Evliyim ama...

Kızlar merhaba lütfen beni yargılamayın sadece yardımcı olun... Utanıyorum çünkü bunları yazmaktan...

Üniversitedeyken öyle çok sevdim ki birini henüz 19 yaşındaydım. O ise okuduğum yerde kurumsal bir şirkette çalışıyordu benden 6 yaş büyüktü. ( 2006 yılında)

Güzel bir ilişkim vardı git gide bağlanıyordum ona. Onunla birlikte oldum. O ise ilişkimizin 1. yılında benden saçma sapan bir nedenle ayrıldı.Tayinini istedi çekti gitti. Ben bu olayı hazmedemedim gidip annesiyle konuştum. Ne olsa beğenirsiniz annesi bir ton laf saydı bana. Resmen 20 yaşında ortada kalmıştım. Gurur, onur hiç birşey kalmamıştı bende.X e yalvarıyordum görüşmek için arada görüşüyorduk. Neyse birgün nişanlandığını öğrendim. Hemde yan komşumun eski sevgilisiyle. Öyle çok beddualar ettim ki ona. Eşinin hakkındada hep kötü şeyler duydum. Layığını bulmuş dedim. Ama hayat benim için bitmişti. Nişan , düğün resimlerine bakarken ağlamaktan canım çıkıyordu. Aptalca bir düşünceyle belki ayrılırlar diye düşündüm aylarca.Sonra eşimle tanıştım ama ona hiç birşey anlatamadım çünkü beni asla ve asla öyle kabul etmezdi.2011 yılında evlendim. İşe başladım ve o gün eski erkek arkadaşıma mail gönderdim. 1 yıldır telefonla mesai saatlerinde görüşüyoruz ve mailleşiyoruz. Ben bu durumdan kurtulmak istiyorum. Bana hep geçmişten bahsediyor. Yaptığımız şeyleri , gittiğimiz yerleri bazen aklım karışıyor. İnanın eşimi çok seviyorum ama onunla bu irtibatı koparmam lazım koparamıyorum. 1,5 yaşında kızı var benimde 1 yaşında oğlum. Hep keşke böyle olmasaydı diyorum. İçimdeki duygunun ne olduğunu bilmiyorum nefret mi , kızgınlık mı , sevgi mi bana yardımcı olun lütfen...

Benim düşünce yapıma göre herkes kendi yaptığından sorumludur. Olaya bu açıdan bakında baştan sona hata ve haksızlık görüyorum.
1. Sevgilinizle birlikte olmuşsunuz, ikinizin kararı. Eğer bundan sonra terkedilmek size "kendinizi ortada kalmış" hissi verecekse, beraber olmak için evlenmeyi bekleyecektiniz. Terkedilince ortada kalmış değil dul olacaktınız.
2. Ortada kalmışken kendinizce ( açıkça anlatmadığınıza göre) kendinizi böyle kabul ettirebileceğiniz birini bulup evlenmişsiniz. Ortada kalmış halinizin ilacı olarak görmüşsünüz eşinizi.
3. Sizinle beraber oldu diye yakasını bırakmamışsınız. Size ne kiminle nişanlandı veya nişanlısı nasıl biri, geçmişi ne? sen kendi geçmişinden memnun değilken başka birinin geçmişini neden kurcalıyorsun? Eşinle tanışmasan da ayrılsınlar diye neler yapacaktın Allah bilir.
4, Çocuğunuzu sevip sevmediğiniz konuyla alakasız bence ama eşinizi sevmediğinize eminim. O sadece kurtuluş olmuş sizin için. Kendi kör bakış açınızla kurtuluşunuz olmuş. Ancak minnet duyuyorsunuzdur ama o da kalmamış şimdilerde ki iletişime geçmişsiniz.

Yanlış anladınız sanırım eski erkek arkadaşım bana asla beni hala sevdiğinden falan bahsetmiyor. Ancak hergün günaydın mailleri gönderiyor, muhabbet ediyor. Bu bende alışkanlık oldu bende karşılık veriyorum... Bu durumdan kurtulmak istiyorum bir an önce
Bu alışkanlığı başlatan sizsiniz. Ne konuşuyorsunuz peki? Ne konuşmayı düşünerek iletişime geçtiniz? Aldatmak illa birlikte olmakla olmuyor bence. Eşinize anlatamadığınız bişey yapıyorsanız onu bir şekilde aldatıyorsunuzdur.

Yemin ederim herşey doğru...

Keşke eski erkek arkadaşımda benim günahımın hesabını verebilse birgün...
Sizi terketmek mi günahı yoksa beraber olmak mı? Sizben ne yaptım diye düşünüp kendi hareketlerinizin geridönüşümlerini kendiniz karşılayabilseniz kimsenin günahı ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bakire olmadan bekar olmak sizin kafa yapınızda çok kötü bişeyse birisiyle birlikte olmak için evlenmeyi beklemeliydiniz.

Çünküüüü nişanlandıklarında eşi bana facebooktan bir sürü şey yazmıştı kendisi sütten çıkma ak kaşıkmış gibi. Nişanlım seni kullanmış atmış vs vs. Emin olun ben çoook çooook kötü şeyler yaşadım ayrıldıktan sonra.

İşte yine aynı durum. Size ne onun nereden çıkan kaşık olduğundan? Siz kendinize baksanıza? Onun bekarken yaptığı hangi şey ( çünkü eşi ne yapmış olursa olsun onu bilerek öyle kabul etmiş) sizin şimdi eşinizi aldatmanızdan daha kötü olabilir?

Bu arada tavsiye istemişsiniz de yazmasınız olur biter ne diyecek ki insanlar size? havuz problemi sanki çözüm tek ve basit

Son düzenleme:
Benim düşünce yapıma göre herkes kendi yaptığından sorumludur. Olaya bu açıdan bakında baştan sona hata ve haksızlık görüyorum.
1. Sevgilinizle birlikte olmuşsunuz, ikinizin kararı. Eğer bundan sonra terkedilmek size "kendinizi ortada kalmış" hissi verecekse, beraber olmak için evlenmeyi bekleyecektiniz. Terkedilince ortada kalmış değil dul olacaktınız.
2. Ortada kalmışken kendinizce ( açıkça anlatmadığınıza göre) kendinizi böyle kabul ettirebileceğiniz birini bulup evlenmişsiniz. Ortada kalmış halinizin ilacı olarak görmüşsünüz eşinizi.
3. Sizinle beraber oldu diye yakasını bırakmamışsınız. Size ne kiminle nişanlandı veya nişanlısı nasıl biri, geçmişi ne? sen kendi geçmişinden memnun değilken başka birinin geçmişini neden kurcalıyorsun? Eşinle tanışmasan da ayrılsınlar diye neler yapacaktın Allah bilir.
4, Çocuğunuzu sevip sevmediğiniz konuyla alakasız bence ama eşinizi sevmediğinize eminim. O sadece kurtuluş olmuş sizin için. Kendi kör bakış açınızla kurtuluşunuz olmuş. Ancak minnet duyuyorsunuzdur ama o da kalmamış şimdilerde ki iletişime geçmişsiniz.

Bu alışkanlığı başlatan sizsiniz. Ne konuşuyorsunuz peki? Ne konuşmayı düşünerek iletişime geçtiniz? Aldatmak illa birlikte olmakla olmuyor bence. Eşinize anlatamadığınız bişey yapıyorsanız onu bir şekilde aldatıyorsunuzdur.

Sizi terketmek mi günahı yoksa beraber olmak mı? Sizben ne yaptım diye düşünüp kendi hareketlerinizin geridönüşümlerini kendiniz karşılayabilseniz kimsenin günahı ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bakire olmadan bekar olmak sizin kafa yapınızda çok kötü bişeyse birisiyle birlikte olmak için evlenmeyi beklemeliydiniz.

İşte yine aynı durum. Size ne onun nereden çıkan kaşık olduğundan? Siz kendinize baksanıza? Onun bekarken yaptığı hangi şey ( çünkü eşi ne yapmış olursa olsun onu bilerek öyle kabul etmiş) sizin şimdi eşinizi aldatmanızdan daha kötü olabilir?

Bu arada tavsiye istemişsiniz de yazmasınız olur biter ne diyecek ki insanlar size? havuz problemi sanki çözüm tek ve basit

harikulade bi açıklama getirmişsiniz duruma...
kelimesi kelimesine hak veriyorum yazdıklarınıza....
altına imzamı atarım!

Yanlış anladınız sanırım eski erkek arkadaşım bana asla beni hala sevdiğinden falan bahsetmiyor. Ancak hergün günaydın mailleri gönderiyor, muhabbet ediyor. Bu bende alışkanlık oldu bende karşılık veriyorum... Bu durumdan kurtulmak istiyorum bir an önce

senin eski erkek arkadaşın pe...k. anlıyormusun. her sabah seni yokluyor, bu kızın bana zafı var pek aklıda başında değil zayıf bir anında belki bi iş çıkar diye seni bekletiyor kenarda. senin tabirinle 20 yaşında seni ortada bırakan eski sevgilin şimdi senin evliliğini bitirerek çocunla ortada bırakacak. sen devam et bence başına gelen herşeyi hakediyorsun.

canım seni yargılamıcam, bellki sende kendini yeterince kötü hissediyorsun... senin için çok zor olabilir zira onu takıntı haline getirmişssin ama unutmak zorundasın. kendin için, herşeyden habersiz eşin için en önemlisi evladın için..
ona kızgın olabilirsin, hala seviyo olabilirsin, hislerini bilmiyor olabilirsin, herşey olur. ama bir de vicdan var.. yapman gereken hem çok zor, kendi içinde. hem de çok basit aslında.. gerekirse kapat mail hesabını. bütün iletişimini kes onunla.. görme duyma işitme artık onu.. gerekiyorsa bir psikologdan yardım al.. Allah korusun eşin öğrenirse şuan ki durumundan çok daha büyük bir sıkıntı içine girersin..
dedim ya dua et, profosyonel yardım al.. ama mutlaka hemde en kısa zamanda sil at o kişiyi hayatından, hayatınızdan.. Allah yardımcın olsun..

1. bi kere eski sevgilinizden size asla birşey olmaz ne koca nede herhangi birşey..
nedeni ise; siz ona kendinizi çantada keklik gibi hissettirmişiniz..
adam sizi yüzüstü bırakmış defolup başka biriyle evlenmiş, ama siz kusura bakmayın o zor zamanlarınızda yanınızda olan eşinizi
aldatmayı seçerek onunla konuşuyorsunuz..
2. si bu iş ciddiye binerse eski erkek arkadaşınız ilk düşüneceği şey benimle birlikteyken kocasıyla konuşursa olur..
haa şunu da sölemeden geçemiycem bence siz eşinizi haketmiyorsunuz...
bu durumdan rahatsızım diyorsunuz ama gerçekten rahatsız olsanız mail adresinizi kapatırdınız!!!!!

Attığı mailleri işaretleyip "süpür" seçeneğini tıklayarak adamı engelliyoruz, kurtuluyor, çoluğumuza çocuğumuza odaklanıyoruz. Elalemin evli barklı adamı yerine kocamızı düşünüyoruz. Evde emek falan yapıyoruz, kitap okuyoruz, temizlik de olur. :51::51::51::51:

ben bu tür konularda hep neye gülüyorum biliyor musunuz; diğer kadınlar hep namussuz olur,kendileri terk edilen masum kadın..mesela boşanma konularında da böyle.boşanmak isteyen kadın;eski koca biriyle evlenince sürüm sürüm süründürücem der,2. eş konu açarsa ,eski karısına nafaka ödemek sorunda mıyız hala der..:1::1:
aynı hesap siz de yazmışsınız,evlendiği kadınla ilgili iyi şeyler duymadım,layığını bulmuş diye(artık neyi kastediyosanız tam olarak);ama siz şimdi terk edilmiş ve şimdi bizden yardım isteyen zavallı kadın mı oldunuz??*
vazgeçememek diye birşey, ben kabul etmiyorum kusura bakmayın,ya kocayı boşar adama gidersini;ki adamın karısını boşayıp sizle beraber olma ihtimali çok zayıf bana göre; ya da adamı bırakır eşiniz çocuğunuzla devam edersiniz..nedir vageçilemeyn anlamadım ki bu kadar..hem de ne güzel çocuğunuz varken...

Son düzenleme:

kurtulmak istiyosan kurtulursun herşey beyinde biter bence istemiyosun kurtulmak falan istesen yapardın

çoğu insanın hayatına geride bıraktığı bir aşk bir kuyruk acısı vardır zaten
hatta çoğu insan bir daha aşık olamaz aynısı gibi ne eşine ne başkasına
takıntı haline getirmeyin duygularınızı, sizi durdurabilecek en güzel varlığa evlada sahipsiniz,
emin olun elde edemediğiniz için bu konuşma isteyiniz,
elde etseydiniz kimseden bir farkı olmadığını anlardınız,
ALLAH yardımcınız olsun...
sizinle bir kez daha dalga geçmesine izin vermeyin...

hiç utanmıyorsun değil mi aksam kocanın yüzüne bakmaya, yarın da utanmayacaksın cocuklarına ahlak dersi verirken...
sen gecmişinden kopamadıysan zavallı eşinin sucu ne, o adamın eşinin sucu ne??? bosan ne halt yiyosan ye..

yazıklar olsun bi de anne olacaksın tuhhh:19::19::19:

Kızlar merhaba lütfen beni yargılamayın sadece yardımcı olun... Utanıyorum çünkü bunları yazmaktan...

Üniversitedeyken öyle çok sevdim ki birini henüz 19 yaşındaydım. O ise okuduğum yerde kurumsal bir şirkette çalışıyordu benden 6 yaş büyüktü. ( 2006 yılında)

Güzel bir ilişkim vardı git gide bağlanıyordum ona. Onunla birlikte oldum. O ise ilişkimizin 1. yılında benden saçma sapan bir nedenle ayrıldı.Tayinini istedi çekti gitti. Ben bu olayı hazmedemedim gidip annesiyle konuştum. Ne olsa beğenirsiniz annesi bir ton laf saydı bana. Resmen 20 yaşında ortada kalmıştım. Gurur, onur hiç birşey kalmamıştı bende.X e yalvarıyordum görüşmek için arada görüşüyorduk. Neyse birgün nişanlandığını öğrendim. Hemde yan komşumun eski sevgilisiyle. Öyle çok beddualar ettim ki ona. Eşinin hakkındada hep kötü şeyler duydum. Layığını bulmuş dedim. Ama hayat benim için bitmişti. Nişan , düğün resimlerine bakarken ağlamaktan canım çıkıyordu. Aptalca bir düşünceyle belki ayrılırlar diye düşündüm aylarca.Sonra eşimle tanıştım ama ona hiç birşey anlatamadım çünkü beni asla ve asla öyle kabul etmezdi.2011 yılında evlendim. İşe başladım ve o gün eski erkek arkadaşıma mail gönderdim. 1 yıldır telefonla mesai saatlerinde görüşüyoruz ve mailleşiyoruz. Ben bu durumdan kurtulmak istiyorum. Bana hep geçmişten bahsediyor. Yaptığımız şeyleri , gittiğimiz yerleri bazen aklım karışıyor. İnanın eşimi çok seviyorum ama onunla bu irtibatı koparmam lazım koparamıyorum. 1,5 yaşında kızı var benimde 1 yaşında oğlum. Hep keşke böyle olmasaydı diyorum. İçimdeki duygunun ne olduğunu bilmiyorum nefret mi , kızgınlık mı , sevgi mi bana yardımcı olun lütfen...

Neden ikinci planda kaldın peki birde bunu düşün neden çekip gitti ardına bile bakmadan ? Ve sen neden onun gibi bir insan yüzünden eşine çocuğuna bunu yapıyorsun yadırgamıyorum ama mantıklı düşün lütfen sen onunla konuşmaya başladın ancak evlisin ama bir nevi onun bir zamanlar sana yaptığını sende şimdi eşine yapıyorsun değer mi ? Yaptığın herşeyden önce çok ama çok günah sen bir ANNESİN ! ve çocuğunun babasına bunu yapmaya hakkın yok. Yarın birgün öğrenirse eşin o zaman ne olacak mailler atıp yuvanı yıktığın insan eşinden ayrılıp senimi seçecek sanıyorsun Allah aşkına .. Duyulursa eğer çocuğunun yüzüne nasıl bakacaksın hiç düşündünmü peki bunlar evet acı ama gerçek istersen aşkından öl köpek gibi sev ama olmaz artık çek sineye sil hayatından ve kendine gel. Yaşımdan oldukca büyüksün anlaşılan kusuruma bakma yanlış konuştuysam ama gerçekler bunlar.

Sana yillar once neler yapmis ve cekip gitmis bir adamin selamina cevap vermen sasirtici ..evli olmasan bile tuhaff senin icine siniyorsa bizden neyin yardimini istiyorsun ki ... sen kendine engel olamiyorsan biz yapma dersek yapmaycakmisin acaba???

Back
X