur. Olaya bu açıdan bakında baştan sona hata ve haksızlık görüyorum.
1. Sevgilinizle birlikte olmuşsunuz, ikinizin kararı. Eğer bundan sonra terkedilmek size "kendinizi ortada kalmış" hissi verecekse, beraber olmak için evlenmeyi bekleyecektiniz. Terkedilince ortada kalmış değil dul olacaktınız.
2. Ortada kalmışken kendinizce ( açıkça anlatmadığınıza göre) kendinizi böyle kabul ettirebileceğiniz birini bulup evlenmişsiniz. Ortada kalmış halinizin ilacı olarak görmüşsünüz eşinizi.
3. Sizinle beraber oldu diye yakasını bırakmamışsınız. Size ne kiminle nişanlandı veya nişanlısı nasıl biri, geçmişi ne? sen kendi geçmişinden memnun değilken başka birinin geçmişini neden kurcalıyorsun? Eşinle tanışmasan da ayrılsınlar diye neler yapacaktın Allah bilir.
4, Çocuğunuzu sevip sevmediğiniz konuyla alakasız bence ama eşinizi sevmediğinize eminim. O sadece kurtuluş olmuş sizin için. Kendi kör bakış açınızla kurtuluşunuz olmuş. Ancak minnet duyuyorsunuzdur ama o da kalmamış şimdilerde ki iletişime geçmişsiniz.
Bu alışkanlığı başlatan sizsiniz. Ne konuşuyorsunuz peki? Ne konuşmayı düşünerek iletişime geçtiniz? Aldatmak illa birlikte olmakla olmuyor bence. Eşinize anlatamadığınız bişey yapıyorsanız onu bir şekilde aldatıyorsunuzdur.Yanlış anladınız sanırım eski erkek arkadaşım bana asla beni hala sevdiğinden falan bahsetmiyor. Ancak hergün günaydın mailleri gönderiyor, muhabbet ediyor. Bu bende alışkanlık oldu bende karşılık veriyorum... Bu durumdan kurtulmak istiyorum bir an önce
Sizi terketmek mi günahı yoksa beraber olmak mı? Sizben ne yaptım diye düşünüp kendi hareketlerinizin geridönüşümlerini kendiniz karşılayabilseniz kimsenin günahı ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bakire olmadan bekar olmak sizin kafa yapınızda çok kötü bişeyse birisiyle birlikte olmak için evlenmeyi beklemeliydiniz.Yemin ederim herşey doğru...
Keşke eski erkek arkadaşımda benim günahımın hesabını verebilse birgün...
Çünküüüü nişanlandıklarında eşi bana facebooktan bir sürü şey yazmıştı kendisi sütten çıkma ak kaşıkmış gibi. Nişanlım seni kullanmış atmış vs vs. Emin olun ben çoook çooook kötü şeyler yaşadım ayrıldıktan sonra.
İşte yine aynı durum. Size ne onun nereden çıkan kaşık olduğundan? Siz kendinize baksanıza? Onun bekarken yaptığı hangi şey ( çünkü eşi ne yapmış olursa olsun onu bilerek öyle kabul etmiş) sizin şimdi eşinizi aldatmanızdan daha kötü olabilir?
Bu arada tavsiye istemişsiniz de yazmasınız olur biter ne diyecek ki insanlar size? havuz problemi sanki çözüm tek ve basit
Son düzenleme: