Böyle olur-olmaz deyimler kullananlar, kiclari rahatda oldugundan (cok af buyrun böyle deyim kullandigim icin ama baska ifade edilecek sekilde degil) dünya´da cekilen acilarin, kahirlarin, dertlerini bilincinde olmadiklarindan, at görüslü bakmaniza sasmiyorum.
Öteki arkadaslara fikirleri icin tsk ederim.
bazilarina göre "efsane" olan hayat sartlarimi aciklayan yazimi okurken, gecistirmeden, cümle cümle okuyup, ne dertler, ne manalar tasidigini anlamaya calisirsaniz, sanirim birazda olsa beyninizi calistirmis olursunuz!
Hala birlikte yasamak zorunda kaldigim (eski) esim, tam bir psikomanyak!
3 sene öncesine kadar ruhu ezilmis bir kadindim. 17 sene boyunca (eski) esimden adamdan ve ailesinden görmüs oldugum baski ve eziyet beni, ruhumu kirmisti.
Fakat hayata yeniden kavusmaya basladim. Beni yeniden hayata kavusturan sevgilim oldu. Daha önce de belirtmistim. Birkac defa beni zor bunalimdan cekip kurtardi ve bu zaman icinde beni güclendirdi. Kendimi savunabiliyorum. Haliyle bu (eski) esimin hic ama hic hosuna gitmediginden sürekli kavgalara sebep oluyor. Ama artik dövmeye kalkmiyor. En son 2 sene önce dövmeye kalkisirken bicak ile kendimi savundum. Solugu evin disinda aldi.
Anladim ki, gücü sadece onun gözünde gücsüz olana yetiyormus. Cocuklarimin yedigi dayaklari saymadim bile.
Kocalari ile düzenli bir hayat yasayip burda gelisi-güzel yorumlar yapan kadinlar, sürekli dayak yemenin ne oldugunu bilmeden burada gelisi-güzel yorum yapan erkekcikler, sürekli dayak yemek ne demek oldugundan haberiniz var mi??
Böyle bir hayat´dan öyle basit bir sekilde kurtulmak kolay degil, Özellikle toplumsal olarak, aile büyüklerin baskilari altinda.
Hic birseyden haberiniz yok. Cünkü böyle bir sey yasamadiniz!
Anneligimden süphe edenler, cocuklarimin su anki ruhi sagliklari oldukca yerinde. Onlarin da ruhlari babasindan gördükleri sürekli siddetten dolayi bozulmustu. 2 senedir toplmaya calistim ve basardim.
Sizce, cocuklarin babasi eve geldigi zaman korkularindan annesinin etegine yapisan, babasi evden ciktigi zaman adeta bayram eden cocuklarin ruhi dengesi daha mi saglikli?
Cocuklarim daha yeni yeni arkadaslar edinmeye basladilar, lakin daha önce hersey yasakti.
Cok seyleri bildiginizi saniyorsunuz, ama hicbirseyden haberiniz yok!
Birkupseker, profesyonel destegimi aliyorum. Fazlasiyla aliyorum artik. Bana hayatin aslinda ne güzel olabildigini gösteren ve yasatan 1 adam var. Ve de o benim sevdigim adam.
cilek.yagmuru, bir erkege yapismadim. Köle olarak yasadigim bu hayat´da bir insanla karsilastim. Bana hayati gösteren bir insanla. Iliskimiz oldukca saygili bir sekilde, düsüncelerime, beklentilerime önem veren bir erkek. Belirli kararlari bana birap, ona göre göre hareket eden bir erkek. 17 senelik evliligimde 1 kere dahi olsun bunu yasamadim.
Baslangic zamanlarda haliyle belirli kuskularim vardi. Onun olgun yasi, aramizdaki yas farki. Cirkin ya da güzel insanin zevkine göre algilanan hisler. Cevremin degerlendirmesiyle cirkin bir kadin sayilmam,. 1,70 boyunda ve 55 kiloyum. Kuskularim, o zamanda asik oldugum adamin sadece benimle hevesini mi giderip, beni gösteris olarak mi sergilemesimiydi diye. Ama bu kuskularimin gidermesini sagladi.
Daha önce ayrilma tessebüsünde giristim, ama disaridan gelen agir baskilar genellikle cocuklarin daha kücük olmasi yönündeydi. 1 sene sonra ayrilip, bosanma davasi actigimda bu gerekceye karsi kendimi müdafa edebilecegim.
Ve hayir. Sadece kendimi düsündügüm icin bu yolda degilim. Belki ilk zamanlarda bu adamin bana kadinlik ruhumu tanitmasi, benim duygusal hislerimimi güclendirdi. Bu zaman icinde babasi olmadigi cocuklarima bile güvence verdi. Ve öz babasindan kat kat daha iyi bir babalkik yapacagindan cok eminim.
Benim hesaba katamadigim olasiklari bile düsünüp, ona göre hazirliklar yapiyor.
Bu ara, Türkiye´de yasamiyoruz.
Bosanma davasini acmamla birlikte, sevdigim adam babalik davasi acacak. Avrupa birligi müzakereleri esnasinda Türkiye´deki sivil toplum kanunlari ne kadar bagdasmis olsa bile, sanirim insanlarin degisen kanunlardan daha fazla haberleri yok.
Bosanma davasinda bir taraf bosanma´ya ne kadar karsi gelse, red etse bile, eger 1 sene icinde tekrar birlesme/barisma olmazsa otomatik olarak bosaniliyor.
Babalik davasi acildiginda (eski) esim düsünsün. Onun teblikati alip okudugunda yüzünü cok merak ediyorum. Eger bunu etrafa beni kötülemek icin reklam yapacak olursa, kendisi düsünsün. Ancak kendisini rezil edecektir.
Bircok kez evde cikartmis oldugu psikomanyakca huzursuzluklarini, kavgalarini, haberi olmadan videoya cektim. Ve ayrica cocuklari hangi gerekceyle dövdügünü. Babalik davasi acilmadan birkac gün önce bu videolari kendisine gönderecegim. Eger mahkeme davasinda sorun cikaracak olursa, ya da cevrede beni kötülemeye kalkisirsa, tüm yakinlarina gönderecegim, hatta youtube´ye eklemeyi de düsünüyorum.
Ne kadar psikomanyak oldugunu yakinlari ve herkez görsün.
17 yillik iskencenin intikami !!!
Hayir, bana, cocuklarima, bebegime, sevgilime bir sey yapacagindan korkmuyorum. Gücü sadece kendisinden gücsüz oldugu insanlara siddet uygulamaya yeterli geldigini birkac defa kanitladi, kanitlattirdim!
Cocuklarimin verecek olduklari tepkiyi simdiden tahmin ediyorum. Düzenli ve huzur dolu bir hayatin tadini cikartacaklar.
Beni ve cocuklarimi yari yolda birakmayacagi defalarca kanitladi. Ismini kendi sectigi oglumuzu kucagina alirken sevgiyle kokusunu derin icine cekiyor. Kizkardesi ile tanistirdi. Kendi cocuklariyla tanistirdi. Cocuk egitimi nasil oldugu, cocuklari sürekli ona "babam, babam" deyip, baska birsey demediklerinden yeterince belli oluyor.
Benim cocuklarim ise babasindan kaciyor. Bu da sanirim cocuklarim ne tepki verecegine bir cevap olabilir.
Bana uzatmis oldugu bir ip degil, bir zincir. Gereginden fazla güvence verdi. Kabul etmedigim halde.
Son olarak bazi anlayislara, "sevgi" duygusu yasayamanlara belirtmek istedigim bir sey var:
(eski) esim ile 2 senedir bir iliski yasamiyorum artik. Ona karsi igrenc duygusu oldukca yüksek. Ayni yatak odasini bile paylasmiyorum artik. Dokunmasini dahi cekemiyorum. Her yaklasmaya calistiginda kavga cikiyor ama el kaldiramiyor artik.
Belirttigim gibi, degil onunla birlikte olmak, onun evine her girdigim zaman sevgilime ihanet ediyormus gibi hissediyorum.
Ama olsun, siz yargilamaya devam edin. Nede olsa siz herseyi cok daha iyi biliyorsunuz.